KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2339 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2407 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2409 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4907 napja
9
A Történelemórában folytatjuk az elementál lordokat bemutató sorozatunkat - a második epizód főszereplője a vizek ura, Neptulon lesz.

Neptulon the Tidehunter a militáns szemléletű vezetők közé tartozik. Elsősorban az általa gyengébbnek tartott föld- és a tűzelementálok ellen háborúzik, immár évezredek óta. A nyers erőt tekintve valószínűleg ő a legerősebb Azeroth 4 elementál lordja közül. Minden víz az uralma alatt áll, az óceántól a pocsolyákig; a gyengébb vízelementálok istenükként tisztelik, és azok is a segítségét kérik rendszeresen, akik ereje a fagyon alapszik, illetve hajóznak. Valamennyi vízben élő lény a szolgálatában áll, és egyes pletykák szerint minden vízbe fulladó értelmes lény lelke áthalad Neptulon birodalmán, és némelyeket magánál is tart a vizek ura.
Neptulon teste vízből áll, az általa használt mágia alapja a víz és a fagy. Könnyedén, egyetlen érintéssel képes minden természetes tüzet eloltani; a mágikus eredetűek legyűréséhez több energiára van szüksége. A vízfelszín felett általában fagyos vihart idéz tele borotvaéles jégszilánkokkal, emellett fizikai erejét is használja és a veszélyesebb ellenfeleket rövid időre egy-egy jégtömbbe zárja. A víz alatt a Tidehunter egész testét hatalmas örvénnyé alakítja harc közben, amelyet fegyverként használ - és a tengerfenéken levő dolgokat is alkalmazza ellenségei ellen.
Érdekes megjegyezni, hogy a Kirin Tor mágusai nem Neptulon szolgái közül idéznek meg vízelementálokat, hanem a felszíni vizet és a légköri vízpárát felhasználva hoznak létre egy-egy rövid ideig élő lényt; ugyanakkor jó kérdés, mikor és hogy jutottak ehhez a képességhez.



Miután a titánok legyőzték Azeroth elementáljait, Neptulont a Throne of the Tides néven ismert helyre száműzték Abyssal Mawban. Azonban párezer évvel később a Gurubashi Birodalom megzavarta a vízelementálok nyugalmát: a Stone of the Tides néven ismert varázsszer a birodalom egy harcosának kezébe került, aki Zul'Gurubba vitte azt. A varázsszer birtokában ez a harcos új nevet kapott: ő lett a Tidebearer, aki vízelementálokat idézett és a Gurubashi Birodalmat szolgálta hatalmával. Azonban ez átkot is jelentett: a Tidebearer lassan elvesztette kapcsolatát a fizikai világgal. Végül a troll harcos a kővel együtt a tengerbe sétált és eltűnt; de ezt követően periodikusan ismét kimosta a tenger a varázsszert a partra, és ismét eljött egy új Tidebearer.
Később egy Min'loth the Serpent nevű troll mágus megpróbálta uralma alá vonni Neptulon egyik szolgáját, egy krakent. A kraken azonban ellenállt és a varázslat nem kötötte meg a szörnyet, csak fájdalmat okozott neki és felbőszítette - ezért elsüllyesztette I'lalai városát, ahol Min'loth élt (ez lehetett a ma Vile Reef néven ismert víz alatti romváros), majd egy szökőárral elpusztította a Stranglethorn Vale-ben élők legnagyobb részét, legyenek azok trollok vagy vadállatok.
Miután a Dark Iron klán megidézte Ragnaros avatarját, Neptulon igyekezett lépéseket tenni ellensége további megerősödését megelőzendő: egy vízelementál, Tsunaman Sun Rock Retreatben kérte a Horde tagjainak segítségét, hogy sikerüljön megtizedelni a Charred Vale-ben élő tűzelementálokat; míg az Azsharában élő Duke Hydraxis egyenesen Ragnaros birodalmának szívébe, Molten Core-ba küldte a vállalkozó szelleműeket.



Neptulon manapság nehéz időket él meg. A visszatért Deathwing segítségül hívta az elementál lordokat is, és bár Al'Akir és Ragnaros csatlakozott a fekete sárkányok vezetőjéhez, Therazane és Neptulon elutasította az ajánlatot. Nem meglepő, hogy nem sokkal később támadás érte a Tidehuntert, méghozzá a nagák részéről: a jelek szerint Queen Azshara célja, hogy átvegye a vizek feletti uralmat. Neptulont ugyan segíti néhány renegát naga titokban (amint erre Outlanden Skar'this the Heretic utal), de a háborút főleg a kvaldirok vívják a nagák ellen. Azonban a nagák gilgoblinokkal és faceless one-okkal megerősítve magát Throne of the Tidest is megostromolják - és maga a Tidehunter is halandók segítségére szorul, hogy megvédje magát. Ez azonban ne tévesszen meg senkit: ahogy korábban Ahune megidézésekor kiderült, Neptulon nem szimpatizál a halandókkal és legszívesebben eltörölné őket a Föld színéről.

A jövő héten a sorozatunk harmadik részében felfelé tekintünk: Al'Akir the Windlord következik majd.
wow_c_527537
wow_c_379249
Neptulont.
A kvaldirok kit szolgálnak? ez borean tundra óta nem világos Smiling
Ahune gyenge lett volna? Azért akarták megidéztetni, hogy legyőzze Ragnarost... Sticking out tongue
Kvaldir és faceless one-k? :O WTF?
Ahune egy gyenge elementál volt szerintem, de attól még királyul feszitett a kaszájával Laughing out loud

És mivan murmur-al? meg a többi ilyen elementállal?
Apró megjegyzés: a Gods/Lords már többesszám, nem kell még tovább többesszámba rakni Sticking out tongue
És az elementál lordok nem tartoznak az Old Godok közé. Ők Azeroth eredeti lakóihoz tartoznak, akik az Old Godok szolgálatába álltak a titánok megjelenése előtt.
Old God-okról már volt történelemóra:
http://www.worldofwarcraft.hu/node/8495
Azeroth halandói örülhetnek, hogy az Old Gods tagjai gyakran különutasként, saját érdekeik szerint cselekednek. Kiváncsi leszek, hogy Al'Akir miért látta jobbnak Deathwing-gel való szövetséget, mintsem önös céljaira kihasználta volna annak felemelkedését.

Amúgy lesz valamiféle összefoglaló is arról, hogy esetleg honnan származnak az Old Gods-ok, vagy a mostani témaválasztás csak az Elemental Lords-okra koncetrál?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu