KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2336 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2404 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2406 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2406 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2406 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4973 napja
11
Visszatér a nyári szünetről a worldofwarcraft.hu a Warcraft-univerzum történelmével foglalkozó rovata; bemelegítésnek lássunk egy összefoglalót Northrend egyik népéről, a tuskarrokról.

A tuskarrok Northrend partjait lakják, legyen szó a déli zónáról (Kaskala, Unu'pe, Moaki Harbor, Kamagua) vagy északról (Hrothgar's Landing). A kinézetük egy humanoid rozmárra hasonlít. A faj eredete ismeretlen, azt sem tudjuk, hogy Azeroth eredeti lakói között vannak-e vagy a titánok beavatkozása hozta létre őket. Az életmódjukat a halászat és a bálnavadászat határozza meg, ami a férfiak feladata; a nők a tundrán található növények (gyökerek, bogyók) begyűjtése mellett az itt megélő növények termesztésével és a ház körüli teendőkkel foglalkoznak. Egységes államuk nincs, a halászfalvak laza szövetségét Tusklord Hrak'kar vezeti Kaskalából, amit a fővárosuknak tekinthetünk. A falvakban a meghatározó szervezet a család, ami 3 generációt felölelve él együtt apai és anyai oldalról egyaránt. Minden család felelős összes tagjának cselekedeteiért, és fordítva: minden tuskarr elsősorban a családjáért dolgozik. Ha olyasmi merül fel, ami a falu összefogását igényli, akkor véletlenszerűen választják ki az egyik családot a feladat megoldásának vezetésére.



A tuskarrok törvénye egyszerű: senki sem vonhatja ki magát a családja és a faluja fenntartási iránti kötelességek alól, legyen szó halászatról, bálnavadászatról, járőrözésről vagy házépítésről. A megszerzett élelmet egyenlően osztják el. A büntetések ennek megfelelően mérsékeltek; de a súlyos esetekben engedélyezett a vérbosszú. A sikerességet az jelenti, ki milyen halász - ennek megfelleően az idegenek is akkor léphetnek be a faluba, ha pár frissen fogott hallal bizonyítják, hogy tudnak halászni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a sikertelen halászat morális gondokat jelez a tuskarroknak, és aki nem tud halászni, azt nem tartják értékes barátnak.
A tuskarrok házai masszív építmények fából, kőből épülnek zsúpfedéllel. Sugaras felépítésűek: a nagy központi teret a kisebb lakóhelyiségek veszik körbe. A bejárat egy szűk folyosóról vezet be a házba, amit egy második ajtó zár le - így a hideg nem tud bejutni ide és a ház megőrzi a meleget. A központi szobában mindig ég a tűz, ez fűtésre és élelem készítésére is szolgál. A tuskarrok a zsákmány minden részét felhasználják: halpikkelyekből és a tintahalak tintájából festékeket készítenek, a fókabőr és az egyéb prémek a ház padlóját és falait borítására szolgálnak, a bálnacsontokból gerenda lesz. Emellett az őseik szellemeinek tiszteletére hatalmas szobrokat is faragnak - minden fej egy-egy szellem tiszteletére készül, akivel ennek segítségével kommunikálnak a tuskarr sámánok.



A tuskarrok fő fegyverei a háló és a dárda. Általában csapatmunkával harcolnak: egyvalaki a hálóval megfogják az ellenfelet, míg a többiek a dárdákkal végeznek vele. Természetes ellenségeik az itt élő trollok és a nerubianok; a Scourge élőhalottjait eddig sikerrel elkerülték, de a tuskarrok tudják, hogy csak idő kérdése, mielőtt ellenük fordul a Lich King serege. Békés népről van szó, amely általában védekezik, de néha egy-egy elrettentő támadást is indítanak ellenfeleik lakhelye ellen. A falujuk és a családjuk védelmét nagyon komolyan veszik; és a veszélyességüket nagyban növeli, hogy az együtt harcolók egységeit egy-egy család adja, akik így összeszokottak és lojálisak egymáshoz.
A Northrendre érkező Horde találkozott a tuskarrokkal, akik segítettek neki felépíteni Warsong Hold erődjét. Nem sokkal később a tuskarrok újabb ellenféllel voltak kénytelenek szembenézni a kísérteties kvaldirok személyében, akik elpusztították Pal'ea falut Borean Tundrán és ostrom alá vették a tuskarr fővárost, Kaskalát is; emellett a Malygoshoz hű mágusok is megtámadták az egyik olyan bányát, ahol az ősök szellemeinek tiszteletére készített szobrokhoz bányásztak alapanyagot és egyben el is készítették a szobrokat. Malygos híveinek másik csoportja Indu'le Village lakosságát gyilkolta le Dragonblighton, miközben Moaki Harbort a tőlük nem messze élő wolvarok részéről érte támadás. A tuskarrok nemcsak a Horde segítségét fogadták el ebben a veszélyhelyzetben, hanem az Alliance-ét is és igyekeztek visszaverni a többfrontos támadásokat.

A jövő héten kedden egy rövid sorozatot kezdünk majd el, amely a night elfek és a taurenek által egyaránt tisztelt félistenekről szól majd, mérsékelt spoilerekkel a Cataclysm eseményeit illetően. Elsőként a szárnyas lények úrnője, Aviana lesz a főszereplőnk.
Ne aggódj, aki kicsit is fanatikusabb WoW-os (ááá igaz itt nincs egy szál se), az úgyis legalább párat elolvas. Én meg nem írok ide gyakran, minek? Minek írjam le mindíg, hogy ez rohadt jó? Belefáradnék és nem szeretem ismételgetni magamat. 
Magyarán folytassad eztet e, de nagyon nagyon! 
Ez szerintem egy különösen jó óra volt, mert a tuskarrokról nem sokat tudtam. Laughing out loud
Nekem is nagyon tetszett. Laughing out loud
Jó volt a töri óra, de nem kedvelem a tuskarokat valamiért :S
#7 | dorf válasza #5
Egyetértek, így hát részemről is álljon itt egy örömteli "Yesss, shalashka!" tuskarr-kurjantás, hogy újra akad bővebb olvasnivaló.
Aha. 8 hete megírtam a folytatást.
#5 | Asalen válasza #3
Nem feltétlen, viszont özönleni szoktak az emberek ide. Na meg azért visszajélzés értékűek is lehetnek a kommentek Sticking out tongue
Én szeretem ezeket a töri órákat Smiling főleg ma mert  lebetegedtem azt otthon csücsülök xd de azért Malfuriont nem ártott volna folytatni amit elkezdtél még régebben azt kiírtad h köv héten folytatjuk de nem jött azóte se a folytatás pedig azt vártam xd
#3 | Buster válasza #1
Ja hogy te commentek számában méred a sikert?
Elolvastam, mégsem szóltam hozzá. Mostanáig.
A jelek szerint megkopott a rovat népszerűsége Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu