KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4922 napja
23
A Történelemóra ma esti kiadásának főszereplője egyike a kevés valódi istennek Azerothon: a hold úrnője, Elune.

Elune-ról nem tudunk sok tényt. Ami bizonyos: hívei Azeroth nagyobbik holdjával, a White Ladyvel azonosítják. A night elfek mellett az earthenek és a taurenek is tisztelik, utóbbiak Mu'sha néven ismerik. Elune volt Cenarius édesanyja - ezt a tényt az earthenek és a taurenek is ismerik legendáik alapján. A night elfek szerint Elune hozta létre fajukat a saját képmására. Az is bizonyos, hogy a moonkineket eredetileg Elune választotta ki, hogy őrizzék a számára szentként tisztelt helyeket; de ezt a feladatot ők rég elfeledték, ahogy a vadságba süllyedtek.
Azeroth létrejötte után hosszú ideig Elune őrködött a lakói békéje felett, és a felmerülő konfliktusok helyszínén megjelenve nyugtató hatású jelenléte elsimította a problémákat. Azonban ezt a békét felborította az arcane mágia megjelenése a világban, ami a Well of Eternitynek volt köszönhető. Annak semmi jele, hogy a jelenlegi problémás időszakban Elune ismét visszatérne Azerothra.

Elune

Elune kinézete nem egyértelmű az őt körülvevő erős holdfény miatt, valószínűleg nincs is fizikai teste; de abban minden leírás egyetért, hogy alabástromfehér bőrű, világos hosszú hajú nőről van szó. Finom fátyolszövetből készült ruhát és a homlokán egy platina pántot visel; a szemei a tiszta holdfény csillogását idézik.
Elune eredeti temploma Zin-Azshariban, a night elfek eredeti fővárosában volt, ahonnan a papi rend, a Sisterhood of Elune Suramarba költöztette, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Queen Azshara többre értékeli a pompát a vallásnál. Ez a templom a War of the Ancients idején pusztult el. A jelenlegi központi templom Darnassusban található. Az első ismert High Priestess, a rend vezetője Haidene volt; az ő szobrát láthatjuk a mai darnassusi templom közepén, amikor belépünk. Későbbi ismert utódai: Kalo'thera, Dejahna (ő volt a főpapnő a War of the Ancients kezdetén), Tyrande Whisperwind, Marinda (Tyrande fogsága idején helyettesítette a War of the Ancients alatt) és Maiev Shadowsong (Tyrande fogsága idején, Marinda halála után helyettesítette a War of the Ancients idején).
Elune-nak hosszú ideig csak papnői voltak, és csak a hyjali csata óta fogad be a rend férfiakat, illetve a night elftől eltérő fajok képviselőit maga közé. A papnők elsődleges feladata a gyógyítás, amihez az istennő biztosítja nekik az erőt - de ez nem jelenti azt, hogy harcban védtelenek lennének: ne feledjük, hogy Elune papnői közé tartozik Tyrande Whisperwinden kívül Maiev Shadowsong és Shandris Feathermoon is, akik valamennyien kipróbált, félelmetes harcosok.

És most a tények után jöjjenek a feltevések. Egyesek szerint Elune valójában egy Old God lehet, aki a Maelstrom alatt található meg. A night elfek valóban szoktak Elune hangjára, szavaira hivatkozni és a korábbi hitük szerint az eredeti Well of Eternity alatt aludt az istennő - de ezt a feltételezést kevéssé teszi valószínűvé, hogy a night elfek évezredek óta harcolnak az Old Godok és követőik ellen (legyen szó a nagákról, a qirajikról vagy Deathwingről), mindvégig Elune támogatásával.
Más vélemények szerint Elune eredetileg egy erős troll Loa volt, aki egy törzset átalakított és belőlük lettek a későbbi night elfek. Ezt alátámasztaná a trollok vélekedése a night elfek eredetéről; amit azonban pont az elfek utasítanak el a legerősebben. Ugyanakkor Elune beavatkozása - ami akár Cenarius születéséhez hasonló is lehetett, vagyis szó szerint Elune lehet az első valódi night elf anyja - megmagyarázná a hasonlóságot a night elfek és a bizonyíthatóan Elune vérrokonának számító Cenarius, a dryadok és a keeper of the grove-ok között. Ez egyben magyarázná azt is, hogy a suramari templom falain olyan képek voltak, amelyek isteneket mutattak, akik közül egy volt Elune - a trollok sok Loát tisztelnek, akikből a night elf hiedelmek világában válhattak istenek.

Elune?

Az utolsó elképzelést a WoW Insider egyik írója, Anne Stickney fogalmazta meg: eszerint Elune valójában E'lune... egy naaru. Mielőtt valaki ezt kapásból elvetné, gondolkozzunk: Elune fénylik - mint a naaruk; híveinek elméjéhez szól - mint A'dal Shattrathban; és énekével nyugtatja meg a háborúzókat - márpedig az éneklés A'daltól sem áll messze... bár ő épp a harci szellemet fűti ezzel. Tudjuk, hogy a naaruk alakították az eredarok egy csoportját draeneijá; ezzel a bőrük kékes színűvé vált, a szemük pedig ragyogni kezdett. Ha Elune valóban trollokból alakította ki a night elfeket, akkor a szemek ragyogása itt is megjelent, és a kékeslila színárnyalat is stimmel. Ahogy feljebb említettem, Elune-nak nincs fizikai teste, és ez többé-kevésbé a naarukra is igaz. Már csak az a kérdés, ha Mu'sha naaru... akkor mi a tauren legendák másik szereplője, An'she és ő hol lehet?

Ezzel véget ért az Azeroth hatalmas isteneit és félisteneit bemutató sorozatunk. A jövő héten egy újabb, ezúttal 4 részes sorozatba fogunk bele: a téma Azeroth elementáljaival és az őket uraló Elemental Lordokkal fog foglalkozni. Elsőként a föld lesz soron az elemek közül és ennek úrnője, Therazane the Stonemother.
Maximálisan egyetértek a gondolatmeneteddel. Old god, csak azt jelenti, hogy a titánok elötti időből való nagyhatalmu entitás. Az hogy káosz volt uralmuk alatt teljesen nézőpont kérdése, mint tudjuk. Soha nem értettem meg igazán, hogy mit is csináltak, volt egy rakat elementál akik csinálták a káoszt; és? ez pontosan mit is jelent? na mind1, csak hogy érzékeltessem kissé kusza gondolataimat egy lehelletnyi párhuzamot vonnék a második világháború és a titánok között: Attól, hogy valaki a náci párt tagja attól még nem biztos, hogy utálja és ki akarja írtani a zsidókat. valószínű ugyan, de van rá néhány plélda (pl Shindler). Szóval lényeg a lényeg nekem maximálisan belefr az oldgodos teória a történetbe.
Az sem kizárt, de a Nether kezd kissé sűrűn lakott lenni. A Burning Legion, az etherealok, a naaruk, a titánok, pár arra járó mage... Laughing out loud
Na a héten lemegyek és beszélek vele Smiling Amúgy őt már nem kell legyőzni csak a kedvesét.

Nekem csak anyni rémlik hogy lett 5 gyermekük, (semmi fogvatartás) de a gyerekei ellene fordultak megölték, sőt testét elégették Maraudonban.  Utána a kedvese a szellemét tartotta fogva, nem kívánt megszabadulni tőle. (Na itt a fogvatartás) DE ez ilyen események után nem is csoda. Persze ha jól tudom azóta a szelleme az Emerald Dreamben játszik, ahova az elementál neje nem követheti.

De hogy maga az eredeti szerelem is erőszak volt az nagyon nem rémlik. De mondom lemegyek beszélek vele mert most érdekel Smiling
#20 | jandra válasza #19
Twisting Nether? Sticking out tongue

Szerk: bocsi Faceless, csak kb. senkivel nem lehet egy jót dumálni a WoW lore-ról, mert mindenki leragad a szerezzünk epic-et szinten...
Ha jártál valaha Maraudonban és legyőzted Zaetar szellemét, akkor ő maga mondja el.

#18: szerintem elég egyértelműen azt mondja, hogy több Old God van, nemcsak az Azerothon foglyok léteznek. És valahol a többinek is lennie kell...
#18 | jandra válasza #12
Hát, nem tudom, nekem az eredeti szöveg ("There are more Old Gods than just the ones trapped on Azeroth.") nem egyértelműen utal arra, hogy az űrben (Great Dark Beyond) vannak máshol. Azért ez az utalás nem egyértelmű, de szerintem is vannak. De ez már kukacoskodás. Laughing out loud
Hú hol van ez a szerelmi szál kibontva? Mert a rövid leírásokban nincs ilyen kavarás Smiling
A Curse of Flesh. Lehet benne valami. A föld és szikla alapú vagy ahhoz közeli lényeket mind érintette. Nem csak trogok, törpék, gnómok lettek, és és nem csak a szintén titánok kreálta Tolvirok korcsosultak el, de a Vyrkulok is egy részük emberré (For the Horde!) de még egyes óriások is fungual giant-ekké. De itt meggondolom magam ezekbe a fajokba mind kivétel nélkül beleavatkoztak a Titánok. Lám el is romlottak.
Titánok Sargeras, ki mit ront el (2-0)
Senki nem tudja, Elune mennyire idős; és Therazane sem igazán jóindulatú, de van annyira pragmatikus, hogy ha választhat a velünk összefogás és Deepholm összeomlása között, akkor inkább szövetséget fog kínálni.
Zaetar meg nem igazán önszántából állt össze Theradrasszal, volt ott fogva tartás és mind control is.

Ugyan már Smiling Sargeras is csak egy Titán csak végletekben képes gondolkodni. Ha a Titán társai munkáját akarja megsemmisíteni akkor alapos munkát akar végezni. Csak el kéne beszélgetni a fejével, és pár titán fenékberúgásával közös traccsparti alapjait tehetnénk le Smiling
Végülis akik beáltak a légiójába azokat nem pusztítja el nemdebár? Szóval van lehetőség.

Hát igen az Old Godok száma forrástól függ. "The Old Gods and the Ordering of Azeroth" 4 leláncolt istenről beszél, "War of the Ancients Trilogy" 3 még élő leláncolt istenről. DE valóban Azerothon kívül is vannak Old God-ok, de őket most hagyjuk békén.

Fogllakozzunk a kérdéssel. Elune mennyire idős isten? Lehet hogy csak a Titánok után érkezett? Akkor viszont isten-e egyáltalán? Akkor már csak a Titánok mondhatják azt hogy (az újraformált) Azeroth keletkezése óta jelen van? Akár mint a Well of Ethernity-t felügyelő nagyobb hatalmú Wathcer? Hisz mint az írás is mondá hogy megalkották a Titánok a kutat mely után az újraformált kontinens elkezdett betelepüli növényekkel állatokkal stb. És tulajdonképpen Elune tevékenysége Titánok előttről teljesen ismeretlennek nevezhető. Bár ezt cáfolhatjuk hiszen a kúttal a Titánok "ajándéka" az arcane mágia is megérkezett a világunkra, ami azért alaposan betett Elune-nak aki segítette az éjelfeket és minden élőt. Lám lám a titánok nagy ajándéka korrupálta az új fajt, szóval ők a hibásak érvelésben 1-0 Sargerasnak. És ezzel a cáfolatot is megcáfolhatjuk azzal a kijelentéssel hogy hülyék ezek a Titánok, sosem olvassák el a mellékhatásokat csak szedik a pirulát.
De most Faceless kedvéért elhagyom Azertothot. Miért ne kötődhetne elune Azeroth bolygója helyett valóban annak holdjához. No mondjuk fura hogy más égitestjén akar kertészkedni, mert ránézésre a hold azért nem egy dzsungel. Esetleg amolyan kóbor istenség aki meglátta a kút körül nyüzsgő életet (gyorsan akpcsolt mert már a legprimitívebb elfek is hittek benne) és jött segédkezni. Fene a kóbor lelkébe. Ok. Malorne-al a fene a gusztusát. Vagy mint látjuk akkor is élt már sok félisteninek nevezett nagyhatalmú lény tehát visszajutunk oda hogy a Titánok csak a gonoszakat zárták a föld alá a jókat nem.
Akkor viszont Therazane a földanya, aki kedves és törődő miért lett föld alá küldve? Amúgy neki sokkal inkább a másik 3 elementállal vannak bajai. (spoiler: Ja földanyácska questgiver lesz Deepholmban, amolyan Sons of Hodir szerűen. Biztos örülni fognak neki a Titánok.)
És ne felejtsük el azért hogy Elune fiának Cenariusnak az első fia éppen földanyácska lányával jött össze. Szóval nem vetném el hogy Elune a hagyományos értelmezésben is egy Old God és a földelementálokhoz köze van. Az hogy végül bezárták a titánok, vagy jó magaviseletért feltételesen szabadlábon hagyták másik kérdés Smiling
Szóval hogy ki jó és ki rossz az viszonylagos, bár a történelemben van igazság azért mégiscsak egyetlen nézőpontot tükröz. Azét aki írja és azok a győztesek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu