KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2339 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2407 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2409 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4746 napja
9
A Történelemóra a múlt héten kimaradt - ezen a héten viszont dupla epizóddal érkezünk; elsőnek az eredetileg múlt hétre beharangozott veterán kalandjaival; a főszereplőnk John J. Keeshan.

Keeshan tizedes (Corporal Keeshan) az Alliance névtelen hőseinek egyike. Végigharcolta az Első, a Második és a Harmadik Háborút is, összesen 248 bevetést teljesítve eközben a Bravo Company néven ismert csoport tagjaként. A háborúk során a felesége, Jade is az orkok áldozata lett, ezért Keeshan megfogadta, hogy addig nem áll meg, amíg az orkok fenyegethetik az otthonát. A harcok ideiglenes enyhülése után visszavonult szülővárosába, Lakeshire-be - ami nem jelenti azt, hogy meg is pihenhetett. A Dark Horde egyik alkotója, a Blackrock ork klán ugyanis támadást tervezett Redridge Mountains ellen; és meglepően sikeresek is voltak: elfoglalták a vidéket védő erődöt, Stonewatch Keepet. A csata során Keeshan fogságba esett az alakulata többi tagjával (a mage Messner, a paladin Jorgensen, a warrior Krakauer és a másik warrior, Danforth) együtt, és a sebesült tizedest a Render’s Camp mélyén levő barlangrendszer, Render’s Rock mélyére hurcolták az orkok. Keeshan 5 évet töltött itt kegyetlen körülmények között, mielőtt egy arra járó kalandornak sikerült kimentenie és Lakeshire-be kísérnie.



A visszatérő katonát azonban az itteniek sem fogadták szívesen, és a tizedes végül a fogadó pincéjében szervezett ökölharc egy résztvevője lett. Amikor a Cataclysm után az ismét megerősödő Blackrock klán újra Lakeshire megtámadását tervezte, régi parancsnoka, Colonel Troteman igyekezett visszahívni Keeshant a szolgálatba, de hiába. Troteman ezért segítséget kért attól a kalandortól, aki korábban kimentette Keeshant: egyrészt vissza kellett szereznie a tizedes tulajdonát az orkoktól: az íját, a túlélőkését, a felesége nyakláncát és a vörös fejkendőjét. Emellett a Bravo Company tagjait is sikerült kimenteni a fogságból, vagyis ismét összeállhatott a régi csapat, kiegészülve egy új taggal.
Ezután elindulhatott a felszabadító akció: mivel a Stonewatch Keepbe vezető hidat lerombolták az orkok, a hosszabb úton kellett haladni Render’s Valleyn keresztül. Keeshan terve egyszerű volt: a Bravo Company beszivárog az ork táborba és felrobbantja azt - csakhogy a dolgot komplikálta, hogy a táborban az orkok foglyokat is őriztek. Egy megoldást talált erre a csapat: a frissen csatlakozott kalandor és Jorgensen levelekkel és rókaürülékkel álcázva magát aláaknázta az ork épületeket, kloroformmal kiütve az ork őröket, és miután megszerezték a foglyok börtönét nyitó bilincset, kiengedték őket. Ezután Shalewind Canyonból felrobbantották a tölteteket, amivel Render’s Valleyból Render’s Crater lett...
A folytatásban észak felé vezetett az út, Galardell Valleyn keresztül - ami azonban a Shadowhide gnollok és vezetőjük, General Fangore irányítása alatt állt; és akkor még nem is említettük a Tower of Ilgalarban levő árulót, Grand Magus Doane-t. A gnollokkal és Fangore-ral nem volt nehéz végezni, Doane azonban elteleportált, és megemlítette, hogy egy nehezebb ellenfél is vár a csapatra: a fekete sárkány Darkblaze. Troteman a társaság rendelkezésére bocsátott egy törpe gőztankot, ezzel sikerült átverekedniük magukat Stonewatch Keepig, megsemmisítve az ork haderő nagy részét. Azonban a Blackrock vezetők, Tharil’zun és Gath’Ilzogg halála után megérkezett a támadást valójában vezető sárkány, Darkblaze - azaz emberi alakjában Grand Magus Doane. A Bravo Company megtámadta őt és kis híján legyőzte; de Darkblaze lángja végzett Messnerrel, Jorgensennel, Krakauerrel és Danforthszal, ami az elkeseredett Keeshant arra ragadtatta, hogy a sárkány szájába ugorjon és halálosan megsebesítse. Darkblaze elrepült, szájában a tizedessel... akit ezután Troteman hősi halottként siratott el, hiszen csak a kése, az íja, a fejkendője és a pecsétgyűrűje került elő.



Persze ez kissé korai volt. Keeshan ugyanis túlélte az összecsapást, és Burning Steppesen tűnt fel Trotemannel együtt, hogy biztosítsa: a Blackrock orkok többé nem jelentenek fenyegetést Redridge-re. Ennek biztosítása érdekében a kalandor kiszabadított pár fogoly kissárkányt, majd Keeshannel együtt Chiselgrip felé vette az irányt, ahol a Thorium Brotherhood állított fel egy őrposztot. A terv nem volt bonyolult: a Dark Horde tagjának álcázott kalandor csendben megöli Black Tooth Hovel vezetőit, és ezzel káoszt okoz köztük, amely elegendő lesz a végleges leszámoláshoz. Ezt követően Morgan’s Vigilből indulva a Dark Horde szövetségeseiként tevékenykedő fekete sárkányokat ritkította meg Keeshan és társa, majd az álcázott kalandor újabb szabotázsakciója után - amelyben a Blackrock orkok által megidézni kívánt pit lord elszabadult - egy feketének álcázott vörös sárkány segítségével sikerült lemészárolni a Dark Horde seregét és a pit lordot is, végül Keeshan és a kalandor végzett a szétvert sereg vezetőivel is. Ezzel Troteman és Keeshan is végzett; megvédték az otthonukat... legalábbis egyelőre.

Pénteken ismét jelentkezni fog a Történelemóra - Garona Halforcen történetével.
wow_c_525719
Hello!

Én örülök mindennek, amit kiraksz! Csináld tovább légyszíves:) Egyik legértelmesebb dolog az oldalon! Nagyon jó! Minden nap, ebéd közben, ezeket olvasgatom:) Scholo-ról szeretnék olvasni (minden bossról akár:)), ha lehet ötletelni persze!Smiling)

Üdv,

J
Pedig szerintem a Történelemórában főleg a központi karakterekkel és fordulópontokkal foglalkozik Faceless. Természetesen annak, akit érdekel a lore és foglalkozik vele, lehet, hogy néha nem tud túl sok újat mondani, de aki kezdő, vagy csak felületesen érdekli a lore, annak rengeteg hasznos információt ad. De néha kellenek a mellékszálak is, amiket az igazi lore-kedvelők tudnak igazán értékelni Smiling
A lore nemcsak Deathwingről és Varian Wrynnről szól, hanem pl. a Children's Week alatt utaztatott árvákról is, bármennyire is jelentéktelennek tűnjön mondjuk a Caverns of Time-ban Dornaa és Salandria megtámadása.
Nem mellesleg az utolsó előtti epizódban szereplő Turalyon eléggé központi szereplő, és a pénteken érkező Garonát sem mondanám jelentéktelen figurának.
#5 | Roselis válasza #3
Természetesen én (sem?) vágyom arra, hogy lemagyarísd a WoW összes küldetését, majd írjál belőle átlátható és izgalmas cikkeket, sőt még "Illidan-Malfurion-Tyrande" szerelmi háromszöge is hidegen hagy, csak hiányolom a központi karaktereket és a sorsdöntő ütközeteket. Persze ez én vagyok, és rajtam kivűl sokan lehetnek, akiket pontosan azért "nem lógnak el az órádról", mert érdekli a zónák történelme is.
#4 | mgitta válasza #2
Kedves Roselis, te miről hallanál szívesen a Történelemórában?
A Bravo Companyról még nem volt szó, Garonára sem emlékszem. Hol fogyott ki Faceless a mesélnivalóból?
Miért gondolod, hogy kifogytunk? Smiling Nem lehet minden alkalommal valamilyen nagy és epic szereplőt műsorra tűzni; anno például már a 2. órán a Scythe of Elune volt a téma.
Erről ez jutt eszembe. Amúgy egy kicsit elszomorít, hogy ennyire kifogytunk a mesélnivalóból, mégha tényleg az érdekesebbeket válogatod is ki.
Nagyon Rambo:) Tetszik^^

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu