KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2342 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 5126 napja
17
Kezdjük a változással: a Történelemóra a mai epizóddal a korábbi pénteki időpontról átkerül keddre (ahol korábban szintén jelen volt a rovat). Így mindenkinek lesz olvasnivalója a szerdai karbantartás alatt, és nekem is egyszerűbbé válik az időbeosztásom.
A péntekről mára csúszott órán korábbi ígéretemnek megfelelően a zöld sárkányok lesznek a figyelmünk középpontjában.
Amikor a titánok felruházták hatalommal a dragonflightokat, a zöld sárkányok vezetője, Ysera a természet és az álmok feletti hatalmat kapta meg. Ysera szelleme a Dream of Creationhöz kötve a saját birodalmában, az Emerald Dreamben álmodik, és onnan felügyeli a Dreamen kívül Azeroth természetét is. Az Emerald Dreamben az időnek, mint fogalomnak nincs sok értelme, így az itt élők gyakorlatilag halhatatlanok; ennek köszönhetően a zöld sárkánynemzetség tagjai is rendkívül hosszú életűek. A zöld sárkányok a legbékésebbek a dragonflightok közül, és ők reagálnak a legkésőbb az Azerothon felmerülő problémákra. Ugyanakkor rendkívül gyorsak: sokszor használnak teleportációt, vagy az Emerald Dreamen keresztül utaznak, így előzve meg a hagyományosabb úton járókat. Humanoid alakjuk a legtöbbször night elf vagy high elf, míg sárkányformában sokszor éteri alakot öltenek, amitől úgy tűnnek, mintha nem is lennének jelen ebben a világban (és ez sokszor igaz is).



A zöld sárkányok viszonylag korán jó barátságot alakítottak ki a night elfekkel, különösen Malfurion Stromrage-dzsel és a frissen alakuló druida rend tagjaival. Nekik Ysera azt is megengedte, hogy belépjenek a birodalmába és az Emerald Dreamben töltsék idejük jelentős részét. Amikor a Burning Legion megtámadta Azerothot, a zöld sárkányok is csatlakoztak a démonok elleni harchoz, és Ysera is hozzáadta a dragonflight tagjaival együtt az erejét a Dragon Soulhoz. Neltharion árulása súlyos csapás volt a zöld sárkányokra is, és Deathwing az ő létszámukat is megritkította a csatában és ezt követően a zöld sárkányok is visszavonultak.
A Sunderinget követően Ysera, Nozdormu és Alexstrasza egy mágikus pecsétet tettek a Demon Soulra, hogy megakadályozzák a sárkányokat a varázsszer újbóli használatában, majd elrejtették a talizmánt. Ezután a Hyjal-hegyre menekült night elf túlélőket látogatták meg, ahol Alexstrasza elültette azt a makkot, amiből kinőtt az új World Tree, Nordrassil; és mindhárom Aspect megáldotta a fát. Ysera továbbra is helyet biztosított a night elf druidáknak az Emerald Dreamben, akik ezután évezredekig aludtak, és csak a legnagyobb veszedelmek idején ébredtek fel mágikus álmukból. A Dream és Azeroth között 5 portál létezik: egy-egy található meg Ashenvale-ben, Feralasban, Hinterlandsen, Duskwoodban és Crystalsong Forestben - valamennyit a zöld sárkányok őrzik.
A zöld sárkányok különösen jó kapcsolatot alakítottak ki az Azuremyst és Bloodmyst Islesen élő night elfekkel, akiket Prince Toreth vezetett - még azt is megengedték nekik, hogy a hátukon ülve vonuljanak a harcba. Őket ismerték Loreth'aran sárkánylovasaiként. Mivel a Sundering után a fekete sárkányok pusztító háborúba keveredtek a többi sárkánynemzetséggel, nem meglepő, hogy a feketék Razormaw vezetésével megtámadták Loreth'aran lakóit és nem kegyelmeztek senkinek, se sárkánynak, se elfnek; ugyanakkor ők is súlyos veszteségeket szenvedtek a harcban, maga Razormaw is elesett. A csata után Wyrmscar Islandet csak a halottak csontjai borították, és nem is maradt itt más, mint néhány élőhalottként visszatért zöld whelp és Prince Toreth bosszúvágyó szelleme.
Amikor a silithidek és a qirajiak komolyan veszélyeztették a night elfeket a War of the Shifting Sands során, a zöld dragonflight tagjai is csatlakoztak a harchoz és segítettek a night elfek seregeinek visszaszorítani a qirajiakat Ahn'Qirajba - igaz, eközben egyikük, Merithra fogságba esett a városban Arygos és Caelestrasz társaságában. Miután Fandral Staghelm elpusztította a várost lezáró Scepter of the Shifting Sandset, a bronz sárkány Anachronos az egyik szilánkot Ysera egyik házastársának, Eranikusnak adta.
A zöld sárkányok legközelebb akkor léptek közbe, amikor a Zul'Gurubból elűzött Atal'ai papok Swamp of Sorrowsban új templomot építettek, ahol meg akarták idézni istenüket, Hakkart. Ysera dühében elsüllyesztette a templomot, és sárkányait Eranikus és Itharius vezetésével a frissen keletkezett tó védelmére rendelte egyértelmű utasítással: senki sem jöhet ki Sunken Temple-ből, és senki sem mehet be oda.
Amikor a Második Háborúban az orkok fogságba ejtették Alexstraszát és a vörös sárkánynemzetséget, a kevés szabadon maradt vörös sárkány egyike, Korialstrasz megpróbálta kijárni Ysera segítségét párja kiszabadításához, de az Aspect házastársai elutasították ezt. Azonban Korialstrasz eljutott Yserához és személyes találkozójukon meggyőzte arról, hogy segítsen kiszabadítani testvérét; sőt, Ysera Nozdormut és Malygost is rávette arra, hogy segítsenek. Miután Rhonin a grim batoli csata során elpusztította a Demon Soult, valamennyi sárkány visszakapta tízezer évvel korábbi erejét, beleértve az Aspecteket is - és még Deathwing sem tudott megállni a sárkányok 4 vezetőjének együttes rohama előtt. A Harmadik Háborúban azonban a zöld sárkányok sem vettek részt; viszont a hyjali csata után a vörös és a bronz sárkányokkal együtt őrizték Nordrassil maradványait. A Sunwell maradványainál is láttak zöld sárkányokat, akik a vörös nemzetség tagjaival együtt a Sunwell megmaradt eszenciáját keresték.



Nemrég azonban komoly veszélybe került az Emerald Dream: a Nightmare néven ismert ellenség megtámadta Ysera birodalmát. Sok korábban békés lény áldozatul esett a terjedő korrupciónak, beleértve a sárkánynemzetség egy részét is. A Nightmare még nem érte el Ysera lakhelyét, az Eye of Yserát - de ez csak idő kérdése. A druidák egy része is itt harcol a korrupció ellen, beleértve Malfuriont és az Azerothon halott Cenariust is. Ugyanakkor ők sem immunisak... A Nightmare megfertőzte a Barrens újjáélesztésén dolgozó Naralex tanítványait, akik azóta Wailing Cavernst járják, mint a Druids of the Fang halálos kígyódruidái. A Sunken Temple-t őrző sárkányok egyik vezetője, Eranikus is a Nightmare hatása alá került, ahogy a templomot védő sárkányok egy része is. A Nightmare megfertőzte Ysera 4 hadnagyát is: Lethon, Emeriss, Ysondre és Taerar saját korábbi alakjuk korrupt változatában a pusztításra törekednek, ráadásul mindezt Azerothon teszik, a Dreambe vezető portáloknál... A Nightmare eközben már felütötte a fejét Moonglade-ben, Stormrage Barrow Densben is... és a jelek szerint Ysera is kezd áldozatul esni: amikor Nishera a segítségét kérte az Emerald Dragonshrine-t megtámadó Scourge ellen, Ysera a Dragonshrine őreinek azt a parancsot adta, hogy mindenkit pusztítsanak el, aki be akar lépni.
Ugyanakkor van remény. Eranikust csapdába esése után Keeper Remulos megidézte Moonglade-be, és Tyrande-nak sikerült Elune hatalmával megtisztítania a sárkányt. Eranikus azóta visszatért a Dreambe, hogy házastársa, Ysera és szövetségesei, Malfurion és Cenarius oldalán harcoljon tovább. Azt is mondják, hogy Malfurion a Nightmare-t uraló Nightmare Lord fogságába esett...

A jövő kedden a sorozatunk az idő felett őrködő bronz sárkányokkal fog majd foglalkozni.
wow_c_527779
Azért kösz, a warcraft 3-ból Arthas-ról anyit tudtam meg kb hogy kinyirta az apját mert nem tudok tul sok szót angolul;) 
Lich King, és a Harmadik Háború - első rész, második rész. Bővebben nem hiszem, hogy a közeljövőben írok Arthasról; és a rovat még mindig nem kívánságműsor.
wow_c_335045
templomot végő sárkányok, védő *
Egyépként jó hogy most jőt ki ez a leirás éppen mikor a Mount Hyjal "leirás is"
Nem. Valamennyi saját írás, de a sárkánysorozat ötlete valóban a wow.com-tól jött.

#10: köszi, valami mindig bennmarad... Smiling
az Emerald Nightmare egy "corruption" (ez a szó sokat előfordul a Warcraft szrotijában ugye), és egy szójáték is, hiszen a smaragd álomból smaragd rémálom lesz. Ez egy másik létsík ahol az eredeti Azeroth van, még 1 masszív kontinenssel, burjánzanak a növények, és a driádok és más halhatatlan népségek. Azaz olyan világ amilyen Azeroth a halandók nélkül lenne. A zöld sárkányok druidákkal kötött szövetsége értelmében a druidák is "ellátogathatnak ide", de akkor az igazi világban alszanak. Az Emerald Nightmare azt is okozza hogy a druidák nem tudnak felébredni és kijönni a Dream-ből. Például ezért aludt eddig Malfurion Stormrage. És ezért kell harcolni azért az alvó nightelf druidáért Wailing Caverns-ben. Persze annak is van oka hogy most meg miért tudott felébredni Malfurion... erről az Amerikában már megjelent Stormrage c. könyv tud majd többet mondani. Sajnos Richard A. Knaak írta :-/


Faceless: ezek csak nem a wow.com - Know Your Lore cikkek fordításai? 
A zöd sárkányok legközelebb akkor léptek közbe, amikor a Zul'Gurubból.....
nál egy L betü kimaradt (mondjuk poén hogy én írom Laughing out loud)

Tetszett, a sárkányok története elég érdekes, köszi. Várom a folytatást.
Más. Azok infinite sárkányok.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu