KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2340 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2408 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2410 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4857 napja
18
A Történelemóra visszatért 2011-ben is - igaz, hogy egy kicsit később, mint terveztem, de ennyi talán még belefér. Ma korábbi ígéretemnek megfelelően egy olyan család két tagja lesz a főszereplő, akiknek a neve Stormwindben nem hangzik túl jól: Edwin és Vanessa VanCleef.

Edwin Stormwindben született, és a Stonemasons' Guild egyik vezető személyisége, az apja mellett tanulta ki a mérnöki tudományokat. Fiatal korában a mechanikus védelmek kiiktatására szakosodott betörő, "roofwalker" volt; és emellett kitűnő harci kiképzést is kapott - amint ezt Elling Triastól sokkal később megtudhatta az érdeklődő. Noha Elling nem utalt erre, de valószínűsíthető, hogy ez az SI:7 tréningjét jelentette és VanCleef a stormwindi titkosszolgálat egyik ügynöke volt.
Edwin túlélte az Első Háborút és Stormwind lerombolását, és a város visszafoglalását követően tagja lett az újjászervezett Stonemasons' Guildnek; és mérnöki zsenialitását a város újjáépítésében kamatoztatta, amely rekordidő - kevesebb, mint 10 év - alatt készült el. Azonban a korrupt nemesek (akiket Lady Katrana Prestor is támogatott) a munka végén nem akarták kifizetni a mestereket, és a vezetőknek zsíros pozíciókat ígértek, ha elfelejtik ezt az összeget. VanCleef és társai visszautasították ezt, mert nem akarták cserbenhagyni a munkásaikat - de a távozó Edwin megígérte, hogy a város fizetni fog, így vagy úgy.
Nemsokára kiderült, mit értett ez alatt VanCleef: a kifizetetlen munkások lázadásban törtek ki, és alig fékeztek meg egy ilyen rebelliót, követte a másik. Az egyik zavargásban meghalt Tiffin Wrynn királynő is, aki nem sokkal korábban szült fiút, Anduint. Edwint és a Guild vezetőit az első felkelések után száműzték Stormwindből, de ez nem állította meg őket. A kidobott mestereket VanCleef összeszedte és harci gépezetté szervezte: a város felé tartó kereskedőket megtámadták és kirabolták; a Stormwindet ellátó farmokat felprédálták és Harvest Watchereket telepítettek rájuk, hogy elűzzék a farmereket; és a köznép rettegni kezdett a Defias Brotherhoodtól. A stormwindi katonaság fellépését hátráltatta Lady Prestor, aki a depresszióba süllyedt Varian helyett irányított ekkoriban.



VanCleef megfelelő bázist keresett az egyre nagyobbnak növő szervezetének, és ezt végül a westfalli elhagyott város, Moonbrook mellett találta meg a szintén rég elhagyott Deadminesban. A Defias Brotherhood létszáma egyre nőtt: minden számkivetett, tolvaj vagy rabló csatlakozott, és hamarosan Westfall mellett Elwynn Forestben sem lehetett tőlük senki biztonságban. Az elfogott tagok sem tétlenkedtek: börtönlázadás tört ki Stockade-ben, a stormwindi városi börtönben és a rabok hamarosan átvették az irányítást, noha kitörni nem tudtak, mert a bejáratot Warden Thelwater és emberei biztosan őrizték.
Edwin csatlakozásra kényszerítette a westfalli goblinokat is, szövetségre lépett a Bloodsail Buccaneers kalóztársasággal és a Deadmines mélyén elkezdte az ott levő hadihajó, egy ogre Juggernaut felújítását azzal a céllal, hogy ezzel támadja meg és rombolja le Stormwindet. Azonban a Sentinel Hillben állomásozó polgárőrség, a People's Militia vezetője, Gryan Stoutmantle segítségére sietett egy kisebb kommandó - egy human warrior, egy human priest, egy night elf hunter, egy dwarf rogue és egy gnome mage -, akik behatoltak a Deadminesba, legyőzték a Brotherhood vezetőit, legyilkolták a tagjait és végül sikeresen megölték Edwin VanCleefet is.



Csakhogy ezzel a történet nem ért véget. Nem sokan tudták, de VanCleefnek volt egy lánya, Vanessa - aki végignézte, ahogy apját megölik és lefejezik. A kislány sokkot kapott és elhagyta a mészárszékké változott Deadminest. Félig öntudatlanul kóborolt Westfallban, amíg el nem jutott a Saldean farmra, ahol Salma Saldean és férje örökbe fogadta, és az amnéziás lány a Hope nevet kapta. Hope évekkel később a westfalli szegények és elesettek gyámolítója lett Sentinel Hillben, az időközben marsallá kinevezett és Northrendet is megjárt Gryan Stoutmantle mellett.
Eközben valaki megtámadta és megölte a Westfallból épp távozni készülő Furlbrow házaspárt és lovukat, Old Blanchyt az elwynni határ közelében. A nyomozást végző Lieutenant Horatio Laine aggasztó tények birtokába jutott: egy rejtélyes alak lázadást és elégedetlenséget szított a Westfallba menekült hajléktalanok és nincstelenek között. Szép sorban felbérelt több ismert figurát is, mint az ogre mage Glubtok vagy  a goblin Helix Gearbreaker. Ez a rejtélyes személy rávette a Westfallban élő gnollokat, hogy megtámadják Sentinel Hillt, és ezzel lekötötte a Westfall Brigade haderejét is, miközben lassította az itt folyó építési munkákat. A propaganda hatására sokan a zászlaja alá szegődtek - és végül kiderült, hogy ő valójában Hope Saldean... azaz Vanessa VanCleef, aki ugyan nem olyan kitűnő közelharcban, mint apja volt, de annál jártasabb a mérgek és a hallucinogének terén.
Vanessa emberei ismét felöltötték a vörös kendőt, és ezzel visszatért 4 év tetszhalál után a Defias Brotherhood. A szervezet kezdésnek kiszabadította a Sentinel Hillben fogolyként őrzött worgent, Admiral Ripsnarlt és felégették az egész várost, majd visszavonultak régi bázisukra a Deadminesba. Vanessa terve alapvetően nem különbözött apjáétól: a még mindig itt álló hadihajó, a Juggernaut segítségével akarta megtámadni Stormwindet és bosszút állni apja haláláért. Csakhogy az Alliance ezt ismét megakadályozta: Horatio Laine egy akciócsoportot küldött a probléma megoldására, akik végül az új Brotherhood vezetőivel és Vanessa VanCleeffel is harcoltak; előbbieket megölték, de a lány végül öngyilkos lett.

A jövő héten remélhetőleg már valóban kedden jön az újabb Történelemóra, a főszerepben egy ork shaman - Go'el. Ha ez a név nem lenne ismerős, egyesek Thrallnak hívják őt.
wow_c_534630
wow_c_527534
wow_c_525718
#15 | Forar válasza #13
Ez jó! Tetszik, hogy nem csak nagyon fiatalok járnak ide, hanem gondolkodó egyének is. Smiling
Az elképzelés tetszik, bár a terrorista megnevezés kicsit ütős - na nem azért, mert az általuk alkalmazott módszerek ezt ne támasztanák alá. Csupán VanCleeféknek semmilyen politikai követelésük nem volt soha Stormwinddel kapcsolatban - őt egy dolog hajtotta véleményem szerint végig, egyedül a bosszú.

Ez a kétkötetes kézikönyv nekem is "megvan", csak sajnos a második kötetben a fő cím alatt mindössze ennyi található: . . . (már ha a Kolléga úr tetszik érteni Smiling ) persze hogy az ilyen zsebmetszőket nem érdekli hogy mi lesz utána, dehát ha az ő kis revansuk bármilyen áron bevégeztetett, utána jön a "who cares?" címő toposz..
Azt hiszem a folytatást is jól látod, maradna minden a régiben.
Worgenek éltek Duskwoodban egy ideje; Ripsnarl akár onnan is származhatott.
#13 | Greed válasza #12
Na igen, forradalmár/szabadságharcos csoportnak indult -akik ettől függetlenül terroristák persze-, de a szövegben is ott van, hogy egy idő után már bárkit bevettek a "csapatba", akitől úgy gondolták erősebbek lesznek (kalózok, banditák, rablók, egyéb közönséges bűnözők [The usual suspects, ehhe]).

Jó kérdés, ami több ilyen szervezet fejében is felmerülhetne, hogy végülis mit oldanak meg azzal, hogy lerombolják Stormwindet (mert ez lenne a végső cél elvileg), kinek lesz ez jó, ki fog emiatt szenvedni? A nemesség, aki átverte őket a pénzzel? Lószaft, ők ugyanúgy átvészelik ezt, újjáépíttetik a várost megint valakivel, aztán ugyanúgy nem fizetik ki, nagy kaland. Azaz figyelmükbe ajánlanám a kétkötetes kézikönyvet: "I: Hogyan pusztítsuk el a világot", "II: És mi lesz azután?".
Sziasztok,
jó látni, hogy egy ilyen kisebb "event" is bekerült a történelemórába - régóta figyelemmel kísérem már ezt a szegmensét a honlapnak és felettébb tetszik.
Alig egy hónapja, hogy ezt a küldetés-sorozatot végigvittem, azonban számomra egy dolog nem derült (lehet nem figyeltem eléggé annyira le voltam nyűgözve) de hogy a levágott ogre fejébe kerül a képbe egy worgen, aki nem mellesleg hajóskapitány? Smiling

Delfi: ezzel az a legnagyobb problémám, hogy bizony ők már kőkemény bűnözők, akik jóllehet önhibájukon kívül váltak földönfutóvá - és ezzel váltak azzá, amivé - de ez még nem jogosít fel senkit arra, hogy egy királyságot teljesen lángbaborítson. Pontosan úgy viselkednek mint a durcás kisgyerek, akinek elvették a játékát... Smiling

Bár ezt nem írják le sehol, de tkp. a Defias testvérisége pontosan ugyanolyan martalócokból áll, mint a Szindikátus (akiket szvsz el kell törölni a föld színéről).
Üdv: Forar

U.i.: boccs ha kicsit hosszú lett, első hsz-em Smiling
Így lázasan fel se tűnt, mennyi szóismétlés van ott... Átírtam kissé azt a részt.
Az a "figurás" rész kicsit fura azt hittem valami játék vagy tárgy Smiling
Köszi, pont most végeztem westfallal Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu