KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2343 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2411 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2413 napja

Irie The Stonecore Heroic
Irie - 4849 napja
21

    Temple of Earth (a Föld temploma) tartogat egy-két meglepetést...
The Stonecore egy 5 fős dungeon, Deepholmban található, normal nehézségen ideálisan 82-84-es szintre készült. A korábban szent hely mára már szinte teljesen a Twilight Hammer uralma alá került, a főboss is a szekta egyik vezetője: High Priestess Azil - kemény nő...

Corborus

A kétfázisú csata első felében mindenkinek nagyon kell koncentrálnia. A Crystal Barrage kemény dió: Corborus kiválaszt valakit a csapatból, és apró kristályokkal szórja meg. Ebből természetesen azonnal ki kell állni, mert kemény sebzést okoz. De itt még nincs vége. A kiszórt kristályok lebegni kezdenek, és egy újabb random ember felé veszik az irányt. Ha elérik, felrobbannak, és szinte biztos a halál.

A kristályokat azonnal le kell szedni valamilyen erős AoE sebzéssel, jó, ha van egy erre kijelölt játékos, de megfelel az is, ha minden AoE-vel rendelkező csapattag egyből vált, és a lehető leggyorsabban leszanálja a kristályokat.

A második fázisban Corborus a föld alá bújik, és addokat spawnol. Ezeket az addokat szépen le kell gyilkolászni, és közben figyelni kell a talajt: a boss hosszában húzódó porfelhőt generál, és pár másodperccel ezután a csík egyik pontjától átugrik a másikba, ott pedig újra föld alá bújik. Csakhogy abban az esetben, ha valaki az útjában áll, azt azonnal megöli. Nem szép halál.

A Dampening Wave nevű debuff az egész party-t érinti, de a legfontosabb, hogy a tankról minnél hamarabb leszedjék.


Slabhide

A játékban található többi sárkánnyal ellentétben Slabhide nem rendelkezik Tail Swipe képességgel, tehát nyugodtan állhattok mögé is, ha a helyzet úgy kívánja.


A Lava Poolokból tessék a lehető leggyorsabban kikeveredni - it's bad for your health.

A második (air phase) fázisban a boss a levegőbe emelkedik, és hegyes kövek hullását idézi elő. A törmelék leérkezése előtt fekete jelzés figyelmeztet rá, hogy hova fog potyogni az égi áldás - ezekből a jelekből azonnal futás: nem biztos, hogy egyből megöl, de minek kockáztatni, nemde?

Slabhide egyik erős képessége a Crystal Storm, ami egy az egész termet érintő AoE. Az előzőleg lehullott kövek mögé bújva nullára csökkenthető a Crystal Storm sebzése. - Ez csak a tőle távolabbi kövekre érvényes, szóval tessék ügyesen helyezkedni!

Slabhide videó

Ozruk


A hely (szerintem) legnehezebb bossa.

Először is a tank a partynak háttal tankolja a bosst - illetve a boss van háttal a partynak, értitek, na... Ground Slam esetén a tank is eltűnik a boss előtti 30%-os területről, ellenkező esetben azonnal meghal.

A bossnak két self buff-ja van, amiket a saját előnyötökre fordíthattok. Az egyik egy shield spike, ami a melee támadókra tesz bleed dot-ot. A másik egy spellshield (Elementium Bulwark), ami 10 másodpercig a játékosokra veri vissza azok spelljeinek 20%-át. És hogy hogy segít ez nekünk?

A boss egyik legkeményebb képessége a Paralyze. Ez 8 másodpercre stunnol mindenkit a teremben, és ha nem törik meg, ~50K sebzést is okoz, amikor lejár. Hogy hogyan törik meg? Ha bármilyen sebzést kap a játékos - igen, itt jön jól, ha a bulwarknak köszönhetően magadra raktál egy lava burst-öt, például, ez azonnal leszedi a Paralyze-t, és folytatódhat a móka.

Ami miatt különösen fontos a Paralyze megszakítása, az a Shatter nevű képesség. Ez egy bizonyos körben mindenkit instant megöl, tehát azonnal el kell futni a boss 15 yardos hatóköréből.

Tipp: A PVP trinket is működik. Ha esetleg nem sikerült dotot pakolni magadra, lényegében pótmegoldásként még használható, ha előre lecserélted a trinketed.

A boss Enrage-el, ha már kevés az élete, ezt jó enrage effecthez híven le lehet szedni róla.

Ozruk videó


High Priestess Azil

A dungeon főbossa nem okoz akkora fejtörést mint például Ozruk. Szintén két fázisú csata.

Az első fázisban Azil DPSelése közben random játékosokon void-zone-ok jelennek meg. Ezekből gyorsan ki kell kerülni, de később még hasznukat vesziket. A boss folyamatosan spawnolja az addokat a bejárat két oldala felől. Ha ezek az addok belefutnak a void-zone-ba (márpedig elég hülyék hozzá, hogy belefussanak), azonnal meghalnak - noha kevés életük van, és nem is ütnek nagyot, célszerű ezzel a módszerrel (tudniillik ügyes pozicionálással) kivégezni őket.

A második fázisban Azil a platformjára kerül, és pajzsot von maga köré. Az addok továbbra özönlenek, de nem ez a legfontosabb. A boss időről időre három követ dob a csatatérre, mindenkinek figyelnie kell ezekre, hiszen bárkit oneshotolnak.

High Priestess Azil videó
---------------------------------------------------------------------------------

Különleges loot:

  • Reins of the Virteous Stone Drake
  • Hit (+Agility proc), Intellect (+Spirit proc), Stamina (+Armor proc), Expertise (+Strength proc) trinketek
  • Tank és Spellcaster Relicec

wow_c_532394
wow_c_531039
wow_c_528236
wow_c_527188
Csak 1 kis megjegyzés: High Priestess Azilnál írtad, hogy "Ezekből gyorsan ki kell kerülni, de később még hasznukat vesziket." Csak gondoltam megemlítem Smiling
Bocs az offért de nem tudjátok megmondani milyen unit frames addon használnak a vidiben? Nagyon Tetszik ! Mellesleg király összálítás !
Nehezebb is meg felesleges is:D Jó az, ha a tank tud figyelni a targetjének a castbarjára, és tud rá reagálni (tök8, h szakítással vagy ugrással jó időben), nem 1x lesz rá szüksége raidcontentben (Halfus Storm rider addal, Ascendant council fagyos, ill. földes add, Chogall alleszusammen, stb.).
Durva nagyon ez az ugrálós kivédés, taktikás
Az általában lag miatt van. Nálatok még castot jelöl, de a szervernél már elment a cast. Mint a charge bug, ami évek óta bent van a játékban.
#12 | Ronthok válasza #8
Igen, jó a levitate, csak sajna a kis mászkálócsapatok kiüthetnek, szerintem egyszerűbb ugrani.
Egyébként tankként se nehéz Ozruk, csak időben strafelni kell, vagy átfutni a boss lába között a Ground Slamnál.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu