KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

Nessaj Kávészünet: Az alt karakterek kiegészítője?
Nessaj - 3245 napja
24
Sok embertől látom, hogy már az ötödik, hatodik alt karakterüket húzzák fel Warlords óta. A legtöbben a world content hiányával indokolják ezt, illetve a múlt héten említett garrison hasznosságára hivatkoznak. Te melyik oldalon állsz? Sok alt, vagy csak a main kari?



WoW karrierem kezdete óta az 1 darab main, 1 darab alt felállás híve voltam, ennél többet sosem voltam képes kezelni, még ezt is nehezen. A tegnapi nap azonban "bedingeltem" az öt lvl100-as karakterért járó achievementet. Ennek legfőbb oka, hogy a garrison annyira egyszerű, és egyben nagyszerű eszköztára lett a játéknak, hogy gyakorlatilag bűn kihagyni a benne rejlő lehetőségeket.

Második indokként azt jelölném meg, hogy a világban rejlő, egyébként terjedelmes content kevés motivációs tényezőt tartalmaz, így jobb híján mindenki az új karikhoz "menekül". Farmolhatnék rare mobokat és treasure-öket, de minek? Rendkívül hangulatosnak találom a mostani dungeonöket, farmolhatnám is, de minek? Hál'istennek 6.2 talán segít a fenti problémákon, fingers crossed.

Eheti videómban egy szimpla metódust mutatok azoknak, akik hasonló cipőben járnak, és szeretnék az egyébként is gyors fejlődést egy új szintre emelni. Várom a visszajelzéseiteket ezzel kapcsolatban, és természetesen a Komment Kérdések sem maradhatnak el:
  • Te jelenleg hány lvl100-as karakterrel rendelkezel?
  • Korábban is jellemző volt rád, hogy ennyi altot használtál?
  • Miért húzol fel sok altot, vagy épp miért csak egy mainnel játszol?
Jó kávézást, és kitartást kívánok az első júniusi munkahétre mindenkinek!
wow_c_526638
wow_c_526121
wow_c_525586
Gyűlölök szintezni. Ezért a Vanillában 40 szint után feladtam a fejlődést (meg többnyire azért, mert okosan US változatra vettem meg a WoW-ot Laughing out loud - Hiába na, 14 éves voltam azon a nyáron...)

Az egyik haverom visszacsalogatott a játékba a Cata idején, hogy sokkal gyorsabb lett a szintezés, meg tudták, hogy szeretem a játékot, és elérkezettnek látták, hogy újra becsábítsanak a rosszba. Fel is húztam a magem, aki azóta is a mainem. 
  Aztán a Catát alt nélkül nyomtam végig. Igen. Egyetlen egy darab magem volt.

Aztán a Pandában is 1 magem volt... Amíg egy haverom (aki visszacsábított a játékba a Cata elején, majd a Zandalaris insták idején már nem játszott) nem kérdezte meg, hogy amikor suliban vagyok nem tolhatja-e egy kicsit, mert megnézné milyen lett a játék... Annyira megnézte, hogy felhúzott 2 altot 90-re. Smiling

Akkor sem vonzott túlságosan a dolog, de elkezdtem játszogatni velük. Szépen megtanultam a Warrival játszani és a végén már vele is eljutottam Normal raidre is Smiling Aztán úgy döntöttem, hogy felhúzom 100-ra is. Húsvétkor ezt sok rested XP és Garrisonos XP boost segítségével sikerült is abszolválnom Smiling Azóta ő termeli ki szinte a vagyont, mert follower szűkében telepakoltam szegényt treasure hunterekkel.

A másik 90-re felhúzott "altom" csak LVL 93-ig vittem, de a két profja maxos... Ő kifejezetten rabszolga karakter. Csak azért tartom, hogy enchát gyártson és ruhát szőjön. Más haszna nincs szegénynek. A vizsgaidőszak után tervben van, hogy felhúzom. Már rákészültem, megvettem neki minden 100-as heirloomot Smiling


Továbbá van egy 90-es druidám, aki úgy lett 90-es, hogy 60-ig felszenvedtem vele 3/4 év alatt (tényleg szenvedés volt számomra, még full heirloomban is...) , és végül rányomtam el a free boostot. Így van két 600-as szakmám rajta, rabszolgának majd ő is jó lesz... Majd egyszer...


A kérdésekre a válasz:

- Jelenleg 2 darab 100-as, 2 folyamatban ( xD )
- Nem, abszolút nem... De mostmár aktívan használom minden nap a 2 altot is, a daily cd-kért rálogolok mindkettőre. A Pandában volt, hogy hetekig be sem logoltam rájuk.

- Jó kérdés. Azért nem húzok fel sok altot, mert nem szeretek szintezni. Meg azért sem, mert sokszor a mainnel való értelmes játékra sincs időm, nemhogy az altokra. Az altok meg viszik az időt a main játékidejéből is rendesen. 

A 2. altom 100-ra húzásának pedig egyértelműen csak gazdasági okai voltak. Kellett a LVL3-as garrison, hogy pénzt termeljen. Szomorú, de ez az igazság.
BC-ben mage-val kezdtem es el is jutottam lvl 65-ig mikor jott Wotlk.

WotLK -ben belezugtam a DK-ba, mert tok jo volt, hogy nem kellett minden egyes fight utan inni a vizet manaert. Igy o lett az elso LVL 80. Persze utana befejeztem a mage-t is a becsulet kedveert. WotLK vegere lvl 80-asak lettek: gnome mage, drainei dk, human priest. Priest healerkent huztam vegig, olyan szinten, hogy miutan lehetet que-zni lfg-be mar soha nem questelem vele csak heal-eltem. Igy eleg jol megtanultam.

Cata-ban hozza csaptam ehhez a listahoz egy druidat is mert tank/heal agon mentem vele, aztan paladint mert az is tetszet tankolni. Igy lett 5 lvl 85-osom.

MoP-ban mar rutinbol mage-val kezdtem de rajottem, hogy szivas. Meg tomeg meg mittomenmi tudjatok elso 2 honap. Elkezdtem egy hunter-t. Kozben AH-ztam vadul, szoval gold dolt befele, annyira nem akartam tolongani a questelesnel, mert valahogy ordithatnekom van amikor valamelyik nyomoronc a repair mammoth-al raall a quest giver-re... Pedig nyugodt termeszet vagyok. Mondjuk olyankor mindig eszembe jut, hogy miert hordokmagamnal mindig egy stack baby spice-t WotLK-bol... Smiling. Na de vissza altokhoz: hamarabb lett a hunter lvl 90-es mint barmi mas mert gyorsabb volt vele szintezni. Utana elso patch-nal blizz is beismerte, hogy mage gyengere sikerult es utana javitottak is, ugy mar viszont jo volt. Mop vegen neki fekudtem egy lock-nak. Ugy voltam vele, hogy 1/2 hunter + 1/2 mage szoval nem lehet rossz. Raid-ben mindig ot keresik, hogy legyen summon es ezert hamar beveszik pugba. + direkt engineer-t valasztottam, hogy scrapbot tengerrel a hatizsakomba induljak majd pug-olni. Kieg-et befejeztem 7 db lvl 90-essel, par lvl 50 korulivel. Main mar a druida healer lett, mert vele sosem volt problema bekerulni SoO pug-ba oqueue-ban. Mage-l viszont mindig szivas volt.

WoD: elore tervezetten haladt minden: Druida mint healer, hogy lehessen pug-olni, + hozza mage hogy alchemy + kaja support + hunter hogy LW support is meglegyen. Ez igy jo is volt kb 2 honapig. Aztan miutan el is fogyott addigra a tartalom felhuztam meg 3 db-ot 90-rol, igy most 5 lvl 100-as van es 5x lvl 3 garrison mindennel.... Kb 2 het utan egtem ki a garrisonbol. Amugy is ruheltem elso naptol mert bena konstrukcio. Guild szintunek kellett volna lenni es lehetett volna olyanokat, hogy heti kuldetest vallalhatsz szakmaban, mondjuk alchemy- es akkor csinalsz 100 poti/flask-ot es az egesz guildben minden 100-as kap 1db feneketelen potit + 1 feneketlen flask-ot. Ugyanigy kaja, meg mondjuk bsmith csinalhatott volna fegyver enchantot (+50 agi/str/int) es akkor a guild-ek OSSZE dolgoztak volna es mindenki happy lett volna. Sajnos wod nagyon bena lett, MoP-ot sem nagyon birtam de ennel azert jobban tetszett nekem. 

Kieg top lista nalam most:
WotLK > MoP > WoD > Cata >BC (igen en nem szerettem sosem BC-t mert nagyon csunya volt szegeny, egyedul nagrand volt okes az en szememben)

9db lvl100-as karim van. Egyszerre 4-et húztam felváltva a fenti  módszerrel. Az ilyen sok karival már az a baj, hogy nem jut rájuk idő, most is 630db salvage yardos ládikát kéne kinyitnom, ami lesz vagy 3 óra Smiling

Vanillában mainnel toltam, nem is lett volna idő másik karira.
BC-ben rerollra kényszerültem raidek miatt, akkor kezdtem egy altot. És azóta mindig gyártok újabb és újabb karaktereket.

Ha éppen stealthrunnal lehetett sok pénzt szerezni, akkor azért (2 rugóm van), vagy ha tankkal lehetett, akkor azt. Hol meg azért, hogy azonnal tudjak reagálni, ha kiderül, hogy XP szakmának Z iteme kelendő lesz - szakma reroll, felhúzás, felkészülés.

De töröltem már 70-es lockot 85-ös huntert (2x) és tömérdek 60+-ost. Smiling

Volt 5 alchemy-m, de WoD-ra mindet átraktam scribera. Most vissza minden. Kinek mi az agymenése ugye. Smiling

Három 100-as karakterem van, de csak azért mert az a három a kedvenc kasztom amúgy csak 2 lenne. Plusz jelenleg nem állok játékidőben olyan jól mint régebben. Csak hétvégente tudok játszani és hát foglalkozni kell a többi játékkal is HS, HotS. Smiling
Az altjaim jelenleg úgy néznek ki, hogy: 1db 96-os, 3 db 91-es, 2 db 90-es, 1 db 70-es, 1 db 57-es. Most hogy nincs előfizetésem szórakozok még női karakterek 20-ig felszintezésével, majd törlöm őket.
Több karaktert először a sztori mindkét oldalról való megismerése miatt indítottam, aztán úgy gondoltam, hogy a kasztok megismerése miatt had legyen mindből egy.

wow_c_516403
Ja és köszi a videot, nem ismertem.
(a garrison bányájával/virágoskertjével szintezek, illetve azon kívüli petharccal:D
Nekem ugyanaz a mainem mióta csak játszom, és csak azzal játszom normálisan, de mindig van azért 1-2 alt amit felhúzok max szintre, hogy aztán semmi értelmeset ne csináljak velük.Smiling Inkább a miannel szeretek mindent megcsinálni, felfedezni, ill. azzal raidelek, és annyi időm meg energiám nincs, hogy egy (vagy több) másik karaktert is raidképes szinten tartsak.

Mivel nekem a MoP kimaradt, kipróbáltam egy pandaren monkot, felhúztam azt is 100-ra, de most már csak a missiön-öket csinálgatom vele (azt is úgy, hogy csigalassúsággal fejlődnek a followerek, meg nem is nagyon gyűjtöttem őket), hogy jöjjön egy kis plusz pénz. Csak azért fejlesztgettem a garrisont hogy pl. legyen portálja Warspearbe, meg legyen Inn a pénzes küldikhez, meg salvage yard, aztán kész. Nem értem ezt a "bűn kihagyni a garrisont" hozzáállást. Ha nem tetszik, ne csináld.

De ez amúgy is csak egy poén karakter, újabban végre megjött a kedvem az "igazi" altomhoz, a sámánhoz, amit általában mindig előveszek egy idő után (mivel mindig csak melee-zek, idővel minden kiegben megjön a kedvem egy ranged karakterrel is kipróbálgatni a dolgokat). Így most ezt szintezgetem, de a garrisonozást inkább kihagynám, valószínűleg max ugyanaz lesz kifejlesztve, mint a monkkal.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu