KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2312 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2380 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2382 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2382 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2382 napja

Rambo092 Lorekraft: Teron Gorefiend
Rambo092 - 3227 napja
14


Teron Gorefiend, a WoD alternatív univerzumában csak Teron’gor-ként ismert. Az első háború során a Hordát a háttérből irányító tanács, a Shadow Council tagja volt. A második háború során Death Knightként szolgált Doomhammer hadseregében, majd visszatért Draenorra. Legutóbb Karaborban harcoltunk vele a Burning Crusade idején, ahol meg is öltük, de vajon ha ennyiszer feltámadt már, bízhatunk-e abban, hogy végleg halott?

 

Teron Gorefiend életéről semmit sem tudni Gul’danhoz való csatlakozásáig, azonban sok utalás van arra, hogy eredetileg a Shadowmoon klánba tartozott. Tagja volt a Shadow Councilnak, amely Blackhanden keresztül titokban irányította a Hordát. Amikor az orkok megtámadták Karabort, foglyul ejtettek több tanoncot, akiknek azt mondták, hogy északra,  Hellfire Citadel erődjébe viszik őket. Amikor azonban kiértek a templomvárosból, Gorefiend mindenkit lemészárolt. A tanoncok lelkei máig Karabor előtt kísértenek.

Amikor az első háború során Gul’dan Medivh halála miatt kómába esett és Doomhammer Blackhand megölése révén átvette az irányítást a Horda felett, Garona információit felhasználva megtalálta Gul’dan szolgáit és majdnem mindet megölette, beleértve Teron Gorefiendet. Gul’dan, miután felébredt a kómából és látszólag hűségesküt tett Orgrimnak, megígérte, hogy felállít egy hadsereget, amivel az orkok felvehetik a harcot az emberek mágusai ellen. Erre a Stormwindben elesett lovagok testét és a saját szolgái lelkét használta fel. A lelkeket kövekbe zárta, amelyeket fáklyák végére rögzített, majd mikor egy elesett lovag kezébe adta a fáklyát, az átitatta energiával a rothadó hullát. Teron Gorefiend így újjászületett, mint a történelem első élőhalott lovagja.

 

A Második Háború során Gorefiend és a többi feltámasztott lovag Doomhammer szolgálatában állt még Gul’dan árulása után is, egészen addig, míg a Hordát vissza nem szorították a Sötét Kapu mögé. A lovagok Draenoron maradtak, míg Ner’zhul vezetésével újra nem egyesültek a klánok. A sámán kapukat akart nyitni új világokra, amiket a Horda meghódíthat, ám ehhez varázserejű tárgyakra volt szüksége Azerothról.

Gorefiend először Stormwindbe lovagolt, hogy megszerezze Medivh könyvét. Mire azonban megérkezett, a könyvnek nyoma veszett, az őrt pedig megölték egy Alteracban kovácsolt tőrrel. Gorefiend próbálta meggyőzni Blackhand fiait, hogy segítsenek a küldetésében, mindhiába. Így jutott el végül Halálszárnyhoz, az őrült sárkányhoz, aki beleegyezett, hogy segít visszaszerezni Medivh könyvét, ha csarébe átkelhet Draenorra, hogy elrejtse tojásait. A fekete sárkányok segítségével a portyázó csapat Alteracba utazott, ahol a fogságban tartott királytól, Aiden Perenolde-tól megszerezték a könyvet cserébe a szabadságáért. Innen Dalaranba repültek, ahol egy meglepetésszerű támadás közben Dalaran Szemét is birtokba vették, majd visszatértek Draenorra Halálszárnnyal együtt.

Ner’zhul és Gorefiend Karaborba utaztak, hogy végrehajtsák a szertartást, amellyel megnyílik az út az új világok felé, a sámán azonban elárulta az orkokat és a leghűségesebb követőivel eltűnt a portálok egyikébe, hátrahagyva társait az éppen szétszakadó bolygón. Gorefiend még aznap elesett a csatában, amelyet Turalyon ellen vívtak, lelke azonban megszökött és mai napig kísért Outlanden.

 

A teljesen lepusztult Shadowmoon völgybe érkező Szövetséges és Hordás expedíciók kalandorokat kértek meg, hogy derítsék fel Teron Gorefiend legendájának részleteit. A nyomok lassan a Sötétség Oltárához vezették őket, ahol egy ork szellemét találták, aki feltűnően sokat tudott Teron Gorefiend életéről. Miután a kalandorok visszaszerezték Gorefiend felszerelését, a szellem felfedte magát: valójában ő volt Teron Gorefiend. A kalandorok testét megszállva legyőzte a lelkét fogvatartó draenei lovagot, Karsiust, majd ellovagolt Karaborba. Azt nem tudni, hogy vajon szövetséget kötött-e Illidannel, vagy az elf egyszerűen csak megtűrte őt. Annyi azonban bizonyos, hogy amikor a Szövetséges és Hordás expedíció hősei legyőzték őt, egy igen sokatmondó mondattal távozott az „élők” (vagy élőhalottak?) sorából.

„A halál kereke sokszor megfordult már számomra. (…) És a kerék… forog… tovább…”

 

A Warlords of Draenorban még orkként találkozunk Teronnal, akit ezúttal Teron’gorként említenek. A mi univerzumunkhoz hasonlóan Gul’dant szolgálja. Mestere Auchindounba küldi, a draenei-ek szent temetkezési helyére, hogy az ott lévő lelkeket felhasználva hatalmas erőre tegyen szert. A hatalmat elsőként megízlelve azonban Teron’gor látszólag elárulja Gul'dant és magának akarja az összes lelket. Végül legyőzik és egy utolsó, kétségbeesett próbálkozás során, hogy még több lelket szívjon magába, leesik a mélybe, majd nem is hallunk felőle egy ideig. Annyi bizonyos, hogy túlélte és Hellfire Citadelben újból találkozunk vele. Vajon itt lesz vége a történetének? Vajon a mi világunkban vége van-e Teron Gorefiendnek, vagy, ahogy ő fogalmazott „a kerék forog tovább”?

 

 

Teron Gorefiendet tehát nem annyira egyszerű megölni, ellenben néhány más karakterrel a Warcraft világában. Grommash kapcsán már megbeszéltük, hogy kit vagy mit törölnétek el a történelemből. Most arra vagyok kíváncsi, hogy nektek melyik volt az a karakter, akit sajnáltatok, hogy elmegy? Kit hoznátok vissza a sztoriba és miért? A válaszokat várom odalent!

wow_c_526643
wow_c_526124
wow_c_525604
#11 | Tegri válasza #3
ide nekem egy like gombbal! Smiling
wow_c_516245
wow_c_516244
wow_c_516235
#7 | Cseho válasza #2
wow_c_516223
wow_c_516222
#5 | Nuwiel válasza #2
Na és mi van Kael'thas "Tempest Keep was merely a setback" Sunstriderrel? Dranosh Saurfang? Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu