KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4019 napja
6
A mai napon folytatjuk a Nagy Háborúkat bemutató sorozatunkat, ezúttal a Második Háború második felének és a következményeknek az eseményeivel.

Miközben az Alliance megpróbálta összeszedni a haderejét a sikertelen lordaeroni csata után, Gul'dan, aki évek óta a Medivh által korábban neki megmutatott Tomb of Sargerast kereste, sikerrel járt: megtalálta a helyet és ki is emelte a víz felszíne fölé. Ezzel kivonta a Lordaeront ostromló erőkből a Stormreaver és a Twilight's Hammer klánokat, hogy megszerezze az ott rejtőző tárgyakat és megerősítse démoni hatalmát - csakhogy a sírnál rejtőző démonok végeztek vele és a csapatával is. A felbosszantott Doomhammer visszavonult az ostromból a Horda többi részével és az áruló warlock után eredt. Gul'dan nem járt túl jól: a sírt őrző démonok őt és a kíséretét is cafatokra tépték, míg a vele tartó két klán maradékát a bosszúszomjas Orgrim és a Horda ölte meg.
Az Alliance az orkok visszavonulása után az ott maradt ostromlókat könnyűszerrel lemészárolta. A trollok már korábban elhagyták Doomhammer seregét, amikor a Warchief Quel'Thalas helyett Lordaeron ellen vezette a seregét - kivéve a Firetree és a Smolderthorn törzseket. Az így meggyengült Hordát a goblinok is otthagyták, mert az üzlet már nem volt kifizetődő számukra. A megmaradt ork klánok visszavonultak Blackrock Spire-be, ahol hamarosan szembe kellett nézniük az Alliance teljes seregével. A támadást vezető Anduin Lothart lesből megtámadta egy nagyobb hordás csapat, amit maga Doomhammer vezetett, és sikeresen végeztek is az Alliance egyik legnagyobb hősével - azonban  Lothar törött kardját felvette egyik hadnagya, a paladin Turalyon, aki a későbbi támadások élére állt. Noha a Warchief arra számított, hogy vezérük halála után az Alliance seregei megtörnek, pont az ellenkezője történet: a sereg morálja megerősödött, és végül lemészárolták a Horda harcosainak nagy részét, és sokakat fogságba ejtettek - magát Orgrim Doomhammert is. A túlélők legnagyobb része elhagyta a csata színhelyét és visszavonult a Dark Portalhoz, majd egy újabb véres csata után a Horda megmaradt része visszatért Draenorra - ezzel a Második Háború végetért. A foglyokat északra, Lordaeronba vitték, ahol táborokban tartották őket. A blackrock spire-i csata egyik utóhatása volt az is, hogy Alexandros Mograine hozzájutott egy sötét kristályhoz egy halott warlocktól...

Battle at Blackrock Spire

A Dragonmaw klán maradékai észak felé, Grim Batolba menekültek, lévén a Demon Soul révén még mindig uralták a vörös sárkányokat és Alexstraszát. Azonban a Dragon Aspect legfiatalabb párja, Korialstrasz korábban el tudott menekülni, és a Kirin Tor mágusának, Krasusnak álcájában egy fiatal varászlóval Rhoninnal Alexstrasza kiszabadításán ügyködött. Ugyan nem tudtak róla, de ebben maga Deathwing, a Black Aspect segítette őket, ugyanis feltett szándéke volt a vörös flight megtizedelése és Alexstrasza tojásainak megszerzése. Ennek érdekében manipulálta Nekros Skullcrushert is, aki a behatására a Grim Batolban levő orkokkal együtt elindult Dun Algaz felé, hogy az ott állomásozó társaikhoz csatlakozzanak - de útközben a karavánt két tűz közé fogták a fekete sárkányok és Falstad Wildhammer vezetésével egy kisebb törpecsapat (ennek a nyoma ma is látható Wetlandsben). A csata közben Rhonin megszerezte a Demon Soult, és Deathwing nála levő pikkelyével megsemmisítette a varázsszert - ezzel egyrészt felszabadította (a meglehetősen feldühödött) Alexstraszát, másrészt visszaadta a Dragon Aspecteknek azt az erőt, amit a talizmánba rejtettek még a War of the Ancients idején. Ezután a vörös sárkányok legyőzték Deathwinget és elpusztították a Dragonmaw orkok legnagyobb részét is; míg Rhonin és Falstad kiérdemelte Alexstrasza barátságát. Grim Batol maga lezárva maradt és vörös sárkányok őrizték, noha a mélyben Lady Sinestra továbbra is Deathwing tervén ügyködött...
Az Alliance vezetői a Dark Portalnál aratott győzelem után úgy döntöttek, hogy átküldenek egy expedíciót a portálon Draenorra, hogy visszaszerezzék Ner'zhultól Medivh könyvét (aki megszerezte még az Eye of Dalarant, a Skull of Gul'dant és a Jeweled Scpeter of Sargerast is Azerothról és Draenorról). Ner'zhul szándéka - Teron Gorefiend inspirálására - az volt, hogy a Horda újabb egyesítése után portálokat nyit majd, amiken át frissen meghódítható világokra mehetnek a Horda harcosai. Az Alliance expedícióját Khadgar vezette, és a közvetlen parancsnokságba tartozott még Kurdran Wildhammer, Turalyon, Alleria Windrunner és Danath Trollbane is. Korántsem mellesleg Deathwing is áthelyezte ide a székhelyét átmenetileg, és a többi dragonflighttól ellopott tojásokkal kísérletezve egy új sárkánynemzetséget akart létrehozni.

Ner'zhul

Ner'zhul azonban az egykori tanítványa, Gul'dan koponyájából áradó erő befolyása alá került és a Horda helyett a saját megerősödése járt a fejében. Miután megnyitotta a portálokat, követőit az áthaladásra utasította - és amikor az egyik hadnagya, Obris nehezményezte, hogy hátrahagyják a Hordát, Ner'zhul halálosan megsebesítette a harcost. Obrisra még a halála előtt rátalált Khadgar, aki átadta neki Medivh könyvét, majd meghalt. A portálok megnyitásához szükséges mágikus erő túl nagynak bizonyult, és az elszabadult varázslat széttépte Draenort - a bolygóból megmaradt legnagyobb darabot ezután Outland néven emlegették. Az Alliance itteni hadereje nagyrészt túlélte a pusztulást - és Azeroth biztonsága érdekében Khadgar lezárta a Dark Portalt, ezzel elvágva a saját hazaútjukat is. Még ezelőtt néhányan azért visszatértek Azerothra - például Grom Hellscream és a Warsong klán, vagy éppen Deathwing és Nefarian. A bolygó pusztulása kihatott az itt levő sárkánytojásokra is, így jöttek létre a netherdrake-ek.
A Twisting Netherbe lépett Ner'zhult és követőit a Burning Legion démonai azonnal megölték... de Ner'zhul szellemét Kil'jaeden életben tartotta, és a korábbi sikertelenségéért büntetésül egy sisakba, azt pedig egy jégtömbbe (a Frozen Throne-ba) zárta. Itt Ner'zhul ereje és képességei soha nem látott módon megerősödtek, és ezzel megszületett a Lich King...

A rovat legközelebb pénteken jelentkezik - ezúttal már a Harmadik Háború lesz a téma.
wow_c_527184
Pontosan. Aki szembejött, abból kaja lett.
Gul'dan-t mért ölték meg a démonok?vagy azok nem válogattak mindenkit?
Black Temple
A Ner'zhulos kép milyen cinematic trailerből/mittoménmiből van?
Na igen itt már kezd a történet olyan szerteágazó lenni hogy lehetetlen kitérni az összes mellékágra. Ez adja az igazi Warcraft-hangulatot amikor 4-5 szálon futnak az események, és bár mindig van egy fő ág, azért több kisebb-nagyobb szál is fut. Ez adja a story hitelességét hisz a valóságban sem csak egy dolog történik egyszerre.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu