KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4818 napja
15
A mai Történelemóra témája egy ősi nép: a legelső trolltörzs, a Zandalar.

Senki sem tudja, hogy jött létre a troll faj; maguk a trollok sem tartanak ilyen ősi feljegyzéseket. Annyi bizonyos, hogy eleinte minden troll a Zandalar törzs tagja volt. Idővel ezek a trollok a tudás felé fordultak, és mindennél többre értékelték azt. Azonban olyanok is akadtak, akik inkább a hódításban látták a jövőt - ők idővel elszakadtak Zandalartól és önálló törzseket hoztak létre; így alakult ki délen a Gurubashi, északon az Amani Birodalom. A Zandalar törzs azonban továbbra is megmaradt, és lassan ők váltak a trollok papjaivá, akik egyrészt a loák tiszteletét ápolták, másrészt a történelmi feljegyzéseket és a tudást őrizték.



A Sundering megrázta a trollok otthonait is, és a Zandalari trollok birodalma a pusztulás elé nézett - de mágusaik egy védővarázslatot hoztak létre, amely megakadályozta, hogy a környező tájhoz hasonlóan a tenger mélyére süllyedjen. A pusztulás után Zandalar szigetté vált a Maelstromtől délre, és a törzs tagjai úgy döntöttek, hogy nem költöznek el innen; újjáépítették, ami elpusztult és folytatták korábbi tevékenységüket.
Amikor a Gurubashi Birodalom elkezdett jelentősen megerősödni Hakkarnak köszönhetően, a Zandalar törzs örömmel látta ezt - azonban ez az öröm hamarosan gyanakvásba váltott át, és a bölcsek nemsokára szörnyű dolgokat derítettek ki. Hakkar másik neve a Soulflayer (Léleknyúzó) volt, és rá is szolgált erre: véres áldozatot kívánt folyamatosan papjaitól, akik ezt teljesítették is. A Zandalar törzs harcosai áthajóztak a Gurubashi Birodalomba, hogy megosszák felfedezésüket az ott lakókkal - és mivel a véres (és gyakori) áldozatok már jelentős feszültséget okoztak, így az ott lakók szövetségre léptek a Birodalmat irányító Atal'ai papok ellen, elűzték vagy legyilkolták őket, és végeztek Hakkarral is. Igaz, ennek eredményeként a Gurubashi Birodalom végleg szétesett és létrejöttek a Stranglethornban ma is élő kisebb törzsek.



Ezután a Zandalari trollok hosszú ideig nem hallattak magukról - egészen addig, amíg a megmaradt Atal'ai papok és a régi dicsőségre áhítozó Gurubashi törzs ismét meg nem idézte Hakkart Zul'Gurubban. Ekkor a Yojamba Isle-ra érkezett egy kisebb csapat King Rastakhan, a Zandalar törzs és minden troll királyának parancsára, hogy segítséget keressenek Hakkar legyőzéséhez az Azerothon élők között. A küldetés sikerrel járt, és Hakkar mellett az őt megidéző papokat, valamint a witch doctor Jin'do the Hexxert, és a harcosokat irányító Bloodlord Mandokirt is legyőzték (utóbbi a Bloodscalp törzs fogságába esett, akik végül halálra kínozták). Ezzel a Zandalarik küldetése véget ért és hazatértek.
A Lich King elleni háború során ismét megjelentek Zul'Drakban a törzs tagjai, és egy kisebb bázist építettek ki Zim'Torgában, és egy őrposztot Dubra'jinben. A Drakkari trollok megkísérelték feláldozni loáikat és felemésztett erejükkel szembeszállni a Lich Kinggel - és a Zandalarik ezt meg akarták akadályozni. Azonban csak Har'koa megmentése sikerült, a többieket a Drakkarik feláldozták - ugyanakkor a felerősített főpapokat sikerült legyőznie a Zandalarik segítségére siető kalandoroknak.
Ma a Zandalar törzs tagjai visszatértek otthonukba, amelyre egyelőre nem jutnak el sokan. A szigeten nemcsak Zandalari trollok élnek: Mount Mugamba havas teteje egy ice troll csoport otthona, míg a dzsungelben kisebb jungle troll csapatok élnek. Maguk a Zandalarik nem tartoznak egyik trollcsoport (jungle, forest, ice, sand, dark) tagjaihoz sem; fizikailag nagyobbak valamennyi másik törzs tagjainál a Drakkarikat kivéve, de nem kívánnak hódításba kezdeni. Zandalar szigetén a központjuk Zuldazar zigguratja, ahonnan King Rastakhan irányítja a királyságot. Minden 6. évben valamennyi trolltörzs követet küld a szigetre, amely semleges terület - ezeken a gyűléseken megvitatják a trollokat érintő kérdéseket és igyekeznek egyezségre jutni (általában nem sok sikerrel).
A jelek azonban arra utalnak, hogy hamarosan ismét szükség lehet a Zandalarik bölcsességére. Jin'do the Hexxer szelleme visszatért Zul'Gurubba, és pár balszerencsés véletlen miatt Bloodlord Mandokir is újra életben van. Jin'do szövetkezett a számkivetett Zanzillal, aki a nekromancia mestere, és megkísérelte újraéleszteni High Priestess Jekliket és High Priest Venoxist. Jeklik testét sikerült időben elpusztítani, de Venoxis ismét él... és a Hakkar legyőzése után zsákmányolt, majd elpusztult ősi fegyver, Zin'rokh, Destroyer of Worlds szintén újra egyben van - ami arra utal, hogy talán Hakkar sincs túl messze...

A jövő héten a Történelemóra célpontja a Horda jelenlegi vezetője lesz... Garrosh Hellscream.
wow_c_534395
wow_c_533646
wow_c_526880
Nem agresszívek, ergo nem lennének veszélyesebbek, mint ma.
A trollok igazi harcos nép Smiling
Mellékesen ha nem oszlik ennyire szét a zalandar, ők lennének a legveszélyesebbek a világon szerintem
Hakkart először is ZG-ben idézték meg, de régebben. A segítségének oka egyszerű: áldoztak neki, amiből erőt nyert.
Az érdekes kérdés, hogy miféle lény. Egyes infók szerint egy Old God fia, mások szerint csak a szolgája, megint mások szerint nincs hozzájuk köze.
Vanilla idején még nem játszottam, de az érdekelne, hogy Hakkar kicsoda-micsoda? A szövegben benne is van, hogy a tollaskígyót Zul'Gurubban idézték meg másodjára, az első alkalom hol lehetett vagy miért segítette a trollokat Hakkar?
#8 | Csong válasza #6
Dobbant egyet most kicsiszivem Laughing out loud Zul'Gurub... pedig már temettem :')
Nem, szerintem nem veszett fejsze nyele. Smiling
Egy rejtélyes fejlesztői utalás szerint ZG-ben van helye instáknak. Igen, többes számban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu