KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2339 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2407 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2409 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4840 napja
21

A Történelemóra ismételten késett; de tekintve, hogy a Warcraft-univerzum egyik legrészletesebben dokumentált élettörténetű karaktere a főszereplőnk, ez nem is lehet csoda - elvégre ma az erős ork sámánnal, Go’ellel fogunk foglalkozni. Kevésbé felkészültek Thrall néven ismerhetik.



Miután az orkok átléptek a Dark Portalon, Thrall volt az egyik első ork gyerek, aki már Azerothon született. Az édesapja a Frostwolf klán főnöke, Durotan volt, édesanyja a harcos Draka. A szüleit Gul’dan bérgyilkosai ölték meg testőreikkel együtt, miközben Orgrim Doomhammer utasítására egy biztonságos rejtekhely felé utaztak. A babát nem bántották - és nem sokkal később megtalálta őt két ember: a közeli Durnholde Keepet uraló Aedelas Blackmoore és egyik szolgája, Tammis Foxton. Aedelas szándéka az volt, hogy gladiátort nevel az orkból, akit saját nyelvén nevezett el Thrallnak - a szó jelentése rabszolga. Tammisnak adta oda a babát, hogy nevelje fel, amíg el nem kezdődik a kiképzése; így Thrall ennél a családnál töltötte élete első éveit és összebarátkozott lányukkal, Tarethával. Aedelas kiképzése értő fülekre talált, és Thrall kiváló gladiátorrá vált, aki ork szemmel nézve is gyors, intelligens és hatalmas méretű lett fiatal korára. Ugyanakkor Blackmoore nem fukarkodott a veréssel sem; nem meglepő, hogy Thrall szökést kezdett tervezni. Ebben Taretha segítette, aki elterelte az őrök figyelmét, mialatt az ifjú ork megszökhetett. Azonban hamar elfogták és egy internáló táborba került, ahol egy Kelgar nevű öreg ork mesélt neki Gul’danról, a warlockok okozta korrupcióról és az utolsó szabadon levő klánról, a Warsongokról. Mivel Aedelas is megérkezett a táborba szökött gladiátorát keresve, Thrall ismét megszökött.

Sikerült megtalálnia a Warsong klánt és a vezetőjük, Grom Hellscream a szárnyai alá vette a fiatal orkot: megtanította az ork nyelvre, amit addig nem igazán ismert, és a Thrallnál levő régi pólyadarab alapján elárulta neki, hogy a száműzött Frostwolf klán tagjai lehettek a szülei. Thrall hamarosan elindult Alterac Mountainsbe, ahol megtalálta a Frostwolf klánt. Jelenlegi vezetőjük, a sámán Drek’Thar tudatta vele, hogy ő a régi vezetőjük rég elveszett fia, és mesélt neki a korrupció előtti Hordáról, valamint a hazájukról, Draenorról. Nem sokkal később Drek’Thar elindította a sámánlét útján - ez azért is fontos volt, mert Gul’dan ideje óta egyetlen orkból sem lett sámán, az elemek mindnyájukat elutasították, így Thrall egy új időszak eljöttét jelezte előre.

Amikor egy fura ismeretlen érkezett a Frostwolf klánhoz és felbosszantotta Thrallt, az ifjú sámán kihívta párviadalra, majd sikerült lefegyvereznie - ekkor ő elárulta, hogy a neve Orgrim Doomhammer, a Horda Warchiefje és tesztelni jött Thrallt, akiről Drek’Thar elismerően nyilatkozott. Mivel az ifjú kiállta a próbát, Doomhammer a helyettesévé tette és Grom segítségével elkezdték kiszabadítani az orkokat a táborokból. A terv egyszerű volt: Thrall bejut a táborba, mintha rab lenne, megmutatja az őrzötteknek sámán képességeit, és a fellelkesült rabok - Doomhammer erőinek külső segítségével - kitörnek. Ez 3 esetben remekül működött, a 4.-nél Thrallt már felismerték és komolyabb harc tört ki, és ezután Durnholde Keepből érkező lovagok őriztek minden tábort; nem meglepő, hogy az 5. csata helyszíne, a később Hammerfall néven ismert tábor egy komolyabb összecsapásról lett híres, ahol elesett Orgrim Doomhammer.







A haldokló Warchief legendás fegyverét, páncélját és címét is Thrallra hagyta. Az új Warchief első tette Durnholde Keep ostroma volt, hogy alapjaiban zúzhassa szét az internáló táborok rendszerét. Előtte egy titkos találkozón figyelmeztette Tarethát, hogy meneküljön, aki azonban ezt visszautasította. Amikor Thrall serege megjelent Durnholde Keep előtt, a Warchief először tárgyalni akart Aedelasszal, hogy elkerülje a felesleges vérontást; azonban a részeg Blackmoore nem volt erre nyitott, és a tárgyalást Taretha levágott fejével zárta le, mondván ez a sorsa az árulóknak. A feldühödött Thrall megostromolta a várat és személyesen ölte meg Blackmoore-t, majd végül a föld szellemeinek segítségével lerombolta a várat. A túlélőket elengedte egy üzenettel: ha az Alliance nem üldözi a Hordát és átenged nekik egy területet, ahol élhetnek, akkor a két fél között kialakulhat a békés kereskedelem; de ellenkező esetben sokkal veszélyesebb ellenfelet fognak megismerni bennük, mint Gul’dan démoni Hordájában.

Nem sokkal ezután Thrallt egy látomás zavarta meg Arathi Highlandsen, amit a rejtélyes Próféta bocsátott rá - az üzenet az volt, hogy ha itt marad a Horda, akkor el fognak bukni, és a jövőjük az óceán túloldalán van, Kalimdorban. A Warchief engedelmeskedett a látomásnak, és összegyűjtötte az orkokat, hogy felkészüljenek. A fogságba esett Grom kiszabadítása után egy ötletet adott: lopjanak hajókat az emberektől, és azokkal hajózzanak nyugatra. A tervet meg is valósították, és sikerrel kihajóztak Lordaeronból. Nyugat felé haladva egy vihar egy kis szigeten kikötésre kényszerítette az orkokat, akik itt találkoztak a Darkspear trollokkal. A vezetőjük, Sen’jin segítségére sietve a Horda legyőzte az itteni embereket, de a csata résztvevőit végül foglyul ejtette egy murloc támadás, akik egy naga Sea Witchet, Zar’jirát szolgáltak. A fogoly Thrall sámánként képes volt kiszabadulni és kiszabadította társait is, de Sen’jint már elvitték a murlocok feláldozni, és az ork későn ért az oltárhoz. A haldokló Sen’jin megosztotta vele azt a látomását, hogy Thrall a dicsőségbe vezeti majd a Darkspear törzset, aki ezután befogadta a trollokat maguk közé. A vulkanikus sziget azonban kitörés előtt állt, és Zar’jira murlocjai is újra támadást indítottak, ezúttal maga a naga is feltűnt; de az orkok és a trollok képesek voltak időben megjavítani a hajókat és elmenekülni. Azonban az érkezés sem volt túl sikeres: a flotta szétszóródott, Grom eltűnt és Thrallnak a kentaurok támadásai közben kellett összeszednie a Horda földet ért tagjait.

Itt, a későbbi Durotarban találkozott a taurenekkel és a Bloodhoof törzs vezetőjével, Cairne-nel. A Horda megvédte a taurenek faluját a kentauroktól, majd segített nekik átköltözni Mulgore-ba. Ezután Cairne elárulta, hogy Stonetalon Peakben él az Oracle, aki segíthet neki a jövőt illetően. Az oda tartó Thrall megtalálta a Warsong klánt, akik épp Jaina Proudmoore embereivel harcoltak. A Warchief úgy gondolta, hogy az embereket kikerülheti pár goblin zeppelin segítségével, de Grom támadott, így ő is kénytelen volt beavatkozni. Az elégedetlen sámán ezután a Warsongokat átvezényelte Ashenvale-be, ő maga pedig az itt élő wyvernek megmentése után légi úton eljutott a hegy csúcsára, majd az egyik barlang mélyén megtalálta az Oracle-t is Jaina társaságában. Kiderült, hogy ő a Próféta, aki mindkettőjüket ide vezette; és elárulta, hogy a Burning Legion visszatért, és befolyásuk alá vonták Grom Hellscreamet; és a győzelemhez az orkok és az emberek összefogására lesz szükség.

A Barrensben rá is bukkantak Gromra, aki azonnal Jaina és Thrall egyesített haderejére támadt. Thrall eljutott a csata közben Gromig, aki elárulta neki, hogy a démoni fertőzést minden ork klánfőnöknek önként kellett vállalnia, másként az nem érinthette őket. Az árulás miatt dühös Thrall egy Soul Gembe zárta Grom lelkét, és a saját ereje, valamint Jaina mágiája segítségével megtisztította a démoni befolyástól. Grom azonnal bocsánatot kért tetteiért, és Thrall társaságában az őt megfertőző démon, a pit lord Mannoroth ellen indult. Mannoroth elsöpörte Thrallt, de mielőtt megölhette volna, Grom egy elkeseredett támadással halálosan megsebesítette, majd a démon erejének robbanásszerű felszabadulásakor maga is halálos sérüléseket szenvedett - de ezzel megszabadította az orkokat a démonvér hatása alól.







A Próféta útmutatása miatt északra haladó embereket és orkokat megtámadták a Cenarius halála miatt feldühödött night elfek, és a harcok addig tartottak, amíg egy újabb látomásnak köszönhetően Thrall és Jaina nem találkozott Hyjalben Tyrande Whisperwinddel és Malfurion Stormrage-dzsel. A Próféta itt felfedte magát: ő Medivh, az utolsó Guardian of Tirisfal, és a 3 sereg egyesített erejére lesz szükség a Burning Legion vezetőjének, Archimonde-nak a legyőzéséhez. A csatát végül sikerült megnyerni Malfurion csapdájának köszönhetően, és Archimonde-ot elpusztították a wispek. Thrall visszatért orkjaival és a trollokkal arra a sivatagos területre, ahol korábban földet értek, birtokba vette a Horda nevében és elnevezte Durotarnak, valamint elkezdte felépíttetni az új fővárost: Orgrimmart.



A folytatás a jövő héten kedden érkezik; a főszerepben ezúttal tényleg Go'el lesz.

wow_c_527533
Az Infinite Dragonflight meg akarta változtatni a múltat, ezért elrabolták Tarethát, hogy ne segíthessen Thrall szabadulásában. A feladat helyrerázni az eseményeket.
Én azt nem vágom, hogy van ez az insta: Old Hillsbrad Foothills
Ahogy látom ez is arrol a korszakról szól, amikor Thrall még Lordaeronban élt. És olvastam könyvet is, A Klánok Urát, meg ami itt is le van írva az a könyv tartalma. De abban nincs démon, meg Tari büvölés, meg Epoch Hunter. Mivel nem tudok angolul nem nagyon értem az insta sztoriját.
Szóval a kérdés az, hogy az instának mi köze van ehez a sztorihoz?

jó volt like
Menet közben egységesítettem.
A Warchief jobban hangzik mint a Guardian Laughing out loud
Ki szavar Thrall-ra hogy ő volt az igazi warchiefünk!?
a Warchief jól hangzik de az hogy hangzik már hogy ő az utolsó guardian of tirisfal ?XD

am igen thrall az igazi Laughing out loud ez az új néger orc el mehet a .. Laughing out loud nem tetszik a búrája Laughing out loud
Akkor is ő az igaz Warchief Smiling
én csak annyit figyeltem meg hogy valahol Horde, valahol Horda a szövegben 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu