KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4037 napja
18
A mai óránkon folytatjuk Alexandros Mograine és gyermekei, valamint az Ashbringer történetét.

Amikor Darion Mograine elmeséli Lord Tyrosus Maxwellnek, hogy találkozott egy trollal, Tyrosus felismeri benne Zabra Hexxet. Arról is tud, mi ez a lebegő erődítmény, amiről a priest beszélt: Kel'Thuzad bázisa, Naxxramas. Darion szerint az Argent Dawn nem elég erős, hogy megostromolja az erődöt - de egy maréknyian be tudnának lopózni és kideríthetik, mi történt Alexandros Mograine-nel. Tyrosus szívesen harcolna Darion mellett, de a fiú szerint Lord Maxwell, mint az Argent Dawn vezetője túl fontos ehhez - így ő maga fog önkénteseket toborozni a tagokból másnap, és aki vállalja, azokkal surran majd be. Tyrosus közli, hogy a visszatérőket keleten, Light's Hope régi templománál fogják majd várni - és megemlíti Darionnak, hogy Fairbanks szerint a bátyja ölte meg apjukat. Darion szerint ez képtelenség, és Maxwell reméli, hogy igaza van. A fiú hívására négyen jelentkeznek: a blood elf Ferelynn Bloodscorn, a Wildhammer törpe Brannigan Thundermaul, az ork Grunn'holde és egy Castilian nevű, kissé gyanús néma mágus. A csapat griffre száll és Stratholme-ba repül, ahol ugyan nem látnak semmit, de Darion szerint a város feletti, soha el nem oszló felhők remek álcát jelentenek - és igaza van: ezek felett rejtőzik Naxxramas.
Eközben Renault-t rémálmok gyötrik: édesanyja kísérti és apja megölésére emlékezteti. A menekülni akaró Renault egy csapat Scarlet Crusaderrel visszamegy a régi házukhoz, és lerombolja anyja sírhelyét, majd felégeti a régi házat.
A Naxxramasba behatoló csapat egy kamrába kerül, ahonnan csak felfelé vezet az út - de így egy hatalmas pókhálóba kerülnek. Szerencsére sikerül egy ajtóra bukkanniuk, amelyet kifeszítve el tudnak menekülni, és a kifeszítés miatt az be is záródik mögöttük. Azonban ezzel pont egy éhező nerubian, Anub'Rekhan kamrájába kerültek - szerencsére a vérre szomjas élőhalottat gyorsan sikerül legyűrniük. Ezután egy abomination-összerakó terembe érnek, ahol egy hatalmas alak található, látszólag élettelenül - Thaddius. Grunn'holde szerint végezni kellene vele, de Darion nem akarja felhívni magukra a figyelmet. Azonban így is észreveszi őket Grobbulus, aki megleptésszerűen támad a csoportra - és Dariont meg Grunn'holde-ot lesodorja Thaddiushoz. Fent a blood elf sem jár jól, ő ugyanis Grobbulus fecskendőjéből kap egy adag mérget... majd Grobbulus elkapja és megfojtja. A felbőszült Brannigan egy csapással a halott Ferelynn után küldi Grobbulust, akit az esés végleg kiiktat; közben odalent Grunn'holde-ot eltalálja Thaddius villáma, ám Darion sikeresen kettéhasítja a szörny fejét.
Ekkor egy kiáltást hallanak: Alexandros Mograine hívja a fiát. Castilian - aki kimaradt a harcból - a hang forrásá felé teleportálja a csapatot... ahol három death knight vár rájuk: Lady Blaumeux, Sir Zeliek és Thane Kor'thazz. Az esélyeket nem javítja, hogy Castilian elteleportál és otthagyja a három Argent Dawn-tagot... ráadásul megérkezik Mograine is. Grunn'holde egy jó baltadobással elintézi Lady Blaumeux-t, de a Highlord hátulról leszúrja az ork nőt. Eközben Brannigan nyerésre áll ugyan a Thane ellen, de Zeliek szintén hátulról végez vele. Darion sem áll jól, de mielőtt apja megölhetné, Castilian visszajön és megfagyasztja a Highlordot - de Kor'thazz bezúzza a mágus koponyáját. Alexandros kiszabadul a jégből, ám Darion egy gondolattal előbb csap le és megöli apját... majd a Corrupted Ashbringert felvéve a törpe death knighttal is végez. Azonban amikor gyászolni kezdene a fiú, apja hangja arra utasítja, hogy a háta mögött levő ajtón át meneküljön, amíg tud - és Darion elhagyja a termet.

Renault és Darion

A fiú végül egy portálokkal teli terembe jut, ahonnan az egyik portálon át ismét Plaguelandsre tér vissza, ahol apja hangja arra utasítja, vigye el őt Renault-hoz. A Scarlet Monasteryből egy közelgő Hearthglen elleni Scougre-támadás miatt Inquisitor Whitemane egy csapat Crusadert elvisz, ezután Darion könnyen lovagol be az erődbe - ahol Renault közli vele, hogy neki nincs családja, és a múltjához egyetlen dolog köti: az öccse, akitől most meg fog szabadulni. Csakhogy a Darion által elejtett Ashbringerből előtűnik Alexandros Mograine szelleme, aki a megbocsátásért könyörgő Renault-val közli, megbocsátott... majd lefejezi és a szellem visszatér a kardba.

Eközben Hearthglenben a Scourge végelálthatatlan hullámokban érkező élőhalottjai komolyan szorongatják a Scarlet Crusade állásait. Saidan Dathrohant egy abomination komolyan megsebzi - de előbújik Balnazzar és széttépi az élőhalottat, majd - mivel nem tudja használni az egykori paladin erejét - a vele levő két crusader életerejével meggyógyítja magát. A főkapunál a lánya megmentése miatt High General Abbendis egy halálos csapás elé ugrik és meghal Brigitte Abbendis és Taelan Fordring erőfeszítései ellenére.
Máshol Darion és Fairbanks a napkeltét nézik és beszélgetnek... amíg Darion rá nem jön, hogy Fairbanks halott és ez csak egy álom. Azét apja legjobb barátja ad egy tanácsot a fiúnak: keresse meg a száműzött Tirion Fordringet a Thorondril folyónál, ő tud segíteni. Darion el is éri Tiriont, aki nem fogadja túl barátságosan a fiút, de végül rááll, hogy meghallgassa a történetét - és a végén nem igazán tetszik neki a végkifejlet. A kard megvzsgálásakor arra jut, hogy a fegyver korrupt és valóban csapdába esett benne egy lélek - de nem tud segíteni. A csalódott Darion elmondja Tirionnak, hogy az apja volt az utolsó, aki hitt benne a pere és az ítélet után, de nem tudja, valójában miért is ítélték el - sem Alexandros, sem Taelan nem beszéltek róla soha. Tirion elmeséli Darionnak, mi történt vele és Eitriggel - és hogy mennyire fáj neki, hogy Taelan a Scalet Crusade tagja lett. Darion szerint Taelan nem fanatikus és nem is őrült, csak letért az útjáról, mert nem volt mellette az apja, aki irányíthatta volna. Tirion a Light's Hope Chapel felé távozó fiúnak mégis ad egy tanácsot: apja lelkét egy szívből jövő, szeretettel átszőtt cselekedet megmentheti; valami, ami erősebb, mint az őt megrontó gonosz - de ez a hitének a végső próbája is lehet. Darion köszöni a tanácsot és felvilágosítja Tiriont: az Argent Dawnnak hozzá hasonló hősökre lenne szüksége.
Eközben Tyrosus Maxwell rossz hírt kap: nyugat és észak felől is megszámlálhatatlan élőhalott közelít Light's Hope-hoz. Lord Tyrosus összehívja az Argent Dawn tagjait, és felszólítja őket: aki akar, menjen most, amíg még lehet; aki marad, az készüljön az élethalálharcra. A megérkező Darion elmondja Lord Maxwellnek, hogy az apja halott és a lelke az Ashbringerbe van zárva, a társai pedig halottak - ugyanakkor nem érti, miért ilyen fontos a templom. Lord Tyrosus felvilágosítja a fiút: Lordaeron eleste és Terenas halála után a Silver Hand a fővárosban eltemetett hősöket - paladinokat, papokat, harcosokat - átszállította a legnagyobb titokban az itteni megszentelt földbe, nehogy ők is a Scourge élőhalottjai közé kerüljenek.
Másnap elkezdődik a csata a templomért, és az Argent Dawn minden talpalatnyi földért keményen küzd - de az elesett bajtársaikat a Scourge necromancerei azonnal visszahozzák, hogy a Lich Kinget szolgálják és korábbi társaik ellen harcoljanak. A harc közben Kel'thuzad is megérkezik, és felteszi a kérdést az elkeseredetten küzdő Darionnak: hol van most a Szent Fény, amiben ennyire hisz? A fiú ekkor felismeri, mi a célja: próbára kell tennie a hitét, és apja iránti szeretetét. Egy lélek egy másikért - és maga ellen fordítja az Ashbringert.

Reckoning

Önfeláldozása megszabadítja apja lelkét a kárhozatból és felébreszti a Light's Hope-ben nyugvókat - és ez az erő elsöpri a Scourge támadását. Viszont a halott Dariont feléleszti Kel'Thuzad és a Lich King death knightjává teszi... majd távoznak. Darion ezután egy elit death knight alakulat, a Knights of the Ebon Blade vezetője lesz Acherusban - ezen minőségében előbb elpuszíttatja Havenshire-t és New Avalon az Ebon Blade tagjaival, majd személyesen vezeti a második Light's Hope Chapel elleni támadást. Azonban az Argent Dawn a megszentelt földön legyőzi a death knightokat és az élőhalottakat, köszönhetően annak, hogy az Ashbringer ellenszegül Darionnak - és annak, hogy Tirion előjön rejtekéből, mint a Silver Hand vezetője. Darion megadja magát - ám ekkor megjelenik apja szelleme, aki felszabadítja halott fia akaratát a Lich King uralma alól. A Lich King is megérkezik, és be is vallja, hogy az Ebon Hold halállovagjai csak csalik voltak... A felbőszült Darion megtámadja egykori urát, aki könnyedén félresöpri - ám Darion ekkor Tirionhoz dobja az Ashbringert, aki megtisztítja azt és megsebzi Arthast. A meglepett Lich King visszateleportál Icecrownba, míg Darion és lovagjai csatlakoznak Tirion új szervezetéhez, az Argent Crusade-hez - a célpontjuk Northrend, a küldetésük a Lich King legyőzése saját terepén.

Ennyi volt mára a Mograine család és az Ashbringer története; a jövő héten kedden a téma ismét egy személy lesz, olyasvalaki, akit - azt hiszem - mindenki utál... de a neve maradjon egyelőre titok.
wow_c_491151
már megteheted Laughing out loud
http://www.youtube.com/watch?v=e_oyXSSFAL0&feature=channel_page

naszóval...itt van a videó amit még a múltkori töriórához spoiler lett volna beilleszteni

"akit mindenki utál"...hát vagy a lich king vagy pedig vmi humoros dolog leszXD

Jah Garrosh sztem is egy köcsög, remélem őt nyírja ki a Lich King legelőször. Igazából nem tudom miért tűri meg egyáltalán Thrall maga mellett, eddig csak a bajt hozta a Hordára. Gondoljunk csak arra amikor Rónin magához hívatta őket és amint meglátta, megtámadta Variant. Grom legalább hajlandó volt engedelmeskedni Thrallnak (egy ideig) Garrosh viszont egy arrogáns paraszt.
#13 | Csong válasza #6
Rühellem az egész családját, nem tehetek róla... Biztos példakép egyeseknek, de ez a fanatikus alligyűlölet, ez nem normális. Szívesen ellátnám a baját, remélem majd lesz alkalmam rá Sticking out tongue

Szerk.: BTW miért nincs hozzá achievement? Sticking out tongue
Végülis, nem olyan magas pozícióban van, de átalakulási képességeivel egyszer már eljutott(Lord Prestor, mint ahogy Onyxia is, Lady Prestor), és ráadásképp, ha tényleg egy Old God irányítja, akkor valószínűleg már erősebb, mint a többi dragon aspect, szóval én azért ennyire nem írnám le Laughing out loud(bár igaz, kinek ártott, hisz szegény csak igába akarta hajtani a világot Laughing out loud
#8 Én csípem a gyereket:D Milyen jól kitalálta már a zombie invasiont:D

#9 Halálszárny se volt annyire paraszt... Csak mindent és mindekit meg akart ölni... ugyan már Laughing out loud De még mindig nem olyan arrogáns paraszt (és veszélyes pozícióban lévő arrogáns paraszt) mint Garrosh.
Ha a régi Naxxramasból megszerezted anno a Corrupted Ashbringert (ami ugye már nem lehetséges), akkor felvéve a kardot friendlyvé váltál Scarlet Monasteryben. Amikor végigmentél az instán, a Crusaderek tisztelegtek - és amikor elértél Reanult-hoz, megjelent Alexandros szelleme és megölte a fiát. Lásd bővebben itt.
vagy halálszárny
A lich king? ez kézenfekvő lenne úgy tudom, hogy őt mindenki utálja

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu