KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4023 napja
4
Hmm, mintha ma nem péntek lenne, hanem szombat, és ilyenkor nincs oktatás... kivéve, ha a Történelemóráról beszélünk, ami sajnos mára csúszott.

Folytatva kedden elkezdett sorozatunkat ezúttal a Második Háború lesz az óra témája. Az Első Háború után Stormwind romokban hevert, a királyságot megszállták az orkok, akiket a belső hatalmi harc sem tört meg - ebből Orgrim Doomhammer emelkedett ki győztesen, aki végzett Blackhanddel és megtörte a Shadow Councilt is, viszont a legerősebb warlockot, Gul'dant életben hagyta. Stormwind királya, Llane Wrynn meghalt az ostrom során - Gul'dan orgyilkosa, Garona Halforcen végzett vele; igaz, cseppet sem a saját akaratából. Utódja, Varian még csak kisfiú volt, de már végig kellett néznie apja halálát és városa pusztulását. A túlélőket a hadsereg vezére, Anduin Lothar gyűjtötte össze és a város kikötőjéből hajókkal menekültek északra, Lordaeronba, Terenas Menethil védelme alá.
Terenas meghallgatva Lothar történetét összehívta az emberek királyságainak vezetőit, és meggyőzte őket, hogy az orkok ellen szövetséget kell kötniük: így Lordaeron, Dalaran, Stromgarde, Alterac, Gilneas, Kul Tiras és Stormwind menekültjeinek részvételével megszületett az Alliance, ami szövetséget kötött Ironforge törpe királyságával, Gnomeregan gnómjaival és az Aerie Peakben élő törpékkel, a Wildhammer klánnal is. Terenas megkereste Quel'Thalast is, de a high elfek nem kívántak csatlakozni a szövetséghez.
Az orkok is igyekeztek felkészülni a következő háborúra: a Dommhammernek látszólag hűséget fogadott Gul'dan az elesett stormwindi lovagok testéve ork warlockok lelkeit költöztette, így létrehozva az első death knightokat, akiket Teron Gorefiend vezetett. A profit reményében a goblinok is feladták semlegességüket, és egy trade prince (nem részletezett, melyikük - állítólag a Steamwheedle Cartel vezetője) csatlakozott a Hordához, hogy haditechnikát és robbanóanyagokat szállítson nekik. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a bosszúszomjas Deathwing megtalálta a Demon Soult, és elvezette a varázsszerhez a Dragonmaw Clan orkjait - a klán vezetője, Zuluhed egy korábbi warlockot, Nekros Skullcrushert bízott meg a talizmán kezelésével. Ezzel felvértezve az orkok képesek voltak fogságba ejteni és irányítani a vörös sárkányokat - beleértve az őket vezető Dragon Aspectet, Alexstraszát is.

Tol Barad

Hat évvel Stormwind eleste után a Horda megkezdte az inváziót, rögtön két útvonalon: az egyik támadás Blackrock Spire-ből indult, és a célpontja a törpék hegyi királysága, Ironforge volt. A támadásban könnyedén elfoglalták Loch modant és környékét, majd Dun Moroght is - a törpék és a gnómok egészen Ironforge-ig szorultak vissza, ahol elbarikádozták magukat és körömszakadtáig védekeztek, és egyetlen kapcsolatuk a szövetségeseikkel a légi útvonal volt. Az orkok eközben megszállták Wetlandset is, elfoglalták az itteni törpe erődöket - Dun Algazt, Dun Modrt és Grim Batolt. Utóbbi hely lett az egyik legfontosabb erőd a Második Háborúban, lévén itt őrizték a Demon Soult és a kontrollált sárkányokat, Alexstraszát is beleértve.
A második támadás a tengeren indult. A Horda gyors rajtaütésekkel elfoglalta Zul'Dare, Tol Barad és Crestfall szigeteit, majd az itt létrehozott bázisokról kiindulva partraszálltak Hillsbrad Foothillsben és lerombolták Southshore-t, Hillsbradot és Tarren Millt. Ebben nagy segítségükre volt a Lord Prestor - azaz Deathwing - által árulásba vitt Alterac királya, Lord Perenolde, aki titokban térképekkel segítette a Hordát. Tarren Millnél megtalálták és kiszabadították a fogoly Zul'jint is, aki ezután összegyűjtötte az Amani troll törzseket és ők is csatlakoztak a Hordához. Ez maga után vont egy harmadik támadást is: miután elterelték egy kisebb összecsapással az Aerie Peaknél levő Lothar figyelmét, a trollok és az orkok behatoltak Quel'Thalasba és megtámadták a high elf királyságot. Gul'dan sikeresen megszerzett néhány rúnakövet az elfektől, amik segítségével létrehozta az első kétfejű ogre mágusokat. Ezután a high elfek is csatlakoztak az Alliance-hez.
Ezzel az Alliance lehetőséget kapott az ellentámadásra - az elfek hajóinak segítségével ugyanis sikerült visszaverni a Hordát Hillsbradból egészen Crestfallig és Wetlandsig. Lothar kettéosztotta a seregét: az egyik fele a high elfeknek segítve kiverte a trollokat és az orkokat Quel'Thalasból, míg a másik fele a Hinterlandsben található Hordás erőket igyekezett elpusztítani - több-kevesebb sikerrel. Ezek a győzelmek lehetővé tették, hogy megpróbálják kiszorítani a Hordát Arathi Highlandsről és Khaz Modanból. először komoly áldozatok árán elfoglalták Tol Barad erődjét, majd sikerrel ostromolták meg Thandol Spant és Dun Modrt. Az Alliance ezután visszafoglalta Wetlandsot, sikeresen megostromolták Dun Algazt is - de Grim Batolnál kudarcot vallottak, és a Dragonmaw orkok megtartották az elátkozott erődöt. Ennek ellenére folytatódott a további előrenyomulás délre és végül sikerült felszabadítani Loch Modant is, és visszaszorítani az orkokat Ironforge-tól.
Ezután kis szünet következett: a Horda összeszedte maradék erőit, hogy újabb támadást indíthasson észak felé, míg az Alliance igyekezett az északon maradt hordás erőket kiszorítani - ezt Uther Lightbringer és a frissen létrehozott paladin rend, a Knights of the Silver Hand végezték. Ugyanakkor egy lázadás Tyr's Handben felfedte az Alliance vezetői előtt, hogy Lord Perenolde és Alterac elárulta őket - így az egyesült seregek megtámadták és elpusztították az áruló királyságot. Ez azonban lehetőséget adott Doomhammernek, hogy megostromolja Lordaeront magát - és az Alliance első próbálkozása a felszabadításra kudarcot vallott.

A folytatás... majd kedden érkezik - addig is élvezze mindenki a napsütést, a strandokat és a vízpartot, és a látványt ;) 

Az egy másik történet Smiling
Ilyen névvel, hogy Skullcrusher sámán? Laughing out loud

"One of the few orchish warlocks who were not part of the Shadow Council, Nekros never cared for his dark, magical calling."
wow_c_292978
Mi lesz itt még halálszárny?Laughing out loud(mármint az ösök trilógiájának bevezetö könyve)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu