KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4026 napja
10
Ma egy hosszabb sorozat kezdődik ismét a Történelemóra keretein belül, ami a Warcraft RTS-ekben bemutatott lore-t, a három nagy háborút igyekszik összefoglalni.
Előre le kell szögeznem: az Első és a Második Háború időszaka elég sok retconon esett át, így az eredeti játékok - egymásnak ellentmondó - kampányaiból is csak bizonyos részletek kerültek át a jelenleg elfogadott hivatalos változatba.
Az Első Háború előzményei régre nyúlnak vissza, még a War of the Ancients idejébe. A megidézett Sargeras feltartására a Rhoninnal és Krasusszal a múltba érkezett Broxigar beugrott a Sargeras számára megnyitott portálba, megszámlálhatatlan démont mészárolt le, majd megsebezte Sargerast is. A bátorsága Sargerast is elgondolkodtatta, és miután a portált Illidan és Malfurion bezárta, kiadta az utasítást Kil'jaedennek, hogy találja meg az orkokat. Ez sok-sok évezreddel később sikerült is neki, és a démon Ner'zhul, az orkok egyik legerősebb sámánjának megrontásával létrehozta a Hordát, a Burning Legion gépezetének legújabb darabját.
Szintén az előzményekhez tartozik, hogy a portál bezárása után Aegwynn, az Order of Tirisfal által megbízott Guardian a pályafutása során megküzdött Sargeras avatarjával is Northrenden, és legyőzte - de a bukott titán szelleme megszállta Aegwynnt, és amikor a nő teherbe esett, azonnal a gyermekbe költözött. A fiú, Medivh később édesanyja beavatkozásának köszönhetően az utolsó lett az Azerothot védő Őrzők között. Medivh a 14. születésnapja környékén kómába esett, amiből ugyan felébredt, de édesapja érintése felébresztette benne az Őrzők erejét - és ennek az erőnek a kitörése megölte Nielas Arant, és 20 évre kómába taszította Medivhet.
Amikor magához tért, a gondolkodását már Sargeras irányította. Medivh ereje napról napra exponenciálisan nőtt, és úgy érezte, hogy hatalma igazi kiteljesedését a stormwindi királyság akadályozza, így megpróbált valamilyen módot találni az emberek elpusztítására. A keresés közben talált rá Draenorra, és kapcsolatba lépett az eddigre a bolygót uralma alá hajtó, a draeneieket csaknem teljesen kiirtó orkok egyik vezetőjére: Gul'danra, Ner'zhul tanítványára. Medivh meggyőzte a warlockot, hogy készítse fel a Hordát a háborúra, ő maga pedig előkészületeket tett arra, hogy megnyisson egy portált a két bolygó között.

The Dark Portal

Gul'dan irányításával a Shadow Council sikeresen befolyásolta a Hordát, hogy a Dark Portal megnyílása után menjenek át Azerothra és hódítsák meg a gyanútlan vidéket. A Horda szinte akadály nélkül jutott el Stormwindig, ahol azonban csapda várta őket: Anduin Lothar lovagjai, akik szétzúzták az ork támadást. A visszavonulás után az ork klánok egy vezető, a Warchief alatt egyesültek - ezt a pozíciót Blackhand, a Blackrock klán vezetője kapta meg (egyes feljegyzések szerint már azelőtt ő volt a Warchief, mielőtt a Horda átlépett a Dark Portalon). Az egyesült ork klánok ezután újra portyázni kezdtek a Stormwind uralma alatt álló területen. Eközben Gul'dan megtudta Medivhtől, hogy a Tomb of Sargeras nevű szigeten a korábbinál is hatalmasabb erőt biztosító varázsszereket találhat.
Ugyanakkor Khadgar, Medivh tanítványa rájött, hogy mestere árulta el Stormwindet és ő nyitotta meg a portált az orkoknak. Khadgar és Garona, a Horda félork követe ezt követően Karazhanból, Medivh tornyából Stormwindbe ment, ahol tájékoztatták erről Anduin Lothart, Medivh gyerekkori jóbarátját, aki a stormwindi erők parancsnoka volt. Lothar, Khadgar és Garona egy kisebb csapattal visszatértek Karazhanba, és megtámadták Medivhet, aki épp a tornya körüli vidéket borította sötétségbe, hogy energiát nyerjen; és Khadgar végül sikeresen végzett a korrupt mágussal, noha ezért cserébe Medivh varázslata megöregítette a fiatal varázslót - ezután Sargeras szelleme eltűnt, míg Medivhé Azerothon maradt továbbra is. Az általa elszabadított varázslat azonban a sötétségbe borította Elwynn Forest déli részét és Grand Hamlet városát, amit ezentúl Darkshire-ként ismernek, míg a környező vidéket Duskwoodként.
Medivh halála sokként érte a vele kapcsolatban levő Gul'dant, aki épp Sargeras sírjának helyét próbálta kideríteni a varázsló elméjéből, és kómába esett, így Blackhand és a Horda mögül kiesett a háborút valójában irányító agy. A felkészületlen Blackhandet hamarosan hátba támadta egyik alvezére, Orgrim Doomhammer, aki átvette a Horda vezetését és a Warchief címet, és egy újabb offenzívával hamarosan ismét Stormwind kapuja előtt álltak az ork erők. Az újabb ostrom során Garona váratlanul megölte Llane Wrynnt, Stormwind királyát, és vezérük halála után az amúgy is vereségre álló emberek Anduin Lothar vezetésével a tengeren északra, Lordaeronba menekültek.
Doomhammer kémei a romok között fogságba ejtették Garonát, akit megkínoztak és kiszedték belőle a Shadow Council létezését. A hatalmát biztosítani kívánó Doomhammer lemészároltatta a warlockokat, és a kómából magához térő Gul'dant hűségesküre kényszerítette. A warlock hűséget fogadott az új Warchiefnek - és titokban bosszút esküdött ellene. Garona közben sikeresen meglépett a fogságból és elmenekült egészen Duskwoodig, ahol megszülte gyermekét, Med'ant és a troll háborúkban meghalt, majd saját erejéből élőhalottá vált mágusra, Meryl Winterstormra bízta.
Ugyanakkor az orkok vérszomja nem enyhült cseppet sem... és Doomhammer kész volt a Hordát a menekülők nyomában Lordaeron ellen vezetni.

Pénteken a Második Háború történetével folytatjuk majd.
Orgrim Doomhammer. 
Gyakorlatilag a warcraft I-bena  a játékos maga Orgrimmar doomhammer, de az csak a kettőben tudatosul.
én nem a cikkre értettem, hogy utána volt:D
Thrallra gondoltam...
Nem. A második háború Doomhammerrel kezdődik, ez meg még őelőtte volt. The First War.
Pár perccel a komment küldése után elgondolkodtam rajta, hogy mennyi idő is telhetett el a háborúk között, amíg Go'el felnőtt.
Szal már akkor elbizonyodtam egy kicsit, de köszönöm tanárbá, hogy felnyitottad a szememet.
Hát ez elég tömör, de tenk jú. Bár egy könyvi tartalmat nem könnyű összesűríteni. Amúgy meg katt ide.
Nem, Durotant az Első Háború közepén ölték meg bérgyilkosok - a felsorolásba azért nem került be, mert a cikk így is iszonyúan hosszú és - szerintem - száraz lett... (ne felejtsd el, hogy Thrall is apja meggyilkolásakor került Aedelashoz apróságként; a Második Háború után túl kevés idő lett volna ahhoz, hogy felnőjön és átvegye a Warchief posztját)

szerk: no meg a Horda szempontjából ugyan elég fontos Thrall sorsa, de az Első Háborút nézve Durotant annyira nem éreztem fontosnak. Ha bekerül, akkor nyugodtan beleírhattam volna még rengeteg eseményt: Stonard és Rockard megalapítását, Grand Hamlet és Sunnyglade lerombolását, hogy a Horda ekkor fészkelte be magát Blackrock Spire-be, később Moonbrook és Goldshire elpusztítását... Sőt, akár még olyan komplett mellékszálakat is, mint Aegwynn és Medivh, illetve Arcanagos és Medivh csatája.
Én is úgy tudom.
Nem lehet, hogy ez a Második háború után történt?
Az egyik legfontosabb részlet kimaradt:

Durotan, chieftain of the Frostwolf clan, is ambushed and slain by rival orcs. The assassins leave Durotan’s infant son for dead, but the young orc is quickly discovered and saved by a band of humans under the command of Aedelas Blackmoore. The infant is taken as a slave and given the name Thrall.

Közvetlen Blackhand elé jönne, a klánok ideiglenes szétszóródásával egyetemben. Durotan-t azért ölték meg, mert le akarta leplezni Gul'dan-t és a Shadow Council-t(Lásd: Lord of the Clans). Eye-wink

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu