KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4009 napja
14
A mai Történelemórán - ahogy ígértem - ismét Azeroth sötétebbik oldalán járunk majd, hiszen a mai téma a Defias Brotherhood.

A Defias Brotherhood története akkor kezdődött, amikor a Második Háborúban győztes Alliance elkezdte újjáépíteni a lerombolt Stormwindet. A Lordaeronból visszaköltöző stormwindi nemesek, a House of Nobles vigyázó tekintete mellett a Stonamasons' Guild kőművesei, mérnökei és egyéb mesteremberei újjáépítették a várost - az egyik legtehetségesebb építőmester, Edwin VanCleef nevéhez fűződik például a stormwindi katedrális megtervezése és felépítése. Amikor a munkálatok befejeződtek, a mesteremberek Stormwind Keep kapuja előtt gyűltek össze, hogy kérjék a fizetségüket - a nemesek őszinte meglepetésére, akik azt hitték, hogy ez az egész társadalmi munkában folyt. A stormwindi kincstár még meglehetősen üres volt, így a nemesek végül - egy lázadás után, amiben a király, Varian Wrynn felesége, Tiffin is meghalt - száműzték a mestereket a városból.
A csalódott száműzöttek között VanCleef, az SI:7 korábbi orgyilkosa magához ragadta az irányítást és megszervezett egy, a bosszúállásnak dedikált szervezetet: ez lett a Defias Brotherhood. A szervezet tagjai között nem kevés tehetséges feltaláló volt, így hamarosan kitűnő fegyvereket és páncélokat, illetve gépeket készítettek; míg a tagság száműzöttekkel, tolvajokkal és banditákkal is bővült. Bázisukként a Westfallban, Moonbrook közelében levő elhagyott tárnákat, a Deadminest használták. A Brotherhood hamarosan rendszeresen fosztogatni kezdte az Elwynn Forestben és Westfallban áthaladó kereskedő karavánokat, és a koboldokat alkalmazva irányításuk alá vonták Elwynn bányáit. A Westfallban állomásozó goblinok sem voltak elégedettek a kifosztásukkal, így megtámadták a Defias rejtekhelyet Deadminesban - de nem jártak sikerrel, és a túlélő goblinok a Brotherhood fogságába kerültek.
Ezután a Brotherhood Harvest Golemeket telepített szerte Westfallban, hogy elűzze az itteni farmereket és Moonbrook lakosságát; a tervük sikerrel járt, a legtöbben elmenekültek innen. Akik maradtak, a terület középpontjában található őrtorony közelében gyűltek össze és megalakították az önvédelmi szervezetüket, a People's Militiát Gryan Stoutmantle vezetésével.

Defias Renegade

VanCleef a koboldok és a goblinok mellett összefogott a gnollokkal is, és a Bloodsail kalózoktól is kapott némi segítséget: ugyanis VanCleef fő terve egy megerősített hadihajó építése volt ork tervek alapján, amivel aztán megtámadhatja majd Stormwindet. Emellett egy második akció is megtervezésre került: ennek keretében a Theramore-ba, diplomáciai küldetésre induló Varian Wrynn elrablása volt a cél. Az első kísérlet a Deeprun Tramben sikertelen volt, ahogy a második is Menethil Harborban; viszont harmadszorra, amikor a tengeren támadták meg Variant naga támogatással, már sikerült elrabolni. Nem mellesleg az elfogott és a Stockade-ben őrzött bandatagok Bazil Thredd vezetésével lázadásban törtek ki, ami újabb figyelemelterelésül szolgált. Eközben azonban a stormwindi hatóságok is felfigyeltek a szervezetre Northshire-ben, és néhány vállalkozó szellemű kalandor kitakarította onnan a Defiasokat. Nem sokkal ezután Goldshire-ből kiindulva sikerült leszámolni az elwynni bányákban megtelepedett koboldokkal is, és a Jerod's Landingből induló csempészetet is felszámolta Stormwind néhány szabadúszó rogue segédletével.
Westfallban Gryan Stoutmantle segítségére sietett néhány kalandor, és egy Defias áruló: így sikerült felderíteni, hogy a szervezet központja a Deadminesban van. A kalandorok később sikeres támadást intéztek az itt épülő hajó és VanCleef ellen, aki ennek során életét vesztette. Egy nála talált levél segítségével sikerült kideríteni, hogy a Brotherhoodnak kapcsolatai vannak Stormwind Keepben is - a szabadúszó kém, Elling Trias és ügynökei segítségével az is kiderült, hogy ez konkrétan Lord Gregor Lescovart jelentette, aki az akció során szintén meghalt. Az itt érintett kalandorok hamarosan annak is tudomására jutottak, hogy Varian Wrynnt elrabolták és a szálak a Defias Brotherhoodhoz vezetnek - a nyomozás Stormwinden, Duskwoodon és Menethil Harboron keresztül végül Theramore-ba vezetett, ahol kiderült, hogy nemrég egy Defias hajó egy értékes fogollyal zátonyra futott Jaina erődjétől északra. Az is kiderült, hogy egy theramore-i katona, Private Hendel volt a Brotherhood beépített kémje - őt sikerült élve elfogni és Jaina saját foglyként vitte el kihallgatni. Mint kiderült, Variant Alcaz islanden tartották fogva, erős naga és fekete sárkány jelenlét mellett... de a király már nem volt a szigeten... és hosszabb ideig nem is tűnt fel újra.
Ugyanakkor a nyomok arra utaltak, hogy a Defias valódi irányítója Stormwind legmagasabb köreiben keresendő, és valószínűleg a fekete sárkányokhoz is köze van; de egészen addig, amíg Varian Wrynn vissza nem tért Kalimdorról, és ki nem szabadította Marshall Windsort Blackrock Depthsből, nem derült ki, hogy ez a kapcsolat Lady Katrana Prestor, azaz maga Onyxia, Deathwing lánya volt.
Ezen események óta a Brotherhood megszűnt komoly fenyegetésnek lenni mind Elwynnben, mind Westfallban - ennek a legbiztosabb jele, hogy Gryan Stoutmantle - immár kapitányi rangban - és a People's Militia - Westfall Brigade néven - új helyen tevékenykedik: Grizzly Hillsben támogatják az Alliance offenzíváját a Scourge ellen.

Kedden lesz a következő Történelemóra, amely ismét egy sárkányról fog szólni - ezúttal egy vörös sárkányról, aki nagy szerepet játszott Azeroth történelmében, talán Deathwing után a legnagyobbat a sárkányok közül: a főszereplőnk Korialstrasz lesz majd.
wow_c_528415
wow_c_527761
Ez természetesen megoldható - de alig 32 ilyen cikk van jelenleg, nem olyan sok átnézni Sticking out tongue
Nem lehetne valamilyen uton-modon beszamozni a tortenelemorakat? Koszi Smiling

Oye végre Krázusról egy kis hír Smiling
wow_c_295555
Használják orgyilkosként is Eye-wink
Még szerintem az or(r)gyilkost is kijavíthatnád orvgyilkosra, ha ráérsz. Smiling
Látjátok, gyerekek, ezért nem szabad éjfélkor óravázlatot írni Laughing out loud (thx, javítottam)
Az hogy Krasus mondd neked valamit? Mert ő ugyanaz mint Korialstrasz

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu