KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2308 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2376 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2378 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2378 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2378 napja

Rambo092 Watcher interjú a GamesBeaten
Rambo092 - 3235 napja
25
Tegnap megjelent a VentureBeat oldalán egy interjú Ion Hazzikostassal, azaz "Watcherrel", ahol az első negyedéves visszaesésről, valamint a jövőbeli tervekről kérdezték a fejlesztőt. A tovább után kiemeltem az érdekesebb részeket.
  •     Nagyon izgatottak voltak az előfizetők hirtelen növekedése miatt a WoD elején. Ez azt bizonyította számukra, hogy megfelelő alapkoncepciót és körítést adtak a kiegészítőnek.
  •     Fontosnak tartják, hogy figyeljék az előfizetők számát. Az elsőszámú cél egy jó játék fejlesztése és ha ez sikerül, a számok majd igazolják őket.
  •     Minden eddiginél többen vesznek részt szervezett raidekben (minden, ami nem LFR). Ez Watcher szerint a Premade Group findernek köszönhető, valamint annak, hogy a normál mód minden eddiginél elérhetőbb.
  •     A legtöbb esetben úgy érzik, hogy jó ötleteik voltak, de nem sikerült úgy kialakítani ezeket az újdonságokat, hogy azok hosszútávon érdekesek legyenek.
  •     Azért vették ki a Valort a rendszerből, mert nem szerették volna, hogy az 5-fős tartalmat újra meg újra végigjátsszák a játékosok, még akkor is, amikor már bőven túlgearelték azt.
  •     A WoDban átestek a ló túloldalára és pár hét után a játékosoknak semmi okuk nem volt, hogy 5-fős instance-okat toljanak.
  •     A Garrison egy másfajta játékstílust hivatott bevezetni. Eddig, ha nem volt időd játszani egy-két órát, lehet, hogy be sem léptél aznap. Ezzel szemben a garrisonos teendőidet egy reggeli kávé mellett is elvégezheted gyorsan anélkül, hogy más játékosokkal kéne érintkezned. (és ez szerintük rendben van? - szerk.)
  •     Úgy érzi, hogy mostanában a játékosoknak nem annyira életmódszerű a WoW, mint régen. Sokan visszajönnek kiegészítők és content patchek alkalmával, megnézik mi új van és aztán elmennek más játékokkal játszani. Nem akarják megakadályozni, hogy az emberek így is élvezzék a játékot. (és ezért ki fizet majd havidíjat? - szerk.)
  •     A mythic 5-fős instance-okat egyfajta mini-raidnek szánják, amik ma szervezett csapatoknak is kihívást jelentenek.
  •     A csapatjáték az MMO játékok egyik hatalmas előnye és sajnálják, hogy az utóbbi időben nem kapott akkora figyelmet, mint szerették volna.
  •     A 6.2 (Watcher szerint - szerk.) a legnagyobb content patch valaha.
  •     Az Adventure Guide a jelenlegi szintedet és az eddig elért eredményeidet figyelembe véve tippeket ad, hogy milyen tartalmat érdemes teljesítened. Sokszor innen vehetsz majd fel küldetéseket vagy közvetlenül innen jelentkezhetsz fel a LFG-rendszerbe. (Még egy menü? Zseniális... - szerk.)
  •     Óvatosan választják ki, hogy mit tesznek egy patchbe és mit egy kiegészítőbe. A 6.2 a 6.0 nyomdokain megy tovább, annak a továbbfejlesztése a hibákból tanulva. Ellenben nem lesznek teljes kaszt-újragondolások patchekben, ezeket exkluzívan kiegészítőkre tartogatják.
  •     A WoW-Token bevezetése nem változtatta meg az előfizetők számát drasztikusan. (Vajon, ha felfelé változtatta volna meg drasztikusan, azért eldicsekedett volna vele? - szerk.)
  •     A játék nem lett lebutítva, csak eltávolították a felesleges részeket és a játékmenetet jóval céltudatosabbá alakították. (Jó politikus lenne, de szörnyű játékfejlesztő - szerk.)
  •     Nagyon szeretnének Flex Mythic módot, de a nehézség miatt ezt nagyon nehéz megvalósítani.
  •     A WoW egyik legnagyobb előnye a szocializáció. Watcher szerint az évek alatt egy kissé megkopott a sok kényelmet segítő opció miatt, mint például a Group Finder. Ezt az érzést próbálták kicsit visszahozni a Premade Group Finder eszközzel. (Nem sok sikerrel Laughing out loud - szerk.)


Na, azért a végére a spekuláció nem marad el. Akinek esetleg nem esett le, ez a cikk nem nekünk készült. Ha nekünk készült volna, akkor a PCGaming hasábjain jelent volna meg. Ehelyett a VentureBeaten olvashatjátok a cikket. Az egész szaglik a "igen, elvesztettük a játékosaink több, mint negyedét, de semmi gáz, amúgy is számítottunk rá és tudjuk, hogyan javítsuk ki". Ez a befektetők megnyugtatására irányult, nekünk pedig minimális érdemleges információt tartalmaz.
Ha valaki még talál érdekességet a teljes cikkben ami elkerülte a figyelmemet, várom a komment szekcióban egy kávéval.

Forrás:
http://venturebeat.com/2015/05/14/dear-world-of-warcraft-players-heres-why-you-should-stay-love-blizzard/

wow_c_526623
wow_c_526133
wow_c_525611
Fú öreg, ez igen! Hát kérem szíves engedelmed meghunyászkodni, hogy kritikát MERTEM írni. Nem is értem, hogy juthatott eszembe! Persze, mi is lehetne rá a rekació, mint egy "csinájjad jobban, ha tudod, öcsisajt" típúsú visszaböffentés! Igen! Végre megadtad neki a pofájába! Legyünk manipulatív köcsögök, forgassuk meg a cikket kicsit, hogy mindenki azt gondolja, ami én! Meg én! Meg mi mind! Wolvienak is megvolt a markáns véleménye, de azt főoldali cikkben mégsem teregette ki, ami úgy tűnik az új szerkesztőcsapat nézetei szerint egy avít és ósdi közlési forma lehetett. De legalább TE most jól megmondtad, sebaj! Virágozzék minden virág!
#21 | Adi91 válasza #19
wow_c_515702
Én meg csak úgy kurvára leszarom.
Elolvastam? el, aztán a többit leszarom, hogy elüti a betűt, rosszul ír, mit tudom mit ír oda ami nem kéne, engem ez hidegen hagy, csak hozzanak le valamit, és ne üresen tátogjon az oldal.
AD1: erre már válaszoltak.
AD2: Hangyányit? Még szerencse, hogy a mostani irodalom érettségiben már szövegértelmezés is el van rejtve (nagyon), javaslom elvégzését. Tudom, én vagyok a hülye, hogy a "HÍREK" főoldali kategória alatt tényeket szertenék látni (vagy az interjú kivonatos szövegét), és nem véleményt. Arra itt a comment box. Vagy uram´bocsá: a wowblog. Így ez sokkal jobban szemet szúr, mint pár elütés. Ugye ha a zárójeles megjegyzéseknél csupa "de jó" "végre" stb véleményezés szerepelt volna, újfent billentyűzetet ragadtál volna, kicsi trollom?
#18 | Wanda válasza #17
Remélem azért azt te is érzed, hogy egy vállalati környezetben az hogy elköltöttünk X milliót egy projektre, de hát kiderült, hogy szar és visszacsináljuk az nem egy lehetésges alternatíva. Pont ezért nem lesznek classic/TBC/WOTLK szerverek sem.
Ps.: Egyébként szerintem is a nyilatkozat 99% bullshit, a koncepció és az irány is szar már vagy 2 kiegészítő óta, és ezt ideje lenne észrevenni amíg van kinek fejleszteni, de ez általában nem szokott összejönni, meg hát egyik MMO sem tarthat örökké.
Ez... hülye
Az egy dolog, hogy nem játszanak a saját játékukkal, de hogy a számokat sem tudják értelmezni?
Mintha önmagukat kötnék meg. A saját fejlesztésük, de mintha nem mernének igazán hozzányúlni, vagy visszacsinálni, amit elrontottak. Hozzák vissza a WOTLK féle raid/PVP rendszert ésszerűsítve/kiterjesztve, elvileg eddig eddig ez vált be a legjobban (a raid részében javítsatok ki ha tévedek, de a legjobb seasonok-a T5 DK csapást leszámítva- akkoriban voltak). Ha valamit elcsesztek, ismerjék be és áljanak vissza ahhoz, ami jó volt és fejlesszék, ne átalakítsák...
Nem értem miért. Aztán kész.
Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu