KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1258 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1326 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1328 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1328 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1328 napja

Wolverine L2P: hunter
Wolverine - 3647 napja
15
A Learn 2 Play rovat kasztokat bemutató sorozata a jövő héten véget ér; addig még 3 epizód van hátra - az első a hunterekkel foglalkozik.

A hunter egyike azon két kasztnak, amelyek mindenképpen rendelkeznek egy harcoló pettel (a másik a warlock; az Unholy death knight és a Frost mage teszi teljessé a sort). A kaszt 3 talentezése a Beast Mastery, a Marksmanship és a Survival - mindegyik feladata a sebzés osztása, bár a petek akár tankolhatnak is.
  • a Beast Master hunterek a többieknél nagyobb mértékben támaszkodnak a petjükre: gyakorlatilag élő fegyverré teszik társaikat. Csak ez a spec képes megszelídíteni bizonyos vadállatokat (ezek az egzotikus petek), és ők néggyel több talentpontot kapnak a peteknek, mint a másik két spec. Előnyük, hogy mobilitásuk megőrzése mellett képesek jó single target dps-re. Ezt javasolják általában szintező specnek.
  • a Marksman hunterek képesek jelenleg a legjobb single target dps-re; ugyanakkor kevésbé mobilisak, mint a Beast Master társaik. A másik hátrányuk, hogy kevéssé hibatűrő a rotációjuk fenntartása, ha maximális teljesítményre törekszünk.
  • a Survival hunter előnye akkor jön elő, ha több célpontot kell támadni, emellett ők is nagyobb hibaszázalékot bírnak ki harc közben.
 Ma már minden hunter kap egy petet, amikor megalkotjuk a karaktert. Ha másikat szeretnénk, azzal várni kell lvl10-ig, ekkor tanulhatjuk ugyanis meg a Tame Beast nevű abilityt, amellyel új társat foghatunk be. Egyszerre egy pet lehet elöl az összegyűjtöttek közül. Amelyikre nincs szükség, a fogadóval rendelkező településeken a Stable Master titulusú NPC-knél hagyhatjuk. Lvl18 elérése után egyszerre két pet lehet nálunk, lvl42 után három, lvl62 után négy és lvl82 után öt. A Stable Masternél összesen 20 idomított társunk pihenhet, vagyis összesen 25 petet szelídíthet meg egy hunter - ha ennek elérése után ismét befogna egyet, akkor előbb végleg el kell engednie a meglevők közül valamelyiket. A petek is kapnek talentpontokat: lvl20-on az elsőt, és aztán 4 szintenként ismét egyet (ez 17 pont); Beast Mastery specen ez a maximális szám 21 pont a Beast Mastery talent miatt. A peteknek 3 családja van:
  • Cunning: ezeknek a peteknek az a legfőbb tulajdonsága, hogy valamilyen számunkra hasznos, de az ellenfélnek kellemetlen dologra képesek, mint a stun, a lassítás vagy a bizonyos típusú sebzésre érzékenyebbé tétel. Általában ezeket a peteket javasolják PvP-re. A következő petek tartoznak ide: bat (denevér), bird of prey (ragadozó madár), dragonhawk, monkey (majom), nether ray, ravager, serpent (kígyó), spider (pók), sporebat, wind serpent (szélkígyó), chimaera (egzotikus) és silithid (egzotikus).
  • Ferocity: ezek a petek képesek a legerősebb sebzésre az összes közül. Instance-ban általában ezek közül érdemes egyet használni. A következő petek tartoznak ide: carrion bird (keselyű), cat (nagymacska), dog (kutya), fox (róka), hyena (hiéna), moth (molylepke), raptor, tallstrider (strucc), wasp (darázs), wolf (farkas), core hound (magmakutya, egzotikus), devilsaur (egzotikus) és spirit beast (egzotikus).
  • Tenacity: ezek a petek a tankolásra alkalmasak elsősorban. Fejlődésre közülük célszerű választani. A következő petek tartoznak ide: bear (medve), beetle (bogár), boar (vaddisznó), crab (rák), crocolisk (krokodil), gorilla, scorpid (skorpió), turtle (teknős), warp stalker, rhino (orrszarvú, egzotikus), shale spider (agyagpók, egzotikus) és worm (féreg, egzotikus).
A hunter kaszt lvl40-ig leather, utána mail armort hordhat. A fegyverek közül csak az egy-és kétkezes buzogányokat, a dobófegyvereket és a wandokat nem használhatja, minden mást igen; azonban jelenleg a legcélszerűbb, ha egy kétkezes fegyvert választunk a lőfegyver mellé. A hunterek több egyéni mechanizmussal is rendelkeznek; az első a Tracking rendszer. A hunterek képesek különböző lényeket követni a minimapen, ahol az adott típusú összes lény meg fog jelenni. 8 követés létezik: humanoid, dragonkin (sárkányfélék), undead (előhalottak; a forsaken játékosok humanoidnak számítanak), giant (óriások), hidden (stealthben levő ellenfelek), beasts (vadállatok), elemental és demon. A második speciális dolog a csapdák használata. 3 csapdatípus van: fire, frost és nature; ezek önálló cooldownon vannak, vagyis egyszerre akár 3 csapdát is elhelyezhet a játékos. Minden csapda a lehelyezése után 1 másodperccel aktiválódik, ezt érdemes észben tartani. A huntereknek módjuk van a csapda célzott kilövésére is a Trap Launcher nevű abilityjükkel. A harmadik speciális dolog az Aspectek léte; ezek olyan aurák, amelyek a hunterre vagy a raidre vonatkoznak. Jelenleg 5 db van belőlük: az Aspect of the Hawk a hunter ranged attack powerét növeli meg, dps-re egyértelműen ez a helyes választás. Az Aspect of the Cheetah a hunter, az Aspect of the Pack a hunter és a raid tagjainak futási sebességét növeli meg. Hátránya, hogy ha eközben valaki megsebzi a huntert, akkor a futási sebesség az eredeti felére csökken - épp ezért a harc elkezdés előtt mindenképpen másik Aspectre kell váltani. Az Aspect of the Wild a raid tagjainak ellenállását növeli meg a Nature sebzésekkel szemben, míg az Aspect of the Fox a hunter mobilitását növeli: a bekapcsolásával futás közben is használhatóvá válik a Steady Shot és a Cobra Shot, illetve ha valaki/valami üti a huntert, az focust nyer vissza.
Az elsődleges statok közül vitathatatlanul az Agility a legjobb a hunternek: ez critet és ranged attack powert is biztosít. A Strength csak melee attack powert ad, és az régen rosszat jelent, ha egy hunter közelharcba keveredik; míg az Intellectre ma már nincs semmilyen szüksége a kasztnak. A másodlagos statok esetében a hit addig lényeges, amíg el nem érjük a biztos találatot biztosító értéket; a többi statból egyértelműen a crit a legjobb mindhárom spec esetében. A Marksman huntereknél a mastery a második és a haste a harmadik; míg a másik két specnél a haste a második és egyértelműen a mastery a leggyengébb.
Zárjuk a dolgot a talentezésekkel; ebben az esetben a megszokott hárommal ellentétben 6 spec jön majd, ugyanis mindhárom petcsaládhoz is igyekszem egy-egy optimális specet összeállítani. Mindhárom petcsaládnál a maximális dps elérése volt a cél - a tenacity peteknél is; és mindhárom esetben 17 pontot költöttem el.
wow_c_528315
wow_c_527194
wow_c_525713
A rovatban a PvP nem szempont és nem is volt az sosem, legalábbis a kasztok leírásánál.
wow_c_408748
wow_c_408744
Hmm TCs van benne valami amit mondasz. Úgyérzem ma este farm time gemekre :>>
Ha egyszer észrevettél egy stealthelő ellenfelet, akkor ~15 másodpercig látni fogod a minimapen.
Hmm régen voltam már hunteremmel de ha jól tudom a Track Hidden nem a stealthben lévő ellenfeleket mutatja, csupán növeli az esélyét azoknak észlelésére...különben ha így lenne sírna a sok 1button roguehuszár...
#6 | TCs válasza #5
A jól jön, az nem jelent semmit, mert jólnak jól jön, de 1.66-os cobra cast timeig nem jobb, mint a haste. Utána már jobb a mastery.

A gemelésed meg barátok közt is igénytelen (mint az enchantok) Egyik socket bonuszt sem érdemes addig kirakni, amíg nem ad legalább 20 agit. (fejes, chest)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu