KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4782 napja
23
A Történelemóra mai epizódjában még egyszer visszatérünk a War of the Ancientsszel kapcsolatos legnagyobb rejtélyhez: Broxigar, Krasus és Rhonin időutazásához.
A bronz sárkánynemzetség és vezetőjük, Nozdormu őrködnek afelett, hogy ne sérüljön az idővonal és a történelem eseményeit ne változtathassa meg egy kattant mágus vagy egy rosszindulatú goblin. Ehhez képest a fent említett 3 fő utazásánál szemmel láthatóan nem léptek közbe - sőt, eleve Nozdormu miatt kerültek a múltba ők hárman. Nyilván a bronz Aspect nem véletlenül küldte vissza őket az időben, és az is teljesen egyértelmű, hogy alapvetően változtatták meg a történelmet: a kérdés az, miért és a változásaiknak miért nincs hatása a jelenben.



Az egyik leglényegesebb változtatás az eredeti idővonalhoz képest, hogy az ellenállás nem csak a night elfekből és az Azsharát megtagadó Highborne-okból állt: csatlakoztak a furbolgok, az earthenek és a taurenek is. Ugyanakkor a taurenek és a night elfek szövetségének egyetlen maradéka mára, hogy a Cenarion Circle-ben mindkét fajból vannak képviselők; és addig, amíg a Harmadik Háború során ismét meg nem jelentek a tauren druidák többezer év után, ez a kötelék is elveszett. Az earthenek a War of the Ancients után álomba merültek - szoros kapcsolatuk a földdel a jelek szerint súlyosan érintette a fajt Kalimdor szétszakadása során, és a Sundering lehetett az az esemény, ami tulajdonképpen létrehozta belőlük a mai törpéket. A furbolgok és a night elfek szövetsége sokáig megmaradt, és csak a Harmadik Háború után, a furbolg törzsek megőrülésével szakadt meg a szövetség; de ez az eredeti idővonalban is így történt. A kérdés már csak azért is érdekes, mert a Burning Legion fenyegetésének fennmaradása mind Tyrande, mind Malfurion számára egyértelmű lehetett; vagyis célszerű lett volna fenntartani a kapcsolatot arra az időre, amikor ismét megjelennek a démonok. Ehhez képest a War of the Shifting Sands során a night elfek ismét egyedül szálltak szembe a qirajikkal - egészen addig, amíg nem jött segítség a sárkányoktól... mint a War of the Ancients eredeti eseményei során. Fura párhuzam, nem igaz?
Egy újabb jelentős változás egy démon, Hakkar the Houndmaster halála volt. Ez a Hakkar - aki nem azonos a trollok által “tisztelt” Hakkar the Soulflayerrel - egy hatalmas lángoló csontváz volt, aki a felhoundoknak parancsolt. Az eredeti idővonal eseményeit túlélte és a Harmadik Háborúban részt vett Dalaran lerombolásában és a Kirin Tor tagjainak szinte teljes kiirtásában; viszont az időutazás után az egyik csatában Malfurion végzett vele a War of the Ancients során. Emiatt természetesen nem lehetett ott Dalaranban, és nem mészárolhatta le a Kirin Tor tagjait sem... vagyis több varázsló élhette túl a város pusztulását és a Kirin Tor hamarabb újjászerveződhetett, mint eredetileg... ami egyenesen ahhoz vezet, hogy a mai Dalaran nem létezhetne, és a Nexus War győzelme Malygos ellen sem lett volna lehetséges, ha az eredeti események maradtak volna érvényesek.
Térjünk vissza Nozdormuhoz. A bronz Aspect hosszú ideje eltűnt; egész pontosan azóta nem látták, hogy a Rhoninék időutazását előidéző anomália fogságába esett. Legalábbis addig nem tűnt fel ismét, amíg a bronz és az Infinite sárkányok küzdelme során a Bronze Dragonshrine-nál Chromie trükkje elő nem hívta az Infinite sárkányok feltételezett vezetőjét... ahol Nozdormu bukkant fel. Innentől jöhet az elmélet: mi van, ha az eredeti idővonal Nozdormuja és az akkori bronz sárkányok nem tűntek el, amikor a trió megváltoztatta a történelmet, hanem megmaradtak? Elképzelhető-e, hogy a változtatások előtti bronz sárkányokból jött létre az Infinite Dragonflight, akik élén Nozdormu áll továbbra is és akik valahogy az ő utasításait követve munkálkodnak máig is?



Persze jó kérdés, hogy mi lehet a célja az Infinite sárkányoknak. Amikor a bronz nemzetség tagjai a múltba küldenek minket a Caverns of Time-ban, akkor minden alkalommal olyan helyre megyünk, amelynek köze van a Burning Legionhoz:
  • ha Thrall nem jut ki Durnholde Keepből, akkor Hyjalnál a halandók seregének közel egyharmada - az orkok, a Darkspear trollok és a taurenek - nem lennének jelen, ami szinte bizonyosan Archimonde győzelmét jelentené;
  • ha Medivh nem nyitja meg a Dark Portalt, akkor a Horda nem támadja meg Stormwindet és nem jön létre az Alliance - és egyben több idő jutna Kil’jaedennek, hogy megerősítse a Burning Legion uralmát az orkok felett, vagyis nem lenne rá mód, hogy Orgrim Doomhammer és Ner’zhul a saját feje után mehessen, és az általunk ismert Thrall sem létezne, csak Go’el - akiből sokminden lehetne, de shaman szinte biztosan nem, sőt, Ner’zhulból sem válhatna később Lich King;
  • ha Arthas nem irtja ki Stratholme fertőzött lakosságát, akkor nem lép arra az útra, amely Northrendre viszi a Frostmourne-hoz, később nem válik belőle a Burning Legion ellen fellázadó death knight, majd a Scourge-öt önálló útra irányító Lich King, és Jaina sem valószínű, hogy elhagyta volna Lordaeront... mint ahogy nem léteznének a forsakenek sem.
Ebből a szempontból a hyjali csata kissé kilóg, elvégre ott semmi nyoma az Infinite sárkányoknak és minden a megszokott mederben folyik - de akkor is így történt volna, ha nem járunk arra és nem segítünk be a védőknek, mialatt Malfurion felkészül? Egyáltalán miért lehetünk biztosak abban, hogy az Infinite sárkányok nem voltak jelen ennél az eseménynél is, de itt nem tudtuk megakadályozni, amire készültek?
A kérdés azért is aktuális, mert hamarosan ismét ellátogatunk Anachronoshoz a Caverns of Time mélyére, aki pont a War of the Ancients idejére küld minket. Arról azonban semmit sem tudunk, miért is kell odamennünk... egy legendary caster staff összerakása nyomós indok, de aligha az egyetlen, ami miatt meg kéne látogatnunk ezeket a csatákat. Jelen lesz-e az Infinite nemzetség vagy akár személyesen Nozdormu, és ha igen, mi lesz a szerepük? Reális-e azt gondolnunk, hogy Nozdormu - aki előre látja a saját halálát is - a végzete ellen munkálkodik; vagy ami még rosszabb, hogy valamiért szövetséget kötött a Burning Legionnal és most az ő érdekükben tevékenykedik? A bronz Aspect elnézést kért Krasustól (akinek a kilétével tökéletesen tisztában volt) a War of the Ancients idején a saját jövőbeli tettei vagy épp azok hiánya miatt... de ugyanezt megtette Malygos későbbi tettei miatt is. A legtöbben azt gondolták, hogy Broxigar haláláról, Alexstrasza rabszolgává tételéről és a kék Aspect megőrüléséről beszélt, de azóta már túl vagyunk a Nexus Waron, ahol Malygos a halandó mágusok és a többi sárkány ellen fordult. Lehet, hogy a Timeless One ingujjában is rejtve van még pár kártyalap, amit a partiban később akar előhúzni?

A jövő héten a Történelemórában a találgatások felől visszakanyarodunk a tények felé, amennyire ez lehetséges - hiszen Cho’gall körül is akad rejtély bőven.
wow_c_526915
#22 | vizoo válasza #21
Wowwiki:

Malfurion sensed however, that while Xavius was strong, he was merely the servant of something even more powerful. The true master of the Emerald Nightmare has thus yet to be revealed.

(Szabad fordításban: Malfurion érezte, hogy bár Xavius erős volt, mégis valaki még erősebb szolgálatában állt. Az Emerald Nightmare igazi ura még nem fedte fel kilétét.)
A Nightmare-t nem Xavius alkotta? Ő volt a Nightmare Lord nem? És ő korábban Sargeras kutyusa volt, akkor mi köze az Old Godhoz? Nemcsak Malfurionon és a druidákon akart revanson venni? 
Az Aspectek tudják, ők ugyanis látták élve Galakrondot... (és akkor nyilván néhány hasonlóan hosszú életű sárkány szintén)
Ha már szóba kerültek a proto drakek, akk lehet hogy az ifnite dragonflight lehet hogy a sárkányok ösének Galakronddnak közvetlen leszármazotjai, elvégre kitudja hogynézett ki ez a sárkány. Az is lehet hogy Galakrond is ugy nézett ki mint az iffnite dragonok.

A northrendes ötlet meg nemolyan rossz. Mert lehet hogy ha a lich king nem települ oda akkor Yogg-Saron jobban kiterjeszti a hatalmát a kontinensre vagy a nerubok fejlödnek olyan sokat és kitudja mi kerülhetett volna még a Lich King helyére Ice Crown Glacierbe. (Bár ez erös találgatás)

Mindenesetre ez nem rajtunk mullik, valami fedösztorit majd ugyis kitalálnak az ien dolgokra (leszámitva a northrendes dolgot mert az nagyon valoszinütlen)
Nem biztos, hogy a Legion javára cselekednek - de az biztos, hogy csak olyankor avatkoznak be, amikor a Burning Legion is érintett valamilyen formában.
#17 | vizoo válasza #15
Az a felsőbb hatalom, amire utalnak egy Old God (N'Zath). Akinek valószínűleg komoly szerepe volt Deathwing megőrjítésében, valamint az Emerald Nightmare létrejöttében.
igen pont azért PROTO drakek Smiling
Jó óra volt(imádom a töriórákat). A mulbéli Nozdormu elvileg ha megőrül akkor ligkusan a jövőbéli is meg kell hogy változzon ha, nincs múltja nem létezhet.  
Amugy nem tudom mennyi köze lehet ehhez de Deepholmban fejlődés közben vettem észre hogy a Twilight Kultusz tagjai mondogatták néha hogy (megpróbálom jól leforditani): Nefedjétek, lehet hogy Deathwing mestert szolgáljuk de emelett egy felsőbb hatalmat is. Bocs ha ez hülyeség Laughing out loud
Ha jól emlékszem a mai sárkányok a proto drakeekból lettek csinálva ők azeroth ős sárkányai, ez le is volt valamelyik töri órába írva.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu