KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1031 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1099 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1101 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1101 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1101 napja

The Faceless One Történelemóra - extra
The Faceless One - 3717 napja
44
A Történelemóra extra kiadásában a Blizzard Story fórumának egyik topicjával foglalkozunk: ebben a játékosok részéről felmerült kérdéseket tolmácsolta Bornakk a lore-ért felelős két főmuftinak, Chris Metzennek és Alex "Valnoth" Afrasiabinak. Szó lesz a Warcraft III-ba és a vanilla WoW-ba visszanyúló információkról, a WotLK homályos pontjairól és a Cataclysm bizonyos fejezeteiről... természetesen nem válaszolnak meg mindent, nem kevés dolog homályban marad, viszont érdekes új infókat is elárultak.

Mi történt a Scourge Obsidian Destroyereivel?
Az obsidian destroyer néven ismert lények valójában rabszolgaságba vetett titán szerkezetek, amiket valaha tol'vir néven ismertek. A tol'virokat azért készítették, hogy rendben tartsák a titán tudományos tárakat és gépeket a két titán város, Ulduar és Uldum körül. Nem sokkal azután, hogy a trollok birodalmai kettéosztották az aqirok rovarkirályságát, az északra utazott aqirok felfedezték és megdöntötték a northrendi tol'vir társadalmat. Ezek az aqirok végül azzá a fajjá váltak, akiket ma nerubian néven ismerünk - és ők adaptálták a tol'vir építészetet a saját céljaikra. Hasonlóképpen azok az aqirok, akik délre utaztak, átkutattak és megszálltak egy titán kutatóállomást Uldum közelében, átnevezték magukat qirajinak és új otthonukat Ahn'Qirajnak. Noha a Scourge végül felemésztette a nerubian birodalmat és az utolsó tol'vir rabszolgákat a frontvonalba dobták, lehetséges, hogy léteznek még tol'virok a rejtett titán városban, Uldumban vagy mélyen Azjol-Nerub maradványai között.

Silvermoon blood knightjainak nincs iránya. Egyiküket sem láttuk Northrenden, és nem világos, létezik-e még a rend vagy feloszlatták. Az sem tiszta, hgy jelenleg honnan nyerik az erejüket. Korábban a naaru volt a forrás... aztán a naaru maradványai. Biztos, hogy ezek a maradványok mára kimerültek. A Sunwellből nyerjük az erőnket?
A Burning Crusade kiegészítő végével a Lightot használó blood elfek az ismét beindított Sunwellből nyerik erejüket. Ez egy harmonikus kapcsolat, és már nem tartozik azok közé a disszonanciák közé, amiket a Lightot akaratukhoz kötni kívánó blood elfek okoztak; ennek hosszú távon minden bizonnyal pozitív hatása lesz a blood elf társadalomra. Hamarosan olyan frissítések érkeznek, amelyek tükrözik ezt a változást a silvermooni és a blood knight küldetésekben.

Mi történt a Frostmourne-nal, miután összetört?
Noha ez egy hétpecsétes titok, reméljük, diszkrétek lesztek: jelenleg senki sem tudja, hol vannak a Frostmourne darabjai.

Hallunk-e valamit a Cataclysmben a régi vagy háttérbe szorult human királyságokról, mint Stromgarde, Kul Tiras vagy Alterac maradványai (hé, Deathwing korábban alteraci nemesként parádézott Lordaeronban)?
A klasszikus World of Warcraft zónák revampjával a játékosok láthatják majd, mire jutottak az utóbbi években a bukott királyságok, Stromgarde és Alterac. A szigetkirályság Kul Tiras nem lesz látható a Cataclysm kezdetén - valami a tektonikus lemezekkel kapcsolatban kitolta őket a tenger felé...

Mi a naaruk void állapotának természete? A megtestesült Lightként egy ilyen sötét létformává válni komoly gyengeségnek tűnik. A lélekszívás és a pusztítás egyszerűen valamilyen erőveszteség miatt nagyban gyengíti a róluk kialakított szentfazék képet. Talán ez lehet az oka annak, hogy nem nagyon cselekednak harcban, elvégre ha a sereged ellen fordulsz, mert elfáradtál, az nem tesz jót a morálnak.
Azért, mert ennek a "ciklusnak" 3 esetét láttuk Nagrandban, Auchindounban és Sunwell Plateaun (sorban K'ure, D'ore és M'uru), a játékosok téves következtetést vonhattak le az ilyen esemény jelentőségének és ritkaságának tekintetében: RENDKÍVÜL ritka, hogy egy naaru void állapotba zuhanjon, és még ritkább, hogy egy bukott naarut visszahozzanak a Lightba. Egy naaru lehullása a voidba katasztrofális veszteség a naaruknak és a Light erőinek és ez a legszomorúbb, legszívszorítóbb esemény, aminek egy naaru a szemtanúja lehet. És fordítva: egy naaru újjászületése a Lightba megújult reményt és a tervek értelmét jelenti a naaruknak; ha az energialények képesek lennének könnyezni, ilyenkor megtennék.

Mi történt Algalonnal Ulduar után? Nem úgy tűnt, mint aki visszatér a szokásos üzlethez.
Ahogy a World of Warcraft Special #1 képregényben bemutattuk, Algalon jelenleg Azeroth halandó fajainak aktivitását figyeli. Az életről és a titánok tervéről alkotott képe megkérdőjeleződött, így próbálja megérteni, miben más Azeroth, mint az a számtalan világ, amelyeket korábban megfigyelt.

Milyen Loákat tisztelnek a Darkspearek?
Mivel a Darkspear törzs eredetileg a Gurubashi Birodalom tagjai volt, így azokból a Loákból tisztelnek sokat, akiket a Gurubashi Birodalomban is tiszteltek.

Mik voltak Varok Saurfang említésre méltó tettei a WoW előtt?
Varok Saurfang azóta szolgálta a Hordát, amióta Grom Hellscream mellett ivott Mannoroth véréből. Varok csapatokat vezetett Shattrath lerombolásakor, Stormwindnél, és a kettő között minden csatában, sosem vesztve a harctéren addig, amíg a Hordát ki nem telepítették a Második Háború végén. Amikor Orgrim Doomhammer megszerezte az irányítást a Horda felett az Első Háborúban, Varok Saurfangot tette meg helyettesének, miután szemtanúja volt Varok hatékony és brutális taktikáinak a csatamezőn. Miután Grom Hellscream áldozatának köszönhetően az orkok megszabadultak a démoni vérszomjtól, Varok veteránok tucatjainak segített korábbi tetteik felfogásában, ezzel végső soron megmentve sok kitűnő katona életét. A pletykák azt beszélik, hogy Saurfang egyszer három embert vágott ketté egy csapással... puszta kézzel.

Hogy lettek az etherealok ilyen... éteriek? Sokkal inkább úgy viselkednek, mint a halandók és nem úgy, mint az általunk ismert többi energialény, mint az elementálok.
K'aresh egy száraz bolygó volt, gyarapodó ökoszisztémával és néhány értelmes fajjal, mielőtt megérkezett Dimensius the All-Devouring. Hogy hogy találta meg a void lord K'aresht, az még mindig heves viták tárgya a túlélő etherealok között, de érkezésének jelei összetéveszthetetlenek voltak: a bolygó körül megszámlálhatatlan átjárót nyitott a voidba és a Twisting Netherbe, ezzel arcane és sötét energiákkal fürösztve a bolygót. Fejlett technológiájának minden darabját felhasználva az egyik halandó faj gyorsan mágikus védőmezőket próbált felállítani városai körül, de ez csak részben volt sikeres; noha a sötét energiákat blokkolták, az akadálytalanul áramló arcane energia széttépte a halandók fizikai testét és lelküket elég energiával egyesítette, hogy így is létezhessenek... éppenhogy. A faj tagjai, most már etherealoknak nevezve magukat, megbűvölt szövetcsíkokhoz kötötték magukat, így elég szerkezetet adva a lelküknek ahhoz, hogy túléljenek. Ez a megváltozott állapot titokban előnynek bizonyult, mivel felerősített elméjük és mágikus képességeik lehetővé tették az etherealoknak, hogy harcoljanak Dimensiusszal és korlátozott erőivel a holtpontig. Azonban az évek alatt Dimensius végül megerősödött annyira, hogy egy egész hadsereget idézzen meg a voidból, ezzel a Twisting Netherbe menekülésre kényszerítve az etherealokat.

Létezik incubus is?
Van néhány különböző pletyka a démoni succubus faj hímnemű egyedeiről, és nyilvánvaló, hogy mindegyiket ők maguk terjesztik. Néhány elterjedtebb a pletykák közül:
  1. Igen, létezik incubus, de a megidézésére szolgáló spellt elfelejtették a halandók és a Burning Legion tagjai is.
  2. Az összes incubus rabszolgaként él az otthonukul szolgáló bolygón, képtelenül arra, hogy elmeneküljön vagy önállóan mozogjon.
  3. A succubus faj tagjai felfalták a hímjeiket, ezzel felkeltve a Burning Legion figyelmét. (Az alternatív verzió szerint épp a hímek felfalása volt annak a feltétele, hogy a Burning Legion tagjai legyenek.)

Megmagyaráznátok a goblin shamanok mögötti lore-t? A goblinok nem tűnnek kimondottan spirituális fajnak, különösen nem olyannak, amelyik törődik az elemekkel (amint ezt a Venture Co. bizonyítja).
A goblin shamanok léte a társadalmuk egyoldalú profit iránti rajongásának a kiterjesztése; egy goblin shamannak az elementálok potenciális vevők. A goblinok hajlamosak erőszakosabbak lenni a tárgyalások során, mint a többi samanisztikus faj (különösen a taurenek), noha kevésbé erőszakosak, mint amit Northrenden láttunk a taunkáktól. (Hacsak az elementálok nem próbálnak meg kiszállni a buliból. Az elementáloknak általában nincsen eltörhető térdkalácsa, így a goblinoknak más módszert kell találniuk az irányítás fenntartására.) A goblinok "mechanikus" totemjeivel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy ezek csak a fizikai megtestesítései az általuk készített kicsi totemeknek, amikkel kapcsolatot létesítenek az elementálokkal. Ahelyett, hogy nagy totemeket vonszolnának magukkal, a goblin shamanoknak van egy gyűrűje (valószínűleg ez az a gyűrű, amin a házuk és a motorbiciklijük kulcsát is tartják), rajta kis totemekkel, amiket vezetéknek építettek az elemi szellemekhez, amelyekkel üzletelnek.

Meg tudjátok magyarázni, hogy működik a Holy Light? A lore azt állítja, hogy az élőhalottak fizikailag képtelenek a használatára, ahogy a Brokenek, mégis a forsaken játékosok gyógyító varázslatokat használnak és Naxxramasban Sir Zeliek paladinszerű képességekkel rendelkezik.
Anélkül, hogy túl sokat elárulnánk, elmondhatjuk, hogy a Light használata annak az akaraterőnek vagy hitnek a függvénye, hogy képesek vagyunk erre. Ezért vannak gonosz paladinok (mint a Scarlet Crusade és Arthas, mielőtt megszerezte a Frostmourne-t). Az élőhalottaknak (és a forsakeneknek) ez akkora akaraterőt igényel, ami kimagaslóan ritka, különösen hogy önmagukat pusztítják el vele. Amikor élőhalottak közvetítik a Lightot, az olyan (nekik), mintha az egész testüket tisztítótűz emésztené el. A lighttal meggyógyított forsakeneket (legyen a gyógyító forsaken avagy sem) kiégeti az eljárás: igen, a seb meggyógyul, de a gyógyító hatás bénítóan fájdalmas. Épp ezért a forsaken priestek megingathatatlan akaraterővel rendelkező lények; a forsaken (és a death knight) tankok nemesen szenvednek, amikor paladin és priest healerek vannak a csoportjukban; és Sir Zeliek VALÓBAN utálja magát.

Elárulhattok bármit arról, hogy lehetnek a trollok is druidák?
Míg kis mértékben utalunk rá a soron következő "Zalazane's Fall" eventben, a Cataclysmben a troll druidák sokkal többet megtanulhatnak arról, hogy alkalmazkodott fajuk ezekhez az idegen praktikákhoz.

Miért börtönözték be Myzraelt?
Myzrael megőrült, miután megrontották a föld alatti ősi gonosz erők (értsd: az Old Godok). A klasszikus World of Warcraft eseményei során legyőzték, ami megtisztította a rontástól, és a Cataclysmben talán feltűnhet egy cameo szerepben. Tartsátok nyitva a szemeteket, amikor Deepholmban jártok.

Ki az arakkoák "mestere", akiről Isfar beszél? Nyilvánvalóan nem Terokk...
Több Old God van azoknál, akik Azerothon foglyok. Ugyanakkor sokat kivesz belőlük, ha testet akarnak ölteni a fizikai létsíkon; több információért lásd Shadowmoon Valleyban a Thwart the Dark Conclave küldetéssel véget érő questchaint.

Miután Lady Prestor - azaz Onyxia - tervei meghiúsultak, küld-e Stormwind újra erősítést Lakeshire-be, Duskwoodba és Westfallba, vagy ezek a régiók és saját milíciáik továbbra is kénytelenek lesznek megvédeni magukat?
Varian Wrynn visszatérésével és Lady Prestor eltávolításával a távoli városok végre megkapták azt az erősítést, amire szükségük volt. De ahogy a Cataclysmben látni fogjátok, nem biztos, hogy ez az erősítés elég lesz...

Van egy moonwell odacsapva Duskwood közepére. Ez volt az egyetlen moonwell Eastern Kingdomson, mielőtt a Burning Crusade-ben a Silvermoontól nyugatra levő szigetre is került volna egy (aminek a lore szempontjából nézve - moonwell Quel'Thalasban - abszolút semmi értelme). Magyarázatra kerül-e a duskwoodi moonwell léte valaha?
Anélkül, hogy bármit is elspoilereznénk, mindkét moonwellt nemrég hozták létre a night elfek.

Mit csináltak a Storm Peaksben elszórt hatalmas gépek, mint az Engine of the Makers?
Ezek a gépek mind ugyanannak a rendszernek a részei, amit Forge of Willsnek hívnak.

Mi a kapcsolat az Order of the Silver Hand, Tyr's Hand (város Lordaeronban) és Watcher Tyr (Ulduarban) között?
Hosszú idővel ezelőtt azon a kontinensen, ami végül Eastern Kingdoms néven vált ismertté, lények egy kis csoportja küzdött a túlélésért, azokat a korlátozott erőforrásokat felhasználva, amiket az őket elhagyó szüleik hagytak ezen az ismeretlen partszakaszon. Ezek a végül "emberek"-nek nevezett lények alkalmanként összegyűltek egy tűz körül, miközben próbálták elolvasni az ősi hősökről és vezetőkről szóló tekercseket - meséket egy olyan civilizációról, ami kivetette magából őket. Az egyik ilyen tekercs egy nagyszerű vezetőről szólt, a rend és az igazság mintaképéről, aki feláldozta a jobb kezét egy kifürkészhetetlen gonosz elleni csatában. Noha a hősnek megvolt az ereje ahhoz, hogy rendbe tegye a kezét a csata után, ő ehelyett egy ökölbe zárt kezet formázó, a legtisztább ezüstből készített pótlással helyettesítette azt. Így a hős azt tanította meg a követőinek, hogy a valódi rend és igazság csak személyes áldozat árán érhető el. Ez a hős, aki rég az emlékek távolába veszett, Tyr néven volt ismert.

Erre építve - mi történt Tyrrel?
Watcher Tyr nem volt Ulduarban, amikor megszabadították a várost Yogg-Saron befolyásától. Ha valaki tudja is, hol van most Tyr, az hallgat.

Mimir és Mimiron ugyanaz a lény, vagy csak rokonok?
Ugyanaz, de csak a közeli barátai hívhatják Mimirnek.

Mi Tiffin Wrynn története a családját, az eredeti országát stb. tekintve? Kíváncsi lennék, milyen kapcsolatok épültek ki ezzel a házassággal.
Csak röviden mondjuk el, mert ebből több oldalnyit tudnánk írni. Tiffin Wrynn eredetileg Tiffin Ellerian volt a stormwindi Ellerian nemesi családból, amely egy kis nemesi ház volt egy aprócska birtokkal Westfallban. Házassága Variannal előre el volt rendezve a születésekor, ezzel végre helyet biztosítva a családnak a stormwindi House of Noblesban. Tiffin és Varian először nem kedvelték egymást, de később elválaszthatatlanok lettek. Tiffin segített Variannak az uralma alatt tartani az alkalmankénti dühkitöréseit és megtanította az ökonómiára, míg Varian segített Tiffinnek megtanulni a politikát és az udvari etikettet. Tiffin végül a nép királynőjeként lett ismert, és ő volt a legmegingathatatlanabb támogatója annak, hogy az eredetileg kialkudott összeget fizessék ki a Stonemasons' Guildnek. Az ő lázadásuk alatt egy balesetben bekövetkezett halála hatalmas veszteség volt Variannak, Anduinnak és Stormwindnek egyaránt.

Megmagyarázzátok, hogy Hyjal erdei szellemei miért barátságosak a Hordával, az Ashenvale-ben okozott pusztításuk ellenére?
A Cataclysm (a kiegészítő, nem az esemény - a szerk.) kezdetére az ancientek és az erdő szellemei felismerték, hogy a Cenarion Circle és az Alliance egyesített ereje sem lesz elég Deathwing, a Twilight's Hammer és az általuk elszabadított elementálok megfékezésére. Akármennyire is utálják elismerni, szükségük van a Horda segítségére is.

Milyen szerpet játszik majd Med'an a Cataclysmben, ha egyáltalán lesz bármilyen szerepe?
Med'an nem lesz látható a Cataclysmben; valami más fogja lekötni őt.
wow_c_527788
ti is jol eltértetek a témától

a goblin sámán nekem is ugy tünik hogy ütök a hasamra és kész a lore alapon volt létrehozva
ám itt lehet akármit mondani blizzard mindenből kimagyaráza magát
De. Kb. két éve az Indexnél dolgozik.
#41 | Greed válasza #40
Szerintem a kvázi "konkurencia" kárára egy évben egyszer eleresztett szurka igencsak messze van a deklarált ellenségeskedéstől, de te tudod.

Mondjuk emlékeim szerint én még egyszer sem tettem ilyen megjegyzést. A FS!-kal nekem bajom nincs, igaz, én nem is a szerkesztők közé sorolnám magam. Szerkesztők szerintem: Invi (immáron nyugdíjban), Chio, Faceless, plusz Wolvie 1-2 munkája is ide számít (mellé admin és moderátor). A többiek moderálnak, gyvi pedig a programozással foglalkozik. (Ha úgy érted a szerkesztőséget, hogy bárki, aki normál usernél többet lát az oldalból, az más persze.)
#40 | patito válasza #36
wow_c_353932
Hancu.. ez a név nagyon ismerős.. nem a pc gurunál van/volt?
Ő rendszerint korrekt is szokott lenni. DC és Hancu kevésbé, hogy így fogalmazzak. 
#36 | dorf válasza #34
Én korábbi szerepjátékos múltamból, aztán meló-kapcsolat nyomán ismerem Attila1234-et a FS-tól. Múltkor összefutottam vele egy sörözőben. Én is rákérdeztem ilyesmire, de ő a legnagyobb elismeréssel szólt erről az oldalról. Igaz, ahogy én tudom, ő nem a kezdetektől postol/moderál stb ott. A többiek nevében pedig nyilván nem nyilatkozott.

Deklarált (ezt patito írta) ellenségeskedést pedig itt nem tapasztaltam. Egy korábbi hozzászólásomban tán hivatkoztam FS-posztra, kérdezve, szabad-e, ha jól emlékszem, Wolvie reagált röviden, hogy szabad, még ha ez a gesztus egyoldalú is, fordítva aligha eshet meg...
...röviden vissza a fordítás-vircsaftra(nem nyomtam 'választ', bocs...)

"...a forsaken (és a death knight) tankok nemesen szenvednek, amikor paladin és priest healerek vannak a csoportjukban..."


..na ezek a plasztikus szerkezetek, amik miatt azt érzem, hogy Faceless tolmácsolja, és nem pusztán fordítja a blue-k/stb. válaszait, lore-nál meg pláne...respect...a furcsa hunglisht pötyögő kartárs hozzáböffentése emiatt tán szót sem érdemelt volna...fordítóprogram, höhö...
Az alábbi videó 3:50 és 4:00 percében bemutatott résznél igenis a Twilight's Hammer-ről szól, még a kommentár is őket emlití meg és nem az Earthen Ring-et! Azt meg se kell említeni, hogy bár a kőkör igen csak samanisztikus épületegyüttes, de a sötét, lebegő krisztályok (amelyek a MMO-Champion alfa-tesztjéből "kiragadott" modelleken sárkányfejes oszlopszerűségek láncai tartják egy helyen) már a szekta sajátja. Ez Silithus-ban is megfigyelhető, ahol a szabadon lebegő krisztályok mellett a Twilight's Hammer táborokban megtalálhatók befogott(?), tehát gyűrűbe zárt darabok is.

Az persze még elképzelhető, hogy a sámánok odamentek, de akkor miért hagyták, hogy a kőkör mellett ott álljanak ezek a sötét oszlopok is vagy miért építették a kőkört azok mellé?


Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu