KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2333 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2400 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2402 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2402 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2402 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4760 napja
11
A Történelemóra mai kiadásában - ígéretemhez híven - Gilneasba látogatunk el, méghozzá Lord Darius Crowleyhoz.

Lord Crowley viszonylag fiatalon emelkedett a gilneasi nemesség vezetői közé. Azon kevesek közé számított Gilneasban, akik valóban hittek az Alliance hasznosságában és teljes erejével támogatta, hogy Gilneas segítse az Alliance-t a Második Háború alatt. Azonban ennek végén Genn Greymane-t felbosszantotta, hogy az Alliance nem végzi ki az elfogott orkokat, hanem internáló táborokba gyűjti őket - és úgy döntött (elsősorban Lord Vincent Godfrey tanácsára), hogy elzárja Gilneast Azeroth többi részétől.
A Greymane Wall megépítése azonban kettévágta Gilneast, és az ezután Northgate néven ismert terület a faltól északra ragadt - ide tartozott Pyrewood Village, Ambermill, Shadowfang Keep és Fenris Isle. Márpedig ezek a területek mind Crowley birtokaihoz tartoztak, akinek két választása maradt: vagy délre költözik, hogy országában maradjon és megpróbálja meggyőzni királyát, vagy a birtokán él továbbra is és elveszti kapcsolatát Gilneasszal. Lord Darius délre költözött, de igyekezett fenntartani kapcsolatát az északi területekkel.



Gilneas kapuja nem nyílt meg akkor sem, amikor a Scourge elpusztította Lordaeront a Harmadik Háborúban. Ugyanakkor az élőhalottak ostrom alá vették a Greymane Wallt is, így Genn is igyekezett valami segítséget szerezni: ezért megbízta Archmage Arugalt, hogy dolgozzon ki valamilyen megoldást. Arugal egy olyan könyvhöz nyúlt, amelyet Dalaranból mentett ki és Ur írta; ennek segítségével idézte meg az első worgeneket, majd terjesztette el Northgate területén a worgen átkot. Maga Darius Crowley sem volt tétlen: híveiből megszervezte a Gilneas Brigade nevű katonai egységet, amely Jaina Proudmoore-hoz csatlakozott, és elkísérte a mágust Kalimdorra, valamint részt vett a hyjali csatában is.
Azonban ezzel Lord Darius nem volt elégedett és további lépésekre is készült: ezért nagy mennyiségű fegyvert halmozott fel Gilneas Cityben és felkelés kirobbantását tervezte. Csakhogy ezt keresztbe húzta Crowley letartóztatása, ugyanis Lord Godfrey elérte, hogy letartóztassák a rebellis nemest. Ez azonban nem gátolta meg a polgárháború kitörését: Crowley támogatói elindították a Northgate Rebellion néven ismert felkelést, amelynek vezetőjeként mindenki Crowleyt ismerte el, noha ő börtönben ült.
Mintha Gilneasnak nem lett volna elég baja, a polgárháború mellett Arugal worgenjei is gondot jelentettek: a worgen átok átjutott a Greymane Wallon, és egyre több gilneasi embert fertőzött meg. Lassan a háború átalakult az emberek és a worgenek küzdelmévé, miközben a polgárháború sem fejeződött be. Amikor a worgenek végleg győztesnek tűntek, Genn Greymane Crowleyhoz fordult. Lord Darius egyetértett abban királyával, hogy a szembenállás csak elpusztítaná a királyságot, ezért átadta neki a Gilneas Cityben elrejtett fegyvereket és hátvédként harcolt, amíg kiürítették a várost. Crowley csapatai a Light's Dawn Cathedralban vívták utolsó csatájukat, ahol valamennyien megfertőződtek maguk is.



Csakhogy Lord Crowley nem vesztette el teljesen emberségét worgen alakban sem, és emberei egy részével - akik szintén megőriztek valamennyit magukból - délre vonult vissza, Blackwald erdejébe. Itt rábukkant egy ősöreg fára, amelyet Tal'dorennek hívtak és night elf druidák otthona volt titokban. Crowley elkezdte összegyűjteni a worgeneket és segített nekik ismét visszatérni öntudatukhoz. Hamarosan ismét összetűzésbe került Lord Godfreyvel és Genn Greymane-nel, és csak akkor fogadta el a király ajánlatát az erők egyesítésére, amikor Genn felfedte, hogy őt is megharapta egy worgen és átterjedt rá is a fertőzés.
Crowley ezután nem tartott népének tagjaival, amikor a night elf hajók kimenekítették a gilneasiakat Darnassusba, hanem hátramaradt egy kisebb csoporttal és létrehozta a Gilneas Liberation Front nevű gerillaszervezetet, amely a korábbi Northgate területén kezdett harcolni a forsaken támadók ellen. Ebben segítségére volt az itteni worgenek közül Ivar Bloodfang és társai, valamint az Alliance elit egysége, a 7th Legion ide rendelt csapatai. Eközben arra is rájöttek, hogy a worgen átokkal megfertőzött embereket nem tudják feléleszteni Sylvanas val'kyrjei - ezért a lehető legtöbb még túlélő embert igyekeztek worgenné alakítani, beleértve Hillsbrad és Southshore túlélőit, akik Fenris Isle-ra menekültek. A gerillaháború eléggé hatásos volt addig, amíg Sylvanas el nem fogta Lord Darius lányát, Lornát, aki nem lett worgen - ezért nem volt immunis a forsakenné válásra. Crowley elfogadta a felajánlott ultimátumot és letette a fegyvert lánya életéért cserébe, és visszavonult a Greymane Wall mögé; ahol a háború még mindig tart a worgenek és a forsakenek között.

A Történelemóra következő részében a múltba nézünk: a főszereplőnk az első paladinok egyike lesz, Turalyon.
wow_c_528258
wow_c_527542
Jaj de kár Sad
Nem felbomlott a GLF, csak visszavonult Gilneasba Silverpine Forestből.
Akkor most tisztázzuk.Darius és a lánya él a Gilneas Liberation Front-felbomlott akkor nincs Worgen ellenállás most Gilneasban?Navégre ÉLJEN A FORSAKEN!
Kérdezd meg Metzent, hátha van ideje rád.
Ne viccelj. Az ork-draenei háború előtt nem is léteztek draenei shamanok.

A night elfek azért segítettek, mert felelősnek érezték magukat: a worgenek átka a Druids of the Pack tagjaitól származik, vagyis ezen night elf druidák nélkül worgenek sem léteznének. (a tervezett stormwindi worgen negyed helyén sajnos épp egy bazi nagy kráter van Deathwing jóvoltából)
#4 | Roselis válasza #3
Ez messze nem kielégítő válasz arra, hogy hogyan tudtak egyáltalán észrevétlenül megjeleni Gilneas-on a ne-ek. A worgenek történetében a druidizmus miatt kerültek bele a lilabőrűek, pedig nélkülük is megjelenthetett volna a királyság lakói közt (akár a régmúlt idők hagyományai (A Sundering előtt) vagy különféle (dalarani?) mágusok közbenjárásával). Az orc és a draenei samanizmus is akkor állt kapcsolatba, amikor még Draenoron békében éltek egymással, a népirtás majd a First War-t követően teljesen más irányt is felvehettek (és a draenei vett is, mint a Szél tisztelete).

Én a Blizz helyébe sokkal inkább átadtam volna a szerepeket az embereknek, a 7th Legion-on keresztül. Mégis milyen feelinges lett volna, ha Gilneas City-ben mi vadásztunk worgenekre, majd kimenekítésük után ránk Stormwind-ben? Pedig a Worgen Curse kezelését elnyújtva és egy egyszerű hajóút Darnassusba a Two Forms-ért már jelentősen növelte volna az élményt, azt, hogy mi tényleg fenevadak voltunk és vagyunk. Arról pedig nem is beszélve, hogy Gilneas-nál is elszigeteltebb ne-ek milyen pálforduláson mentek keresztül, hogy a Cataclysm után nemcsak a Highborne-okat, de még ezt a rossz emlékű rontástól sújtott embereket is befogadják egy csúnya, odvas tölgyfa alatt (a korai koncepció, miszerint SW-ben lett volna Gilneas lakóinak menedéke, lényegsen hihetőbb, és miatta nem is kellett volna Grenn Greymane-nak kétfelé válva a két fővárosba szobroznia). 
Értelmes ember a) nem egy be egy sötét és kísérteties erdőbe, ha nem muszáj; b) nem megy közel egy fura dologhoz, hacsak nem nagyon kíváncsi; c) a night elfek remekül el tudnak rejtőzni, ha akarnak. Mellesleg azt sehol sem említik, hogy voltak ott night elfek azelőtt, hogy ismét találkoztak a halandó fajokkal a Harmadik Háború során. Valószínűleg nem is voltak.

#2: nem keverném össze a night elf druidizmust és a gilneasi druidizmust. Utóbbi valószínűleg valamilyen természetmágia lehet, aminek semmi köze a Cenarius-féle tanításokhoz, de játékmechanikailag a druida skillekkel kellett megoldani a megjelenítésüket.
#2 | mgitta válasza #1
Azt nem szabad elfelejteni, hogy a worgenek eredetileg éjelf duridákból alakultak ki, akik hagyták, hogy a bennük élő szörny átvegye az irányítást felettük. Ezek a druidák ebben az erdőben bújtak el, mert az itteni moonwell (ha jól emlékszem) segített nekik a belső egyensúly fenntartásában. Miután druidákról van szó, simán elbújhattak itt anélkül, hogy bárki észrevegye őket.
Egyébként a druidizmus már a worgen lét előtt sem volt ismeretlen Gilneasban (legalábbis utal rá a Gennről szóló történet, hogy a köznép körében régóta űzték titokban a druidizmust), és ugyan ki mástól tanulhatták volna meg a druidizmust az emberek, ha nem az éjelfektől?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu