KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2334 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2402 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2404 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4766 napja
10
A Történelemóra eheti, kissé megcsúszott epizódjának főszereplője sosem állt igazán előtérben - de amikor oda került, halálosnak bizonyult... Cho'gallról van szó.

Cho'gall Draenoron született - generációk óta ő volt az első kétfejű ogre. Ezek az ogrék intelligensebbek voltak a többinél, ráadásul gyakran képesek voltak mágiát is használni. A két fej közül a jobb oldali, két szemmel rendelkező a racionálisabb Cho, és a bal oldali, egy szemű, őrült fej Gall. Cho'gall viszonylag hamar Gul'dan szolgálatába lépett, aki az eredaroktól megtanult arcane varázslatokra oktatta az ogrét. Cho'gall hamar az Old Horde egyik legrettegettebb tagjává vált, aki Kilrogg Deadeye mellett az egyik vezetője volt az Első Háborúban az első Stormwind elleni (sikertelen) támadásnak.



Miután az egyik ork klán vezetője megtagadta a Shadow Council parancsát, kivégezték és a helyét megkapta Cho'gall. Az ogre átnevezte a klánt Twilight's Hammernek és mind a korábbi névre, mind az elődjére vonatkozó összes dokumentumot megsemmisíttette. A Twilight's Hammer a többi ork klántól eltérően inkább egy fanatikus vallási szektaként működött, és legfőbb céljukká az apokalipszis elhozása lett Azerothra. Ennek érdekében Cho'gall részt vett Gul'dan legveszélyesebb terveiben, beleértve a normális ogrék kétfejű ogre mágussá alakítását, az első death knightok létrehozását és az Altar of Storm "szentélyek" felállítását. A Twilight's Hammer követte Gul'dant akkor is, amikor a warlock elárulta Doomhammert és Tomb of Sargeras szigetére ment klánjával, a Stormreaver klánnal, hogy megszerezze a bukott titán avatarjának sírjában elrejtett tárgyakat. Cho'gall és klánja nem hatolt be a sírbolt mélyére, hanem a bejáratnál őrködött - és itt bonyolódtak harcba a Doomhammer által küldött Black Tooth Grin klánnal, akik leszámolni érkeztek az árulókkal. A Twilight's Hammer legtöbb tagja meghalt a csatában, és sokáig úgy tűnt, hogy Cho'gall-lal is végeztek a Black Tooth Grin klán vezetői, Rend és Maim Blackhand.
Mint sokkal később kiderült, ez nem így történt. Cho'gall klánja pár tagjával együtt túlélte a mészárlást és el is tudott menekülni a szigetről. Az ogre újjászervezte a klánt, és ezúttal valóban vallási szektává alakította azt, amely az Old Godok parancsát követte - mint ahogy talán ezt tette már azóta, hogy először Azerothra lépett. A Twilight's Hammer immár más fajokat is soraiba fogadott, és a Harmadik Háború után sok helyen megjelentek tagjai, 25 évvel azután, hogy a kevés túlélő illegalitásba vonult. Maga Cho'gall csak azután tűnt fel, miután a Might of Kalimdor egyesített ereje legyőzte C'Thun avatarját Ahn'Qirajban, és mind az Alliance, mind a Horde haderejét lekötötte a Lich King elleni háború. A terve egy homályos próféciára épült, amely szerint a "három világ gyermeke" olyan erőt hordoz, amelynek szabadon engedése halála esetén meggyengíti az átjárót Azeroth és az Elemental Plane között, és elszabadítja a káoszt Azerothon. Cho'gall a próféciában szereplő gyermeket Medivh és Garona fiaként, Med'anként azonosította és elindította a Twilight's Hammert, hogy ejtsék foglyul a fiút. Ennek érdekében uralma alá hajtotta Garonát azzal a varázslattal, amit a születésekor Gul'dan ültetett el a nő fejében és támadást intézett a Theramore-ba szervezett Varian-Thrall találkozó ellen.
A foglyul ejtett Med'ant Garona, Valeera Sanguinar és Meryl Winterstorm szabadította ki, Az akció után az újjáalakult Council of Tirisfal Med'ant tette meg az új Guardiannak, aki megküzdött a C'Thun hatalma által eltorzított Cho'gall-lal és végül a helyreállított Atiesh segítségével sikerült legyőznie az ogrét, aki az egyik itteni rom alatt maradt, vélhetően holtan - igaz, ennek súlyos ára volt: a dreadlord Kath'ranatir előbb Valeera, majd Meryl testét szállta meg, míg Aegwynn életét adta azért, hogy Meryl megvédhesse magát és Garonát a Twilight's Hammertől.



A dolog természetesen nem volt ilyen egyszerű. Cho'gall túlélte az összecsapást és áthelyezte bázisát a ma Twilight Highlandsként ismert területre. Itt foglyul ejtett Wildhammer törpékkel egy új fegyvert kovácsoltatott magának az utolsó még működő Altar of Storm segítségével, a Hammer of Twilightot, amelyet az Old Godok erejével ruháztak fel. Noha Mathias Shaw és Garona egyaránt megpróbálták megakadályozni az elkészítését, ügynökeik nem jártak sikerrel és Cho'gall a fegyverrel együtt tért vissza Bastion of Twilight mélyére... ahol azonban a jelek szerint elérte a végzete - immár véglegesen.

A jövő héten a Történelemórában Gilneasba látogatunk - a főhősünk Lord Darius Crowley lesz.
wow_c_534633
wow_c_527543
Shandris vezeti a night elf hadsereget fővezérként a War of the Ancients vége és Jarod Shadowsong eltűnése óta. Tényleg elhanyagolható.

Crowley... lehet, hogy nélküle ma nem állna Theramore sem...
#7 | Axxe válasza #5
Crowley semmiben nem változtatott a dolgok menetén, elárulta gilneast, aztán sylvanast támadta hátba de az meg feltámadt szal minden a helyén.

Shandris szerepe is elhanyagolható, viszont Eitriggé már nemnagyon. Kitudja hogy alakultak volna a dolgok ha ö nem találkozik Tirionnal? Tirion nem vonult volna számüzetésbe, azaz a scourge ellen harcolt volna a 3. háboru alatt lordaeronban és lehet hogy ö is meghalt volna mint megannyi paladin.
#6 | moki1103 válasza #4
Szerintem jöjjön csak Darius. Olyan keveset foglalkoznak az emberek a wow-loreral, nem árt mindent kielemezni Smiling
A mai Scourge ellensége a Burning Legionnak, és szerintem a Twilight's Hammer sem feltétlenül lenne a szövetségese egyiküknek sem - mások a céljaik. Gyanítom, hogy pl. Yogg-Saron is szívesen felfalná Sargerast, és nem is vagyok benne biztos, hogy ne lenne rá képes...

#4: Crowley senki lenne? Biztos ezt gondolod pl. Shandris Feathermoonról vagy Eitriggről is Smiling
Nemlátod át a helyzetet. A cult of the damned a scourgenak teszi a dolgát, a scourge és a legio meg ugyanugy ellenség a másiknak. Aztán Sargeras teljesen tönkre akarja vágni azerothot, mig az old godok csak mindent az uralmuk alá akarnak vonni.

Másrészröl viszont Sargeras tehetetlen, bár valoszinüleg nem halt meg olyan könnyen medivhel eggyüt de akkor is jelenleg vagy a sebeit nyalogatja vagy teljesen harcképtelenné vált amig "valamien" csoda folytán a KJ nem szerez be valami keményet neki.

Amugy szerintem fölösleges egy ien senkire mitn Darius Crowley egy egész történelemórát áldozni.
Egy újabb csatlós, aki megunta a démonok dirigálását. A Lich King-nek fejet hajtó Kel'Thuzad is sokra vitte, de nem volt több, mint szolga.

A Burning Legion vezetője, Sargeras vajon meddig nézi tétlenül, hogy eredar parancsnokai mentén mindenféle gyenge és önző halandó lépjen le, hogy aztán ugyanúgy bevégezzék, mint ő? Jó keresztapaként kéne egybefogni a Cult of the Damned-et, a Twilight's Hammert és jó tucatnyi démonimádót, majd szövetkezni az Old Gods-okkal, hogy aztán egyszer és mindenkorra elpusztítsák Azeroth-ot félistenestül, sárkányostul, gnómostul. De ehhez ő nagyon vidéki gyerek...
Jó óra volt, köszi! Bár a fegyvere nem bizonyúlt olyan erősnek mint hittem! Laughing out loud
Jó óra volt Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu