KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 982 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1050 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1052 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1052 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1052 napja

Rambo092 Lorekraft: Grommash Hellscream
Rambo092 - 1911 napja
19

Grommash Hellscream, becenevén egyszerűen csak Grom a Warsong klán vezére volt hosszú ideig. Amikor Thrall a Horda élére állt, ő volt a jobb keze, hiszen testvérekként tekintettek egymásra. A neve az ősi ork nyelven „Óriások Szíve” jelentéssel bírt. Bátorságával és önfeláldozásával ezt a nevet ki is érdemelte. Grom élete azonban tele volt rossz döntésekkel forrófejűsége és ellenségei iránti gyűlölete miatt.

Grommash fiatalon került a Warsong klán élére, és bár az előző vezér halála kapcsán furcsa pletykák terjedtek, senki nem szólalt fel ellene nyíltan. A vezetővé válás szimbólumaként az állát feketére tetoválták. Grom vezetése alatt sok sikeres portyázó hadjáratot indított a szomszédos ogrék ellen, azonban egyik alkalommal katasztrófába torkollott a tervezett rajtaütés. Az ogrék felkészültek voltak és csaknem mind egy szálig lemészárolták a támadó orkokat, többek között Grom párja, Golka halálos sérülést szerzett. Könyörgött Gromnak, hogy vessen véget a szenvedésének, a vezér azonban ezt megtagadta tőle és gyengének nevezte a többi elesettel együtt. A valóság azonban az, hogy Grom nem volt képes kioltani szerelme életét. Összehívta a megmaradt portyázó csapatokat és bosszúhadjáratba kezdett. Az ogrék rendezett sorain azonban képtelenek voltak áttörni, Grommasht elfogták. Fogsága alatt az ogrék hadvezére megkínozta, hogy könyörögjön az életéért, azonban az ork nem engedett. Napok teltek el, míg végül Grom látszólag szólni kívánt. Ahogy az ogre elég közel hajolt, a legyengült Grom összeszedte erejét és kiharapott egy darabot a nyakából és figyelte, ahogy elvérzik, így Grom kiszabadult és visszatért a klánjához.

A következő években az orkok egyre agresszívabbá és vérszomjasabbá váltak Gul’dan és a Shadow Council befolyása miatt. A fajuk jövőjét szem előtt tartva Durotan, a Frostwolf klán feje felemelte a hangját az új életmód ellen. Az intő szavak azonban süket fülekre leltek, mivel a dominánsabb vezetők, többek közt Grommash, örömmel fogadták a harcon és dominancián alapuló új társadalmi berendezkedést. Grom volt az egyik első, aki örömmel állt Ner’zhul mellé, amikor a Draenei-ok elleni háború elkezdődött és ő volt az első, aki ivott Mannoroth véréből, ezzel hosszú évekre a Légió szolgáivá téve az orkokat. Vezető szerepet kapott a Shattrath elleni ostromban, ahol többek között Nobundoval is harcolt és legyőzte a draeneit.

Az első és második háborúk alatt Grom a Warsong klánnal együtt Draenoron maradt. A második háború után Ner’zhul parancsára Kargath Bladefisttel együtt visszaszerezték Gul’dan koponyáját a Bonechewer klán vezetőjétől, Hurkan Skullsplintertől. A Sötét Kapu újbóli megnyitása után Rexxarral karöltve megtámadták Nethergarde várát, hogy elterejék a figyelmet azokról az ork portyázó csapatokról, akiket a többi ereklye megszerzésére küldtek vissza Azerothra. Amikor az ereklyéket megszerezték, Grom az Azerothi oldalon maradt és védte a kaput a Szövetséges csapatoktól, de végül nem tudta megakadályozni, hogy egy expedíció áttörjön a másik oldalra. A következő pár hónapban folyamatos huza-vona folyt az orkok és az emberek között a portál feletti fennhatóságért. Amikor a kapu bezárult, Rexxar elhagyta a Hordát, Grom azonban elmenekült a klánjával, hogy új otthont keressen számukra.

A Warsong klán hosszú ideig bolyongott. Északra menekültek, Lordaeron földjére és csaknem tizenöt évig bujkáltak. Az idősödő Grom lassan ráeszmélt a különbségre az orkok ősi, sámánisztikus élete és a Horda démoni mágiája közt és, hogy utóbbi milyen sokba került népének. Grom évekig harcolt a démoni átok ellen, ami a többi orkot őrületbe kergette és legyengítette. A bujdosók egyre kevesebben voltak, sok orkot elfogtak, sokak felett eljárt az idő és páran öngyilkosságba menekültek. Egy nap azonban felkereste Grommasht egy fiatal ork, Thrall, aki bátorságával és elhivatottságával új erőt adott a klánnak. Grom megmutatta neki az orkok ősi életét és bevezette a hagyományaikba. Thrallnak azonban el kellett menekülnie, amikor az utána kutató Szövetséges katonák túl közel kerültek. Grom neki adta nyakláncát a belé vetett hite jeléül. Nem sokkal később Thrall visszatért Orgrim Doomhammerrel az oldalán és egyesítették a Warsong és Frostwolf klánokat, majd felszabadító hadjáratra indultak az emberek által felállított fogolytáborok ellen. A felszabadított orkok ezután megalapították az új Hordát és Thrall vezetésével nyugatra, Kalimdor felé indultak, hogy új otthont találjanak.

Grom az új földön egyre jobban érezte a démoni átok erejét és megtámadott egy emberek által iránított bázist a Stonetalon hegység közelében, Thrall parancsa ellenére. A kihágás miatt a klánjával elküldték, hogy vágjanak ki egy erdőrészt és gyűjtsenek fát egy új település megépítéséhez. Ez azonban feldühítette az erdőket védő éjelfeket. Az orkok sikeresen visszaverték a támadást és kitisztították a kijelölt területet, ezzel azonban felkeltették a félisten, Cenarius érdeklődését. A félisten látszólag tudott valamit az orkok történetéről, mivel „démoni fattyaknak” nevezte őket. Grom próbálta meggyőzni arról, hogy a Horda többé nem áll a Légió szolgálatában. Az orkoknak rá kellett döbbenniük, hogy Cenariust lehetetlen megsebezni egyszerű fegyverekkel, így a helyzetük kilátástalannak tűnt. Egy troll sámán, aki velük tartott furcsa energiákat észlelt a közelben. Az orkok felkeresték az energia forrását és legnagyobb döbbenetükre egy démonvérrel fertőzött forrást találtak az erdőben. Végső elkeseredésükben ittak a forrásból, amitől vörössé vált a bőrük és hatalmas erőre tettek szert, amelynek segítségével már képesek voltak legyőzni a félistent. Mannoroth ekkor lépett elő és ismét szolgaságba kényszerítette a Warsong klánt.

Thrall, tudomást szerezve a történtekről – Jaina és Cairne Bloodhoof segítségével – elindult, hogy felszabadítsa Grommasht és a Warsong klánt az átok alól, vagy végső esetben megölje őket. Thrallnak és csapatainak sikerült átverekednie magát a Warsong klánon, majd élve elfognia Gromot és visszahurcolni Jainához, ahol a Horda és a Szövetség papjai és sámánjai feloldották az átkot. Grom, felbőszülve Mannoroth tettén elindult, hogy Thrall segítségével megölje a démont. A harc közben Thrall eszméletét vesztette, Grom pedig utolsó erejét összeszedve belevájta fejszéjét a démon szívébe. Az ez után következő robbanás halálosan megsebesítette Grommasht. Az átok lekerült a válláról, szemében kialudt a démonvér okozta vörös tűz. Ezzel a tettével végleg felszabadította népét az átok alól.A Warlords of Draenor alternatív univerzumában a Warcraft történelem egy kulcsfontosságú eseménye marad el: Grom nem iszik a démonvérből, mivel Garrosh megmutatta neki, mi történik az orkokkal, ha megteszi. Grom kijelenti, hogy soha nem lesznek szolgák, de hódítani fognak. A Garrosh által hozott ereklye segítségével összekötik az általuk épített Sötét Kaput a mai Azerothon találhatóval és megindítják a Vashorda invázióját. Mi Khadgar segítségével ezt visszaverjük, megtelepszünk Draenoron és Grommash sorra veszíti el a csatákat, míg végül Tanaan dzsungelébe szorul vissza a megmaradt hadseregével. A Talador szélén található utolsó helyőrségen tartott találkozón Gul’dan újból felajánlja neki a démonvért és felfedi előtte, hogy a fia halott. Grom újból visszautasítja az ajánlatot és megtámadja a sötét varázslót, aki azonban egyetlen mozdulattal lefegyverzi. Végül a jelen lévő orkok közül Kilrogg Deadeye iszik először a démonvérből, így elárulva Grommasht és gyakorlatilag átadva a Vashorda vezetését Gul’dannak.A kérdés megint nem marad el:
A Warlords of Draenorban megváltoztatták a történelmet. Van neked is olyan része a lore-nak, amit szívesen megváltoztatnál, vagy eltűntetnél?
Írd meg, melyik az az esemény vagy karakter, amit örökre eltörölnél a történelemből!

wow_c_526626
wow_c_526136
wow_c_525591
Grom-ot én a warcraft 3 alapján egy megjavuló karakternek ismerem, aki forró fejű és ezért hibákat követ el de mikor rájön évekkel később akkor kiakarja javítani őket, és igen ivott kútból de én mannaroth vérét drognak tekintem, és vele örült harcosok lesznek viszont nélküle meg lassú bánatos élet unt orkok(lásd lord of clans) igaz hogy a letargikusság nem csak a vér hiánya miatt van. Szóval ő egy megjavuló hős aki végül életét veszti és ezzel menti meg a népét.

Anduin: mindig is kedveltem a béke párti karaktereket, főleg a horda és alliance béke kötését mount hyjal előtti és alatti eseményekbe. Viszont Jaina durcizásával ami egyenlőre ha nem változtat magán akkor picsáskodásnak fogom hívni mint sylvanasnál Laughing out loud . Szóval az emberek oldalára kell egy béke párti egyén, a hordánál ott van voljin, igaz hogy ő harcol ha kell de alapból a béke pártján áll mint Thrall a warcraft 3 alatt.

Garrosh: már az ulduaros forró fejűsége sem tetszett, de az hogy kirobbantotta a háborút a cata alatt azzal nagyon picsássá vált volna ha lány lenne Laughing out loud de mivel ne maz egyenlőre nem tudok jobb szót, és a panda végéig nem kedveltem, mikor Thrall végül legyőzi a wodban akkor észrevettem hogy ő is csak egy forró fejű ork mint az apja csak benne van egy kis megfelelési vágy, és nem olyan határozott mint az apja, és megjavulásra nem kapott esélyt, pedig kaphatott volna, persze csak cata előtt, ahogy végül variannak is nyugodtabb természete lett Furionnal való tanács sorozata után.


Sylvanas: életébe szimpatikus volt meg mikor még felszabadította magát a lichking alól, de most már nem bízok benne, mindig várom hogy mikor lesznek siege of undercity-hez hasonló események, nemhiszem hogy varimathras csak egyedül tervelte ki amit kitervelt, bár tény hogy a dreadlordok híresek az árulásról, de hogy sylvanasnak nincs hasonló terve azt nem zárnám ki, főleg a worgen területeken végzett munkássága után.


Ez a véleményem az kommentekbenemlített karakterekről, bár a részletekbe jobban bele lehetne menni. A témához kapcsolódóan viszont nekem tetszik a wow menete pandáriával meg wod-dal együtt szóval nem változtatnék rajta.
 
#15 | Fea válasza #2
wow_c_515595
wow_c_515574
Thrall az igencsak messze van a tökéletességtől és ez ki is lett hangsúlyozva. A hordát elég gyenge kézzel vezette és akit odatett a maga helyére (és nem váltatott le egészen az utolsó utáni percig) az sem csinálta jobban, mint ő.

Uther rossz példa, ugyanis idő előtt ki lett nyírva, így semmi jellemfejlődésre nem volt ideje.

Sylvanast pedig kb. egyetlen dolog teszi érdekessé: hogy kinyírták és visszahozták, aminek örömére most egy másik frakció tagjaként gyilkolja azt, akit lát. Félreértés ne essék, rengeteg potenciál van a karakterében, csakhogy a blizzard nem szereti túlbonyolítani a dolgokat.

De ez kb az összes létező hősre igaz. Nincs bonyolult karaktere a játéknak. A pre-wow karakterekben némileg több van, mert ott róluk szólt még a történet, de azok, akik a wow idején csatlakoztak be... hát végtelenül egyszerűek. Laughing out loud

Kb. a legérdekesebb karakter, amit a wow stábja legyártott az a Wrathion (szerintem).

----

Grom hősiességén meg nincs nagyon sok gondolkodnivaló, Az orkok népének szemében hős. Az orkok egy igencsak harcias, hódításra éhező nép. Mitől lett hős a szemükben?
- harcos klánvezér, aki bitang jól tud hadonászni a kétkezes baltájával
- így vagy úgy, de csak sikerül kinyírnia Mannoroth-ot, ezzel megtörve (2. alkalommal) a klánját ért átkot.
Nekem még mindig eredetibb sztori, mint sok más "hősé". Khm... Uther... khm... Anduin. De azért is hülyének szoktak nézni, mert imádom Sylvanast mai napig. Sokkal rétegeltebb karakterek. Nem tudom, nekem gyomorforgató, ha egy karakter mindig jó és igazságos és egyszerűen nincs benne hiba (khm... Thrall).
Már csak azért sem hősies mert hősök csak a Szövetségnél vannak! For The Alliance! Amúgy viccet félretéve én sem látom hősiesnek, szívos meg erős, stb. de ettől még nem hős. Durotan 100x nagyobb hero, ő legalább akkor durrant csak le mikor az anyját védte.
wow_c_515559

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu