KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2340 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2407 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2409 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4893 napja
13


A Történelemóra mai epizódjában befejezzük az Azeroth elementál lordjait bemutató sorozatunkat; az utolsó rész főszereplője Ragnaros the Firelord.

Ragnaros ugyanúgy az ősi Azeroth egyik lakója volt, mint a többi elementál; és az elementál lordokhoz hasonlóan ő is az Old Godok szolgálatába állt, amikor ide érkeztek. Harcolt a titánok elleni háborúban és a vereséget követően őt is száműzték, méghozzá az Elemental Plane Firelands nevű részére. Itt építette ki otthonát, Sulfuron Keepet. A tűz ura az erősebb elementál lordok közé tartozik, csak Neptulonnak nagyobb a hatalma nála; mind varázslatai, mind hatalmas kalapácsa, Sulfuras félelmetes ellenféllé teszik.
A száműzött elementálok között nem sokkal később 5000 évig tartó háború tört ki az Elemental Plane-en. Mivel Ragnaros az agresszívebb lordok közé tartozik, aktívan részt vett a harcban. Ennek során két hadnagya, Baron Geddon és Garr csapdába csalták a levegő urának, Al'Akirnak egyik fiát, Prince Thunderaant. A felkészületlen herceget Ragnaros könnyedén legyőzte, majd felemésztette erejét; de teljesen elpusztítania nem sikerült. Ezért Thunderaan megmaradt esszenciáját a tűz ura egy amulettbe zárta, majd azt kettétörte és egyik felét Geddonnak, a másikat Garrnak adta megőrzésre.



Ragnaros hamarabb tért vissza Azerothra, mint a többiek. Körülbelül 300 évvel ezelőtt az Ironforge-ból száműzött Dark Iron törpeklán vezetője, Thaurissan úgy döntött, hogy ideje megszereznie a város feletti uralmat. Épp ezért egy sereggel megostromolta a Bronzebeardek otthonát, miközben felesége, Modgud - az esetleges segítséget megakadályozandó - ugyanezt tette a Wildhammer klán akkori otthonával, Grim Batollal. Azonban Modgudot megölték és a seregét lemészárolták; majd ezt követően az egyesült Bronzebeard és Wildhammer sereg egészen a Redridge Mountainsben levő otthonukig szorította vissza a Dark Ironokat. Ekkor Thaurissan kétségbeesett lépésre szánta el magát: meg akart idézni egy erős elementált, hogy az irányításával elpusztítsa ellenségeit.



A terv nem sült el jól. Thaurissan egy kordában tartható, de erős elementál helyett magát Ragnarost idézte meg, akinek megjelenése letarolta Redridge Mountainst és kialakította a ma ismert Searing Gorge-ot és Burning Steppest; emellett létrehozott egy új vulkánt, Blackrock Mountaint. A Bronzebeard és a Wildhammer sereg visszavonult, míg a vezérét vesztett Dark Iron klán (Thaurissan és a nevét viselő Dark Iron főváros egyaránt elpusztult) rövid idő alatt a tűz urának rabszolgája lett. Ebben a minőségükben az új vulkán belsejében építették fel városukat, Blackrock Spire-t; illetve egy részük a mélyebben fekvő Blackrock Depthset.
Ragnaros itteni uralmát és terveit a Második Háború zavarta meg. Ekkor a Horde megszállta Burning Steppest és Blackrock Spire-t is elfoglalták, a mélybe szorítva vissza a törpéket. A háború után Rend Blackhand és a Dark Horde rendezkedett be itt, akiknek az irányítását hamarosan átvette Nefarian. Amikor a fekete sárkány tudomást szerzett Ragnaros jelenlétéről, az lett a célja, hogy végezzen a Firelorddal - így hamarosan kitört a harc a Dark Iron klán és a Dark Horde között.
Ebbe avatkoztak bele évekkel később az Alliance és a Horde katonái. Végigsöpörtek Blackrock Depthsen, Blackrock Spire-ön és behatoltak Ragnaros otthonába, Molten Core-ba is. A sikeres támadás végén megküzdöttek Ragnarosszal is, aki még nem volt ereje teljében - és sikerrel legyőzték.



Csakhogy ez korántsem jelentette a Firelord halálát. A vereséggel azt sikerült elérni, hogy ismét visszakerült az Elemental Plane-re - és miután Deathwing meggyengítette az Azerothot elválasztó határt, Ragnaros ismét visszatért Azerothra; de immár teljes erejében érkezett meg. A tűz ura elfogadta Deathwing szövetségét, ezzel véget vetve a Blackrock Mountainben folyó háborúnak (hiszen most már szövetségesek lettek Nefariannal), és az új hídfőállását Mount Hyjal déli részén alakította ki, ahonnan egy Nordrassil elleni támadást tervezett. Ysera és az ősi félistenek megállították a tűzelementálok és a Twilight's Hammer előrenyomulását, és maga Ysera is megküzdött Ragnarosszal; de a csata eldöntetlen maradt. Azonban nem kétséges, hogy Ragnaros további akciókat tervez a World Tree ellen, így csak egy megoldás lehetséges: ha behatolunk Firelandsre, és Sulfuron Keepben, az otthonában hívjuk ki csatába a Firelordot.

Ezzel véget ért az elementál lordokat bemutató sorozatunk. A következő részben - amely december 7-én, a Cataclysm megjelenésének napján esedékes - Christie Golden új könyvét, a The Shatteringet vesszük szemügyre, elvégre az események döntően befolyásolják a játék mai állapotát. A főszereplők listája illusztris: Thrall, Cairne és Baine Bloodhoof, Magatha Grimtotem, Garrosh Hellscream, Varian és Anduin Wrynn, Jaina Proudmoore és Moira Thaurissan...
wow_c_534690
wow_c_528407
Sajnálattal kell jeleznem, hogy ez az óra elcsúszik egy kicsit - nem tetszik, amit leírtam eddig, és már a 3. verziónál tartok. Remélhetőleg hamar sikerül rendbe szednem a szöveget.
Jó kis törióra lett. Gratu Smiling
jó volt Laughing out loud durva lett volna, ha már az első "feljövetelénél" teljes erejével száll harcba Sticking out tongue.
Általában 2 képet használok, bár a legtöbbször lehetne több is. De itt egyszerűen nem tudtam választani... Laughing out loud
wow_c_381764
Kihagyhatatlan főgonosz, az biztos viszont a köv. töriórát várom igazán.
wow_c_381699
Remek törióra volt!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu