KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4030 napja
16
A legutóbb azt ígértem, hogy a mai óra témája az Amani troll birodalom története lesz. Nos, igyekszem tartani a szavam.
Az Amani birodalom az egyik első államszervezet volt Azerothon - kb. 16 ezer évvel ezelőtt, a kaldoreiek (night elfek) megjelenése előtt már létezett az akkori Kalimdor középső részét uraló forest troll királyság - északon a későbbi ice trollok ősei alapították meg az aprócska Gundrakot, míg délkeleten a jungle troll törzsek a Gurubashi Birodalmat. Az Amani és a Gurubashi trollok nem kedvelték egymást, de nem igazán háborúztak - lévén volt egy közös ellenfelük: a rovarszerű aqirok birodalma, Azj'Aqir. A trollok évezredekig harcoltak, és végül győztek, míg az aqirok túlélői kettészakadtak: a déli csoport megalapította Ahn'Qirajt és a qiraji, illetve a silithid fajjá alakult, míg az északiak létrehozták Azjol-Nerubot és belőlük lettek a nerubianok.
Az Amani trollok egyik törzse a győzelem után nyugatra vándorolt, és később már nem hallott felőlük senki - viszont azon a területen volt a Well of Eternity, és az elköltözésük után tűntek fel a night elfek, így egyes vélekedések szerint ez a trolltörzs lehetett a kaldoreiek őse. A night elfek fejlettebbnek és felsőbbrendűnek tartották magukat, így háborúba kezdtek a trollokkal. Ez a háború is évszázadokig tartott, és a night elfek visszaszorították a trollokat, és elfoglalták Kalimdor területének nagyobbik részét. Azonban az uralkodójuk, Queen Azshara hataloméhségében - és őrületében - meg akarta idézni a Burning Legion démonainak vezetőjét, Sargerast Azerothra... és ezt követően a night elf ellenállók - kiegészülve a taurenekkel, az earthenekkel és a furbolgokkal - polgárháborút kezdtek királnőjük követői és a démonok ellen. A trollok nem vettek részt a háborúban, bár a megmaradt területeiket megvédték; ám a Well of Eternity pusztulása és a Kalimdort darabokra szakító katasztrófa, a Sundering után ők sem tudtak igazán komoly erőt felmutatni egy ideig.
Ezután a Gurubashi Birodalom a létrejött új kontinensek közül a keletin, Azerothon foglalta el a déli területeket (bár egy törzs, a Sandfury Kalimdor déli részén, a tanarisi sivatagban maradt), míg az Amani túlélők Azeroth északi részeit, a később Lordaeronként ismert területet foglalták el. Miután a Kalimdorról száműzott Highborne night elfek (a későbbi high elfek) megérkeztek Lordaeronba, azonnal összetűzésbe kerültek a trollokkal az évezredes viszály folytatásaként, és ez akkor mélyült el, amikor az eredetileg Tirisfal Grove-ban letelepedett high elfek Quel'thalasba költöztek. A terület szent hely volt a trollok számára, akik első számú célja volt a betolakodók kiűzése. A hadiszerencse az évszázadok során melléjük is szegődött, és az Amani Birodalom kiirtással fenyegette Quel'thalas lakóit. Ekkor a high elfek követeket küldtek a viszonylag frissen megalakult Arathor királyához, Thoradinhoz, és kitanították az első 100 mágust az emberek közül. Ezután a high elfek és az arathiak együttes erővel támadták meg a trollokat, és az Alterac Mountainsnél lezajlott csatában gyakorlatilag az utolsó szálig lemészárolták a troll sereget.

Forest Troll

A trollok nem tértek többé magukhoz a vereségből, ami az utolsó troll birodalom bukását jelentette (a Gurubashi Birodalom már korábban felbomlott a polgárháborúnak köszönhetően), és a különböző törzseik különböző helyeken telepedtek le: az Amani törzs Zul'Amanban, a Witherbark törzs Arathi Highlandsen és Hinterlandsen, a Shadowglen törzs Siverpine Forestben, a Mossflayer törzs Lordaeronban, a Vilebranch törzs Hinterlandsen, a Shadowpine törzs Quel'thalasban, a Firetree és a Smolderthorn törzsek szintén Lordaeronban, míg a Revantusk törzsnek nem volt állandó lakhelye. A forest trollok folyamatosan háborúztak az emberekkel, a high elfekkel és egymással is, egészen addig, amíg fel nem tűnt egy karizmatikus vezető, aki összefogta a troll törzseket: Zul'jin. Azt tervezte, hogy megtámadja Quel'thalast és visszaszerzi a szent földet - és ehhez jó alkalmat kínált, amikor a Második Háború alatt Orgrim Doomhammer felajánlotta nekik, hogy csatlakozzanak a Hordához. Zul'jin ezt elutasította, de amikor az ork, goblin és ogre erők kiszabadították az emberek fogságából, már hajlandó volt a csatlakozásra. A Horda és a trollok ostrom alá vették Quel'thalast, amivel a high elfeket rávették, hogy csatlakozzanak az Alliance-hez. Azonban amikor Doomhammer a Hordát Lordaeron ellen fordította és feladta Quel'thalas ostromát, Zul'jin megszakította a kapcsolatokat velük - kivéve a Firetree és a Smolderthorn törzseket, amelyek továbbra is követték Doomhammert, majd később Rend Blackhandet és az ő Dark Horde-ját. A Firetree törzs a jelek szerint azóta felmorzsolódott, mert nincs nyomuk, de a Smolderthorn trollok a mai napig Blackrock Spire-ben vannak és Blackhandet szolgálják. A forest trollok a Firetree és a Smolderthorn törzsek tagjait őrültnek tartják, amiért egy megnyerhetetlen háborút vívnak a mai napig, és a Hordát is ellenségnek és árulónak tartják számon.

Zul'jin

Zul'jin a Revantusk törzzsel maradt, akik a legkisebb forest troll törzsként a legtöbb támadásnak voltak kitéve - és Zul'jin eltűnése után Hinterlands keleti partjára költöztek. Zul'jint halottnak hitték - de mint később kiderült, a high elfek fogságába került, akik megkínozták és fél szemére megvakították, de Zul'jin később a bal karja árán meg tudott menekülni és Zul'Amanba ment. A forest troll törzsek közül a Shadowglen törzs a Harmadik Háborúban elpusztult: amikor Tyrande Scourge ostrom alá került, Illidan és naga szövetségesei a leggyorsabb útvonalon akartak eljutni hozzá, ami a trollokon át vezetett - így kiirtották a törzset. A Mossflayerek szintén a Harnadik Háború áldozatai lettek: a Scourge által meggyengített emberek területein elkezdtek terjeszkedni, de a plague őket sem hagyta érintetlenül. Amikor egy vadászatra indult csapat tagjai hosszas keresés után végül látszólag egészséges vadállatokra bukkantak és a zsákmányból etek is, maguk is megfertőződtek és élőhalottá váltak - őket ma Undercroftnál találhatjuk. Egyiküket, Hameyát visszaküldték a Mossflayer erősségbe, Zul'Masharba a többiek megfertőzésére, de ő még megőrzött annyit magából, hogy egy jegyzetben segítséget kérjen. A Zul'Masharba érkező kalandorok azonban rengeteg friss sír mellett néhány még élő Mossflayer trollt, és élőhalottakat találtak csak, köztük Hameyát is.
A Revantusk trollok, amikor hírül vették Thrall kísérletét a Horda megújítására, követeket küldtek hozzá a régi szövetség szellemében - az ajánlatuk szerint a falujuk a Horda bázisa lehet Azeroth északkeleti részén, cserébe segítenek nekik fennmaradni az ellenséges Witherbark és Vilebranch törzsekkel szemben. Thrall elfogadta ezt az ajánlatot, ami miatt a Revantusk törzs státusza szintén áruló a forest trollok között - ugyanakkor ők is árulónak tartják a többi törzset, amiért nem tartják magukat a régi szavukhoz.
Maga Zul'jin az Alliance-t mindig is ellenségének tartotta, és amikor korábbi kínzóinak, az immár blood elfeknek a Horda tagságot ajánlott fel, őket is megtagadta. Az Amani törzs vezetőinek segítségével megidéztette a forest trollok loa istenei közül néhányat, és az ő erejükkel felvértezve támadást tervezett a blood elfek ellen - de ehelyett az Alliance és a Horda támadása ellen kellett védekeznie Zul'Amanban, azonban harcosait felmorzsolták, és ő maga is meghalt.

A jövő héten ismét egy hosszabb sorozatot jön a Történelemóra keretein belül: ennek során az emberek, illetve az Alliance nagy háborúi a Horda és a Scourge ellen kerülnek bemutatásra.
a trollok mindenhol ott vannak csak meg kell öket keresni és látni a nyomokat :O
Nem csak egy Old God jelenlétébe lehet beleőrülni. A lore szerint "akkoriban azt hitték, hogy van ott valami gonosz" vagyis nem tudták biztosan, mibe őrültek bele. (600 éve meg irl azt hitték, hogy a föld lapos, és az egyenlítőn túl az óceán vize felforr...) Emellett Lordaeron szintén azon a környéken állt párezer évig, gyakorlatilag egy köpésnyire, mégse őrült meg a népesség java. Relatív rövid időn belül relatíve sok trauma érte a Highborne-okat, az előbb soroltam fel őket. És meg lehet őrülni minden trauma és sokkhatás nélkül is(bár állítólag úgy nehezebb, de van akinek összejön).

Eldre'Thalasban még ma is laknak, nem elhagyott romok. Egyébként sem azt mondtam, hogy minden rom eltünt, hanem, hogy van/lehet olyan, ami eltűnt. Nagy különbség.

A Chamber of Krasus pontos helyéről meg annyit, hogy: "not recorded in any form of lore and is pure speculation." Azeroth nagy, és mint épp te mondtad, tele van elf romokkal. Smiling Egyébként a Well of Eternity (War of the Ancients Trilogy, Book 1) elején említik, asszem.

Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a lore érdekel, nem a találgatások. És Tirisfal Grove csak találgatások sora.

Különben meg elég messze jutottunk a trolloktól... Eye-wink
C'Thun hatása érződik Ahn'Qirajban, és Yogg-Saroné is egész Northrenden.
Az elfek építkezése meg eléggé tartós; valamivel több, mint 10 ezer év után is áll Dire Maul (azaz Eldre'thalas), Azerothon is ott vannak a nyomaik Duskwood-ban és Hinterlandsen az Emerald SDream portáljainál, és Northrenden is Dragonblightban, Crystalsong Forestben és Borean Tundrán is. Kalimdort ne is említsük Smiling
Nem mellesleg az is le van írva az egyik hivatalos lore-nak számító könyvben, hogy Krasus lakhelyén van egy kút, ami minimum fura tulajdonságokkal bír - és ahogy említettem, ezt a lakhelyet valaha régen elfek építették. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ezt a helyet eddig nem láttuk a WoW-ban.
Igen és feljegyzések vannak is a dologról, ellenben ő azt mondta, hogy nem érződik ennek nyoma a helyen. Ami kész baromság, nagyapám szobáján se érződik, hogy ott valaki meghalt.

Ha ő szívesen élne haldokló fák között és terjedő blight-ban, az az ő dolga. És mellesleg démonok is vannak ott, nem csak zombik.

Nekem más az elképzelésem a kellemes helyekről élő emberként. Én meg ezt mondtam.

A wow rendszerét te emlegeted. Eye-wink
Miért ne maradhattak volna meg a romok? Ott van pl Dire Maul, ha jól tudom, az egy ősi night elf város volt, és még mindig megvan. Általában minden korban vannak olyanok, akik feljegyeznek még ép elmével olyan dolgokat, hogy abban az időben milyen őrültségek voltak, szóval nem kell táblának lennie, hogy "Vigyázat, bolond elfek."
Ne a wow rendszerében gondolkozz, mert Faceless egy élő ember szemszögéből mondta, hogy a zombikon kívül egész jó kis hely lehetne Laughing out loud(amiben igaza is van, egész nyugtató tud lenni)
Aha, fel-alá járkálnak az élőholtak, plague hound-ok(amik a démonok közé vannak sorolva), a földön ott a blight, tök kellemes. Ráadásul születnek az újabb és újabb forsaken-ek, tényleg minden rendben van a hellyel.

7000 év után nem feltétlen maradnak fenn romok (erózió), lehet, hogy ott vannak a föld alatt eltemetve, vagy  az is lehet, hogy építettek a helyükre mást.

Plussz, mi kéne utaljon arra, hogy itt sokezer éve páran megőrültek? Villogó neoncsövek az égen, esetleg táblák, hogy "lelkileg egyébként is sérült - az imádott királynőjük által elárult, majd társaik által  örökre száműzött - súlyos mágiamegvonásban szenvedők, akiknek ráadásul frissen szakadt meg az újkeletű kapcsolata a world tree-vel könnyen megőrülhetnek, pont itt", vagy mi? Sticking out tongue

Egyébként 14+ szinten nem sok vizet zavar itt semmi, mindegy milyen kaszt vagy. Smiling
#10 | Saragan válasza #9
Megoldás? Legyél olyan erős palaidn, mint Alexandros Mograine, és nem sok vizet zavarnak az ottani undeadek Laughing out loud
A játékbeli Tirisfal Glade ellen szól, hogy nincsenek ott sem elf romok, sem az ő őrületükre utaló baljós, kerülendő helyek. (igazából leszámítva a Forsakeneket és a zombikat, egész kellemes, élhető hely még mindig...)
De elérhető, ha ügyesen mászkálsz/ugrálsz a hegyek között, csak ez "exploiting the game" kategóriának számít, és bannolhatnak érte. Smiling

A Grove "is the subject of much speculation regarding its place in history".  Tirisfal Glade az fix, a többi spekuláció csak.
A Grove is Tirisfal Glades része, csak épp nem érhető el a játékban. Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu