KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4801 napja
28
A sokat késett eheti Törióra főszereplője a jelenlegi Warchief - Garrosh Hellscream.

Garrosh édesapja eléggé ismert, mi is megemlékeztünk róla korábban: Grom Hellscream, a Warsong klán főnöke, aki elsőnek ivott Mannoroth véréből Draenoron és aki végül megszabadította az orkokat ettől az átoktól azzal, hogy megölte a pit lordot - noha a harcba maga is belehalt. Garrosh... ennek ellenére nem volt túl ismert. Ebben szerepe lehetett annak, hogy fiatal korában megkapta a vöröshimlő (red pox) nevű betegséget, emiatt karanténba került Nagrandba, a többi beteg közé. Ugyanakkor a betegség jót is jelentett: az itt levő orkok nem ittak Mannoroth véréből (a Horda túl gyengének tartotta őket a harchoz) és megmaradtak megfertőzetlen Mag’harként azután is, hogy Draenort elpusztították a Ner’zhul portáljai által elszabadított erők.
Greatmother Geyah és a shamanok végül a legtöbb beteget sikeresen kikúrálták a betegségből, és a harcosok vezetője Garrosh lett. Csakhogy ő szégyent érzett apja tettei miatt, és depresszióssá vált, aki nem látott jövőt klánjának Geyah közelgő halála után. Ebből az állapotából Thrall rángatta ki: amikor megtudta, hogy él Nagrandban egy ép ork klán, személyesen jött el látogatóba és elmondta Garroshnak, hogyan szabadította fel apja hősiessége az orkokat a démonokkal kötött szövetség alól.



Sőt, ezt követően magával vitte a fiatal (de nála öregebb) orkot Orgrimmarba, hogy megtapasztalja a Horda hatalmát Azerothon. Garrosht lenyűgözték a látottak, és visszaadták önbizalmát az apjáról hallott történetek. Nem meglepő, hogy hamarosan Thrall a tanácsadói közé választotta - ahol folyamatosan konfliktusba került vele, mert Garrosh jobban szerette volna, ha a Horda aktívabbá válik az Alliance és a Scourge elleni harcban. Ez a konfliktus odáig fajult, hogy a theramore-i találkozó Variannal - amit megzavart a Twilight’s Hammer támadása - majdnem nyílt ellenségeskedésbe fordult, és később Garrosh kihívta Thrallt egy párviadalra a Warchief címért. A mak’gorát azonban megszakította a Scourge támadása Orgrimmar ellen, ami után Thrall expedíciós hadtestet telepített Northrendre - és a Warsong Offensive élére Garrosht nevezte ki vezetőnek.
Garrosh bázisa Borean Tundrán épült fel, és a vezetése alatt a Horda kétfrontos háborút vívott: a Scourge mellett az Alliance-ra is folyamatosan csapásokat mért, ahol csak tehette - különösen azután, hogy Dranosh Saurfang elesett a Wrathgate-nél. Ennek jó példája volt a Rhonin által összehívott megbeszélés Dalaranba, miután Brann Bronzebeard visszatért Ulduarból, vagy az Argent Tournament. Az itteni hadműveletek megalapozták Garrosh népszerűségét a közkatonák között, lévén ő vezetőjükként sem különcködött és gyakorlatilag köztük élt, mintha ő sem lenne több, mint egy harcos a Hordában. A northrendi hadműveletek befejezése után Garrosh népszerűségének teljében tért vissza Orgrimmarba, ahol Thrall átadta neki halott apja fegyverét, a Gorehowlt - és ezután úgy érezte, hogy ideje nyilvánvalóbban is átvennie apja örökségét; ezért pontosan ugyanazokat a tetoválásokat varratta magára, amelyeket anno apja is viselt. Ezzel egyidőben a páncélját is felújította, és ezután a Mannoroth koponyájáról levágott agyarakat viselte a vállán.



Garrosh lett a helyettes Warchief, amikor Thrall elhagyta Azerothot és Nagrandba utazott, hogy kiderítse, mi lehet az elementálok engedetlenségének oka. Ez idő alatt folyamatosan szembe kellett néznie azzal, hogy a tanácsadójának kijelölt Cairne Bloodhoof nem helyesli a nézeteit - és ez a szembenállás akkor ért a csúcsára, amikor az Ashenvale-ben találkozót szervező Hamuul Runetotemet és Elerethe Renferalt, valamint társaikat megtámadta egy ork csapat (akik az egyetlen túlélő, Hamuul számára nem ismert módon a Twilight’s Hammernek dolgoztak). Mivel Cairne meg volt arról győződve, hogy a támadás Garrosh parancsára történt, mak’gorára hívta; amit az ork javaslatára a hagyományos módon, halálig vívtak. Csakhogy a puccsra készülő Magatha Grimtotem megmérgezte a Gorehowl pengéjét és így Garrosh könnyen végezhetett Cairne-nel (aki a mérgezésig finoman szólva is bucira verte a forrófejű Garrosht). Miután rájött, hogy átverték, a dühös Garrosh megtagadta a segítséget az ostrom alá került Magathától és a veresége után helyreállította a kapcsolatot Thunder Bluff új vezetőjével, Baine Bloodhooffal - noha nyilvánvaló, hogy a fiatal Chieftain ugyanúgy nem bízik benne, ahogy apja sem tette.
Garrosh konfliktusba került több más vezetővel is: Vol’jin nyíltan megígérte neki, hogy amikor alkalmas lesz a pillanat, maga fogja megölni Garrosht; míg Sylvanas egyszerűen lenézi és idiótának tartja az új Warchiefet, akit a jelek szerint Thrall visszatérése után véglegesítettek a poszton. Garrosh egyben több dolgot meg is változtatott: mivel az elementálok támadásai után Orgrimmar súlyos tűzkárokat szenvedett, az újjáépítés során ugyanazt a stílust preferálja az új Warchief, amelyet Northrenden is használt: ez fenyegető, tüskékkel díszített masszív fémfalakat jelent. A városból gyakorlatilag kirakta az orkokon és a taureneken kívül a Horda többi tagját: a frissen csatlakozott goblinok otthona, a Goblin Slums nem túl kényelmes, és a troll negyed is eléggé kiesik a város normális védelméből. Egy érdekes tény: miután Thrallt megmentették a goblinok a fogságból Lost Islesen, ő egy SI:7 jelvényt küld Garroshnak azzal, hogy ő tudja, mit jelent ez... és az üzenet szemmel láthatóan megrázza Garrosht.



Garrosh személyesen irányította a támadást a Twilight’s Hammer központja, Twilight Highlands ellen; de árulás miatt a flottáját megtámadta és elsüllyesztette Deathwing és a twilight sárkánynemzetség. Garrosh eltűnt, amikor a hajója elsüllyedt, így a túlélők az itt élő orkokhoz, a kitaszított Dragonmaw klánhoz fordultak szövetséget keresve. A klán vezetője, az Outlandről ide menekült fel ork, Overlord Mor’ghor ezt elutasította - de a Horda tagjai csatlakoztak a zendülést szervező Warlord Zaelához, akinek győzelme után feltűnt a korábbi csatát szintén túlélt Garrosh; és ő visszafogadta az immár Zaela által vezetett Dragonmaw klánt a Horda tagja közé.
Annak ellenére, hogy Garrosh nem kedveli az Alliance-t és kimondottan harcias, szigorú becsületkódexhez tartja magát: csak a becsülettel megvívott harcot értékeli, amint az kiderül Stonetalon Mountainsben. Itt a terület biztosításával megbízott Overlord Krom’gar egy goblin fegyverrel elpusztít egy night elf települést, amely tanuló druidák otthona - a helyszínre érkező Garrosh közli, hogy ő nem gyilkos, aki fegyverteleneket, ártatlanokat vagy gyerekeket öl; és elégedetlensége jeléül Krom’gart ledobja az itt élő tauren törzs otthonául szolgáló fennsíkról a mélybe. Az Overlord seregében vezető szerepet betöltő karakter (aki a játékos az itteni questchainben - Faceless) is csak azért menekül meg, mert High Chieftain Cliffwalker, a taurenek helyi vezetője személyesen kér neki kegyelmet.

A Történelemóra jövő heti epizódjában egy olyan figura lesz a középpontban, aki szintén nem feltétlenül népszerű... lévén a főszereplőnk a kevés túlélő kék sárkány egyike, Kalecgos lesz.
wow_c_527181
wow_c_525757
Noss igen. Hasonlítsuk össze Garrosh és Cairne hátterét.
Garrosh pro:
Elméletileg ereje teljében lévő fiatalork, hatalmas bizonyítási vággyal. Valószínűleg minden erejét és tudását bele adta a párbajba, hiszen rengeteg veszteni valója van.
Garrosh contra:
Fiatal, kevés harci tapasztalata van. Forró fejű. Harci helyzetben inkább a düh irányítja. Meggondolatlan, figyelmetlen.
Cairne pro:
Nem önmagárt kűzd, hanem a saját népe és a horda többi népének jövőjéért.
Öreg harcos, temérdek csatával és tapasztalattal a háta mögött, aki már akkor tudja mi lesz az ellenfél következő mozdulata, amikor még ő maga sem sejti. Idős kora ellenére nem veszített fizikai erőnlétéből és fürgeségéből, hiszen hiába vezető, mint minden tauren ő sem hanyagolja a vadászatot.
Cairne contra:
...hmm. Semmi sem jut eszembe. Talán csak annyi, hogy túl idealista... ezért meg sem fordult a fejében, annak lehetősége, hogy nem lesz tiszta a küzdelem.

Garrosh az a fajta harcos, aki nagy lendülettel, hörgő üvöltés közepette feje fölött lóbálva veszettül a csatabárdot neki rohan az ellenségnek és addig hadonászik maga körül, amíg seggre nem esik a vértócsában.

Cairne az a fajta harcos, aki oda sétál az ellenfélhez, köszön, megkéri, hogy harc helyett inkább üljenek le beszélgetni és szívjanak el egy békepipát. Majd mikor erre az ellenfél hirtelen magasba emeli fegyverét és nagy lendülettel lesujtani készül, Cairne az utolsó pillantban félre lép, egyetlen pontos mozdulattal levágja az elenfél fejét. Először földet ér a fej, majd mellé hull az élettelen test. Cairne dobbant a patájával, körbe néz és megkérdezi, hogy a fennálló új helyzetet figyelebe véve ki a rangidős.
Voltak ott clefthoofok és elementálok is Sticking out tongue

#19: dehogynincs, csak - ahogy Wolvie is írta - nem olvasol figyelmesen. A Doomhammer és a fekete páncél egy harcosnak való, nem egy shamannak, aki az otthona megmentésén dolgozik. A shaman természetes viselete olyan, amit Thrall most hord.

#21: nagyjából. Azt sosem fogjuk megtudni, hogy Thrall mennyire adott bele mindent, amikor Garroshsal harcolt (ráadásul a jelek és egyes források szerint néha Thrall állt jobban, amikor megjöttek az abominationök, vagyis a harc nem volt teljesen eldöntött), de az szinte biztos, hogy ha nincs a méreg, akkor Cairne megölte volna Garrosht.

#22: összefoglaló írás még nem volt Varianról, csak a képregény és az egyes regények bemutatásában szerepelt.
#24 | Sulfon válasza #23
wow_c_395899
Sulfon, nézd meg ezt, aztán a folytatást már hasonló címszavakkal keresd (: !

http://wow-hungary.com/node/6040
Varian volt már tárgyalva törióra keretében? Egyszerűen nem bírom megtalálni...
#21 | Greed válasza #11
Na igen, az ő történetében kétszer is hangsúlyosan közbeszólt az a bizonyos gép által beemelt és reptetett "isten". Elsőnek a Thrall-lal vívott párbajban, másodszor meg a Cairne elleniben. (A bárányhimlő miatti hiányzást a dolgozatíráskor bele sem számolom, ehhe.)  Most akkor ha jól értem amúgy, az elsőben ő állt nyerésre, a másodikban meg vesztésre?
Te sem olvastad se a The Shatteringgel foglalkozó tripla, se a Thrall-lal foglalkozó dupla Töriórát. 
Most komolyan arra még mindig nincs sehol válasz hogy Thrall miért dobta le az "oly nagyra becsült" Doomhammer armorját és felvett helyette pár szakadt rongyot.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu