KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4697 napja
16
A Történelemóra csak péntekre csúszott keddről; ahogy korábban említettem, ma Fandral Staghelm lesz a főszereplőnk.

Fandral nem fiatal, de már a War of the Ancients és a Sundering után született. Ennek megfelelően ő csak azt a night elf társadalmat ismeri, amelyet a druidizmus hat át és ezt Malfurion és Tyrande irányítja. Fandral komoly tehetséget mutatott fiatal korától kezdve - és emellett meglepően lobbanékony természetű is volt, ami gyakran szembefordította Malfurionnal is; viszont ennek ellenére egyik leghűségesebb követőjének számított. Épp ezért nem volt meglepetés, hogy Fandral lett a silithidek ellen harcoló night elf sereg vezére a War of the Shifting Sands során. Fandralt fia, Valstann segítette alvezérként - és senki sem sejtette, hogy végül ez a lépés okozza majd mindkettőjük vesztét.



Fandral serege ugyan kisebb volt, mint a silithideké, de a night elfek állták a sarat. Azonban C’thun hívei rájöttek: Fandral gyenge pontja a fia. Ezért a silithid seregek megtámadták az egyik kis falut Silithusban, Southwind Village-et. A felszabadító csapatot lemészárolták a lesben álló silithidek, Valstannt pedig elfogták. A következő nagyobb silithid támadásban a hadsereget vezető General Rajaxx Fandral szeme láttára tépte ketté fiát. Ez elég volt ahhoz, hogy megtörjön a night elf védekezés ereje, és a silithidek a Caverns of Time-ig nyomultak előre; de a kék, a zöld, a vörös és a bronz sárkányok segítsége elég volt ahhoz, hogy mégis sikerüljön legyőzni a silithideket - igaz, ennek az volt az ára, hogy a zöld Merithra, a kék Arygos és a vörös Caelestrasz bezárta magát Ahn’Qiraj lepecsételt kapuja mögé. A pecsétet lezáró tárgy, a Scepter of the Shifting Sands Fandralhoz került Anachronostól; azonban a keserű archdruid darabokra törte ezt fia elvesztése miatt érzett fájdalmában. Fandral családja ezután menyéből, Leyarából és unokájából, Istariából állt (a felesége belehalt Valstann megszületésébe); a kislány nem ismerte apját, mivel nem sokkal Valstann halála után született.
Nordrassil pusztulását követően Fandral volt annak a tábornak a vezetője, amelyik egy új World Tree ültetését szorgalmazta. Amikor Malfurion elveszett az Emerald Dreamben a Harmadik Háború után, Fandral lett a Cenarion Circle vezetője, és így megvalósíthatta tervét - ezzel létrejött Teldrassil, amely a night elfek új otthona lett. Csakhogy volt egy-két apróság, amiről senki sem tudott: Malfurion vesztét Fandral okozta egy olyan átokkal, amelyhez az Un’goróban növő morrowgraint használta fel; Teldrassilt megfertőzte az Emerald Dreamet korrumpáló Nightmare egy onnan származó facsemete segítségével, amelyet Fandral ültetett el; Malfurion maga is a Nightmare foglya lett a Dreamben; a Nightmare-t irányító Xavius folyamatosan befolyásolta az archdruidot Valstannt megszemélyesítve; és végül a lassan teljesen megőrülő Fandral a lakhelyén létrehozott egy saját portált a Dreambe. Amikor a Nightmare megtámadta Azerothot is, Teldrassil kimaradt a világot elöntő zöld ködből. Ráadásul az archdruid - a Broll Bearmantle-től korábban elkért Idol of Remulos segítségével - pont ekkor indított el a leghatalmasabb druidák (például Hamuul Runetotem, Broll Bearmantle, Naralex és Elerethe Renferal) felhasználásával egy olyan hatalmas varázslatot, amely szerinte meggyógyította volna a beteg Teldrassilt. Szerencsére Tyrande, Hamuul Runetotem, Lucan Foxblood, Zaetar, Arel és még sokak segítségének hála Malfurion kijutott a Dreamből, szembeszállt Fandrallal és nemcsak legyőzte a megőrült druidát, hanem elpusztította a Valstannt megszemélyesítő árnyat is - ezzel végleg összezúzva Fandral ép elméjét, aki mindvégig fia feltámasztásáért dolgozott.



Az archdruid ugyan beszámíthatatlanná vált, de ettől még nem vesztett erejéből - ezért a biztonság kedvéért Hyjal Barrow Densbe zárták, ahol korábban Illidant is őrizték tízezer éven keresztül. Amikor Ragnaros és a Twilight’s Hammer megtámadta a regenerálódott Nordrassilt, az egyik zöld sárkány, Alysra attól tartott, hogy a célpontjuk Fandral - aki még ebben az állapotában is túl erős volt ahhoz, hogy az ellenség kezébe kerüljön. A Guardians of Hyjal egyik ügynöke az Emerald Dreamen át kimentette Fandralt a börtönből és átadta Alysrának - de a sárkány és az archdruid sosem érkezett meg a célpontjukként kijelölt Moonglade-be.
Eközben az Ashenvale-ben élő Leyara - aki maga is erős druidává vált - a night elfek elleni ork támadás áldozatává vált... és elvesztette a lányát, Istariát. A gyászoló Leyarát maga Fandral kereste fel, és egy lehetőséget kínált fel neki, amit korábban ő is megkapott a valójában Ragnarosnak dolgozó Alysrától: legyen belőle Druid of the Flame és harcoljon Malfurion ellen. Leyara ezt elfogadta; azonban a támadásban a druidák szövetségesei végeztek vele. Ugyanez a sors várt Alysrára is; csakhogy a zöld sárkány újjászületett a halálból, mint Alysrazor, a tűzsólyom. Maga Fandral Ragnaros alvezérévé vált és Majordomo Staghelmként Sulfuron Keepben védi új mestere házának kapuját... egyelőre.



A Történelemóra következő részében egy régi történetet veszünk szemügyre: Stalvan Mistmantle sztoriját.
wow_c_527504
#15 | godric válasza #13
A gnómok pl a Harmadik Háború alatt visszavonultak Gnomereganba és elzárták magukat, hogy amit elszabadítottak ott lent, azt a városon belül tartsák, ha jól emlékszem. Szóval ők azért nem nagyon voltak jelen Plaguelands-en meg Northrenden, met meg volt a maguk problémája.
A WoWWikis linkjeidet lecseréltem az ajánlott Wowpediára mutatóakra.
Medivh nem önszántából, hanem már megszületése előtt a rossz oldalra került, amikor édesanya Aegwynn terhesen legyőzte Sargeras avatárját, aki megátkozta a benne fejlődő új Guardian-t. Medivh tizenévesen kómába került, majd felébredve nekikezdett a démoni praktikák űzésének, végül pedig Gul'dannal közösen megnyitotta a Dark Portal-t. Ezért Medivh-et őrülete ellenére nem lehet egyedüli felelősnek tekinteni, főleg annak tudatában, hogy még józannak látszó szakaszában volt még esze ahhoz, hogy összesűrje a levet a fél-ork-draenei nő Garona Halforcennel.

Gul'dan vele szemben maga döntött a Kil'jaeden és a Burning Legion mellett, korábbi samanizmusát eldobva alapította meg az árulókból lett Shadow Council-t. Ha ő vagy egy hozzá mérhető erejű és befolyású ork sámán nem hajolt volna meg a démonok előtt, akkor Medivhet se kellett volna megfertőzni, mert nem jött volna létre a vérszomjas és fajtiszta, csak orkokból álló Old Horde.

A Warcraft univerzumában -mint korában is írtam- véleményem szerint a kőtödés vagy az előítélet az, ami meghatározza, hogy a készítők kiből csinálnak jót és rosszat; az egoista, hatalmaskodó Illidan faja már korábban is bajt hozott Azerothra, míg a gnómok közül igen kevesen kerültek a rossz oldalra (érdemes megjegyezni, hogy a három nagy gonosz "társaság", a Burning Legon, Cult of the Damned és a Twilight's Hammer soraiban mennyire elenyészően kevés a kis gnómok száma, sőt a középső frakcióban gy.k. csak a játszható DK miatt lettek hozzájuk fűzve, máskülönben sehol a korábbi Plaguelands-on vagy egész Northrend-en nincs egyetlen Scourge-ot szolgáló képviselőjük sem). Másik fontos tényező az új fajok megjelenése és a régiek színváltása; a Tauren faj csak a Harmadik Háború (Third War) idején jelent meg, míg a háború után a túlélő high elfek közül sokan váltak blood elfekké, és csatlakoztak a Horde-hoz, ezzel mindketten "tiszta lappal" indulhattak el, nem úgy, mint a széria korábbi játékaiban már meglévő fajok (ember, ork, troll).
#12 | vizoo válasza #10
Medivh nemigen volt önmaga, mikor ezeket cselekedte... Smiling (Sargeras megszállta még a születése előtt)
De az ehhez az állításhoz semmi képpen nem kapcsolódik.
 de általában mindig az alliance tagjaiból lesznek ilyen nagyobb hatalom szolgái.

Akkor, hogy jön ide, amit írtál? 

De az orkokat egy ember hozta át Azerothra, mégpedig Medivh személyében. Laughing out loud
Magatha Grimtotem, Saurfang Junior, Drakuru, Jin'do... Smiling
#8 | Roselis válasza #5
Talán az Első Háborút (First War) nem az Old Horde alatt maszírozó démonizált ork faj hajtotta végre? A trollok újra és újra felpróbálnak emelkedni hol külön, hol együtt. Az élőhalottak csak Thrall naiv jóhiszeműségének köszönhetik, hogy a New Horde befogadta őket, különben a Burning Legion majd az önállósodott  Scourge szolgálóként maradtak volna tovább minden élő tudatában (bár az már más dolog, hogytagjai egykori emberek és high elfek).

Röviden; Egyik oldal se tiszta, és csak azért több a rossz karakter az Alliance oldalán, mert a WarCraft univerzumában az ember-ork központi motivumába előbbiek jobban kezelhetőek, alakíthatóak, mivel közelebb állnak a valósághoz (ugyanez igaz az elfekre, törpékre és gnómokra).
Igen, de Quel Thalas akkor még szövettséges királyság volt. Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu