KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2305 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2373 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2375 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2375 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2375 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4765 napja
4
A Történelemóra mai részének főszereplője a kevés életben maradt kék sárkány egyike, Kalecgos.

Kalecgos fiatal sárkány, aki jóval a War of the Ancients után született a megmaradt és elrejtett tojásokból. Általában félelf alakban jelenik meg, amelynek különös ismertetőjegye a kék haj. Az sem megszokott, hogy a humanoid alakban vívott harcban nem kizárólag a mágiára támaszkodik, hanem egy harcos képességeit is használja és nem veti meg a közelharcot sem. Először akkor jelent meg az írott történelem színpadán, amikor Malygos Quel’Thalasba küldte, hogy vizsgáljon meg egy olyan mágikus energiajelet, amely a Scourge által elpusztított Sunwellre hasonlított. A vizsgálata Tarren Mill mellé vezette Kalecet, egy Anveena Teague nevű fiatal lányhoz. A duóhoz csatlakozott Kalec jegyese, Tyrigosa és a hitehagyott paladin, Jorad Mace is - a négyes végül kiderítette, hogy Anveena valójában egy mágikus konstrukció és a Sunwell megmaradt energiájának megtestesülése, akit Korialstrasz hozott létre azért, nehogy ez az erő a Scourge birtokába juthasson. Anveena és a beleszerető Kalecgos a Sunwell Plateau-n maradt ezután, az itt túlélő blood elfek - Lor’themar Theron és Halduron Brightwing, valamint társaik - felügyelete alatt.



Ezt a helyzetet a halálból visszatérő Kael’thas Sunstrider zavarta meg a Burning Legion démonainak segítségével. A bukott blood elf elfogta Anveenát és arra akarta felhasználni a lány erejét, hogy egy portált nyisson Azerothra Kil’jaedennek. Kalecgos egy másik sárkánnyal, Madrigosával együtt mentőakciót kezdett, ami balul sült el: Madrigosát megölte a pit lord Brutallus, és később az élőhalott Felmystként tért vissza; Kalecgos pedig a dreadlord Sathrovarr the Corruptor befolyása alá került, aki a szellemi síkon akarta megtörni és legyőzni a sárkányt. Kalec a Shattered Sun Offensive támadó seregének segítségével legyűrte a dreadlordot és segített nekik megfékezni Kil’jaedent is - de az eredar belépését megakadályozó tényező végül Anveena önfeláldozása lett.
Ez a veszteség depresszióba taszította Kalecet, akin az sem segített sokat, hogy a Tyrigosa segítségével magához térő Malygosszal nem értett egyet abban, ahogy az Aspect a halandók mágiahasználatát látta. Mivel többször összetűzött a kék sárkányokkal, Kalecgost végül Grim Batolba küldték az ottani események kivizsgálására. Kalecgos itt ismét összefutott Korialstrasszal, akivel szemben keserű és cinikus hangot ütött meg: őt és a folyamatos beavatkozásait hibáztatta Anveena haláláért. A két sárkány Grim Batol mélyén fontos és zavaró felfedezést tett: Deathwing párja, Lady Sinestra (más néven Sintharia) egy új sárkánynemzetség kifejlesztésén dolgozott, hasonlóan Nefarian munkájához Blackwing Lairben. A különbség, hogy a twilight sárkányok sikeresebb szerzeteknek tűntek Nefarian chromatic sárkányainál. Kalecgos és Korialstrasz összefogott Rhoninnal, Vereesa Windrunnerrel, a törpe Rommal, a nether dragon Zzerakuval és a draenei Iridivel, hogy megállítsák Sinestrát és az első felnőtt twilight sárkányt, Dargonaxot. A harc során Dargonax mellett Zzeraku, Iridi és - látszólag - Sinestra is meghaltak; de a résztvevők számára ismeretlenül rengeteg twilight sárkánytojás megmaradt érintetlenül Grim Batol mélyebb területein.



Iridi utolsó kívánsága az volt, hogy otthonában, Outlanden temessék el, és Kalecgos elvitte a holttestét otthonába. Ezután hosszabb ideig eltűnt - nem volt jelen a kék sárkányok és a Kirin Tor háborúja, a Nexus War során sem, de feltételezhető, hogy nem értett egyet Malygosszal abban, hogy kell kezelni a halandók mágiahasználatát. Nem véletlen az sem, hogy Malygos halála és a háború lezárása után Kalecgos lett a megmaradt kék sárkányok új követe Wyrmrest Temple-ben. Amikor a Lich King elleni harc során egy kalandor újra akarta kovácsolni a sárkányok által készített ősi kardot, a Quel’Delart, Kalecgos emlékeztetett: volt már arra példa, hogy sárkányok által kovácsolt fegyvert a sárkányok ellen fordítottak (a Dragon Soult a War of the Ancients során), így ő továbbra is szemmel fogja tartani a fegyver viselőjét.
A Cataclysm után Kalec attól tartott, hogy Deathwing vadászni fog a megmaradt kék sárkányokra a régi ellenségeskedés miatt, ezért Azsharába ment, hogy megtalálja Azuregost. A félelme beigazolódott: a fekete nemzetség tagjai inváziót terveztek a goblinok által frissen elfoglalt terület ellen, amelyet a Horda, Azuregos és Kalecgos végül sikeresen visszavert. Kalec további tervei jelenleg nem ismertek - de az biztosnak tűnik, hogy a Malygos halálával megürült Aspect of Magic pozíció egyik komoly esélyese a fiatal sárkány - és amint a tavalyi BlizzConon Chris Metzen elárulta, végül meg is fogja kapni ezt a pozíciót.

A jövő héten egy két részes történet első fele jön majd: a WoW történelmének egy rendkívül fontos, és igencsak ellentmondásos időszakával fogunk foglalkozni: a War of the Ancients hatásai a mai napig befolyásolják Azerothot, és a történet még mindig nincs lezárva tízezer év után sem...
wow_c_527162
Akkor már nem volt kattant Malygos, amikor elindította a Nexus Wart.
Én sajnálom kalecgost, nem hiszem hogy ezt az utat akarta választani, amin most sodródik
Szerintem igazságtalanság Malygost őrültnek nyílvánítani amiatt, hogy a halandókat hibáztatta minden rosszért, mert bár tény, hogy Azeroth sorsdöntő eseményeinek legfőbb mozgatórugói az Old Gods-Burning Legion-Titánok csepett sem baráságos triumvirátusa, de a történelmi fordulópontoknál mégiscsak a fiatal fajok bizonyos csoportjai vagy tagjai "húzták meg a ravaszt":

- A War of Ancients előtt a kaldorei-ek jószerével csak WC-lehúzásra nem használták a Well of Eternity vizét, társadalmuk megosztottsága (közember<->nemes) pedig egyenes következénye lett, hogy a Highborne sokáig büntetlenül befolyásolhatta kénye-kedve szerint a forrás felhasználását, többnyire pusztításra. Ebből adódóan a démonoknak csak annyi volt a dolguk, hogy a becsvágyó Azsharát a maguk oldalára kellett állítani és kész (a világvége(?!).

- Amikor bekövetkezett a Sundering, majd a Highborne-ok utolsó képviselői letelepedtek Észak-Lordaeronba, és megalapították Quel'thalast, tanultak hibáikból és elrejtették mágikus hódolatukat a Légió szeme elől, nem úgy, mint a későbbi kozmopolita sikerfaj, az ember. A high elfek, gnómok és emberek hiába is állították fel a Guardian of Tirisfal-t, mégis ez a fiatal azotha-unoka lett az újabb végzet, amikor Medivh Gul'dan-nal közösen megnyitotta az átjárót e bolygó és a Draenor között.

- Miután a Second War az orc-ok vereségével ért végett, a Third War hajnalán a Lich King a Plague of Undead kórt a Cult of the Damned szektára bízta, akik szépen elterjesztették azt az emberi királyságok északi részein, ezzel létrehozva a Scourge-ot. Az újabb nagy csaták után Kael'thas Sunstrider a Sunwell erejét pótolandó, a fel mágiák felé terelte exodusát követő high elfek egy részét és bár igazi terveire később fény derült, ez nem mentség Kil'jaeden megidézésére.

Asszem ennyi elég ahhoz, hogy belássuk; Az öreg kék óriásgyík nem véletlenül tartotta veszélyforrásnak az amúgy részben rá is bízott gyermeteg intelligenciákat, bár ez a mentalitás egy kicsit kétszínű, hiszen saját testvérei közt se kell messzire menni (Ysera nem sokat tőrödött a planéta igazi síkjával, míg Deathwing..nos ő Deathwing).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu