KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4041 napja
7
A múltkor nem árultam el, mi lesz a mai óra témája... mert nem voltam benne biztos, hogy meg fogom tudni írni a történetét az egyik legkiválóbb human paladinnak Azeroth történelmében. Végül úgy döntöttem, hogy két részletben ugyan, de jönni fog a történet... Alexandros Mograine története.

Mograine a Knights of the Silver Hand magas rangú paladinja volt. A felesége, Elena két fiút szült neki: Renault-t és Dariont. Azonban Darion halva született - az apja kétségbeesetten próbálta megmenteni a fiát és a házuk közelében folyó patak vizének segítségével sikerült is lélegzésre bírnia a babát... azonban Elena eközben meghalt, és Alexandros mély sebet szerzett ezzel.
Pár évvel később Highlord Mograine az Alliance csapatainak egyik vezére volt a Blackrock Spire-nél folyó csatában; az Anduin Lothar és Uther vezette fősereget a háttérből, erősítésként támogató csapatot vezetett a harcba. itt került szembe egy ork warlockkal, aki egy szénfekete kristályból nyerte az erejét - Mograine egyik ostromgépe azonban sikeresen végzett a warlockkal. A Highlord a kristály után nyúlt - azonban annak sötét ereje azonnal elfonnyasztotta a jobb kezét, és sem Mograine paladinként birtokolt gyógyító ereje, sem a Holy Lightot használó priestek nem tudták meggyógyítani ezt a sebet. Mograine titokban eltette a kristályt és egy ládában őrizte.Amikor híre jött, hogy Lordaeron északi tartományaiban egy titokzatos járvány pusztít, ami halálos - és aki belehal, élőhalottként tér vissza -, Mograine úgy döntött, hogy megosztja a titkát a hozzá közelállókkal. A találkozóra Southshore fogadójában került sor, Mograine-en kívül jelen volt Grand Inquisitor Isillien, High General Abbendis, Brigitte Abbendis, Arcanist Doan és High Inquisitor Fairbanks (a Caverns of Time-beli ingame jelenet szerint Tirion Fordring is - de tekintve, hogy ő ekkor már száműzetésben élt Eitrigg megmentése miatt, ez kevéssé valószínű). Mograine véleménye az volt, ha létezik ilyen töménységben a Shadow, akkor kell lennie ellenpárjának is, ami a színtiszta Light - és ez az ereklye felbecsülhetetlen értékű lenne a Scourge elleni harcban. Isillien szerint a kristályt el kell pusztítani - ám a Smite-ját a gömb elnyelte és ragyogni kezdett. Ekkor a többiek is elkezdtek holy spelleket használni a kristály ellen - és a fekete gömb kifényesedett, ragyogó fehérré vált... Amikor Alexandros megérintette, azonnal meggyógyult a keze és hihetetlenül erősen érezte a Holy Light erejét. Egyes vélemények szerint a kristály egy Oshu'gunnál megsérült vagy meghalt naaru - K'ure vagy D'ore - egy darabja lehetett, ami később az ork warlock birtokába került.
A kristály felhasználására az ekkor érkező, a Stratholme elpusztítását és a Silver Hand feloszlatását hírül hozó Saidan Dathrohan tett javaslatot: kovácsoltassanak belőle egy fegyvert a fémekhez és kristályokhoz legjobban értő néppel, a törpékkel. Mograine és Fairbanks elutazott Ironforge-ba, ahol maga Magni Bronzebeard készítette el nekik a kívánt fegyvert egy kard formájában. Mire elkészült a fegyver, rossz hírek érkeztek a két utazóhoz: Arthas megölte az apját. Mograine és Fairbanks lóhalálában vágtattak vissza Lordaeronba, ám a házban nem találtak senkit, csak egy üzenetet az asztalba vésve: "Hearthglen". Mielőtt elindulhattak volna, egy csapatnyi élőhalott támadta meg őket - ám Mograine pengéje úgy hatolt át az átkozott támadókon, mint forró kés a vajon, és csak hamvak maradtak utánuk... Így kapta a fegyver a nevét: Ashbringer.
Hearthglenben, Taelan Fordring erősségében megtalálták a megmaradt paladinokat, akik nagyrészt azok voltak, akik anno ott voltak Southshore-ban is. A tanácskozásuk során arra jutottak, hogy a legcélszerűbb az lesz, ha nem mennek Arthas után, hanem megpróbálják megállítani a járvány terjedését és a Scourge előrenyomulását - így jött létre az ellenállás a Silver Hand vezetésével, amelynek a legendáját az Ashbringer, Alexandros Mograine erősítette a leginkább.
Egy tisztogató küldetés során a vezetők Stratholme-ba mentek, hogy megtisztítsák a még mindig lángoló várost. A Scourge azonban csapdát állított és szétszakította a csapatot - Darion megsérült, míg Saidan Dathrohan szembekerült Balnazzarral, aki legyőzte a paladint és megszállta testét, hogy így átvegye az irányítást az ellenállás felett. Lord Tyrosus azt javasolta, hogy - mivel kevesen vannak - bővítsék a Silver Hand sorait az Alliance többi tagjával és vegyenek fel gnómokat, törpéket és night elfeket is - azonban ezt sokan nem támogatták, ám Highlord Mograine az ötlet mellé állt, és végül azt határozták el, hogy elsősorban a még érintetlen Tyr's Hand városával összefogva próbálják meg kipucolni Lordaeront, és ha arra kerül a sor, végeznek az időközben megjelent Forsakenekkel is. Azonban Balnazzar este kapcsolatba lépett az Undercityben levő testvérével, Varimathrasszal, és úgy döntöttek, hogy a saját céljaik elérése érdekében Alexandrosnak pusztulnia kell - és erre a legjobb eszköz az öccsére féltékeny, apjára haragudó Renault lesz.

Alexandros - a Forsakenek erődítési munkálatait látva a lerombolt fővárosban - úgy döntött, hogy a közelben létrehoznak egy erődöt, ahonnan szemmel tudják követni az élőhalottakat és a Scourge-öt is. A választása a közelben álló elhagyatott monostorra esett, ahol egyetlen élőt találtak: egy trollt. A menekült neve Zabra Hexx, aki a könyvtárban található könyveket olvasva elhagyta korábbi hitét és a Holy Lighthoz kezdett imádkozni - és a Szent Fény meghallgatta és megáldotta a troll papot. Mograine életben hagyta ugyan, de Zabra - Brigitte Abbendis ellenséges reakciói miatt - távozott.
Eközben Renault egy rejtélyes betegségtől szenvedett, amit Dathrohan gyógyteákkal kezelt - és közben elmélyítette a fiú gyűlöletét az apja és a testvére iránt. Amikor Darion is tagja lett a Tyr's Handbe küldött tárgyalócsoportnak, Dathrohan elérkezettnek látta az időt, hogy lecsapjon. Renault-t jobb állapotba hozta - elvégre ő betegítette meg -, és elküldte az apjához a hamis hírrel, hogy az öccse a Scourge fogságába esett és Stratholme-ba hurcolták. Mograine és Fairbanks azonnal a lerombolt városhoz vágtattak, ahol csapda várta őket: a Scourge teljes mozgósítható serege. Sokáig bírta a harcot a két veterán, de végül Fairbankset legyűrték, és a Highlord is megsebesült... azonban a végső csapást a saját fia vitte be: Renault az elejtett Ashbringerrel hátulról szúrta le az apját.A hír hamarosan eljutott Tyr's Handbe is, és az ellenállás vezetői Hearthglenben, Mardenholde Keepben gyűltek össze megvitatni az ellencsapást. Maxwell Tyrosus újra azt javasolta, hogy nyissák meg a felvételt a többi faj előtt is, amit elvetettek a többiek. Ekkor érkezett meg Fairbanks, aki nem halt meg, és nyilvánosan megvádolta Renault-t az apja meggyilkolásával. Azonban Dathrohan parancsára lefogták, mint fertőzöttet és elzárták a monostor mélyére egy elfalazott cellába. Tyrosus és a vele egyetérő liberálisabb felfogású tagok elszakadtak a Silver Handtől és megalapították azt a szervezetet, aminek egyetlen célja volt: a Scourge megtörése és elpusztítása - az Argent Dawnt. A Hearthglenben maradtak Saidan Dathrohan vezetésével a Scarlet Crusade-et hozták létre, és a monostorerőd - vagy ahogy ezután ismerték, a Scarlet Monastery - első parancsnokává Renault Mograine-t nevezték ki.
Darion egyedül gyászolt Brill közelében, amikor felbukkant Zabra Hexx - mióta Mograine megkímélte az életét, valahogy a Light segítségével kapcsolatban maradt a Highlorddal. A troll úgy érezte, hogy ez a kapcsolat még nem szakadt meg - csak zavarossá és sötétté vált. A papot egy álom hozta ide, hogy találkozzon Darionnal - és egy másik álma egy lebegő erődöt mutatott egy égő város felett. Ezután Zabra nyomtalanul eltűnt, míg Dariont megtalálta egy Grunnholde nevű ork, aki Lord Tyrosus Argent Dawnjának tagja volt. Maxwell Tyrosus felajánlotta a szervezet tabardját Darionnak, aki elfogadta azt - mivel egyedül nem juthatott volna el Stratholme-ba.
Eközben Alexandros Mograine nem nyugodott békében... A sötét mágiával újjáélesztett testét és zavart szellemét Kel'Thuzad gyötörte, és végül sikerült is megtörnie az egykori paladint. Highlord Mograine a death knightok páncélját öltötte magára, míg a kezébe visszakerült a halálával korrumpálódott régi kardja... az immár Corrupted Ashbringer.

Pénteken folytatjuk az órát, amelyben lezárul Alexandros Mograine és két fiának története.
Köszi a storyt, mindig is kíváncsi voltam rá.
A Tales of the Pastnak semmi köze a hivatalos lore-hoz, így itt nem is lesz róla szó.
Shadowstalker: köszi a linkelés kihagyását Eye-wink
Nem, nem a tales of the past...a dk quest sorozat utolsó darabja, és igaz csak érintőlegesen, de azért eléggé kapcsolódik a Mograine-családhoz csak az a baj, hogy lehet spoiler lenne belinkelni ezért nem tette, Laughing out loud
Gondolom a Tales of the Past 3... Egyébként remek óra, kössz.
meik az a video?
Az ehhez a történethez kapcsolódó videót szinte naponta megnézem:)
Eszméletlen, hogy ezek a blizzardosok mennyire jó történeteket találnak ki:D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu