KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4937 napja
9
A múlt héten sajnos elmaradt a Történelemóra - de ma visszatérünk teljes erővel! Két hete két félistent ígértem mára, Agamaggant és Goldrinnt; de csatlakozni fog hozzájuk egy harmadik is Tortolla személyében - kataklizmikus spoilerek is jönnek...

Kezdjük Goldrinn-nal, aki rejtélyes figura. Hatalmas fehér farkas alakjában járta a vidéket, és vadállati harciasságáról volt híres. A Burning Legion érkezésekor is már 10 ezer évesnek mondták - ő az egyik legöregebb a félistenek közül. A War of the Ancients idején Eldre'Thalas night elfjeit segítette a védekezésben; de a harcok után nyomtalanul eltűnt és nem látták többé. Azonban a Twilight's Hammer megpróbálta őt is korrumpálni, amikor megtámadták Mount Hyjalt; ennek eredményeként idézték meg Lycanthothot, aki a farkasszellem bukott verziója, talán egy másik világból. A druidáknak és a velük harcoló gilneasiaknak segítő kalandorok legyőzték Lycanthothot, az általa megrontott worgeneket pedig maga a feltűnő Goldrinn ölte meg - akit várhatóan később is látni fogunk majd. Érdekes, hogy Draenoron is tisztelnek egy hozzá hasonló szellemet: ő Lo'Gosh.

Goldrinn

Goldrinn-nak is lettek a Sundering után druida követői, ez volt a Druids of the Scythe csoport. Az ő történetüket Gilneasban ismerhetjük meg: az egyik itt elesett ellenséges worgennél egy megfakult naplót találhatunk, amelyet Gaedrin Moonfang írt. Ebből kiderül, hogy Goldrinn követői egy új alakot voltak képesek felvenni: ezt falkaalaknak (Pack Form) hívták. Malfurion elvetette ennek a használatát, mivel úgy vélte, hogy a farkasforma felemészti a druida személyiségét és vadállattá változtatja őt. A naplóból kiderül, hogy miután a szekta tagjai elhagyták a nightelf társadalmat, lassan - hetek alatt - valóban elvesztették civilizáltságukat - de végül egy új vezető, Ralaar Fangfire irányítása alatt elkezdték visszaszerezni azt és megpróbálták uralni a farkas erejét. Tekintve, milyen mentális állapotban vannak a Scythe of Elune által megidézett worgenek - beszéljünk Ashenvale-ről vagy Duskwoodról -, ez a jelek szerint nem volt túl sikeres próbálkozás... ami érdekes kérdéseket vet fel a gilneasiak jövőjével kapcsolatban.

Tortolla

Tortolla története hasonló Goldrinnéhoz: ő is egy ősi félisten, akit a War of the Ancients óta nem láttak Azerothon. A különbség az, hogy őt sikerült fogságba ejtenie a Twilight's Hammernek; de a druidák és segítőik kiszabadították, és gonosz képmását, Nemesist is legyőzték - igaz, hogy ehhez követni kellett őt Ragnaros birodalmába, Firelandsre, miután a hyjali vereség után a Twilight's Hammer ide vonult vissza.

Agamaggan

A mai harmadik félistenünk Agamaggan, aki vaddisznó alakjában járta az ősi Kalimdort és a quilboarok máig istenükként tisztelik. Agamaggan nemcsak hatalmas agyaraival harcolt, hanem a testéből kinövő tüskékkel is könnyen megsebezhette ellenfeleit - sőt, az örökké éhes félisten minden elfogyasztott ételtől hatalmasabbra nőtt, így a puszta mérete is tömege is fegyvert jelentett. A War of the Ancients idején Cenarius meggyőzte Agamaggant, hogy a démonok győzelme az azerothi élet kipusztulását jelentené - ezután a félisten közvetlenül Azshara palotája ellen intézett támadást és ezrével mészárolta le a démonokat. Agamaggan a testéből kinőtt tüskéket ki is lőhette, illetve képes volt savat lehelni ellenfeleire; de ennek ellenére lassan visszaszorították nyugat felé.
Végül a mai Barrens területén, Fields of Giants közelében halt meg; de elég időt biztosított Malfurionnak, hogy megtámadhassa a Well of Eternityt. A quilboarok úgy tartják, hogy minden csepp véréből tüskés indák sarjadtak ki, és ezeket a területeket azóta is élőhelyükként védik; sőt, egyes vélemények szerint a félisten koponyája jelenti a bejáratot Razorfen Downsba, a quilboarok föld alatti fővárosába. A legendáik szerint Agamaggan egy napon visszatér majd, és ők azóta is ezt várják. A félistennek vannak követői az orkok és a night elfek között is, de ezek a csoportok jellemzően kevésbé harciasak, mint a quilboarok.

Razorfen Downs - Agamaggan koponyája

Érdekes módon Agamaggan - hasonlóan Ursochoz és Ursolhoz - nem tért vissza a Shattering után... szemben sok más félistennel.

Mára végeztünk a Történelemórával. A jövő héten az egyik legerősebb félistennel folytatjuk a sorozatot, aki talán a legnagyobb befolyással volt mind közül Azeroth történelmére... a következő epizód főszereplője Cenarius lesz.
Egyben én egy időre leköszönök a szokásos napi teendőimről, ugyanis az Egyesült Államokba utazom - és igen, ott leszek a BlizzConon is, de sajnos nem tudok majd sokáig maradni (az első nap délután, a második nap dél körül el kell majd jönnöm). Természetesen lesz beszámoló; de az utazáshoz illő, komolytalanabb stílusban...
wow_c_527523
wow_c_525663
Köszönjük.

Én ha istent választanék a wowban akkor Agamaggan-t választanám, ő a legszimpatikusabb nekem. Smiling Sajnos nem tér vissza Sad
wow_c_373145
#5 | Eldoron válasza #4
Farkasember = vérfarkas

Medveember =/= vérmedve

Oké hogy a kedvenc állatod de a szubjektivitás ne ködösítse el az elméd, padawan...   
A történelemóra jó lett, de a készítők igazán leszállhatnának a klasszikus klisékről annak tekintetében, hogy milyen állat alakjában őrzi meg az ember ép eszét; a farkasember mitől lehet vadabb a medveembernél? Klasszikus toposz, hogy (az amúgy kedvenc állatom) a farkas vad, vérszomjas és veszedelmes teremtmény, de azért mégiscsak nagyobb a valószínűsége, hogy az ember meghal medvetámadásba és nem is a Teddy-macivá képzelt állatokat háziasítottuk kutyávvá.
#3 | Greed válasza #2
Nem kell a megbántottat játszanod, volt már -az utóbbi időben főleg- jópár hozzászólásod, amire senki sem szólt be.
Valószínűleg azért, mert azokban te sem szóltál be senkinek. Eye-wink
Köszi a cikket. Ja bocs tudom én itt nem szólalhatok meg, különben megkapom hogy a 8 osztály sincs meg 
Köszönjük a töri órát és jó utat:)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu