KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2342 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 5078 napja
24
Ma zárjuk az Azeroth sárkányaival foglalkozó sorozatunkat - a dragonflightok után a sor végén azokkal foglalkozunk, akiket valamiért nem lehet egyik nemzetségbe sem besorolni: a proto-drake-ek, a chromatic sárkányok és az élőhalott sárkányok lesznek ma a főszereplők.

A proto-drake-ek a sárkányok ősei. A hatalmas proto-dragon, Galakrond szolgált a titánok számára "alapanyagként" az 5 Aspect létrehozásához, míg a proto-drake-ek a ma ismert intelligens, mágiahasználó sárkányok elődei voltak. Nem sok proto-drake él szabadon; Howling Fjordon és Sholazar Basinben vörös, Storm Peaksben kék proto-drake-ekkel találkozhat a gyanútlan utazó, míg egy bronz proto-drake az Argent Crusade szolgálatában áll Crusaders' Pinnacle-nél repülő mountként. A vörös proto-drake-ek vezetője egy kifejlett nőstény, Broodmother Slivana, aki Sholazar Basinben él Savage Thicketnél. Valószínűleg az ő eredeti élőhelyük Ember Clutch, a lángoló erdő Howling Fjordon, amit a vrykulok megszentségtelenítettek. A storm peaksi kék proto-drake-ek vezére szintén egy nőstény, Veranus, aki Thorim hátasa volt sokáig. Azonban amikor Thorim az áruló Loken fogságába esett, Veranus sem úszta meg szabadon - és Ulduarban az ő felpáncélozásával jött létre Razorscale, akit később a Brann Bronzebeardet segítő sereg győzött le. A proto-drake-ek egy csoportja a Scourge fogságába került és Valkyrionban megfertőzték őket az újonnan kifejlesztett blighttal; ezek a fertőzött sárkányok Valkyrionban és Ymirheimben találhatóak meg. Nem tudni pontosan, melyik csoportba tartoztak eredetileg; de a Scourge szeretett a fekete sárkányokon kísérletezni, és ha valóban a fekete proto-drake-ek estek a fertőzés áldozatául, az egyben magyarázatot adna arra is, miért nem lehet velük találkozni Northrenden.



A chromatic sárkányok története egészen rövid. Nemcsak Deathwing kísérletezett sárkánytojásokkal, hanem a fia, Nefarian is. Blackrock Spire-ben és Blackwing Lairben is előfordultak a kísérleteinek eredményei: chromatic whelpek, drakonidok, dragonspawnok. A legidősebb közülük egy drake, Gyth volt; ő Rend Blackhand, a Dark Horde vezetőjének hátasaként állt csatasorba, egészen korai haláláig. Nefarian egy elég szokatlan lényt is teremtett, egy drakeadont - őt Chromaggus néven ismerték... egészen addig, amíg kalandorok egy csoportja le nem mészárolta. A chromatic sárkányok kevesen voltak, és egyikük sem élte túl a Blackwing Lairt felprédáló támadást, így ezt a sárkányfajtát kihaltnak tekinthetjük.



Az utolsó, elég nagy csoport az élőhalott sárkányok csoportja. Egy goblin, Tinkee Steamboil fekete sárkányok tojásait gyűjtette be ügynökeivel, amiket lefagyasztva Scholomance-ba küldött az élőhalott mágusnak, Vectusnak. Vectus a Harmadik Háború alatt a plague-gel fertőzött meg kissárkányokat, hogy azok felnőve hatékonyabban terjeszthessék a Scourge fertőzését. A Háború szerencsére nem tartott elég sokáig ahhoz, hogy ezek a kissárkányok felnőhessenek, és a Scourge visszavonult Northrendre, hátrahagyva Scholomance-t. Azonban az Argent Dawnnak dolgozó kalandorok eltérítették Tinkee küldeményét és a tojások Sir Leonid Bartholomewnál, az Argent Dawn magas rangú forsaken tagjánál landoltak; a már élő fertőzött sárkányokat más kalandorok Scholomance-ban megölték.

Sindragosa

A legismertebb élőhalott sárkányok a frost wyrmek. Őket a Scourge élesztette fel rég halott sárkányok maradványait felhasználva. A legismertebb frost wyrmek kék sárkányok voltak életükben: Sapphiron, akivel Arthas végzett és később feltámasztotta, és Sindragosa, aki a War of the Ancientsben vesztette életét, és a Lich King támasztotta fel Icecrownban. Az első frost wyrmeket még Ner'zhul támasztotta fel, miután megérkezett Northrendre és elkezdte volna a Scourge felállítását. A legtöbbjük nem emlékszik korábbi életére, és egyetlen célja a Lich King szolgálatában minél nagyobb pusztítást végezni. Ez nem jelenti azt, hogy ne őrizték volna meg korábbi intelligenciájukat... ami rendkívül veszélyes ellenfelekké teszi őket. Ráadásul egy frost wyrm akár egy egész épületet is képes elpusztítani, így városok elleni támadások esetén is hatékonyak.
A Scourge Northrenden többféle sárkányt is felélesztett. A vörös sárkányok holttesteiből a lángoló emberwyrmek jöttek létre, akik a még élő vörös sárkányok ellen harcolnak a Ruby Dragonshrine-nál. A Medivh által megölt kék sárkány, Arcanagos is egy emberwyrmhez hasonló formában, Nightbane-ként élt tovább Karazhanban. A másik, a Scourge által felélesztett sárkánytípus a magmawyrm volt - őket az Obsidian Dragonshrine mélyén próbálták életre kelteni. Azonban a fekete sárkány, Serinar megakadályozta testvérei visszatérését az élők közé; igaz, ehhez szüksége volt pár halandó segítségére is, akik Neltharion lángjával megsemmisítették a magmawyrmeket, mielőtt még teljes erejükben feléledtek volna.
Az utolsó élőhalott sárkánytípust a Madrigosa maradványaiból életre kelt Felmyst testesíti meg. Madrigosa a Sunwell Plateau elleni támadás során harcolt a Scourge és a Burning Legion ellen, de Brutallus megölte a kék sárkányt. Azonban amikor a Shattered Sun Offensive serege megölte a pit lordot, annak vére beszivárgott a talajba és a fel mágia életre keltette őt. A sereg szerencsére Felmysttel is végezni tudott, és ezután folytathatta előrenyomulását.

A jövő héten a lore egyik jelentős figurájának élettörténete következik... legalábbis az első része - ugyanis Malfurion Stormrage nem az a figura, akinek a sztoriját egy hét alatt befejezhetnénk.
wow_c_530517
wow_c_527775
wow_c_525659
Holnap már biztosan, sajnos az utóbbi két hetet ki kellett hagynom.
wow_c_347064
A legelső Történelemóra Sylvanasról szólt.
majd a kedvencem ről is lehetne informátiót adni? 


Lady Sylvanas
Technikai közlemény: várhatóan ma este lesz új Történelemóra. Legalábbis remélem. Elnézést.
A Plagued sárkányok legalább élnek, de a csontvázsárkányok már nagyon nem, és megjelenésük körülményei miatt sem tekinthető a Dragon Aspect egyik tagjának, hiszen a Burning Legion által megalkotott (első) Lich Király óta a Scourge fegyvere, és nem egy másik sárkánycsoportté.

Nézetemet amúgy az angol WoWWiki is osztja, ott sem szerepelnek az élőhalott sárkányok a valódi sárkányok között.
A plagued sárkányok akár önálló dragonflightot is alkothattak volna - ha nem irtjuk ki őket időben még Scholomance-ban. A frost wyrmek meg elég nagy csoport, és határozottan sárkányszerű lények... vagyis helyük van a felsorolásban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu