KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4964 napja
13
A múlt heti netproblémáimnak sajnos áldozatául esett a Történelemóra is, források híján - így csak ma ismerkedhetünk meg Aviana történetével (amiben spoilerek is vannak a Cataclysmből... szóval óvatosan).



Aviana valaha egy egyszerű holló volt a legendák szerint, egészen addig, amíg Elune ki nem választotta, hogy üzenjen vele félisten fiának, Cenariusnak. Hamarosan többen is rábízták az üzeneteiket a félistenek közül - és ahogy egyre többen jutalmazták meg valamilyen erővel szolgálataiért, lassan ő maga is félistenné vált. A legtöbb ősi faj - a night elfek, a trollok, a taurenek, a törpék - legendáiban szerepel Aviana, valamilyen madár formájában, legyen az holló, sas vagy galamb és a legtöbbször felderítőként, kémként ismerik. Ő maga valamennyi szárnyas lényt egyformán szerette, és bármelyik alakját magára tudta ölteni. Humanoidként lehetetlen megmondani, milyen fajhoz tartozik: az érkezését hatalmas szárnyak suhogása jelzi, az arcát csuklya takarja, a hátán szárnyszerű köpenyt hord - de a csuklya árnyából elővillanó éles zöld szem, amely a lelkek mélyére lát, eltéveszthetetlen látvány.
Aviana lakhelye G'Hanir volt, a Mother Tree: a legmagasabb fa a legmagasabb hegycsúcson, amely nem Azerothon állt és mégis ott volt megtalálható. A fán minden őshonos növény gyümölcsét meg lehetett találni, és a lombjai között élt minden azerothi madár vagy egyéb szárnyas fajból egy-egy kolónia. Ha közülük elpusztult egy is Azerothon, akkor a lelke ide, a fa lombjai közé szállt és itt élt tovább - beleértve a sárkányokat is. Aviana sokszor utalt úgy Azeroth sárkányaira, mintha rokonuk lenne; nem kizárt, hogy valamilyen formában ő volt a faj ősanyja. Azt is beszélik, hogy néhány night elfet átalakított, hogy rá hasonlítsanak és az erdők őreivé tette őket: egyesek szerint ezeknek a night elfeknek lehetnek az utódai a mai hárpiák Azerothon.
Amikor megjelentek az első night elfek a Well of Eternity körül, Aviana hozzájuk hasonló alakot öltött és segített nekik az arcane energiák tanulmányozásában. Azonban miután Queen Azshara felépítette a templomát a fővárosban, visszatért Elune-hoz; és csak akkor tűnt fel ismét Azerothon, amikor kitört a háború a Burning Legion démonai ellen. Ekkor a félistenek kémjeként és hírvivőjeként szolgált, ahogy korábban is tette - de néha leszállt a földre is, hogy bajban levő halandókat mentsen ki a démonok elől. Egy küldetése során azonban megtámadták és lebukott az égből... és az őt megtámadó démonok lándzsákkal halálra szurkálták, ahogy a szemtanú Rhonin ezt később elmondta. A vére szent folyadékként megtisztította és elpusztította gyilkosait. Halála pillanatában G'Hanir is elpusztult és soha többé nem volt elérhető a halandók számára - ugyanakkor egy, a fáról származó makk Alexstrasza birtokában maradt, aki később ennek elültetésével növesztette fel Nordrassilt az új Well of Eternitynél. Valószínűleg a hárpiák mai elvadult, vérszomjas természete is annak köszönhető, hogy Aviana halálával vezető és iránymutató nélkül maradtak; noha a félisten maga is ismert volt arról, hogy képes kegyetlen is lenni.



A Sundering után az első druidák egy csoportja megtalálta Aviana testét és Mount Hyjalen temették el, a ma Shrine of Aviana néven ismert helyen. Házastársa, a hatalmas sólyom, Blaithe gyászában megőrült. Ezek a druidák az ő követésének szentelték életüket: belőlük alakult ki a Druids of the Talon csoport, amelynek tagjai elsőként voltak képesek felvenni a stormcrow alakját és magasan szárnyalni Azeroth egén. A csoport mai vezetője Hyjalben Choluna.
Ahogy a Twilight's Hammer pusztítása elleni háború folyik, Aviana szelleme megjelenik a Shrine-nál; ezután Skylord Omnuron egy fiatal és vérszomjas druida, Thisalee Crow társaságában felderítésre küld minket a közelben levő dragonspawn táborba. Kiderül, hogy egy fekete sárkány, Sethria megtalálta Aviana egy tojását, amiből a félisten képes lehet újra életre kelni és az a terve, hogy az újjászülető Avianát megrontja és a Twilight's Hammer szövetségesévé teszi; szerencsére ezt sikerül meghiúsítani, és a druidák asszisztálásával nemcsak Sethria halálát érhetjük el, de a tojás is visszakerül Choluna birtokába. Itt egy szertartással visszasegítjük az életbe a félistent az Emerald Dreamből, ahol az utóbbi tízezer évben testetlenül élt, aki ezután értesíti Yserát, hogy kész csatlakozni a Deathwing és Ragnaros elleni harchoz - de Aviana saját bevallása szerint egy része a legszívesebben felszállna az égbe és végignézné, ahogy a világ porrá ég...

A jövő héten folytatjuk az ősi félistenek bemutatását, másodiknak Malorne lesz a főszereplőnk.
#13 | Arve válasza #10
Rendben, köszi:)
wow_c_368401
wow_c_368344
Llane Wrynnről nincs túl sok infó. Thrall eddig azért nem szerepelt, mert nem lehetett tudni, mi lesz vele a Cataclysm után; de mivel ez már ismert a bétából, így valamikor a közeljövőben szerepelni fog.
wow_c_368293
Idiotism is an art.
Ha nem olvastad volna a korábbi, róluk szóló Töriórát: a goblinok Azeroth legszaporább faja. Csak azért nem uralják még az egész bolygót, mert rendkívül hatékony népességszabályozást jelent "a goblinok gépészeti teknikája" Sticking out tongue
Bizony ám Laughing out loud, A goblinok gépészeti teknikája majd megerősiti a hordát és ütőképesebb lesz, mint pár farkas emberrel Laughing out loud
Majd mi( a Horda) rásegítünk hogy eltünjenek Smiling
Biztos vagy abban, hogy Cenarius nem tér vissza? Biztos, hogy Ashenvale a Hordáé, ha Splintertree Post ég és Warsong Lumber Campben több a Sentinel, mint akármelyik hordás faj képviselője?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu