KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4016 napja
0
Ahogy korábban említettem, aktuális sorozatunkban a három Nagy Háborút vesszük sorra - és most eljött az ideje a Harmadik Háború történetének.

A Harmadik Háború kezdete egyszerre világosan meghatározható és ködös. Egyszerűen meghatározható, hiszen minden akkor kezdődött, amikor Terenas, Lordaeron királya az országa északi részét megfertőző új járvány kivizsgálására küldte ki fiát, Arthast, a paladinok vezetőjét, Uthert és egy fiatal mágust Dalaranból, Jainát. Ködös, mert az előzményekhez tartozik Ner'zhul az előző részben elmesélt halála és újjászületése a Lich Kingként; az Első Háborúból Medivh halála, majd későbbi újjáélesztése (ezt az Aegwynnről szóló órán említettem); Tirion Fordring pere; Kel'Thuzad kapcsolata a nekromanciával; és Thrall felemelkedése a Horda vezetőjévé. De maradjunk ezúttal a szűkebben vett eseményeknél...
Tehát a dolog úgy kezdődött, hogy Lordaeron királyságának északi részén egy eddig ismeretlen és gyógyíthatatlan járvány tűnt fel, aminek következtében a lakosság erőteljes elhalálozásba kezdett. Sőt, egyes pletykák szerint a halottak nem igazán díjazták a jól megszokott temetési szertartásokat, és kimásztak a sírjaikból egykori szeretteik húsára éhes élőhalottként... Terenas, Lordaeron királya Arthas herceget, a trónörököst jelölte ki a vizsgálatra, mi is történik. Segítőül a király mellérendelte tanítóját, a Knights of the Silver Hand vezetőjét, Uther Lightbringert, és a Kirin Tor mágusai is küldtek némi segítséget az egyik legtehetségesebb fiatal mágus, Jaina Proudmoore személyében.

A Próféta

Nem sokkal korábban Terenasnak furcsa látogatója volt - egy holló képében érkezett férfi, aki a Prófétának nevezte magát. Arra figyelmeztette a királyt, hogy országa végveszélyben van, és ha azt akarja, hogy a népe túléljen, akkor ültessen mindenkit hajóra és meneküljenek az óceán túlpartjára, a rejtélyes kontinensre, Kalimdorra. Terenas badarságnak tartotta a Próféta szavait és azt mondta, megvédi királyságát. A Próféta ezt megelőzően megkereste a Hordát újjászervezni készülő fiatal Warchiefet, Thrallt is. Thrall épp az internáló táborokba zárt letargiába esett orkok kiszabadításával, a Horda újjászervezésével, a Terenas katonái elől meneküléssel és a sámánizmus újrafelfedezésével volt elfoglalva, de meghallgatta az idegen figyelmeztetését - és úgy döntött, hisz neki. A Horda megtámadott egy lordaeroni kikötőt (feltételezhetően Southshore-t) és kihajózott a kontinensről.
Arthas és Jaina Andorhalban kezdték a vizsgálatot, ahol azt találták, hogy az ott levő gabona fertőzött, és aki evett belőle, az meghalt. Hamarosan továbbhaladtak Brillbe, ahol már egy komplett élőhalott hadsereget találtak - és a vezetőjüket, egy Kel'Thuzad nevű necromancert. A varázsló elárulta, hogy egy Mal'Ganis nevű démont szolgál, aki közvetlenül irányítja az élőhalottakat... a Scourge-öt. Arthas végzett Kel'Thuzaddal, és megfogadta, hogy megöli Mal'Ganist is. Mivel a démon Stratholme-ban volt Kel'Thuzad szavai szerint, Jaina és Arthas arra indultak. Útközben Hearthglennél újra megtámadta őket a Scourge - és itt kiderült a járvány igazi természete is: aki a plague-ben halt meg, az valóban élőhalottként tért vissza. Hearthglen a megmenkülését Uthernek és paladinjainak köszönhette, akik időben érkeztek ahhoz, hogy elpusztítsák az élőhalottakat és csatlakozzanak Arthashoz.
A Próféta ekkor megkereste a herceget, és felszólította, hogy menjen Kalimdorra, és bár Jaina hitt a férfi szavainak, Arthas azt válaszolta, hogy nem hagyja itt népét. Stratholme-ba érve azt találták, hogy a fertőzött gabonát már kiosztották a lakosságnak és valószínűleg mindenki megfertőződött. Arthas nem akart egy egész seregnyi élőhalottat, így megparancsolta Uthernek, hogy rombolja le a várost és végezzen a lakossággal. A sokkolt paladin ezt visszautasította, mire a herceg elbocsátotta a szolgálatból és feloszlatta a Silver Handet. Uther távozott lovagjai legnagyobb részével - és vele ment Jaina is, aki nem volt hajlandó részt venni a mészárlásban.

Stratholme

Akik a seregből Arthasszal maradtak, azok szemtanúi lehettek, amint Mal'Ganis kihívja a herceget egy párviadalra - a tét Stratholme. A városban a démon élőhalottá változtatta a lakosokat, akiket Arthas igyekezett azelőtt megölni, hogy ezt megtehette volna - végül ugyan a herceg győzött, de hiába akart megküzdeni Mal'Ganisszal, a démon elment... de előtte azt mondta, hogy Northrenden találkoznak majd. Arthas a seregével azonnal el is indult északra, miközben Uther és Jaina visszajött eltemetni a holtakat. A Próféta ezúttal Jainát kereste meg, és a varázslónő hallgatott rá és megkezdte a Kalimdorba induló flotta szervezését.
A Northrendre érkező Arthas hamarosan találkozott a Frostmourne nevű rúnakardot kereső törpe expedícióval, amit Magni Bronzebeard öccse, Muradin vezetett. A törpéket az élőhalottak támadásai szakították el korábban az utánpótlástól és Lordaerontól. Amikor megérkezett Terenas parancsa, hogy térjenek haza, Arthas felbérelt egy csapat zsoldost, hogy pusztítsák el az expedíció hajóit, így lehetetlenné téve a visszautat - majd a katonáinak parancsba adta a zsoldosok lemészárlását. Ezután meggyőzte a seregét, hogy nincs más út, csak előre a Frostmourne és Mal'Ganis legyőzése felé. A kardot végül a Dragonblight egyik barlangjában találta meg Arthas és Muradin, azonban azt kellett tapasztalniuk, hogy a fegyver átkozott. A herceg mindenképpen meg akarta menteni a királyságát, így elfogadta az átkot és magához vette a Frostmourne-t, azonban eközben Muradin életét vesztette. (később azonban kiderült, hogy a törpe mégsem halt meg - viszont amikor magához tért, amnéziás volt és semmire sem emlékezve jutott el végül Frostholdba)
Arthas megmaradt embereivel megtámadta Mal'Ganis táborát, és sikerült végeznie a démonnal - ezután azonban kezdett hatni a kard átka és a lassan megőrülő herceg elhagyta embereit, és eltűnt Northrenden. Amikor hónapokkal később előkerült, hazatért Lordaeronba. Apja nagy ünnepléssel fogadta fiát, aki a megérkezése után az üdvözlésére elősiető Terenast azonnal megölte és saját magát Lordaeron új királyának kiáltotta ki... majd átadta az országot az élőhalott Scourge-nek.

Innen folytatjuk kedden.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu