KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2340 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2408 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2410 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4871 napja
7
Ezzel a résszel zárul a The Shattering című könyvet bemutató minisorozatunk, és egyben a 2010-es év utolsó Töriórája is következik most. (első rész, második rész)

Nagrandban Thrallra egy új próbatétel várt: minden sámánnak át kell esnie egy látomássorozaton, hogy megismerje magát és a kapcsolatát az elemekkel. Drek'Thar egy erősen egyszerűsített változatot hajtatott végre évekkel korábban az ifjú Thrall-lal, így Greatmother Geyah szerint ideje volt a teljes szertartást végrehajtani. Ennek során a sámán leveti korábbi énjét, mint a kígyó a bőrét – ezért Thrall is levette a fekete lemezpáncélt, amely helyett a beavatottak vászonköntösét vette fel és egy imafüzért akasztott a nyakába. A szertartás során először Durnholde Keep arénájában látta magát: a tűz adta neki a dühöt és az erőt, hogy előbb gladiátorként, majd az orkok szabadságáért harcoljon. A víz adja a gyógyítást: a fájdalom elmúlása érdekében néha sírni kell, és a víz elmossa a kínt, amit akkor érzett, amikor Taretha halála nyilvánvalóvá vált számára. A föld ajándéka a nyugalom és a biztonság érzése volt, amelyet először a Frostwolf klánnál talált meg, Drek'Thar tanítása közben. Végül a levegő, a szél jelent meg, amely a tiszta gondolatokat és az éles elmét biztosította neki, amelyek segítségével szövetséget köthetett Vol'jinnal, Cairne-nel és Jainával. Amikor a végén Thrall feltette magának a kérdést, hogy meg tudja-e menteni Azerothot, saját magát látta: a Doomhammer darabokra tört a kezében, a fekete páncél szétesett és lehullott, és ott maradt ő térdre esve, a most is viselt vászonköntösben ás imafüzért viselve. Másnap Aggra és Thrall Throne of Elementshez mentek, hogy utóbbi tanácsért folyamodjon Outland elementáljainak vezetőihez, a Furykhoz. Thrall Kalandriostól kérdezett először, a légelementálok urától, aki azonban nem tudott neki segíteni: Outlanden is sok a gond a levegővel, és Azeroth nem számít neki. Incineratus, a tűz ura tudatta vele, hogy csak a szenvedélyt adhatja neki, amellyel a megoldás után kutat – de mivel nincs kapcsolata Azeroth tüzeivel, nem tudja, mi okozhatja a zavarukat. Aborius, a víz úrnője megadta neki a lehetőséget, hogy meggyógyítsa a saját lelkének sebeit éppúgy, mint Azeroth sebeit és megtalálja az egyensúlyt. Végül Gordawg, a föld ura is elmondta: nem tud segíteni, mert nem ismeri azt a földet, nem tudja megízlelni. De erre volt megoldása Thrallnak: földtotemként egy követ hordott magával Azerothról, amelyet fel tudott ajánlani. Gordawg elrágcsálta ezt az apró falatot, és megállapította: a kő fél és dühös, valami megváltoztatta a hangulatát. Valami, ami egyszer jó volt, de most már nem az. A világ része volt, de most már természetellenes és sötét. Sérült volt, de most már begyógyultak a sebek – még ha a gyógyítás is valahogy rossz. Mérges, és másokat is bántani akar, és eközben meg fogja sebezni a földet és a többi elemet is – és ettől félnek az elementálok, ezt akarják tudatni a földrengésekkel, az áradásokkal, a viharokkal. Gordawg már érzett hasonlót egyszer: Draenoron, amikor a világ a szétszakadás előtt volt közvetlenül… és ennek a megismétlődését se Thrall, se Aggra nem hagyhatta bekövetkezni.

A győzelme után Garrosh nem érzett elégedettséget. Megbánást igen, amiért így ért véget a dolog. Amikor Eitrigg feltűnt, és kényelmetlen kérdéseket tett fel – hogy lehet, hogy egy lecsúszott vágás után Cairne nem volt képes védekezni vagy harcolni? –, Garrosh nem ismerte fel a lényeget addig, amíg az öreg harcos rá nem mutatott: Gorehowl pengéjén nem olaj nyomai látszanak, hanem egy fekete ragacsé… Garrosh rájött: Magatha átverte, és ezzel megfosztotta attól, hogy becsületes küzdelemben győzzön Cairne ellen, így sosem lehet benne biztos, hogy valóban győzött volna egy fair küzdelemben. Főleg azután, amikor Eitrigg elmondta, mi történt az éjjel: hogy a Grimtotem törzs puccsal átvette a hatalmat, elfoglalták Thunder Bluffot és Bloodhoof Village-et és sok jó taurent orvul megöltek.

Theramore-ban Jaina tudatta Variannal, hogy Anduin kijutott Ironforge-ból és nála van; és Varian vele megegyezett abban, hogy ezt titokban tartják, nehogy visszajuthasson Moirához valahogy. Másnap egy 3 fős tanácskozás ült össze Baine, Anduin és Jaina részvételével. Baine-nek azt súgták az ösztönei, hogy vissza kell szereznie a tauren földeket és le kell számolnia Magathával; de nem támadhatja meg Garrosht. Nem volt bizonyítéka rá, hogy az új Warchief is tudott a méregről, és nem módosíthatja úgy népe törvényeit, hogy mindig az ő szája íze szerinti eredményt sugalljanak. Anduin rájött, hogy Baine elfogadja, mit kell tennie és bár nem tetszik neki, tartani fogja magát ehhez – és ezután úgy döntött hogy legjobb tudásához mérten támogatja ebben az ifjú taurent. Ezért neki adta a Fearbreakert, és a fegyver ugyanúgy elfogadta Baine-t gazdájaként, ahogy nem sokkal korábban Anduint; és Anduin (némileg meglepő módon) ugyanúgy képes volt a Light segítségével elűzni Baine belső félelmeit ösztönösen, ahogy Ironforge-ban ezt megtette vele Aerin halála után Rohan, csak ő tudatosan használta ezt a varázslatot. Baine cserébe csak egy tanácsot tudott megosztani a herceggel, amit Cairne mondott neki korábban: pusztítani könnyű, a Grimtotemek is egy éjszaka alatt leromboltak majdnem mindent, amit csak tudtak. De az építkezés, valami maradandó alkotása… az nehéz feladat.

Magathának nem volt könnyű a helyzete, mert a győzelme nem volt teljes. Feralasban és Moonglade-ben már szervezkedtek ellene az ott élő taurenek. A többi törzstől hírnökök érkeztek, és mind azt az üzenetet hozta, hogy nem állnak Magatha mellé; és mind ugyanolyan egykedvűen fogadta a kivégzését, amiben biztos volt előre. Baine továbbra is a célpontja volt, ahogy azzá vált az áruló Stormsong is, de még nem tudta őket lokalizálni. Nem véletlen, hogy Garrosh hírnökét megkülönböztetett figyelemmel fogadta a sámán, de csak addig, amíg az fel nem olvasta az üdvözlést: „Magatha Nagyasszonynak, a Grimtotem törzs vezetőjének Garrosh Hellscream, a Horda Warchiefje ez úton kíván a lehető legőszintébben lassú és fájdalmas kínhalált.” Magatha az ork hírnökkel is végzett, és tudatta híveivel, hogy készüljenek az ostromra; nem fognak segítséget kapni senkitől. Ezalatt egy Grimtotem Ratchetben tárgyalt Gazlowe-val. A főnöke megbízásából bevásárolni jött; de a lista a sokat próbált goblint is meglepte. Főleg, amikor a tauren a brutális méretű erszény mellé letett még egyet, hogy a sürgősségi felárat is állja. Viszont Stormsong is meglepődött, amikor Gazlowe egy marék arany kivételével visszaadta az összeget… és gyakorlatilag ingyen biztosított mindent 4 nap múlva, mert kedvelte Cairne-t és ezzel akarta támogatni Baine hadjáratát. Már persze a gránátok, bombák, fegyverek és egyéb apróságok mellett.

Baine nyíltan Thunder Bluff felé indult Dustwallow Marshból és a serege folyamatosan nőtt. Camp Mojache ostrom alatt volt, de Freewind Post és Sun Rock Retreat is visszaverte az ellenük intézett támadást és küldtek erősítést. Jaina aranyakban mérhető segítsége zsoldosokat is hozott a zászlaja alá, és bár nem kért segítséget Orgrimmarból, csatlakoztak hozzá orkok, trollok, és még egy-két Forsaken és blood elf is, valamint a felépült Hamuul és druidák Moonglade-ből. Amikor pár nap múlva egy vihar felébresztette Magathát éjjel, a sámánnak furcsa érzése támadt: valami nincs rendben… és ezt csak megerősítette, amikor 3 zeppelin tűnt fel a város felett. A meglepetésszerű támadás elvonta Magatha figyelmét, így senkinek sem tűnt fel, amikor néhány rogue elvágta a kötélhidakat, mások hatástalanították a Thunder Bluff körül elhelyezett bombacsapdákat és elkezdtek dolgozni a városba felvivő liftek alatti aknákon is. Az egyiket sikerült felrobbantaniuk a Grimtotem védőknek, de a másikon Baine főerői rohamot indítottak és Magathát könnyedén elsöpörte a fiatal harcos… és ezután a Nagyasszony megadta magát. Baine kegyes volt: a támadók közül aki hűséget fogadott neki, az maradhatott (ezzel kb. a foglyok negyede élt), de a többieket örökre száműzték Stonetalon Mountainsbe azzal a kikötéssel, hogy aki visszatérne, azt ellenségnek kezelik és megölik; illetve ha Magatha ismét áruló tervet sző, akkor Baine személyesen megy el a fejéért. Emellett még egy dolgot tett Baine: a sámánok és az elemek közti kapcsolatot fenntartó totemek fontosak – és ő ezeket Magatha szeme láttára megsemmisítette, ezzel meggyengítve erejét.

Pár nappal később Thousand Needlesben találkozott Baine és Garrosh. Baine elmagyarázta, hogy mivel bebizonyosodott, hogy Magatha áruló, nyugodt szívvel száműzte – noha Cairne ebben nem volt biztos, és ezért inkább befogadta a Nagyasszonyt, hogy szemmel tarthassa. A követőire halál vár, ha visszatérnek, ez elégséges büntetés. Ugyanakkor meg is lepte a Warchiefet: bár hibásnak tartja Garrosht abban, hogy mak'goráig jutott az apjával, nem fogja kihívni hasonló harcra, mert nincs itt az ideje. A taureneknek szükségük van a Hordára, ahogy a Hordának is a taurenekre – ennek megfelelően Baine megerősítette apja esküjét, amit ő még Thrallnak tett.

Theramore súlyos helyzetbe került: vihar tört ki, amely áradást okozott. Hamarosan a falakon kívül csak három épület maradt szárazon: a fogadó, amely egy dombon állt, a katonai barakk és Jaina tornya. A lakosság ezek valamelyikébe menekült, jórészt már csak segítséggel A kikötő dokkjai és az ott horgonyzó hajók eltűntek, mintha sosem léteztek volna, egy óriási hullámnak köszönhetően. Jaina egy tüzet okádó sárkányfejjel igyekezett elpárologtatni annyi vizet, amennyit csak tudott, de egy idő után teljesen kimerült és a víz tovább emelkedett. A fáradt mágus ráadásul elszólta magát Anduin előtt, amikor haza akarta küldeni biztonságba, így a herceg rájött, hogy Varian támadásra készül Ironforge és Moira ellen. Némi vita után meggyőzte Jainát, hogy nem lehet nem annak kezelni, ami: ő Stormwind koronahercege, aki egyszer uralkodni fog, amikor az apja meghal – és ki tudja, mikor fog ez bekövetkezni.

Varian eközben 18 elit SI:7 ügynökkel a Deeprun Tram alagútjában Ironforge felé tartott. Gyakorlatilag feltűnés nélkül jutott el a bérgyilkoscsapat a városig, és könnyedén iktatták ki a Dark Iron őröket menet közben. Az első komolyabb csatára csak a Great Forge-nál került sor – de eddigre már megérkezett Anduin is, aki a Hall of Mysteries egyik papnőjétől kapott egy láthatatlanná tevő italt, hogy feltűnés nélkül eljuthasson az események sűrűjébe; és azt tekintve, hogy emberként kimagaslott a törpék közül, és Moira folyamatosan kutatott utána a városban, szükség is volt erre. Varian embereivel könnyen eljutott az önjelölt királynő hálóterméig, és kirángatta a rémült nőt az eddigre összegyűlt tömeg elé, hogy szembesítse bűneivel – de Anduin megakadályozta eredeti tervét. Moira a jog szerinti örökös, még ha borzalmasan is kezdte uralkodását, emlékeztette apját a herceg, és nem minden elvetendő, amit mondott, még ha a megvalósításuk elfogadhatatlan is. Rombolni könnyű, de tartós dolgot építeni nehéz. Varian átgondolta fia érveit, és megkegyelmezett – de azt is közölte Moirával, hogy ki kell érdemelnie a koronát. És amíg ezt megteszi, addig a törpéket – és Ironforge-ot – a 3 klán vezetőiből álló tanács fogja kormányozni: a Dark Ironokat Moira képviseli, a Wildhammereket Falstad Wildhammer, míg a Bronzebeardeket Muradin.

A Garadarba visszatérő Thrallt és Aggrát egy tauren futár várta, aki Drek'Thartól érkezett. Thrall tőle tudta meg a druidák halálát, majd Cairne és Garrosh párviadalát és Magatha puccsát. Elhozta Palkar figyelmeztetését is, hogy Drek'Tharnak vannak még igaz víziói, és ezek egyike Azeroth romba dőléséről szól. Thrall azonnal visszatért Azerothra – és vele tartott Aggra is. A sámán Mulgore-ba ment, hogy elbúcsúzhasson Cairne-től... Thrall szembenézett magával és rájött, hogy ha Warchief marad, akkor polgárháborúba sodorja a Hordát, mert nem lesz képes a feladataira koncentrálni. Épp ezért levette a páncélját, és ismét felvette azt a köntöst és imafüzért, amit a beavatási szertartásra kapott Nagrandban. A döntés az övé volt, és helyes volt.

Alteracban Drek'Thar ismét szörnyű álomból ébredt. Egy dolgot mondott a rémült Palkarnak: „Ne engedjétek be!” Stormwindben a víz visszahúzódott a kikötőből, hogy cunamiként térjen vissza és elpusztítson mindent, ami az útjába került. Westfallban megnyílt a föld. Mulgore-ban Thrallt leverte a lábáról egy földrengés, és amikor megpróbált beszélni az elementálokkal, csak rettegést érzett… és egy hatalmas sebet a Maelstrom mélyén, aztán az elemek fájdalma kiütötte őt is. Thunder Bluffban tért magához, ahol megkérte Baine-t, vitesse a régi páncélt Orgrimmarba, mert neki nem lesz már rá szüksége. Ő maga Ratchetbe utazott Aggrával, ahol egy új hajó várta, a Draka's Fury – aminek úticélja a Maelstrom volt, hogy kiderítse, mi is történt; és ezt nem tehette volna meg Warchiefként, de egyszerű sámánként, akinek nem kell másra is koncentrálnia, igen.

Legközelebb csak jövőre, január 4-én lesz folytatása a rovatnak; az első 3 óra a következő nevekkel foglalkozik majd főszereplőként: VanCleef, Go'el, Sylvanas...

Köszi. Smiling
Amazon.com - és magyar megjelenésre ne számíts.
Az esetleg tudható, hogy magyarul mikor jelenik meg a könyv? 
/Sajnos még angolul sem tudtam megvenni, tudna valaki ötleteket adni, honnan lehetne?/
A taurenek halotti máglyát raknak és hamvasztanak. Nincs sír.
Boldog Karácsonyt mindenkinek...

Tudja amúgy valaki, hogy esetleg benne van a játékban Cairne sírja valahol?
Szint úgy , Mindenkinek Boldog Karácsonyt + jó kis történet (Y)
Nagyon szépen köszönöm karácsonyi ajándéknak ezt a történetet! Smiling
Ezek után valószínűleg elolvasom a könyvet, ha már megszereztem pdf-ben Smiling
Kellemes ünnepeket mindenkinek és a wow-hungary szerkesztőinek!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu