KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4044 napja
14
A mai óránk témája a lore egyik nehezen elpusztítható figurája, a Lich King egyik leghűségesebb szolgája, a lich Kel'Thuzad.

Kel'Thuzad ambiciózus és jól képzett varázsló volt, aki a Második Háború idején a Dalarant és a Kirin Tort irányító tanács, a Council of Six egyik tagja volt. Különösen érdekelték a tiltott irányzatai a mágiának - szívesen rátette volna a kezét Medivh könyvtárára Karazhanban, de nem járt sikerrel; így a figyelme a sötét tanok felé fordult és a Dalaranban tiltott nekromanciát kezdte tanulmányozni. A Kil'jaeden büntetése után Northrendre becsapódott Lich King egy erős mentális hívást bocsátott ki agából, amit Kel'Thuzad is megérzett - és miután Ner'zhul hihetetlen hatalmat ígért neki, a varázsló eladta ingóságait és örökre elhagyta Dalarant.
Northrendre érkezve Kel'Thuzad Icecrown felé vette az irányt. Először Azjol-Nerubba jutott el, ahol először tapasztalhatta meg a Lich King hatalmát, amikor a fogadására érkező Anub'arak elmesélte a nerubianok bukásának történetét útban a Frozen Throne felé. Eközben Kel'Thuzad és Anub'arak áthaladt az ekkor még a föld alatt rejtőző Naxxramason is, ahol a varázsló először szembesült a Lich King tervével: a megfertőzött emberek haláluk után élőhalottként térnek vissza, önálló akarat nélkül, a Lich Kinget szolgálva. A Frozen Throne-hoz érve Kel'Thuzad megértette, hogy nincs visszaút: azzal, hogy idejött, elfogadta, hogy az ő feladata lesz a Lich King terveinek kivitelezése Lordaeronban, és ez elől a sors elől nem menekülhet el.
Az első feladataként az öregedő, de még mindig megnyerő külsejű varázsló híveket gyűjtött a kiábrándult falusiak között, akiket örök élettel, egyenlőséggel és a kiválasztottakat hatalommal kecsegtetett, ha a Cult of the Damned tagjai lesznek és a Lich King szolgálatába lépnek, és nem hisznek a Szent Fényben. Miután sikerült kiépítenie és megerősítenie a kultuszt, a varázsló megalapította a nekromanciával foglalkozó mágiaiskolát, Scholomance-t Caer Darrow ősi erődjében. Nemsokára Ner'zhul a fertőzést elősegítő üstöket küldött Kel'Thuzadnak, aki ezeket a Cult of the Damned által irányított falvakban helyezte el. A hatás rettenetes volt: a kondérokban örökké rotyogó mérgek végeztek a falusiakkal, és önálló akarat nélküli zombikat csináltak belőlük, akik csak a Lich King mentális parancsának engedelmeskedtek. Ezután a Cult of the Damned Andorhal városában rendezte be a főhadiszállását, ahonnan fertőzött gabonát szállítottak Lordaeron minden vidékére, ezzel is elősegítve a Scourge erősödését.

A Demon Gate

Amikor épp Brillt fertőzte meg Kel'Thuzad, felfedezte őt és a szekta tagjait Jaina és Arthas. A varázsló elmenekült, de a duó követte őt Andorhalba, ahol Arthas végzett vele, miután elárulta, hogy a műveletet Mal'ganis felügyeli Stratholme-ban. Később Arthas harcolt a dreadlorddal Stratholme-ban, majd Northrendre utazott és megszerezte a Frostmourne nevű elátkozott rúnakardot, amivel végül megölte Mal'ganist. Amikor visszatért Lordaeronba, mindenki megdöbbenésére megölte apját és elfoglalta a trónt, majd - immár Ner'zhul death knightjaként - kiirtotta saját királysága lakóit. Miután megölte egykori mentorát, a Knights of the Silver Hand paladinját, Gavinrad the Dire-t, Arthas megszerezte Kel'Thuzad maradványait. A varázsló szelleme ezután megjelent Arthasnak és irányította őt a Lich King parancsainak teljesítésében és figyelmeztette a death knightot, hogy a dreadlordok nem szövetségesek, hanem a Lich King börtönőrei.
Arthas az élőhalottak élén behatolt a high elfek királyságába, Quel'thalasba és áttörte a mágikus védelmet, majd elpusztította a vele szembeszálló elf seregeket és lerombolta Silvermoont. Miután eljutott a Sunwellhez, a kút mágiáját felhasználva a death knight életre keltette Kel'Thuzadot Tichondrius, a dreadlord segítségével - egy nagyhatalmú lich formájában. Ezután Arthas és Kel'Thuzad Alteracba mentek és lemészárolták a Demon Gate-et őrző orkokat, hogy Azerothra idézhessék a Burning Legion egyik vezetőjét, az eredar Archimonde-ot. Ehhez szükség volt a Book of Medivh nevű könyvre, amit Arthas sikeresen meg is szerzett - majd miután a lich megidézte az eredar warlockot, Archimonde rögtön kinevezte Tichondriust a Scourge élére, ezzel kiszorítva mind Arthast, mind Kel'Thuzadot az élőhalottak irányításából.
Kel'Thuzad ezután Sylvanasszal együtt Lordaeronban maradt, mint a Lich King itteni erőinek vezetője. Miután Arthas visszatért Kalimdorról, elűzte az itt maradt dreadlordokat, majd a még meglevő human falvak lakói ellen fordult. Azonban eközben a death knight súlyos rohamokon esett át, majd a Lich King értesítette, hogy térjen vissza Northrendre. Kel'Thuzadot és Arthast az előkészületek közben megtámadták a dreadlordok, majd később a meggyengült Lich King irányítása alól kiszabadult Sylvanas és bansheei. A lich és Arthas túlélték mindkét támadást, és az északra hajózó Arthas a lichre bízta a Scourge lordaeroni erőinek irányítását. Amikor Sylvanas és a dreadlordok megküzdöttek Undercity birtoklásáért, Kel'Thuzad visszavonult a Stratholme felett állomásozó Naxxramasba, ahol Heigan segítségével tökéletesítették a Plague Cauldronokat, miközben Arthas és a Lich King egyesültek icecrownban.
Amikor az Argent Dawn szolgálatában álló kalandozók megostromolták Naxxramast, Kel'Thuzad is vereséget szenvedett és fizikai megtestesülése elpusztult; ugyanakkor a lelkét őrző mágikus tárgy, a The Phylactery of Kel'Thuzad nevű amulett megmaradt és a kalandozók ezt a Brotherhood of Light egyik magasrendű tagjának, Father Inigo Montoynak vitték el. Azonban a varázstárgy nem jutott el az Argent Dawnhoz, akik az elpusztításával végleg megsemmisítették volna a lichet, ráadásul Father Montoy is eltűnt - és nem sokkal később a Lich King visszahívta Naxxramast Northrendre. Ekkor Kel'Thuzad és a Naxxramasban korábban legyőzött Scourge-vezetők is újra életre keltek, és Kel'Thuzad személyesen irányította a Scourge első támadását a frissen épített hordás erősség, Warsong Hold ellen.

Warsong Holdnál

Nem sokkal később a lich visszatért Naxxramasba és személyesen irányította a Scourge támadását Wintergarde Keep ellen. Amint az Alliance itt harcoló csapatai Wintergarde Mausoleumban kiderítették, Father Montoy korábban Kel'Thuzad amulettjét visszavitte a Scourge-nek, így lehetővé téve a lich újjáélesztését - ennek jutalmaként ő maga is lichként éledhetett újra Thel'zan the Duskbringer néven. Az Alliance végzett Thel'zannal, és később Naxxramas is újra megtapasztalhatta az ellentámadást, aminek során Kel'Thuzadot ismét legyőzték a válogatott hősök. Hogy megint visszatér-e valaha... ki tudja.
wow_c_527762
Valóban, de mivel ez az óra Kel'Thuzadról szólt, és nem Arthasról vagy Utherről, így ennek a megemlítése lényegtelen lett volna.
Ha az emlékeim nem csalnak Arthas szinte az egész Silverhandet megsemmisítette valmint Utjert is megölte (ála volt az apja urnája amibe később Keltuzadot szállítja a Sunwellig). (war3 ud campaigna 2-5 mapja.)
Ha nem tűnt volna fel, az óra témája Kel'Thuzad volt, akihez Uthernek nem volt semmi köze. A "névtelen" Gavinrad egyébként a Knights of the Silver Hand öt alapító paladinjának egyike volt - azaz kb. az a szint, mint Uther és Tirion Sticking out tongue
igen az egy dolog, hogy Gavinrad is tanította és őt is megölte bár sztem Uther egy kicsit fontosabb tényező mint e "névtelen" paladin. szóval én Uthert irtam volna oda mivel kicsit fontosabb személy.
Van egy tervem, de nem tudom, meg tudom-e normálisan írni; így inkább nem írtam le semmit előzetesnek.
És miből lesz a következő óra tanár úr? Smiling
Hogy eltaláltam Laughing out loud
Jajj ha ebből dolgozatot kelett volna irni, én tuti 5 öst kaptam volna Smiling :) Smiling
Já ez halt má meg egyszer...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu