KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2343 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 5135 napja
13

A Történelemóra (késett) kiadása ismét egy sorozatot kezd el ma; ezúttal az Azerothon található sárkánynemzetségek lesznek a középpontban. Elsőnek az élet védelmezői, a vörös sárkányok kerülnek bemutatásra.

Először is tekintsük át röviden a dragonflightok történetét. Azeroth átalakítása során a titánok a már létező protodrake-ek közül választottak ki néhányat, akiknek hatalmat adtak és egyben átalakították őket a most ismert sárkányokká. Ekkor sok dragonflight létezett, akik közül 5 emelkedett a hatalomba: a vörös, a zöld, a bronz, a kék és a fekete sárkányok. A valaha élt leghatalmasabb sárkány, Galakrond gyermekei közül kerültek ki a dragonflightok vezetői: Alexstrasza, Ysera, Nozdormu, Malygos és Neltharion. Galakrond maga nagyobb volt, mint az 5 Aspect összesen; jelenleg Dragonblightban nyugszik, bár a Scourge dolgozik a frost wyrmként történő felélesztésén. A többi sárkánycsalád sorsáról nincs megbízható információ – feltételezhetően mivel gyengébbek voltak, mint az 5 megerősített dragonflight, a későbbiekben elrejtőztek és ma is ezt teszik, vagy kihaltak az évek tízezrei alatt. A sárkányok – függetlenül attól, melyik dragonflight tagjai – valamennyien mesterien kezelik a mágia különböző ágait, és tökéletes illúziókat képesek létrehozni. Képesek az alakváltásra is, és bármely értelmes halandó faj alakját felvehetik; a legtöbben high elf vagy emberi alakban járják a világot, bár ismerünk kivételeket is (pl. Chromie vagy Kalecgos). A vörös sárkányok elsősorban a gyógyításban jeleskednek – a dragonflight egyedi tulajdonsága, hogy a lángjuk nemcsak éget és pusztít, hanem életet ad és gyógyít is. A vörös sárkányok képesek a halottakat is feltámasztani korlátozott mértékben és akár a nekromancia is bevethető számukra, de ezzel nem szívesen élnek.

Alexstrasza és a vörös sárkányok magának az életnek a felügyeletét kapták feladatukként a titánoktól. Alexstrasza lett egyben a sárkányok egyértelmű vezetője és királynője; a dragonflightok közös találkozóhelyéül a megszentelt Wyrmrest Temple-t választották Dragonblightban, a sárkányok végső nyughelyén. Az Aspectek tanácsa, a sárkányok irányítását végző testület, a Wyrmrest Accord is itt foglalt helyet; és a templom mélyén található a bejárat minden dragonflight megszentelt központjába, a Sanctumokba.

 


 


A vörös sárkányok feladataikat megbízhatóan végezték, egészen a War of the Ancients bekövetkeztéig. Ez jelezte, hogy az Aspectek valamit elrontottak, de nagyon: démonok tűntek fel Azerothon és Azshara követői Sargerast akarták megidézni a világra... ez sokkal korábban igényelte volna a sárkányok beavatkozását, de ők nem tettek ennek megakadályozására semmit. A démonok ellen Neltharion egységes fellépést javasolt, és ennek érdekében azt indítványozta, hogy az Aspectek és a sárkányok egyesítsék erejüket a Dragon Soul nevű varázsszerben, amit aztán a Burning Legion ellen használhatnak. A dragonflightok beleegyeztek... és a következmények ismertek: a rég megőrült Neltharion a talizmánt a démonok után a night elf ellenállás és a többi dragonflight ellen fordította, ráadásul mint kiderült, a saját erejét nem adta bele – így a többi sárkány jelentősen meggyengült, a fekete sárkányok viszont továbbra is erejük teljében voltak. Neltharion ráadásul képes volt irányítani is a többi sárkányt, bár a kékek kitörtek ez alól – őket büntetésül szinte teljesen kiirtotta a magát immár Deathwing néven nevező fekete Aspect, megőrjítve ezzel Malygost. Ezt követően a többi sárkány visszavonult a halandók közül, és csak kevesen tartották fent a korábbi aktív kapcsolatot. Később Malfurion sikeresen ellopta az immár Demon Soul néven ismert talizmánt Deathwingtől, amire a Well of Eternity pusztulása, a Sundering után Alexstrasza, Ysera és Nozdormu egy olyan védővarázslatot tett, ami megakadályozta azt, hogy egy sárkány a birtokába vehesse. Ezt követően elrejtették.

A Sundering után Alexstrasza meglátogatta a night elfeket és átadta nekik G'Hanir, a Mother Tree egyik makkját. Ezt az új Well of Eternitybe elültetve nőtt fel Nordrassil, a World Tree, amit mindhárom Aspect megáldott. Ezután a vörös sárkányok is csatlakoztak a sárkányok közti polgárháborúhoz, amit a zöld és a bronz dragonflighttal folytattak az áruló fekete sárkányok ellen, akiket végül sikerült gyakorlatilag kipusztítani – ugyanakkor ez megtizedelte a másik 3 flight létszámát is, és a sárkányok befolyása gyakorlatilag semmivé lett. Nagyobb számban csak akkor bukkantak elő, amikor a night elfek a silithidek ellen vívták a War of the Shifting Sands néven ismert háborút – Alexstrasza egyik gyermeke, Caelestrasz vezette a vörös sárkányok csapatát, akik kevés áldozattal zártak; viszont Caelestrasz (Arygosszal és Merithrával együtt) fogságba esett Ahn'Qiraj mélyén.

A vörös sárkányok a Második Háborúnak – akaratukon kívül – az egyik fő tényezőivé váltak. Deathwing ugyan nem használhatta a Demon Soult, de az Aspectek varázslata nem gátolta meg a halandókat ebben. Az egyik ork shaman, Zuluhed the Whacked fura látomásokat kezdett tapasztalni a talizmánról, és Orgrim Doomhammer engedélyével magával vitte klánját, a Dragonmaw klánt a felkutatására. Miután sikeresen megtalálta a varázsszert, kiderült, hogy nem tudja használni; de jobbkeze, a warlock Nekros Skullcrusher képes volt rá. Ezt követően hetekig tartó keresés végén rábukkantak egy magányos és sebesült vörös hímsárkányra, akit követtek a dragonflight otthonáig. Itt a Demon Soul segítségével sikerült a rabszolgájukká tenni a legtöbb vörös sárkányt – beleértve Alexstraszát és három hitvesét is. Közülük egy szökés közben elpusztult, egy másik a fekete sárkányok elleni harcban szerzett sebeibe halt bele, így csak a legidősebb, Tyranastrasz maradt. Az orkok folyamatos szaporodásra kényszerítették a sárkánykirálynőt, aki ugyan megpróbált ellenállni, de a tojásainak megsemmisítése a szeme láttára mindig visszakényszerítette az engedelmességre. Az Alliance a Wildhammer gryphon riderek bevetésével válaszolt a Horde légitámadásaira, akik egyenrangúnak bizonyultak a sárkányokkal. Eközben Alexstrasza legfiatalabb, szabadon maradt párja, Korialstrasz társai kiszabadításán dolgozott; emellett a szabadon maradt vörös sárkányoknak is folyamatosan harcolniuk kellett, ugyanis most ők voltak a préda Deathwing és a fekete dragonflight számára.

 


 


A Második Háború után a Dragonmaw klán még mindig uralta a sárkányokat, és biztonságban elsáncolta magát Grim Batol átkozott erődjében. Nekrost Deathwing megtévesztette – így ő felpakolta Alexstraszát és a vörös tojásokat, és Dun Algaz felé indult abban a hitben, hogy a klán hadereje ott állomásozik. Deathwing célja az volt, hogy az úton levő orkokat megtámadva ellopja a tojásokat, ám közbeszólt Korialstrasz és a vele dolgozó – szintén részben Deathwing által irányított – Rhonin, Vereesa és Falstad Wildhammer: amikor a fekete sárkányok megtámadták a karavánt, a két mágus megszerezte a Demon Soult, amit Rhonin elpusztított Deathwing nála levő pikkelyével. Ez egyrészt 8 év után megtörte a vörös sárkányok feletti mágikus uralmat, másrészt visszaadta valamennyi dragonflightnak a tízezer évvel ezelőtt elveszített erejét... márpedig az így megerősödött és rendkívül dühös Aspectek legyőzték Deathwinget, aki súlyos sérülésekkel menekült el, illetve szinte kiirtották a Dragonmaw klán tagjait is. A csatában egyben elpusztult Tyranastrasz, aki idősebb volt még Alexstraszánál is – így a sárkánykirálynő első számú hitvesévé Korialstrasz lépett elő. Ezt követően a vörös sárkányok megerősített őrséget álltak Grim Batol bejárata előtt, ahonnan minden halandót igyekeztek távol tartani.

A Harmadik Háborúban meglepő módon nem vett részt egyik dragonflight sem, de a hyjali csata után mind a 4 adott sárkányokat a Nordrassil köré állított őrségbe; ugyanakkor egyik Aspect sem ata áldását a Fandral Staghelm által ültetett új World Treere, Teldrassilra. Emellett Korialstrasz vezette a Sunwell körüli vizsgálatot is, és miután összegyűjtötte a megmaradt esszenciáját, egy emberi alakba zárta, hogy elrejtse a Scourge elől – ez a lány Anveena Teague néven került be a történelembe. Ráadásul Grim Batol átka is megtette a hatását, és az őrök közül sokan megbetegedtek, meghaltak vagy megőrültek. Ezért a vörös sárkányok elhagyták az erődöt és csak az oda vezető utat zárták le... így Deathwing párja, Sinestra beköltözhetett és tovább dolgozhatott a twilight sárkányok megalkotásán. Sinestra és teremtménye, Dargonax végül elesett a második grim batoli csatában a vörös sárkányok ellen... de a baj már megtörtént.

Mostanság a vörös sárkányok részben Wyrmrest Temple-t védték Malygos erői ellen, részben Ruby Dragonshrine-ban harcolnak a behatoló Scourge ellenében, és részben Coldarrában vettek részt szintén a Malygos erői elleni háborúban a Kirin Tor oldalán. Alexstrasza kérte fel az Alliance és a Horde erőit, hogy akadályozzák meg Galakrond újjáélesztését. Emellett Alexstrasza és Korialstrasz vezették a Wrathgate-nél végrehajtott támadást a forsakenek árulása után a terület megtisztításáért. Korialstrasz segített a Quel'Delar újjáalkotásában is. Az is ismert, hogy Deathwing visszatérése és a Cataclysm után a vörös sárkányok egy bázist állítanak fel a Grim Batolba és a Twilight Highlandsre vezető útnál, és innen szervezik majd a fekete sárkányok és a Twilight's Hammer elleni háborút. A vörös dragonflight tulajdonképpen bármely jó szándékú halandónak segít; de az orkok számára a Második Háború miatt fokozott óvatosság javasolt... a sárkányok nem bocsátanak meg, és nehezen felejtenek.

Pénteken a sorozat folytatásaként a zöld sárkányok, Ysera nemzetsége kerül majd bemutatásra.

Szolgálati közlemény: az eheti hírözön miatt kivagyok erősen, szombatnál előbb nem lesz óra. Elnézést...
köszönöm a töri órát
Tessék szépen kivárni a bronz sárkányokról szóló órát, ami a jövő pénteken várható Sticking out tongue
#10 | vizoo válasza #9
Elképzelhető, hogy már Nozdormu se teljesen épelméjű... Amin nem is csodálkoznék, mert engem is megviselne, ha tudnám, hogy mikor, hol és hogyan fogok meghalni. Smiling
Na ja csak pöppet érdekes ha ő vezeti mind2 "idő" flightot és pl vissza ment Old hills bradbe akkor mér szól a szolgáinak(Bronz) hogy nyissanak oda időkaput hogy megállítsák a Infinite Dragonflightot? Ha ő vezeti neki ez nem előny Laughing out loud Meg ha nem szólna hogy itt és itt van gond nem tudnánk róla szóval,maga ellen küldene kalandorokat? hmm Laughing out loud
Köszönöm, átírtam - nem tudom, miért hibáztam el...
#7 | Govern válasza #3
A Flightnek ha jól tudom, vagy csak titkosan, de Nozdormu a vezetője.
Vagy legalábbis később ő lesz a vezetőjük. Az infinite sárkányokkal akarja, megváltoztatni az idő régebbi eseményeit, hogy elkerülhesse a halálát. Mivel ő az idő ura, ezért pontosan tudja a halálának idejét.
#6 | Moryon válasza #1
#1: Az infinite dragonflightról a mai napig kevés és elég "fura" ismereteink vannak. Az egyik questben történtek szerint (ne haragudj Faceless, ha esetleg lelövöm a poénod) maga az időért felelős bronz sárkányok vezetője vezeti a infinite-ket is, de egyelőre ezt senki nem hiszi. Eye-wink

Amúgy szokás szerint remek, Faceless!
Egy észrevétel: a Ruby Sanctum a kövi raid lesz, oda a feketék akarnak betörni, a Scourge a Ruby Dragonshrine-t piszkálja.
Nagyon jó!! várom én is a további írásokat!!!
Nem állítottam, hogy csak az eredeti 5 dragonflight fog szerepelni a sorozatban Eye-wink

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu