KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2306 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2374 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2376 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2376 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2376 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4517 napja
28
A Történelemóra mai kiadásában befejezzük Brann Bronzebeard összefoglalóját Azeroth intelligens fajainak eredetéről; valamint ellátogatunk a Twisting Netherbe is egy kicsit, Outlandre és Argusra.

A titánok teremtette lényeken már túl vagyunk; jöhetnek Azeroth eredeti lakói. Kezdjük a trollokkal: az eredeti törzsük a Zandalari volt, amelyből aztán 4 csoport vált le:
  • az első a jégtrollok csoportja, akik a havas vidékeken élnek. 3 törzsük ismert: a Winterax, akik korábban Alterac Valleyban éltek, de ma már nyomuk sincs; a Frostmane, akik Dun Moroghban laknak; és a Drakkari, akik Brann jegyzetei szerint mára gyakorlatilag kihaltak, mivel a loák felfalása nem olyan jó ötlet akkor sem, ha a Scourge ellen kéne harcolni.
  • a második csoportot a dzsungeltrollok alkotják: az ő törzsük a Gurubashi volt eredetileg, amely aztán további csoportokra osztódott: Darkspear, Bloodscalp, Skullsplitter, Shatterspear (de hogy ők hogy kerültek Kalimdorra...) és a Hakkari - ez utóbbi törzs papjai az Atal'aiok. Brann megpróbálta kideríteni, honnan származhat Hakkar the Soulflayer - de a titánok jegyzeteiben nem találta nyomát... csak egy Hakkar the Houndmasterről írnak a jegyzetek, de ő a Burning Legion egy démona és teljesen más lény. Szintén közéjük tartoznak a homoki trollok és egyetlen törzsük, a Sandfury; Brann tippje szerint a Sundering szeparálta őket rokonaiktól és ezután fejlődtek önálló csoporttá.
  • a harmadik csoportot az erdei trollok jelentik; az ő eredeti törzsük az Amani, amely szintén tovább osztódott, és ma közéjük tartozik a Mossflayer, a Shadowglen, a Witherbark, a Firetree, a Smolderthorn, a Vilebranch, a Shadowpine és a Raventusk törzs.
  • végül a negyedik és egyben utolsó csoport a sötét trollok népe. Nekik két törzsük volt, az egyik a Shadowtooth, akik Hyjalben éltek barlangokban; Brann jegyzetei szerint a jelek arra utalnak, hogy a Twilight's Hammer kiirtotta őket, amikor megtámadták Hyjalt, de ha vége a harcoknak, akkor ismét át kellene vizsgálni a barlangokat. A másik sötét troll törzs neve vélhetően nagyobb vihart kavar - ez ugyanis a kaldorei, vagyis a night elfek. Ezt megerősítették a Tribunal of Ages adatai mellett Freya és Cenarius történetei is, vagyis hivatalosnak tekinthető; ugyanakkor Brann is tisztában van azzal, hogy ez fel fogja bolygatni a kedélyeket.
    A kaldoreiek természetesen szintén tovább osztódtak; egy részük ma is night elf, egy másik csoportjuk a Highborne-ok (Brann ugyan nem látott sok különbséget a night elfekhez képest, talán sápadtabbak náluk, de mindkét nép különbözőnek tartja magát a másiktól), akiknek legnagyobb része azóta nagává alakult; a másik csoportból jöttek létre a satyrok, és a harmadik a quel'doreiek, vagyis a high elfek; akiknek a legnagyobb túlélő része ma sin'dorei, azaz blood elf néven ismert.
Azeroth őslakóinak következő csoportját az Ancientek jelentik. Ők nagyrészt állati formában megjelenő szellemek, akik követlenül és közvetve is sok faj kialakulásáért felelősek. Kezdjük a sort Malorne-nal, aki Cenarius édesapja (a félisten édesanyja Elune) - és Cenarius gyermekei közé 3 faj képviselői is tartoznak: a dryadok (mind a forest, mind a frostdryad csoportjuk); a keeperek (más néven keeper of the grove), akik közül Zaetar és Theradras frigyéből jöttek létre a kentaurok (Brann szerint egyes night elfek szerint a dolgok nem egésze úgy történtek, ahogy gondolnánk: Theradras korántsem a jól ismert hatalmas elementálnak nézett ki, hanem egy karcsú hölgynek) és az utolsó a magnataurok... no, ez a történet Brann szerint igazán kínos beszélgetés volt Cenariusszal.
Az Ancientektől eredő második faj a pandareneké, akik saját meséik szerint előbb megjelentek Azerothon, mint a furbolgok és a night elfek - de minderre vajmi kevés bizonyíték van Brann szerint, arra annál több, hogy Chen Stormstout szóviccei ragályként terjednek...
A harmadik, talán egy még ismeretlen béka alakú Ancienttől eredhet a gorloc faj, akikből később kialakultak a murlocok is. Brann szerint ez a két csoport sokkal okosabb, mint amilyennek látszanak - elég okosak ahhoz, hogy ezt ne fedjék fel kívülállók számára.
A negyedik - talán egy borz Ancienttől származó - faj a wolvaroké: ők a Tribunal of Ages szerint előbb éltek Azerothon, minthogy a titánok megjelentek volna, de a titánok gyűjtötték össze a wolvarokat egy élőhelyre - ugyanakkor a bejegyzés megsérült, ezért a pontos részletek valószínűleg örökre elvesztek.
Az ötödik fajt a démonszerű grellek jelentik, akik ma talán csak Teldrassilon élnek; feltehetően Aessina hozta őket létre, de Brann erre vonatkozó kérdésére az Ancient csak annyit felelt, hogy "Talán.", vagyis pontos választ erre a kérdésre sem várhatunk a közeljövőben.
A következő, hatodik faj a gnolloké, akik vélhetően egy hiéna Ancienttől származnak; míg a hetedik a tuskarr, akinek az őse egy rozmár Ancient lehet.
A nyolcadik a tauren, az ő ősük egy bika (esetleg tehén, de ezt Brann is kihúzta...) Ancient; a taurenek meséi állati szellemeket emlegetnek teremtőikként és az is egyértelműen kiderül ezekből, hogy ők is már a titánok érkezése előtt itt éltek. Brann azt találgatja ide fűzött megjegyzésében, hogy ezek vajon olyan szellemek-e, akik az Emerald Dream teremtése előtt éltek Azerothon, és épp ezért lehetséges, hogy ma már ott léteznek?
A kilencedik faj Ursochoz kapcsolódik kialakulásában, ők a furbolgok; a tizediket a makrurák jelentik, akiket egy homár Ancient hozhatott létre; a tizenegyedik az Agamaggantól származó quillboar nép; és a tizenkettedik az Aviana által létrehozott hárpia faj.
Az utolsó, ismeretlen eredetű csoportot a pygmy faj jelenti - és a kaja'mite hatására belőlük alakultak ki a goblinok. Brannt a vizsgálata során meglepte, hogy a kaja'mite elfogytával is megmaradt a goblinok intelligenciája: véleménye szerint az érc alapvetően módosította a goblinokat, és rossz érzése van ezzel kapcsolatban - épp ezért későbbi vizsgálatra javasolja a megmaradt kaja'mite-ot...
Az utolsó, Azerothon létrejött faj az aqir volt, amelyet a Tribunal of Agesben levő feljegyzések szerint az Old Godok hoztak létre... valamiből. Az aqirok két csoportra bomlottak: a déli a qirajik, az északi a nerubianok kialakulásának alapja volt. A qirajik leszármazottai a silithidek - és ami roppant érdekes, az a Tribunal of Ages-bejegyzés, amely szerint a rovarok a silithidekből jöttek létre Azerothon, míg a pókok a nerubianokból, egyfajta fordított evolúcióval az Old Godokkal lefolytatott háború után. Brann fel is tette magának a kérdést: mi volt a háború előtt? Nem léteztek se rovarok, se pókok?

Térjünk át a többi bolygó lakosságára: Draenor őslakói Brann vizsgálatai szerint egy földóriás faj tagjai voltak, akikből később kialakultak a gronnok. A gronnokból jöttek létre az ogrék és az orkok; valamint az orkok és az ogrék keveredéséből a Mok'nathal törzs tagjai; illetve az ogrék további átalakulása során jöttek létre az ettinek. Ezeknek a földóriásoknak a hatalmas csontjai adták az alapot a Második Háborúban épített ork templomokhoz, azonban ezeket mind lerombolták azóta. Brann feltételezi azt is, hogy az ogrék és az ettinek között is kellett lennie valaminek, egy összekötő fajnak - azonban Draenor pusztulásával nincs hol ásni, hogy kideríthető legyen a teljes igazság.
Az arakkoák őse vélhetően Anzu volt, azonban ő egy korrupttá vált szellemnek tűnik - és az eredeti alakjáról Brann sem tudott kideríteni semmit, mert az arakkoák csak átkozódtak a kérdéseire, és nem válaszoltak semmire. Az utolsó itteni csoportot a gombákból létrejött két faj jelenti, a fungal giantek és a sporelingek.

Egy bolygóval továbblépve az Argusra érünk, ahol ismeretlen eredettel létrejöttek az eredarok; ők legnagyobbrészt behódoltak Sargerasnak, de egy kis csoportjuk elmenekült, és őket ma draenei néven ismerjük. Brann gyanúja szerint az eredarok is megváltoztak a behódolásuk után, ugyanakkor még mindig eredarnak hívják magukat és nem változtattak nevet.

Ezzel végeztünk is Brann Bronzebeard információival; a legközelebbi Történelemórában Richard A. Knaak könyvét, a Wolfheartot vesszük szemügyre.
(az információk forrása a WoW magazin 5. számának cikke; egy rövid összefoglaló az MMO-Championon olvasható)
A Cataclysm előtt Badlandsen nem voltak hiénák, ez biztos. Blasted Landsre nem emlékszem...
wow_c_435557
Eddig még nem tudunk róluk sokat, majd a MoP alatt ez vélhetően változni fog.
#25 | Fea válasza #22
Erre is van biztonsan logikus magyarázat: a  murlocok Mogu kösztümben igázták le a pandareneket, hogy nehogy bárki megtudja, hogy mik is a szándékaik Smiling

on topic: ezek szerint a Mouguk és őslakók, nem? Lehet tudni róluk valamit? Amit a wowpedia ír az elég kevés.


wow_c_426576
A murlock faj világuralmi törekvéseinek összeomásához sokkal prózaibb dolog vezetett. Mikor a murlock ősmágusok megidézték a Lángoló Légió több vezérdémonát, hogy akaratukat azokra kényszerítve, legigázzák a világ többi részét, kiugrott egy apró probléma: azok az istennek nem akarták megérteni, hogy a Mrgllllgrlllll Zrglllzrglll Grllll utasítás pontosan mit is jelent... Így múlt el szegény murlock faj dicsősége... Smiling
Nem, a vrykulokat a titánok hozták létre az eddigi adatok alapján, ők nem tartoznak az őslakosok közé.

#18: eddig is voltak arra utaló jelek a Blizzard részéről, hogy a murlocok ravaszabbak, mint látszik... Amúgy nem kell új kontintens, a murlocok otthona a tenger.

#19: erre ne számíts. A MoP-ban egy új játszható faj lesz.

#21: a pandareneket a Mogu Birodalom tartotta rabszolgaként. A mogukkal találkozni is fogunk majd.
#21 | Fea válasza #20
Majdnem igazad van. Valahol olvastam, hogy a pandarenek rabszolgák voltak; kifejlesztették a harcművészeteket és fellázadtak. De vajon ki lehetett a rabszolgatartó? Csak nem az ádáz Murlockok? Akik szövetkeztek a Burning Legionnal és az Old Godokkal is, hogy megszerezzék Azerothtot. De egy renegát Murlock csapat rájött, hogy mégsem olyan jó ötlet elpusztítani és/vagy leigázni Azerothot, ezért csattlakozott az Alliance-hoz vagy a Horde-hoz, hogy megfékezzék a demonic-old-god corruption által megfertőzött fajtársaikat. Csak egy választható classuk lesz: aquamen.
#20 | Airun válasza #19
Meg is van:
5.2 idején kiderül, hogy még délebbre van Brekkia elveszett kontinense, ahol a Murlocok valójában élnek és onnan küldték szét csapataikat a nagyvilágba, akik valójában csak információkat gyűjtöttek Azeroth lakóiról, de nekik sokkal ősibb a kultúrájuk. Viszont a Pandarenek megerősödésével ők is kénytelenek felfedni magukat, mert régi ellentét dúl a sörfogyasztó pandák és a bortermelő Murloc birodalom között -.-"
sőt én még arra is tennék téteket hogy hamarabb mint gondolnánk.... talán már már a MoP-ban

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu