KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2312 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2380 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2382 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2382 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2382 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4897 napja
9
A Történelemóra a héten visszatér korábbi pénteki időpontjára; de a jövő héten ismét kedden fog jelentkezni. A mai kiadásban az a félisten lesz a főszereplőnk, aki a legtöbbet avatkozott bele Azeroth történetébe: Cenarius.



Cenarius Malorne és Elune gyermeke. Mivel a halandó világhoz tartozott, így nem maradhatott édesanyjával, aki Malorne-ra bízta fiát. Malorne-nak Yserával is volt kapcsolata, és a zöld Aspect annyira megszerette Cenariust, hogy adpotálta és gyakorlatilag saját gyermekeként nevelte fel. A félisten felsőteste egy night elf férfira emlékeztet, míg alul egy jávorszarvas testét és lábait viseli. A jobb karját fakéreg borítja könyékig, a fején hatalmas agancsokat visel. Erős és ravasz lett felnőttként, sok gyermekkel: az ő utódai a dryadok és a keeper of the grove-ok, akik közül 3 nevét ismerjük: Remulos, Ordanus és Zaetar. A családot kiegészítik Remulos gyermekei, Cavindra és Celebras; valamint Zaetar és Princess Theradras gyermekei, Desolace kentaurtörzsei - a Kolkar, a Gelkis, a Magram, a Maraudine és a Galak törzsek. Ugyanakkor Cenariusnak is volt egy "The Centaur" néven emlegetett fia, akitől a Stonetalon Mountainsben és az Eastern Kingdomsban élő kentaurok származnak, valamint a Barrensben élő Krenka törzs. Cenarius rokonának tartja a night elfeket is, de sosem részletezte, miért lennének azok.
A taurenek úgy tartják, hogy a halandók közül ők kerültek először kapcsolatba Cenariusszal, aki a shan'dójuk lett és megtanította őket a druidizmusra - méghozzá előbb, mint a night elfeket. Ezt azonban még maga Cenarius sem erősítette meg soha.
Már a War of the Ancients előtt Cenariushoz fordult a night elfek egy része, aki elkezdte őket tanítani. A háború során a félisten segítette a night elf ellenállást és gyermekein kívül harcba hívta az ancienteket, a treanteket és a wispeket is a Burning Legion ellen. Ezzel a segítséggel az ellenállás végül visszaszorította a démonokat és elpusztította a Well of Eternityt - azonban ezzel egy végzetes katasztrófát is előidéztek, a Sunderinget és Kalimdor ősi kontinense darabokra szakadt, valamint létrejött a Maelstrom örök viharzónája.
A Sundering után Cenarius tanítása elterjedt a night elfek között és a legtöbb férfi druidává vált; elsőként Malfurion Stormrage. Miután Illidan megteremtette az új Well of Eternityt, Cenarius segített Malfurionnak bebörtönözni fivérét. Ezuitán a druidák álma, a Long Vigil alatt Cenarius és gyermekei segítettek Tyrande-nak és a Sentineleknek Ashenvale megőrzésében és védelmében.



Amikor az orkok megérkeztek Kalimdorra, Grom Hellscreamet és a Warsong klánt északra küldte Thrall, hogy fát gyűjtsenek. Azonban ez az erdő Ashenvale része volt, és hamarosan a Sentinelek rajtaütöttek az orkokon. Grom és társai állták a sarat, azonban Cenarius ellen tehetetlenek voltak. Legalábbis addig, amíg nem ivott a klán egy olyan kútból, amelynek a vizét Mannoroth a saját vérével fertőzte meg. A Warsong klán tagjai vörös bőrű káoszorkokká váltak, akik egy csatában legyőzték a Sentineleket - és Grom személyesen végzett Cenariusszal... majd ezután megjelent Mannoroth, aki ismét rabszolgaságba taszította a Warsong klán tagjait.
Cenarius teste halott volt ugyan, de a szelleme életben maradt és az Emerald Dreamben várt türelmesen az újjászületésre. Amikor a Nightmare Lord, Xavius manipulációinak következtében a Dreamet elborította az Emerald Nightmare, Cenarius is az első vonalban harcolt a druidákkal és a zöld sárkányokkal, amíg Malfurion megszabadult rabságából és legyőzte Xaviust. Nem sokkal később, amikor Deathwing megrázta Azerothot és a Twilight's Hammer a tűzelementálokkal karöltve támadást intézett Hyjal ellen, Cenarius visszatért és a Sulfuron Spire elleni támadás egyik vezetőjeként tűnt fel - de a háború még csak most kezdődik.

A jövő héten sorozatunk zárásaként Azeroth egyetlen valódi istene lesz a főszereplője a Történelemórának: Elune.
Ne etesd a trollt...
 Valószínűleg a Ragnaros elleni raiden látjuk majd.
Nem valószínű, hanem erősen sanszos, hisz benne volt egy videóban, amit talán még Ti linkeltetek
1. Grom nem tudta, hogy a kút démonvérrel fertőzött; csak azt, hogy erős mágia sugárzik belőle, ami rá is hat.
2. Az Első Háborút az Alliance vesztette el.
3. Az óra Cenariusról szólt, nem Gromról, nem a Harmadik Háborúról, nem a Stormrage eseményeiről és végképp nem a Cataclysm hyjali sztorijáról; márpedig Cenarius ott sem túl aktív. Valószínűleg a Ragnaros elleni raiden látjuk majd.
#6 | Réven válasza #5
Ahhoz képest, hogy imádod a lore-t, nagyon hibásak az ismereteid: az orkok megnyerték az Első Háborút, porig rombolták Viharváradot (csakazértsem Stormwind Sticking out tongue ). Meg ha Grom nem is tudta, hogy egy fertőző kúból iszik, akkor honnan sejthette, hogy egy démon milyen szándékból fertőzte meg azt a kutat?

Na ugye. Smiling
Nehéz elhinni, hogy Grom nem sejtette, hogy a démon nem jószándékból(?) kínálja fel a kút erejét. Ezek után nem nehéz belátni, hogy az orkok miért vesztették el az Első- és a Második Háborút...

For the Alliance!

Amúgy jó történelemóra lett, de a végét téyleg egy kicsit lefaragtad, igaz, csak a Cataclysm-ban derül ki, hogy végül hogyan szerepel.
Sorry nem akartam trollozni, bár igaz, megnéztem, Grom a bizniszt már későn tudta meg Smiling
Grom nem tudta, hogy a kút fertőzött, amikor ivott belőle; és azért nem részleteztem azt a részét, mert ez kizárólag Cenariusról szólt - és az ő szerepe addig tartott, amíg Grom meg nem ölte.
#2 | Eldoron válasza #1
öhh...
Nem is rossz, de a vége nagyon csip-csupp lett, úgy ugrál ide-oda a sztoriban mint BKVs ellenőr a reggeli forgatagban. Grom meg nem csak simán ivott a kútból, Mannorothal "bizniszt" kötöttek, jó oka volt annak. (WarcraftIII. Az ok röviden: a Burning Legion visszaszerezte az orkokat, és eszközként használta őket a "nehézségek leküzdésére")

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu