KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 983 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1051 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1053 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1053 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4047 napja
20
Ahogy ígértem, a mai témánk az első alkalommal a rovat történetében egy hely lesz - méghozzá az első human királyság, Arathor.

Az emberek törzsei kezdetben szétszórtan éltek Azeroth északi részén, amit később Lordaeronnak neveztek. Az egyik törzs, az Arathi vezetője, Thoradin érezte, hogy az Amani trollok fenyegetése túl nagy és egyesével küzdve az emberek el fognak bukni - így meghódította a riválisokat, majd békés együtt mellett élést ajánlott a saját zászlaja alatt. Ezzel sikerült létrehoznia az emberek egységes birodalmát, Arathort a mai Hillsbrad Foothills és Arathi Highlands területén, kötrülbelül 2800 évvel azelőtt, hogy az első orkok Azerothra érkeztek volna. A főváros, Strom erődjének közelében rengetegen telepedtek le és a királyság szépen gyarapodott.
Azonban a Quel'thalasban élő high elfek ekkor kíméletlen háborút vívtak a trollokkal, és vesztésre álltak - így az akkori uralkodójuk, Anasterian Sunstrider követeket küldött Stromba, hogy szövetséget ajánljon. Az elfek 100 embert megtanítottak a mágia fogásaira, majd Arathor és Quel'thalas seregei Alterac Mountainsnél megütköztek a trollokkal. A csatát végül az elf és human mágusok döntötték el: a mágikus tűz megakadályozta a trollokat, hogy regenerálják sérüléseiket, és a troll sebesülteket a katonák lemészárolták. A győzelem megtörte az utolsó fennálló troll birodalmat (ekkorra a Gurubashi Birodalom már a belviszályainak áldozata lett), és az erdei trollok a veszteséget már sosem tudták kiheverni.
A győzelem után Thoradin utódai számára nagy és viszonylag kihalt terület állt rendelkezésre, így az emberek elkezdtek kirajzani Stromból: a mágusok megalapították a saját városukat, Dalarant, a nemesség és a földművesek egy része északabbra vándorolt és megalapították Lordaeron királyságát, más csoportok Gilneasba és Alterac Mountainsbe költözve alapítottak új királyságot, egy csoport a tengerre szállt és Kul Tiras szigetén hozták létre államukat, végül egy újabb csapat délre, a törpék birodalmán túlra vándorolt és megalapították Azeroth királyságát és Stormwindet.

Stromgarde zászlaja

Strom egykor büszke vára új nevet kapott: Stromgarde néven ismerték ezután, az itt maradtak uralmát Thoradin egykori hadvezére, Ignaeus Trollbane és utódai vették át, és a királyság területe immár csak Arathi Highlandsre és Tol Barad szigeterődjére terjedt ki. A királyság erős pillére volt az Első Háború és Stormwind bukása után létrejött Alliance-nak, és a Második Háború során Thoras Trollbane hadserege példátlan erővel és kitartással harcolt a Quel'thalas felé tartó orkokkal, és súlyos veszteségekkel zárta a háborút - a király unokaöccse, Danath Trollbane és emberei a Dark Portal bezárása és Draenor megsemmisülése után Outlanden ragadtak, közel 20 évre elvégva mindenféle segítségtől. Thoras annektálta az árulás miatt lerombolt Alterac keleti területeit (Hillsbrad keleti része, kb. Southshore-ig), és miután Terenas Menethil, Lordaeron királya úgy döntött, hogy nem végzik ki a győzelem után fogságba esett orkokat, Stromgarde kilépett az Alliance soraiból.
A Scourge elleni harmadik Háborúban Stromgarde megvédte magát és az élőhalottak nem tudtak nagyobb károkat okozni a királyságban; de Thorast hamarosan meggyilkolták rejtélyes körülmények között, és ezt követően Stromgarde erődjét megtámadta a Boulderfist ogre törzs és a Syndicate is. Az erőd nagyjából elnéptelenedett; a túlélők egy része Jaina Proudmoore-ral Kalimdorra hajózott és részt vett a hyjali csatában, majd Theramore-ban telepedett le; másik részük Refugee Pointnál táborozik és segítséget keres az Arathi Basin erőforrásaiért a forsakenekkel vívott harcban; míg egy kis gerillacsoport Galen Trollbane herceg vezetésével Stromgarde egy részét tartja a kezében, és innen harcol a behatolók ellen.

Pénteken egy olyan személy lesz a középpontban, aki már nem egyszer távozott az élők sorából - de valahogy mindig sikerült visszatérnie (nincsenek sokan a lore-ban ilyenek, így rövid lesz a találgatási lista...)
wow_c_344779
100 kiválasztott volt, akit megtanítottak az elfek Eye-wink
A WoWWiki Troll Wars szócikkében one hundredet írtak.
Szten Kael'thas lesz mert őt ugyebár azt hiszem párszor levertük.
Kael a tippem... Jó volt, mondjuk én 1000 emberi varázslóra emlékszem. Elírás vagy én tudtam rosszul?
Igen, Larenon írt egy ilyen sorozatot - a Történelemóra azokra a részekre kíván fókuszálni a lore-ban, amik ott nem szerepeltek részletesen, vagy nem voltak így összefűzve, mint Arathor későbbi sorsa.
úgy emlékszem , hogy a WOTLK megjelenése előtt is le volt írva az összes történet
"ekkorra a Gurubashi Birodalom már a belviszályainak áldozata lett"
na eztet nem tudtam...

Egyszer már távozott? hu van kb 5 tippem de inkább nem találgatok. Várjuk a folytatást Faceless!
HÁHÁ megvan:D Balnazzar
sztem meg Khadgar aki Shattrába van.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu