KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 5083 napja
16
Még mindig a sárkányok lesznek a Történelemóra középpontjában - a mai alkalommal a legújabb dragonflightról, a twilight nemzetségről lesz szó.

A twilight dragonflight nem természetes eredetű - a létezésük Deathwing és Lady Sinestra (vagy ha úgy jobban tetszik, Sintharia) kísérleteinek eredménye, amit nagyrészt Grim Batol mélyén folytattak le. Lady Sinestra volt Deathwing első számú hitvese, többek között Nefarian és Onyxia édesanyja. Körülbelül 500 évvel ezelőtt megpróbálta megsemmisíteni a Kirin Tort egy átokkal, amely megakadályozta volna a mágusokat, hogy varázslatokat használjanak - de a tervét keresztülhúzta Krasus, és a veresége után halottnak hitték. Sintharia azonban életben maradt, de elhagyta a fekete sárkányokat, és csak akkor bukkant fel ismét, amikor Deathwing eltűnt a második grim batoli csata és a Demon Soul pusztulása után, illetve mind Nefarian, mind Onyxia meghalt. Először Outlandre ment, ahol a Dragonmaw orkoktól netherwing sárkánytojásokat szerzett, majd Azerothra visszatérve elfogta az ide átjött netherwing sárkányok egyik utolsó túlélőjét, Zzerakut (a másik Netherspite volt) a Chrysalun Chamber nevű varázsszer segítségével. A Chrysalun Chamber egy mini univerzum: egy olyan eszköz, ami a belé zárt lény hatalmát használja fel a fogva tartására. Bármelyik nemzetség használhatja, de mivel az elkészítése és a használata is komoly tudást igényel, és gyakran sikertelen az elkészítése, így ritka az ilyen eszköz.
Sintharia Zzeraku energiájának felhasználásával a birtokában levő különböző sárkánytojásokat manipulálta, amihez két eszközt használt: az egyik a Balacgos' Bane nevű varázsszer volt - ezt egy Balacgos nevű kék sárkány készítette még a War of the Ancients előtt azzal a céllal, hogy a megkötetlen arcane mágikus energiát összegyűjtse és eltárolja. Azonban nem sikerült a terve, és a mágikus kocka az aktiválásakor Balacgos összes energiáját magába szívta, megölve ezzel a sárkányt. A varázsszert Malygos átadta megőrzésre Neltharionnak, és mindenki el is feledkezett róla addig, amíg Lady Sinestra meg nem találta. A másik felhasznált eszköz szintén veszélyes volt... ugyanis a fekete sárkány a Demon Soul szilánkjait gyűjtötte össze és készített belőlük egy még mindig erős talizmánt.



Ezekkel az eszközökkel sikerült létrehoznia az ellopott tojásokból kikelő első twilight sárkányokat. Ezek a sárkányok feketék voltak, de emellett a testüket egy ragyogás is körülvette - vörös, zöldes vagy ametiszt színben. Veszélyes képességük, hogy képesek vámpírként elszívni az ellenfelük mágikus energiáit, beleértve a sárkányokét is. Az első generáció tagjai instabilak voltak, és az együttműködő Kalec és Krasus sikeresen elpusztították őket; de Sintharia közben már előkészítette az újabb sárkányokat is, akik közül Dargonax érte el először a felnőttkort. A mérete megközelítette az Aspectekét, és az ambíciói is: Lady Sinestra a Demon Soullal sem tudta megtartani felette az irányítást. Dargonax az ellenséges sárkányok mágiáját elszívva azok képességeire is szert tett - és végül ez okozta a vesztét is... Zzeraku netherwing képessége, a részben éteri alakba változás ugyanis destabilizálta Dargonaxot, akit a saját ereje lángokban emésztett el és ezzel megölte Sinthariát is. Krasus és társai azt gondolták, hogy ezzel és a Demon Soul darabjainak végleges megsemmisítésével megakadályozták a twilight sárkányok megjelenését, de tévedtek.
Grim Batol mélyebb barlangjaiban maradt még a twilight tojásokból, és ezek egy részét később Deathwing átvitette Obsidian Sanctumba, ahol a fekete sárkány, Sartharion mellett 3 twilight sárkány, Shadron, Vesperon és Tenebron felügyelte ezeket. Amikor Alexstrasza tudomást szerzett erről, halandók egy csoportját küldte oda, hogy elpusztítsák a tojásokat és a sárkányokat, amit ők sikerrel teljesítettek. Azonban ez nem bizonyult elégnek... Deathwing támadását a Ruby Sanctum ellen egy újabb kifejlett twilight sárkány, Halion vezette. Noha a halandók ismét sikerrel jártak Halion elpusztításával és a támadás visszaverésével, ez már nem akadályozhatta meg az elindult folyamatokat... Deathwing visszatérése után a Twilight's Hammer és a twilight dragonflight tagjai Grim Batolból kiindulva végigpusztították Azerothot. A legyőzésük kétséges... főleg azt figyelembe véve, hogy a Horde és az Alliance kapcsolata rég látott mélypontra zuhant, és a két frakció között ismét kitört a nyílt háború.

A jövő héten befejezzük a sárkányokat bemutató sorozatunkat, a záró részben az eddig kimaradt sárkányfajták következnek majd: a proto-drake-ek, a chromatic sárkányok és az élőhalottak.
Pont annyi, mintha egy fekete sárkány lelkére akarnál beszélni, esetleg Kil'jaedenére.
és twilighték mindenképp rosszak? hittérítés megpróbálkozásával nem lenne esély a jó útra terelni őket? Laughing out loud
Pontosan. A három kiss-boss volt twilight sárkány, de azok is csak középkorúak. A Ruby Sanctum-ban lesz az első felnőtt twilight sárkány, akit legyőzhetnek a kalandozók, aztán majd a Cataclysm fogja úgy adagolni őket, mint a kék sárkányokból lett azure-okat Northrend-en, akik ugye a kontinens 10 régiójából 3-nál megtalálhatók.
Sartharion fekete sárkány volt, nem twilight.
Nem Malygos-tól kellene félni hanem Deathwing-től Eye-wink Amúgy a twilight sárkányok nagy szomorúságára nem nagyon hagyjuk őket kifejlődni, Sartharion volt az egyik amelyik a legnagyobb kort megélte, illetve most itt ez a másik. 
Nem semmi...akkor ez valami ultimate brutál sárkány ami ha teljesen kifejlödik akár felér egy még rosszabb döggel mint malygos?
#10 | Eldoron válasza #4
akkor lassan az üzimre is válaszolhatnál :P 
#9 | Eldoron válasza #8
A feketék egy korábbi kísérlete a világuralomra, egy olyan dragonflight ami az összes 5 tulajdonságait, erőit tartalmazza. Vanilla WoW instákban találkozhatsz velük 
Chromatic sárkány? o_O
az mi is?
Nem egészen. Galakrond volt az őse az Aspecteknek, ez igaz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu