KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

Bountystd World of Warcraft 2: Lehetséges?
Bountystd - 3204 napja
24
Kedvenc játékunk már 10 éve töretlenül uralja a fizetős MMORPG játékok piacát és határozza meg a műfajt. Sokat lehet vitatkozni a játékban felmerülő problémákról, de ez tény. A játékosokban már több ízben felmerült a jogos kérdés: Meddig lehet folytatni ennek a világnak a bővítését.

Az aranykor elmúlt ugyan, de Azeroth továbbra is egyre hatalmasabb és érdekesebb lett az évek során. A következő cikkemben egy lehetséges folytatásról fogok elmélkedni, nem kiegészítő, hanem egy tényleges második epizód lehetőségéről. Az írás csak elmélkedés, szigorúan ennek kezeljétek.

Problémás folytatás?

A World of Warcraft lehetséges folytatása esetében az első felmerülő probléma, hogy teljesen új világot építsenek a fejlesztők, vagy folytassák a kész kontinensekkel, ha pedig az utóbbi mellett döntenek, akkor mennyire lehet elfogadni, hogy egy második epizódról beszélünk?

Szerintem, ha a Blizzard megbeszélésein fel is merült a játék ötlete, akkor ez a probléma mindenképpen jelen volt. Egy új program esetében előfordulhat, hogy tartalmat veszítünk, a karaktereket nem lehet, vagy nincs értelme áthozni az új játékba, ha viszont a jelenleg is kész Azerothból építünk egy teljesen új verziót, akkor a rajongók nem biztos, hogy ezt jó szemmel fogják nézni és a játék betegségei is átköltöznek a második epizódba.

A jó megoldás talán egy Pangea  Azeroth lehet, a kontinensek régen, egyetlen hatalmas földet képeztek és ez jó táptalaj lehet, egy új World of Warcraft számára.

A gond ott kezdődik, hogy sok faj nem létezett ezekben az időkben, a horda és a szövetség sem gyilkolta egymást, hiszen ezek a frakciók nem voltak még. Tekintsünk el ezektől a gondoktól, egy jól megválasztott kor, esetleg segíthet. Nincs kizárva, hogy bővüljön a játék, de akkor a két rész közé mindenképpen érdemes lenne elkészíteni a Warcraft 4-ik részét. Ez a játék képes lenne úgy bővíteni az univerzumot, hogy az táplálkozhasson a jövőben is.

Megújuló MMORPG piac

Érdemes beszélnünk egy második rész előnyeiről is. Sokáig úgy gondoltuk, hogy a Warcraft univerzum, hátráltatja a kreatív és újszerű MMORPG játékok születését. Sorozatosan megbuktak az új kezdeményezések, mert a WoW egyszerűen lesöpörte őket.

Ma már tudjuk, hogy ez a műfaj Azeroth sikereiből is táplálkozik, mint mondtam, véget ért az aranykor. A játék legsikeresebb időszakának vége pedig az MMORPG fuldoklásához vezetett. Jelenleg az ingyenesen játszható programok uralják a PC platformot, egy második eljövetele a World of Warcraftnak változtathat ezen és újra beindíthatja azt a motort, ami olyan játékokhoz vezetett mint a Wildstar vagy a Guild Wars.

Az a véleményem, hogy ez minenképpen pozitívum lenne, hiszen nem mindenki találja meg a saját helyét mondjuk a MOBA játékok világában, de nem is tud megfelelően innovatív online szerepjátékot sem találni, hiszen pénzügyileg, egyszerűen nem éri meg ilyeneket készíteni.

Teret kapna a Warcraft 4

Rengeteg rajongó, akiknek nem jött be a Warcraft világ átalakítása és a régi stratégiai játékot szerette, biztosan szívesen fogadná, ha a World of Warcraft 2 elkészülése érdekében a Blizzard készítene egy Warcraft 4-et. Ez persze jól hangzik, de az RTS műfaj is lejtőn van évek óta.

Az esportok világában nem találta meg a helyét, konzolon pedig nem igazán élvezhető. A Starcraft 2 a béna üzleti modell mellett, ezért is nem lett átütő siker, annak ellenére, hogy jó játék lett. Egy Warcraft 4 kockázatos vállalás lenne a Blizzard számára, nem biztos, hogy meghoznák ezt a döntést, mivel üzletileg káros lehet.

Új világ, tiszta lap

A Blizzard rengeteg hibát elkövetett, amióta a játék megjelent. Ezekről egy korábbi cikkemben már beszéltem is. Egy lehetséges második epizód tiszta lappal indulhatna, nincs mikrotranzakció, pénzért vehető szintek vagy casual barát rendszer.

Az új World of Warcraft egy következő generációra való hardcore játékos rétegnek szólhatna. Az új rész híre pedig rengeteg régi felhasználót visszavonzana a virtuális csataterekre, hogy egy új aranykor jöhessen. Az első részt pedig ingyenessé lehetne tenni, így még nagyobbra duzzadna a játékosbázis és a lehetséges második részt forgató felhasználók száma.

Esportnak készülhetne!

Az esport a játékipar és azon belül a PC platform legerősebb húzóereje. A virtuális sportokért rajongó tömegek, közösségeket alkotnak és milliós összegek cserélhetnek gazdát egy versenyen. Az esport a videojáték kultúra eszenciája és a jövője.

A Blizzard megpróbált felülni erre a hullámra, de kudarcot vallott. A World of Warcraft nem járt sikerrel ezen az úton, egy korábbi cikkemben már írtam erről a törekvésről és a felmerülő gondokról, de mostanra biztos, hogy ezt a tervet feladták a fejlesztők és így született meg a Heroes of the Storm.

Egy új WoW már elkészülésekor az esport irányába mozdulhatna. Kellő kreativitással lehetséges volna, hogy a folytatás tömegeket mozgasson meg.

Lehetséges ez?

Jelenleg azt mondom, ez csak egy elmélkedés és minden lehetséges. Érdemes lenne megfontolni egy folytatást, hiszen a jelenlegi motor és grafikai megoldások, nem tarthatnak örökké.

Egy idő után egyszerűen muszáj valamit lépni. Az bizonyos, hogy beszélnek róla a Blizzardnál, hiszen elhangzott a folytatás lehetősége tavaly. Te milyen utat javasolnál Azeroth számára? Legyen World of Warcraft 2? Esetleg Warcraft 4? Teljes grafikai megújulás a jelenlegi játéknak?

A Cataclysm óta téma, hogy ezzel kezdeni kell valamit, hamarosan a fejlesztőknek is komolyan gondolkodni kell, de engem most a ti véleményetek érdekel, hiszen mindig a közösség befolyásolja a dolgok menetét.

„Úgy gondolom, nagyon sok megoldásra váró probléma van a dologban, mint hogy miként kapcsolódhatna a World of Warcraft 2 a WoW-hoz, együtt létezhetnének-e, összekapcsolódnának, és egyáltalán mi lenne az új termék. Ezeket a kérdéseket meg kell válaszolni, még mielőtt ebből valóság lesz.” - Tom Chilton Blizzard 
wow_c_527697
wow_c_526659
wow_c_525582
wow_c_521883
wow_c_516986
wow_c_516961
#18 | Fea válasza #17
ha már Eve: én annak örülnék ha abbahagynák ezt az 2 dimenzióban való gondolkodást - az NPCk lehetnének rétegeltek: nem csak hiperjó Thrall, nagyon gonosz x Boss. Csak horda és alliance, nincs más szövetség, csak ez a kettő. stb
Én egy olyan wow2-t vizionáok, ami az eve online sandbox stílusú felépítését és a wow hangulatát és játékmechanikáját ötvözné.
A pve területeket hatalmas meghódítható zónák öveznék, amiket a különböző szövetségbe tömörült játékosok uralnának. Így nem lenne többé olyan, hogy elfogyott a tartalom, mert a játék "politikai" térképe folyamatosan változna, akár csak az eve online-ban.
"minek mászkáljak a világban?"
Hát, ha repülni akarsz, akkor kénytelen leszel:P
------------
Én például ahol lehetett körbejártam a térképet, vízen is:)
Azért nem lesz WoW2, mert még ezzel sem tudnak mit kezdeni. Nincs semmilyen koncepciójuk, nincsenek terveik, ad hoc dobálnak be vagy vesznek ki játékelemeket.
Semmi sem tervezhető, semmit sem érdemes gyűjteni, mert vagy kiveszik, vagy elszarják a kiegváltáskor. Tegye fel a kezét, akinek jó a pandás raidkijelzése, pedig az már az acsizás közepében volt, nem gyerekbetegség.
Nincsenek szakmák, a sztori egy katyvasz, nincsenek olyan hősök akiket követnénk vagy meg akarnánk ölni. Minek kergessek egy 26. senki guldant, amikor úgyis hazamegyek, ő meg robbantgassa a saját idősikját ha akarja.
Kedveljek egy Yrelt aki úgysem jön át hozzánk? Egy Khadgart akiről nem tudom micsoda?
Gyűjtsek repülő mountokat? Húzzak fel altokat, hogy nulla észhasználattal goldmilliárdos legyek a garrisonomban? Farmoljak egész nap a garrisonomban? Minek? Hol van a régi rendszer, ahol a szakmák átgondolt használatával tudtam pénzt keresni? Jah, hogy megint elvettek valamit a játékból? Kit érdekel?
Harcoljak, hogy legyen jobb gearem? Minek? Ha bemegyek egy hc instába, valami kék szutyok esik, akkor inkább várok egy hetet és küld két ingyen epicet a garrison. Halál unalmas follower küldözgetéssel simán jön 20k gold, de ebben hol a szórakozás?Jah, hogy megint elvettek valamit a játékból? Kit érdekel?
Menjek peteket fejleszteni? Minek, hiszen veszek szintező köveket és felhúzom őket a garrisonban. Minek mennék ki harcolni? Jah, hogy megint elvettek valamit a játékból? Kit érdekel?
Archeology? Nem engednek repülni, cserébe három szintesek az ásatási helyek, de sebaj, hiszen nem kell kimenni, ott a garrison bánya és a küldetések, hátradölve is lehet régészkedni! Jah, hogy megint elvettek valamit a játékból? Kit érdekel?
Poolok vannak a vízekben? Kit érdekel? Ott a garrison tó, 2 percenként murlockkal, kívánt tipusú hallal, ezernyi Nat érmével, minek mászkáljak a világban? Jah, hogy megint elvettek valamit a játékból? Kit érdekel?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu