KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2302 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2369 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2371 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2371 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2371 napja

Rambo092 Lorekraft: Ner'zhul
Rambo092 - 3208 napja
7


Ner’zhul, az Első Horda legerősebb sámánja, a Shadowmoon klán vezetője volt eredetileg. Kil’jaeden először őt próbálta meggyőzni arról, hogy az orkokat a Légió szolgálatába állítsa, ám ő még idejében kihátrált a szövetségből. Egy időben ő volt a Draenoron ragadt orkok legfőbb vezetője, majd később a Harmadik Háború kiváltója: a Lich King.



Ner’zhul a Shadowmoon klán vezetője és talán a legismertebb és-elismertebb személyiség az orkok közt. Tisztelték és becsülték fajtársai az ősök szelleméhez és az elemi erőkhöz való szoros kapcsolata miatt. Az Első Horda megalakulása előtt őt nevezhetjük az orkok spirituális vezetőjének. A megbecsülés ellenére azonban a sámán mélyen legbelül hatalomra vágyott.

 

Egy napon felkereste őt párja, Rulkan szelleme, hogy figyelmeztesse a draenei-ok által jelentett veszélyre. Álmaiban újra és újra megjelent neki, míg végül bemutatta Kil’jaedennek „A Hatalmasnak”, aki elmagyarázta Ner’zhulnak, milyen romlottak és számítóak a velük egy bolygón élő draenei-ok. Miközben a sámán abban a hitben volt, hogy népének segít – és ráadásul végre hozzájut az áhított hatalomhoz – észrevette, hogy az ősök szellemeivel már nem tud kommunikálni. Sikerült meggyőznie a többi klánt, hogy támadást indítsanak a draenei települések ellen, s ahogy múltak a hetek, hónapok és figyelte a megölt vagy fogságba ejtett draenei-okat, feltűnt neki valami. A bőrszínt és az öltözködést leszámítva, Kil’jaeden nagyon hasonlónak tűnt, ráadásul olyan gyűlöletet tanúsított Velen próféta iránt, ami idegen volt egy „szent” teremtménytől. A válaszokat kutatva elutazott Oshu’gunba, ahol az ork ősök szelleme és Rulkan valódi szelleme köszöntötték és felfedték előtte az igazságot: Kil’jaeden mindeddig kihasználta őt.

 

Ner’zhul megtagadta a démont, azonban tanítványa, Gul’dan örömmel követte a Légiót és jelentette Kil’jaedennekvolt mentora árulását. Kil’jaeden jutalmul Gul’dannak hatalmat adott, Ner’zhult pedig megfosztotta minden addigi ajándékától. Mivel a sámán már nem értett szót az ősökkel és az elemekkel sem, így hatalom nélkül maradt. Ner’zhul tehetetlenül nézte, ahogy népét felemészti a vérszomj. Gul’dan azonban óvatlan volt. Volt mesterét erőtlennek gondolta és betekintést engedett a Shadow Council terveibe. Mivel azonban az orkokat már teljesen a hatalmába kerítette a démonok manipulációja, Ner’zhul úgy gondolta, egyetlen vezető sem fog neki hinni. Egy kivétel azért akadt: Durotan, a Frostwolf klán vezetője aki Ner’zhul tanácsára megtiltotta klánjának, hogy igyanak Mannoroth véréből. Ezzel az orkok egy részét megmentette az átoktól, amit a démonvér okozott, azonban a tiltás okát senkiinek nem árulta el. Pár évvel később magával vitte a titkot, miszerint Azeroth egyik legnagyobb ellenségének köszönhető, hogy az ork faj egy töredéke megmenekült a démoni befolyástól.

 

Az ork faj egy részével együtt, Ner’zhult hátrahagyták Draenoron, amikor a Horda elindult meghódítani Azerothot. A Második Háború végén a szövetséges erők elpusztították a Sötét Kaput az Azerothi oldalról, amely hatalmas robbanást okozott Draenoron. Ner’zhul megsebesült, majd két évig lábadozott. Ez idő alatt a Draenoron rekedt klánok egymás közta harcoltak, mígnem Teron Gorefiend kitalált egy tervet, amellyel újabb kapukat nyithatnak különböző bolygókra, amelyeket meghódíthatnak. Teron Shadowmoon völgyébe utazott, hogy megkérje Ner’zhult, hogy vezesse a Hordát, amelybe a sámán bele is egyezett, majd megvitatták a tervet, amellyel új portálokat nyithatnak. A tervhez ereklyékre volt szükség: Gul’dan koponyájára, Dalaran szemére, Medivh könyvére és Sargeras jogarára. Ezen ereklyék birtokában és a csillagok kedvező együttállása segítségével a rituálé végrehajtható.

 

Az első tárgy, amit a sámán megszerzett, Gul’dan koponyája volt, amelyen keresztül volt tanítványa suttogott hozzá. Ennek hatására egyre jobban érdekelte a saját hatalma és jóléte, mint a Horda sikerei. Amikor az összes ereklyét összegyűjtötték, Ner’zhul megkezdte a rituálét, amelynek hatására olyan erő öntötte el, amelyről előtte álmodni sem mert. Bármilyen szimpátia vagy együttérzés, amit bárki iránt tanúsított, végleg elszállt belőle és csak a saját hatalmának növelése érdekelte. A saját követőit átküldte a kapukon, hátrahagyva a többi orkot. Végül ő is átlépett az egyik kapun, miközben Draenor darabokra hullott mögötte.

 

A kapun való átlépést követően Ner’zhult Kil’jaeden fogadta, aki elfogta őt és megkínozta. Testét széttépte, de a lelkét meghagyta, s miután a sámán beleegyezett, hogy újra a Légiót szolgálja, szellemét bezárták egy jégkristályba, majd Azerothra küldték, ahol Northrend egy gleccserében ért földet. Ner’zhul ezután Lich Kingként vált ismertté. Magához szólította Lordaeron mágusait, akik hatalmat akartak és nem riadtak vissza a sötét mágia használatától. A legígéretesebb körülül Kel’thuzad volt, akinek segítségével Ner’zhul elterjesztette az élőhalott kórt Lordaeron északi régióiban. Itt találta meg legfőbb bajnokát: Arthas Menethilt, Lordaeron hercegét, akit Northrendre csalogatva felajánlotta neki Frostmournet, a pengét, amely az akaratához láncolta Arthast. Ezután Ner’zhul saját kezűleg gondoskodott a Légió bukásáról azzal, hogy a bukott herceget megbízta, hogy árulja el Illidannek, hogyan győzheti le a Légió egyik főparancsnokát, Tichondiust.

 

Archimonde halála és a Légió bukása után Ner’zhul érezte, hogy Illidan érte jön, méghozzá Kil’jaeden megbízásából. Magához hívta hát Arthast, s miután Illidant legyőzték, a volt herceg kiszabadította lelkét a jég fogságából és eggyé váltak. A következő években Arthas teljesen elnyomta Ner’zhul akaratát, s mire a Wrath of the Lich King történéseihez értünk, a sámán lelkének már csak töredékei voltak felfedezhetőek. Arthas halála után Ner’zhul lelke végleg elpusztult.

 

 

A Warlords of Draenorban Ner’zhullal még ork formájában találkozhatunk, aki Shadowmoon Valleyben a draenei-ok kiírtásán dolgozik egy sötét naaru hatalmát felhasználva. Miután Velen önfeláldozásával a naaru megtisztul és az orkokat visszaverik, Ner’zhul a klánjával visszavonul a katakombákba, hogy tovább tevékenykedjen. Amikor a Horda és a Szövetség hőseivel szembe kerül, elviszi őket egy furcsa helyre, amelyet „A valóság széle”-ként ismerünk. Az máig nem tisztázott, hogy ez miféle hely vagy, hogy az itt történt események valódiak-e.

 

 

Az alternatív univerzum minden különbsége ellenére Ner’zhul története hasonlóan alakul az eredetihez. Itt is sötét mágiával dolgozik és egy élőhalott sereget állít fel. Fizikai halála ebben az esetben is egy olyan helyen történik, ami nem része a materiális világnak, ami felveti a kérdést: vajon látjuk-e még őt ebben a kiegészítőben valamilyen formában?


wow_c_534678
wow_c_526633
wow_c_526113
wow_c_525597
wow_c_516593
wow_c_516591
Ha azt hittétek megússzátok Lorekraft nélkül csak azért, mert gittával majdnem egy óráig dumáltunk, akkor tévedtetek.

Azért rövidre fogtam, nehogy loretúladagolást kapjatok. Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu