KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 987 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1055 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1057 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1057 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1057 napja

Wolverine Éjszakai friss hírek: Challenge módok, Ask the Creative Devs, Warlords of Draenor alpha
Wolverine - 2320 napja
103
Mikor is lehetne hasznosabban híreket írni, ha nem éjjel? A Blizzard lassan túl van azokon a projekteken, amelyek az utóbbi időben elvonták a médiafigyelmet - Reaper of Souls, Hearthstone -, és ezért a fókusz ismét a jó öreg World of Warcrafton van. Ennek megfelelően nem kispályás hírek következnek.

Időrendben haladunk: elsőként az derült ki, hogy a Mists of Pandaria végén visszavonuló jelenlegi Challenge módok jutalmainak egy része accountszintűvé fog válni:
  • a bronzérmek begyűjtéséért járó Undaunted title és az ezüstérmekért kapható Pandaren Phoenix mountok egyaránt accountszintűek lesznek, illetve aki ma megszerzett egy főnixet, az jogosult lesz mind a 4 megvásárlására
  • az aranyérmekért kapható Transmogrification armorszett megmarad karakterspecifikus jutalomnak, vagyis csak az a karakter veheti meg, amelyik teljesítette valamennyi aranyérmet; ugyanígy csak ezek a karakterek kapják meg a Challenger's Path teleport spelleket
  • a realmeken elért legjobb időkért járó title-ok viszont megszűnnek a Mists Challenge módjával együtt, és az utolsó birtokosaik sem tarthatják meg ezeket
A második hír a Warcraft történelem szerelmeseinek szól. nemrég a twitteren kérdéseket lehetett intézni a Creative Development csapathoz a Warcraft lore-ral kapcsolatban. A válaszokat Loreology gyűjtötte össze; ebből kiderült, hogy egyelőre nincsenek worgennek született gyerekek; Tyrande és Malfurion társként uralják a night elfeket, és nem egyedül Tyrande vállán nyugszik a teher; Oshu'gun eredeti neve Genedar volt, amikor még repült; és megtudhattuk, mi a különbség a portálok nyitása és a teleportálás között.

Végül a harmadik hír az, amelyik sokak számára a legfontosabb. A Blizzard bejelentette, hogy elindult a Warlords of Draenor zárt alpha tesztje. A jelenlegi build legfontosabb változtatása, hogy búcsút mondhatunk a Blizzard közel 20 évig használt MPQ fájljainak, amelyeket a CASC (Content Addressable Storage Container) formátum fog váltani. Néhány előny, amelyet az új formátum hordoz:
  • nincs többé szükség a telepített kliens fájljainak javítására, mert ezt a fájlstruktúra maga végzi majd
  • a szükséges adatokat gyorsabban fogja megtalálni a program, ezért sebességnövekedés várható
  • gyorsabban és megbízhatóbban fogunk patchelni, és a szükséges lemezterület a folyamat közben nem fogja elérni a patch méretének dupláját
  • a jövőben nemcsak a szervert lehet majd hotfixelni, hanem a klienst is, ami eddig nem volt lehetséges és így a kliens adatainak megváltozása (pl. egy tooltip javítása) nem feltétlenül fog külön patchet igényelni
  • egyszerűbbé válik az adatok streamelése, azaz rugalmasabban lehet majd a frissítéseket kiadni, pl. egy patch előtöltése során
  • a fájlstruktúra átalaákításával könnyebben lehet majd olyan új megoldásokat integrálni a kliensbe, amelyek ma nem léteznek
A CASC fájlformátumot a Heroes of the Storm alpha kliensében használta először a Blizzard, és másodikként a WoW kapja meg ezt a frissítést, a további játékok később fognak áttérni az új formátumra.
Egyben arra is figyelmeztettek minket a kékek, hogy ne üljünk fel a teszthez kulcsot kínáló hamis, rosszindulatú üzeneteknek - a Blizzard nem kezdett el ilyeneket kiküldeni a játékosoknak.
Frissítés: megjelent az első patch note is, ami nagyjából az utóbbi hetekben megjelent devblogok összefoglalása és kiegészítése. Fordítás a jövő héten várható, előbb gyakorlatilag kizárt. Szintén élesedett a Wowhead talentkalkulátora is, amely már kibővült a lvl100-as talentekkel, és a változásokkal.
Kb. minden healer..? Manatakarékosak, és nem olyan szörnyű a heal outputjuk sem.
Pl. én, gyakran. Megy egy riptide a MT-ra, healing wave pötyögtetés, riptide OT-ra, healing wave pötyögtetés... vagy akire épp kell, de nincs nagy sebződés. Ez remek manaregeneráló és kicsit healelő eljárás. Most majd mehet a greater healing egy 90-95%-os hp-ra? Pocsékolás. Majd meglátjuk milyen lesz.
Ööö, a jelenleg "kis heal olcsón" kategóriába tartozó spelleket fogják elvenni (Heal, Nourish, Healing Wave). Emlékeim szerint más nem megy ki a játékból - és ezeket ki használja manapság?
#100 | Tüsi válasza #99
Remélem kicsit nehezebb lesz mint most. Én mindig healer voltam, az is leszek. Többre vágyom a full mana chain heal spamnél.
wow_c_497527
#98 | Delfi válasza #20
Wolvi: Képzeld, már megint patchelt a kliens. Pedig sem publikálva nincs a változás, sem nem telt el 3-4 hónap az előző óta!
#97 | Delfi válasza #85
Most olvastam vissza idáig.
A kettőtök között van a véleményem, mert sokszor érzem azt, hogy csak azért verik szét az adott kasztot, hogy megmutathassák, ezzel is foglalkoztak, ami együtt jár azzal, hogy tanulhatom újra a kasztot.

Amit most a helerekkel csinálni akarnak, ez egy örület. Nekünk folyamatos gondot okoz, hogy a raidre ott legyen 2(3) olyan healer, aki tud is, nem csak akar healelni. Ha bejelentkezel lfr-re, már rég ott a két tank, de a heal még csak 3/6. Ha mennél egy sima dungeont, ott is a healer jön utoljára, pedig most annyira nem is durva healelni, mint cata elején. Erre szétverik a mentő cd-ket, kiveszik a mozgás közben castolást -"tudom, hogy tűzben állok, de ezt a fireballt már végigcastolom, mert 3,2 mp és a dps rota legerősebb spellje"- közös cd-re teszik a hs-t és a heal potit, és persze a fele spellt kiveszik a healerektől. Ki fog ezentúl ilyen kasztot indítani?
#96 | Fea válasza #94
mi nem tetszik?
Ha próbálkoztak volna, akkor 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy találtak volna olyan képességeket, amik nem defensive cd-k. 
wow_c_497478

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu