KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2303 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2371 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2373 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2373 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2373 napja

mgitta Velen, a próféta
mgitta - 3345 napja
17
Mivel éppen pang az oldal lore-ral kapcsolatos cikkekben, ezen próbálok enyhíteni egy kicsit: elkészült a Velen prófétáról szóló leírásom.

"Velen próféta tudomásunk szerint a legidősebb élő személy Azerothon, legalább 25.000 éves, hiszen nem tudjuk, hogy mennyi idős volt akkor, amikor kénytelen volt elhagyni szülőbolygóját, Argust. Azt helyet, amelyen az eredarok szinte paradicsomi körülmények között éltek. Ahol két társával, Archimonde-dal és Kil'jaedennel együtt triumvirátusban irányították az eredarok társadalmát és életét, mígnem egy nap felkereste őket egy hatalmas lény, Sargeras, aki felajánlotta nekik, hogy még hatalmasabbá teszi az eredarokat, ezt az amúgy is rendkívüli képességekkel és tudással rendelkező fajt, cserébe pedig Sargeras szolgáiként felkeresnek más világokat, hogy azok népeit egyetlen nagy közösségbe egyesítsék. Sargeras jószándékúnak állította be magát, és Archimonde és Kil'jaeden hamar készek voltak csatlakozni hozzá. Velen azonban társaival ellentétben rendelkezett egy különleges képességgel: a Látás képességével, melynek segítségével beleláthatott Sargeras, a bukott titán szörnyű tervébe: hogy az általa ígért utópia csupán hazugság, esze ágáan sincs egyesíteni békében a világ népeit, helyette csak halált és pusztítást hozna a bolygókra. Látta, hogy népéből milyen új faj válik: a man'arik, egykori formájuk elkorcsosult változata, akik teljesen a pusztításnak szentelik életüket.

Velen nehéz döntés előtt állt: hiába próbálta meggyőzni két társát, jóbarátját, már-már fivéreit arról, hogy milyen szörnyű sors is vár valójában rájuk, ők elutasították és együtt elfogadták Sargeras ajánlatát. Velen úgy érezte, hogy nincs kiút a sötétségből. Végső kétségbeesésében az eredarok által szentként tisztelt Ata'mal kristálytól próbált segítséget szerezni. És ekkor váratlan dolog történt: a kristályon keresztül egy rejtélyes lény válaszolt neki és felajánlotta segítségét: amennyiben Velen összegyűjti azokat az eredarokat, akik nem szándékoznak Sargerashoz csatlakozni, akkor ő segít nekik elmenekülni az Argusról. Velen pedig összegyűjtötte ezeket az eredarokat és az utolsó pillanatban sikerült a rejtélyes lény dimenzió-hajójával, a Genedarral elmenekülniük Argusról Kil'jaeden kezei közül. Kil'jaeden nehezen viselte el jóbarátja, Velen döntését: árulásnak tartotta, és megfogadta, hogy bosszút áll egykori társán. Ekkor vette kezdetét Velen és az őt követők hosszú-hosszú ideig tartó vándorlása a világegyetemben."

A cikk további részét a blogomon olvashatjátok.

Következő alkalommal (terveim szerint nem ennyi idő múlva) a draeneiekkel foglalkozunk, elsősorban az alternatív Draenoron élőkkel.




Velen utolsó szavai: "Leeroy Spacegoatz!"

Amúgy köszi a fordítást.
#16 | mgitta válasza #15
De azt hiszem ez volt az alapvetésünk is, hogy akármelyik idõvonalon él valaki, õ azt fogja gondolni, hogy az az igazi. Gondolom ennek az alternatív Draenornak az Azerothján, ha élnek bronz sárkányok, õk is azt hiszik, hogy õk az igaziak. A kérdésünk az, hogy melyik TÉNYLEG a valódi idõvonal és ezt hogyan lehet bizonyítani.
Az ő felfogásuk szerint igen.
#14 | Norton válasza #13
Akkor végülis ők tudják, hogy a mi világunk Az Eredeti?
Igen, ez így van, eredetileg az ő dolguk volt a gyomlálás. Csakhogy az Aspectek erejének elvesztése óta ők is kettészakadtak (és a még túlélő infinite-eket nem is számoltam): egy részük továbbra is kertészkedne, a többi viszont nemcsak támogatja az alternatív idővonalak létrejöttét, hanem elő is segítené ezek sokszorozódását (lásd Kairoz)...
#12 | Fea válasza #5
ez nagyon descarteses meg kantos lett Smiling mármit a második "bekezdés" Smiling
#11 | Zearon válasza #10
wow_c_511668
#10 | mgitta válasza #6
Csak a filozófiai fejtegetések szintjén:
Értem, hogy az első elágazásig van az eredeti világ, de az első elágazástól honnan tudjuk, hogy melyik az eredeti?

Egyébként szerintem nem feltétlenül tökösebb a draenori Velen, csak őt rövid ideig láthattuk. Szerintem pont azt akarták az őróla szóló novellában kidomborítani (az az Anduinos-menekültes szál), hogy nem egy puszta kinyilatkoztatás Velen, hanem egy olyan személy, aki maga is tépelődik, időnként bizonytalan. Az, hogy emiatt esetleg töketlennek tűnik, az a melléktermék Smiling

De van egy olyan érzésem, hogy a mi világunk Velenje is előbb-utóbb meg fog halni és fel fogja áldozni magát. Pont azért, mert eddig nekem az jött le ebből a kiegből, hogy így vagy úgy, de senki nem kerülheti el a sorsát, még egy alternatív idővonalon sem Smiling (lásd Ner'zhul próbálkozásai vagy Nobundo, mégha nem is teljesen hasonló a végkimenetel)
#9 | Frosty válasza #8
Ja, már értem az utalást. Smiling
Bár azért adjuk meg, ami jár, az "alternatív" Anduin valóban gyáván kezdte, de a jelenet végén ő adta hősiesen az életét a "mi" Anduinunkért.
#8 | Norton válasza #7
wow_c_511659

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu