KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2340 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2408 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2410 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 5097 napja
14
A Történelemóra mai része folytatja a dragonflightokról szóló sorozatunkat - az 5 nagy nemzetség után a kisebbekkel... elsőként az idővel manipuláló infinite dragonflight kerül bemutatásra.

Rögtön kezdjük is azzal, hogy az infinite sárkányok sok okból rejtélyes népség. Nem tudjuk, honnan jöttek (sem térben, sem időben); nem tudjuk, ki vezeti őket és nem tudjuk, mik a céljaik. mindössze pár dolog biztos: a bronz nemzetség tagjaihoz hasonlóan képesek befolyásolni az időt, van pár dolog Azeroth történetében, aminek a megvalósulását szeretnék megakadályozni, és legalább egy esetben bizonyított, hogy egy bronz dragonspawnból infinite dragonspawnt sikerült kreálniuk (mégpedig Stratholme-ban).
A tevékenységüknek köszönhetően a bronz sárkányok figyeltek fel az infinite flight létezésére, de ők sem tudták kideríteni, kik ők és honnan jöttek. Az első felbukkanásukkor azt igyekeztek megakadályozni, hogy Thrall kiszabaduljon Durnholde Keepből, ezért elrabolták Taretha Foxtont, aki eredetileg a Thrall szökését lehetővé tevő szabotázst megtervezte és elkövette. Szerencsére a bronz sárkányok szolgálatában álló kalandorok a jövőből visszautazva ide kiszabadították a későbbi Warchiefet, és sikeresen megakadályozták azt is, hogy az infinite nemzetség tagjai - élükön az Epoch Hunterrel - megöljék Tarethát. A második cselekedetük komolyabb esetnek tűnt: itt a Dark Portal megnyitását akarták megakadályozni azzal, hogy végeznek Medivhvel. Ezt a tervet ismét csak a bronz sárkányok által ide küldött kalandorok akadályozták meg, akárcsak később azt az infinite próbálkozást, hogy a Stratholme megtisztítását végző Arthasszal végezzenek. A Nexus War idején egyben megtámadták a Bronze Dragonshrine-t is, ahol a csata folyamatosan dúl - azt nem merném állítani, hogy "hosszú ideje", lévén időmanipuláló lényeknél az időtartamra hivatkozás finoman szólva is értelmetlen.



És akkor a tények után itt az ideje a spekulációkkal foglalkozni. A Bronze Dragonshrine-ban dúló csata egyben idővihart is eredményezett, ami miatt a halhatatlanok nem léphetnek be a területére. Azonban Chromie egy halandót küldött oda, hogy a Hourglass of Eternity segítségével felfedje, ki az infinite flight vezetője - és a biztonság kedvéért később, a jövőben odaküldte ennek a halandónak az akkori, tapasztaltabb önmagát is, hogy segítsen megvédeni saját fiatal párját. Ez a halandó (akinek a kiléte ismeretlen, és igazából semmit sem tudunk róla) azzal a hírrel tért vissza, hogy az eszköz Nozdormut mutatta. Chromie szerint ennek semmi értelme... kivéve, ha azt feltételezzük, hogy a Timeless One a saját nemzetsége ellen fordult, valahol és valamikor megalkotta az infinite flightot a hozzá továbbra is hűséges bronz sárkányokból, dragonspawnokból és drakonidokból, majd a segítségükkel megpróbálta elpusztítani az általunk ismert idővonalat. Hogy miért tenne ilyet? Nozdormu ismeri a saját halála időpontját és körülményeit, és talán megpróbálja ezt megakadályozni. Az is lehet, hogy egy olyan dolgot látott a lehetséges jövőkben, ami végzetes Azerothra, és ezeknek az eseményeknek a befolyásolásával szeretné elkerülni a katasztrófát - hasonlóan, ahogy Malygos az arcane mágia használata miatti veszélyt a halandó mágusok kiirtásával akarta megoldani. Az is lehetséges, hogy a közismert idővonalak valójában sosem léteztek, és minden esemény úgy következett be először is, ahogy az infinite sárkányok beavatkozása módosította őket... és Nozdormu ezt akarta elősegíteni. Az mindenesetre tény, hogy Nozdormu eltűnt, és a saját nemzetségének tagjai sem tudják, hová ment - sem helyileg, sem az időben.
Az is magyarázat lehet, hogy az infinite flight mögött a Burning Legion áll valamilyen módon. Az akcióik sikere esetén minden esetben a Legion jönne ki jól: ha Thrall nem szabadul ki, akkor nem lesz belőle Warchief és nem újul meg a Horda, aminek fontos szerepe volt a hyjali csatában - sőt, ezzel egyben megmaradtak volna a démonok szolgálatában és a Legiont segíthették volna Azeroth lerombolásában. Ha Arthas nem győzi le Mal'Ganist Stratholme-ban, akkor nem válik death knighttá, nem informálhatja Illidant Felwoodban a Skull of Gul'dan hatalmáról, és így elkerülhető Tichondrius halála - ami komoly előnyt jelentett volna Hyjalben. Ha nem nyílik meg a Dark Portal, akkor nem jön létre az Alliance, és az emberek királyságai véres háborúkban őrölték volna fel egymást, az Amani trollokat és Quel'Thalast; ami egyben azt is jelentette volna, hogy a Burning Legion megérkezésekor Eastern Kingdoms könnyűszerrel legyőzhetővé vált volna, és Kalimdoron nem lett volna jelen sem Jaina Proudmoore serege, sem az orkokat, taureneket és a Darkspear törzset összefogó Horda, hogy segítse a night elfeket a harcban.
Szintén nem felejthetjük el, hogy az ősi regék szerint a titánok Azerothra érkezésekor sok nemzetség létezett, akik közül ők ötöt emeltek ki, és ezek vezetőiből lettek az Aspectek. De mi van akkor, ha nem pusztult ki teljesen a többi dragonflight sem, és az infinite nemzetség már akkor is jelen volt, csak azóta rejtőztek? Persze jó kérdés, mi lehet a céljuk ma... Végül az is említésre érdemes, hogy a shattrathi árvaház két lakója, a draenei Dornaa és a blood elf Salandria egy körút során meglátogatta a Caverns of Time-ot a Children's Week során - és itt az őrök rájuk támadtak, látszólag minden ok nélkül. Azonban mindkét esetben visszafogta a támadókat Zaladormu, aki szerint egyik lány sem felelős azért, amit a jövőben tesznek majd... vagy épp azért, amit nem tesznek meg. Talán a jövőben nekik is szerepük lehet az eseményekben; Dornaa a saját bevallása szerint szeretne a sárkányok barátja lenni, míg Salandria azt tervezi, hogy lesz neki egy saját sárkánya. Természetesen az is lehetséges, hogy nekik semmi közük nincs az infinite flighthoz...
Az utolsó közkeletű elmélet szerint az infinite sárkányok létrejötte is Deathwing és/vagy Nefarian kísérleteihez köthető. A színük nekik is fekete, és mindketten megpróbáltak újabb sárkányfajtákat létrehozni: a chromatic és a twilight sárkányokat. Lehet, hogy valamikor (akár a múltban, akár a jövőben) egyszer egy másik kísérlettel az infinite sárkányok létrehozása volt a cél, hogy egy hatékony eszközt hozzanak létre a bronz sárkányok ellen. Bizonyíték nincs erre a teóriára sem - de ellene sincs, és senki sem tudja, hány kísérleten vannak túl a fekete sárkányok vezetői.

A jövő héten kedden a sorozat következő epizódjában Outland sárkányai lesznek a főszereplők, a Netherwing nemzetség tagjai.
wow_c_527776
Az Infinite sárkányok az egyik legjobb sárkányrend a WarCraft univerzumában. Én azon a véleményen vagyok, hogy valójában az Old Gods-ok aknamunkája a rend létrejötte, hogy velük lehessen szembeszállni a Titánok kegyeltjei közül leghatalmasabb bronz sárkányrenddel, kifejezetten a bosszú és Azeroth eredeti síkjának "visszahódításáért". Persze, ez a készítőkön múlik, hogy mit hoznak ki belőlük.
Szinte biztos. Rengeteg olyan esemény van, amit megzavarhat az infinite dragonflight, és ha épp elfogynának az ötletek az instance-okkal kapcsolatban, akkor bármikor bedobható oda még egy bejárat...
Imádom caverns of time-ot remélem még több insta lesz ott idővel.Imádok idő utazni.
Érdekes faj valóban, és az a legborzasztóbb az egészben hogy semmit se tudunk meg róluk
Van. Hammerfall és Lordamere Intern Camp is ilyen gyűjtőtábor volt. No meg persze Durnholde Keep...
Szerinteeeeeem, ezeket a sárkányokat a gnómok hozták létre, biztos hogy robotsárkányok. Van bizonyítékom is!
A jobboldali négylábú nagyszárnyas dögnek a bal szárnyáról lekopott a festék!! És az ott fém!! Nemtipp!

Szerinteeeeem, Gnomeregan belső pusztulását is ezek okozták, ott hozták létre őket, és a várost felépítő fémszerkezetből szedték az anyagot. Majd a fémszerető Troggok ezt megakadályozván leromhanták Gnomeregant, és fémet védetté nyilvánították.

Ennyi.
Ahaaa... Köszi Smiling A fogolytáborok közül van valahol valamelyiknek nyoma?

Amúgy most ugyan azt mondjuk mint amit leírtak a töriórába... Laughing out loud MINDEN lehet amit felsorolt... De mindenki azt hiszi amit akar Laughing out loud
Az is lehetséges hogy a légió "rontotta" meg a bronz sárkányok egy részét, mint ahogy az eredarokkal is tették, nem ez lenne az első példa. Végülis, mindenből származva valamilyen előnye a légiónak, miért ne tehették volna ugyanazt a bronz sárkányokkal mint azt sok másik fajjal?
Ezzel az elmélettel a Dragonblighti quest a probléma. Ott megjelenik Nozdormu is, és nem különösebben tűnik barátinak az ID-tal szemben Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu