KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4005 napja
6
Ahogy ígértem, a mai órán egy sárkányról lesz szó - méghozzá az egyik legismertebb vörös sárkány, Korialstrasz a mai főszereplőnk.

Korialstrasz bölcs és meglehetősen koros sárkány - hiszen már a War of the Ancients idején elnyerte Alexstrasza kegyeit, és a vörös Dragon Aspect egyik párja lett. Ekkor - a még fiatal - sárkány jelentősen meggyengült, és képtelenné vált az alakváltoztatásra; mint kiderült, ennek az volt az oka, hogy egy véletlennek köszönhetően a jövőből visszakerült a múltba az ork harcos, Broxigar; a human mage, Rhonin - és a high elf mage, Krasus, aki viszont nem más volt, mint maga Korialstrasz a jól megszokott álcájában. Együttes létezésük mindkettejüket legyengítette, így mindketten az aktuális alakjukban ragadtak - ugyanakkor a tapasztalt Krasus sokat tudott segíteni az ellenállásnak, míg a fiatal sárkány hátasként röpítette későbbi önmagát. Az sem volt elhanyagolható tényezző, hogy amikor Korialstrasz és Krasus egymás közelében voltak, mindketten visszanyerték régi erejüket.
Krasus hamarosan a night elf varázslók vezetőjévé vált, és így harcolt a Burning Legion démonai, Azshara áruló highborne-jai és a megőrült Neltharion - azaz Deathwing - és a Black Dragonflight ellen is. Viszont nem tudta megakadályozni a Dragon Soul létrehozását, ami az Aspectek erejét egyesítette - és aminek a segítségével Deathwing kis híján sikeresen kiirtotta a sárkányokat. Korialstrasz sárkány és high elf alakja is sikeresen túlélte a Well of Eternity pusztulását, a Sunderinget - és ezután Krasust Nozdormu visszaküldte a saját idejébe.

Korialstrasz és Krasus

Később, immár Krasus álcájában Korialstrasz bekerült a Kirin Tor vezetésébe többek között Antoidas, Kael'thas és Kel'Thuzad mellé. Ebben a pozíciójában elkerülte a Második Háborúban a Demon Soul hatását, míg a többi vörös sárkány - beleértve magát Alexstraszát is - a Dragonmaw klán orkjainak fegyverévé vált. Krasus elsődleges célja társainak megszabadítása volt, így az események kivizsgálására kiküldött fiatal mágusnak, Rhoninnak egy külön utasítást is adott erre vonatkozólag. Mivel biztos volt benne, hogy Deathwing is fel fog tűnni, hogy végezzen régi ellenségével, megpróbálta meggyőzni a többi Aspectet - Yserát, Nozdormut és Malygost -, hogy csatalakozzanak Alexstrasza kiszabadításához, amit ők elutasítottak. A Grim Batolnál folyó utolsó csatába ismét sárkány alakban csatlakozott, és megpróbálta megszerezni a Demon Soult Nekros Skullcrushertől - de ez nem sikerült neki, noha sikerült ellenállnia a talizmánnak, így a warlock nem tudta őt is az uralma alá hajtani. Sebesülten kellett visszavonulnia a csatamezőről, ám az időközben mégis megérkező Aspectek meggyógyították sebeit és harcba szálltak Deathwinggel, ami egészen addig nem tűnt jó ötletnek, amíg Rhonin el nem tudta pusztítani a Demon Soult. Ezzel a vörös sárkányok megszabadultak Nekros uralma alól, és az Aspectek is visszanyerték teljes erejüket, amit 10 ezer éve áldoztak fel - és így Deathwingnek már esélye sem volt ellenük, ezért kénytelen volt elmenekülni. Nem sokkal később Nozdormu kérésére Krasus és Rhonin Kalimdorba mentek, hogy kivizsgáljanak egy furcsa időanomáliát... ám ez beszippantotta őket és a két mágus tízezer évvel korábban, a War of the Ancients eseményei közepén találta magát (lásd feljebb).
A Sunwell pusztulása után - amit Arthas okozott azzal, hogy felélesztette Kel'Thuzadot - Krasus észlelte, hogy a maradék mágikus energia ismét elkezd összegyűlni. Mivel nem akarta, hogy ez az erő Arthas vagy a Lich King kezére jusson, az összegyűlt esszenciát egy illúzióba gyúrta - így született meg a fiatal human lány, Anveena Teague. Azonban Anveena önálló életre kelt és saját akaratot fejlesztett ki, amit Korialstrasz nem látott előre... Később a Sunwell után nyomozó Kalec és Anveena előtt Borel, a Silvermoont irányító tanács tagja alakjában jelent meg és elárulta Anveenának, hogy ő a Sunwell avatarja. Az energiát kereső áruló high elf, Dar'Khan Drathir energiát szívott el a lánytól, és így sikerült az irányítása alá vonnia Korialstraszt, aki ezután Kalecgos társával, a kék sárkány Tyrigosával volt kénytelen harcolni, amíg Anveena állatkája, a kis Raac meg nem törte ezt a spellt. Dar'Khan legyőzése és elpusztítása után Anveena segítségével Korialstrasz egy illúziót borított a Sunwellre, ami megakadályozta, hogy bárki mást lásson itt, mint kihalt pusztaságot, és ezután Anveena és Kalec itt maradtak Lor'themar Theron védelme alatt.
A játékban Krasus csak a Wrath of the Lich Kingben jelent meg személyesen Wymrest Temple-ben, ahol Alexstrasza mellett áll high elf alakjában; illetve a Wrathgate-event befejezése után sárkány alakjában is láthatjuk párjával együtt, ahol - sárkánynyelven - Bolvar sorsáról beszél Alexstraszával (amint az egy korábbi bug miatt kiderült).

Ennyi volt mára a Történelemóra; ezúton hívnám fel a figyelmet, hogy a BlizzCon miatt  sem pénteken, sem a jövő héten kedden nem lesz újabb óra - és hogy másfél hét múlva mivel jelentkezünk... az nagyban függ attól, mi hangzik el addig a Blizzconon.
Gondolkodtam rajta korábban, de a lore-beli szerepe kb. annyi, amennyit itt Krasusszal kapcsolatban olvashattál: Demon Soul elpusztítása és a War of the Ancients-eset. A Lich Kingben sem túl aktív Rhonin... szóval nem igazán tenne ki egy teljes órányi anyagot, amit össze tudnék szedni.
Még jobban megismerhettem Korialstraszomat Smiling Majd lesz Róninról is szó?
Sylvanas már szerepelt a rovatban, Illidanról pedig esett szó, de önálló órát eddig nem kapott.
Sylvanas az első óra tananyaga volt Smiling A hiányzást be kell pótolni mert felelés lesz!
majd egyszer ha belefér az óra anyagába nem lehetne 1 kis infó Lady Sylvanasról vagy Illidan Stormrage történetéről? (az utóbbiról vmeik töri órán bővebben szó volt arra emlékszem:D)
vagy nincs nekik olyan nagyon hihetetlenül hosszú és fontos történetük?Laughing out loud
nagyon megköszönném hisz a 2 kedvenc "emberem" a wow-ban:D
vagy már volt róluk szó? (nem találtam meg)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu