KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2303 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2371 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2373 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2373 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2373 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4801 napja
31
A Történelemóra ma folytatja az egyik legerősebb élő ork sámán, Go’el történetét. Ha nem tudod, ki ő, akkor gondolj rá Thrallként. (az első rész itt olvasható)

A hyjali csata után az orkok visszatértek Durotarba és Thrall legfőbb elfoglaltsága Orgrimmar felépítése volt. Ekkor a sürgető feladatokat egy új ügynök intézte, a Mok’Nathal vadász, Rexxar (a troll shadow hunter Rokhan és a pandaren brewmaster Chen Stormstout társaságában). Később Rexxar arról adott hírt, hogy a Theramore-ral kötött egyezmény ellenére - emberek jelentek meg Durotarban. Amikor megbeszélést javasoltak Jaina és Thrall között, a csapdát szimatoló Rexxar azt javasolta, hogy inkább ő megy Thrall helyett - és mint később kiderült, igaza volt ezzel kapcsolatban. Thrall ezután arra utasította a Mok’Nathalt, hogy személyesen vigyen Jainának meghívást egy találkozóra, ahol tisztázták, hogy a mágusnak is szándékában áll fenntartani a békét. Nem sokkal ezután Rexxar arról hozott hírt, hogy a támadások mögött Daelin Proudmoore, Jaina apja áll. Thrall biztos volt benne, hogy az ellenségeskedést csak úgy zárhatják le, ha az admirálist a saját bázisán támadják meg és végeznek vele. Noha Cairne taurenjei és a Stonemaul ogrék is csatlakoztak, Theramore olyan hajóblokád alatt volt, amit nem tudtak áttörni. Thrall táborába teleportált Jaina, aki elmondta, hogy nem tudott apja akcióiról és segít az ellene való harcban, még ha ez azt is jelenti, hogy meg kell őt ölni. Így Thrallnak sikerült goblin hajókat szereznie és bejutni az erődbe, ahol a megadásra és megbékélésre képtelen Daelin Proudmoore-ral Rexxar végzett. Thrall visszavonta erőit Theramore-ból és hagyta Jainát gyászolni.
3 évvel később a békét megzavarta, hogy az egyik ork parancsnok, Burx akciót indított Northwatch Hold ellen, amely korábban Daelin erőinek bázisa volt, de eddigre Theramore és Jaina felügyelete alá került. Mint kiderült, Burx a titokban még mindig működő Burning Blade tagja volt, akiket egy démon, Zmodlor irányított ekkoriban. Thrall a természet erőinek segítségével leállította a harcot, lefokozta Burxot, és amikor a harcos megpróbált ellenállni, megölte. Az incidenst követően a mágus és a sámán hivatalosabbra fűzte a frakcióik közti szövetséget - és bár ez nem törte meg teljesen az ellenségeskedést, de csillapította a feszültséget.



Újabb 2-3 év elteltével ismét kinyílt a Dark Portal, és a Horda felfedezte, hogy Outlanden még él egy olyan ork csoport, akiket nem érintett meg annak idején a démoni fertőzés. Ez a barna bőrű ork csoport Mag’harnak nevezte magát, és Thrall is átutazott fő lakhelyükre, Nagrandba - ahol kiderült számára, hogy a Mag’harok vezetője nagyanyja, Greatmother Geyah, aki elárulta, milyen nevet szántak neki a szülei a haláluk előtt: Go’el. Thrall itt találkozott először az önbizalom nélküli harcossal, Garrosh Hellscreammel, aki Grom örökségével küzdött - elvégre apja ivott először Mannoroth véréből és ő hozta el a démoni romlást. Thrall azonban visszaadta Garrosh hitét magában, miután elmesélte neki, hogy szabadította meg az általa okozott rontástól Grom az orkokat mannoroth megölésével.
Thrall hamar visszatért Durotarba, mert a Warchiefre szüksége volt a Hordának. Miután Varian Wrynn előkerült fogságából, Jaina ismét megszervezte azt a találkozót, amelyre utazva korábban elrabolták Stormwind királyát. Azonban az ide érkezőket megtámadták: titokban Cho’gall megbízásából a Twilight’s Hammer támadott, amivel felszították Varian és Garrosh bizalmatlanságát a másik fél iránt. Nem sokkal a tárgyalások megzavarása után a Lich King erői felélénkítették a halandók elleni akcióikat. Thrall óvatos megközelítéssel akarta kezelni a helyzetet: egy kisebb expedíciós erőt küldött volna Northrendre, hogy kikémleljék Arthas szándékait, és egyeztetett volna Jainával arról, mik az Alliance tervezett szándékai. Garrosh Hellscream nem értett ezzel egyet, ő azt szerette volna, ha a Horda támad Northrenden, meghódítja a jeges kontinenst és ha kell, leszámol az Alliance-szel is. A vita során Thrall felbosszantotta Garrosht, aki kihívta őt párviadalra. Thrall visszafogta magát ennek során, mert ki akarta tapasztalni, mire képes Garrosh. A harcot az szakította félbe, hogy a Scourge nyíltan megtámadta Orgrimmart - ezután Thrall kinevezte Garrosht a Warsong Offensive élére, és elküldte Northrendre, hogy vegyen részt a Lich King megdöntésében.
A háború során az Alliance és a Horda támadást intézett Icecrown Citadel bejárata, Angrathar the Wrathgate ellen. Csakhogy a forsakenek, akiket Grand Apothecary Putress vezetett, elárulták szövetségeseiket és az általuk kifejlesztett Forsaken Blight segítségével minden harcoló felet megsemmisítettek... Eközben Undercityben a dreadlord Varimathras puccsot hajtott végre Sylvanas Windrunner ellen, és a Dark Lady alig tudta megmenteni magát és Orgrimmarba menekülni. Thrall személyesen vezette Undercity visszafoglalását, ahol végeztek Varimathrasszal. Mivel Varian Wrynn is ideérkezett és leszámolt Putresszel, látta, mi lett a korábbi Lordaeronból, ezért meg akarta támadni Thrallt a városban, de Jaina ezt megakadályozta azzal, hogy visszateleportálta az Alliance seregét Stormwindbe. Annak biztosítása érdekében, hogy hasonló ne történhessen meg, a város őrzésére Thrall ide rendelte a Kor’kron elit gárda tagjait Bragor Bloodfist vezetésével.
Amikor Brann Bronzebeard megtudta, hogy az Old Godok egyike, Yogg-Saron kiszabadult Ulduarban levő börtönéből, értesítette Rhonint, a Kirin Tor vezetőjét a helyzet súlyosságáról. Thrall Garroshsal érkezett a helyzet megvitatására, míg az Alliance-t Varian és Jaina képviselték. Varian és Garrosh ezúttal nemcsak összeszólalkoztak, de egymásnak is estek, amit Thrall nem tudott megakadályozni; és miután Rhonin szétválasztotta a küzdőket, Garrosh kifejtette Thrallnak, hogy egy igazi Warchief sosem állna össze gyávákkal.
A northrendi harcok végeztével Thrall kényes helyzetbe került, noha az Alliance és a Horda békeegyezményt írt alá, hogy nyugodtan építkezhessenek a súlyos árat követelő háború után. Garrosh népszerűsége érezhetően megnőtt vele szemben; az elemek egyre nyíltabban visszautasították az együttműködést; földrengések és aszály sújtotta Durotart; és egy brutális támadás a night elfek ellen Ashenvale-ben komolyan megrengette a békét. Thrall Jaina kérése ellenére sem kért bocsánatot ez utóbbiért és azt is leszögezte, hogy ha megtalálják az elkövetőket, akkor sem fogják kiadni őket Stormwindnek, hanem Orgrimmarban ítélik el őket. Nem sokkal ezután Thrall döntött: ha az elemekkel akar foglalkozni Azeroth megmentése érdekében, akkor nem vonhatja el a figyelmét a Warchief posztjával járó sok feladat és kötelesség, így a posztját átadta Garrosh Hellscreamnek, noha többen - pl. Cairne Bloodhoof - figyelmeztették, hogy ez nem feltétlenül jó döntés. Thrall azonban kitartott emellett, és Nagrandba utazott, hogy az ottani sámánoktól tanuljon és Outland elementál uraitól kérjen segítséget.



Nagrandban egy Mag’har nő, Aggra volt a tanítója, aki segített neki abban, hogy igazi, régimódi ork sámánná váljon és végül kapcsolatban lépjen a Furykkal. Ennek két következménye is volt: az egyik, hogy Thrall levetette a Warchief páncélját, amit még Doomhammertől örökölt; a másik, hogy - életében először - magára is fordíthatott némi időt és nem kizárólag a Hordával volt kénytelen törődni. A földelementálok feje, Gordawg szerint Azeroth elementáljainak kínja ahhoz hasonló, amit Draenorban éreztek, mielőtt elpusztult volna a bolygó - így Thrall haladéktalanul visszatért Azerothra, méghozzá az időközben élete párjává fogadott Aggrával. A visszatérésekor súlyos hírek fogadták: távollétében Garrosh megölte Cairne-t, köszönhetően Magatha Grimtotem ármányának, aki ráadásul puccsal megpróbálta átvenni a taurenek irányítását is, sikertelenül. Nem sokkal ezután bekövetkezett a Cataclysm, aminek forrásaként a Maelstrom örök viharát azonosították.
Thrall úgy döntött, hogy Azerothnak nagyobb szüksége van rá, mint a Hordának, ezért csatlakozott a sámánok semleges közösségéhez, az Earthen Ringhez és Aggrával elindult a Maelstrom felé. Útközben azonban hajóját megtámadta az Alliance és foglyul ejtették Thrallt - és egyes jelek szerint ezt a tippet maga Garrosh adta az SI:7-nek. Thrall a Kezanról elmenekült Bilgewater Cartel goblinjainak segítségével kiszabadult, és miután sikerült legyőzni a saját társait eláruló Trade Prince Gallywixet, hivatalosan is befogadta a Bilgewater Cartelt a Hordába. Ezt követően folytatta útját a Maelstromhöz, hogy segítsen stabilizálni a Deepholm és Azeroth között tátongó szakadékot, amit Deathwing kitörése okozott. Az bizonyos, hogy Thrallnak - Azeroth talán legerősebb sámánjának - fontos szerepe lesz a Deathwing okozta károk enyhítésében... és kétséges, hogy valaha visszatér-e a Horda élére.

A Történelemóra jövő heti részében a taurenek új vezére, Baine Bloodhoof lesz a főszereplőnk.
wow_c_528372
wow_c_528290
én az allinak szurkolok

wow_c_396042
Garosh sokkal orkosab vezető mint Thrall volt. Thrall diplomata, valami afféle erőskezű demokrata vezető. Mint pl Roosvelt. Garoshmeg olyan, mint  mondjuk egy Saq' Oneill-be oltott 2pac.

Mondjuk mikor vita volt arról hogy miért Garrosh lesz az új Warchief, azt mondták hogy a Hordának egy háborús hősre van szüksége...
Hát nem tudom, tudtommal nem sokunkat kérdeztek meg róla és szerintem nem sokan mondtuk hogy ő legyen az utód.

édi bédi troll? az mit ad?

Ölelést! Eye-wink
#24 | Govern válasza #23
Hát inkább Vol'Jin mint Garrosh. Smiling
édi bédi troll? az mit ad? XD Laughing out loud
Igen, szegény édi-bédi kis trollokat kiűzte a mocsok...
Pusztuljon! Smiling
érdekel a lore persze de miközbe vágod a gnomeket wsgn te azon elmélkedsz h ki épp a warchif és mit csinál miközben vársz a pvp trinyó cdre ?Laughing out loud vhogy kétlem
+ senki se ül a trónon Laughing out loud mind1ik előtte áll XD már mondtam

a szmájlik nem fogynak el sargerasal megdumáltuk Laughing out loud jó arc

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu