KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2332 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2399 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2401 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2401 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2401 napja

mgitta A rejtélyes Khadgar
mgitta - 3413 napja
19
Legutóbb egy kedve kommentelő megjegyezte, hogy szívesen olvasna Khadgarról. Ráadásul az elmúlt két alkalommal a jeles varázslóról jelent meg írás a Wow Insider Know your lore-rovatában. Nem maradt más dolgom, lefordítottam!

A Know your lore rovatban viszonylag sokszor szerepel ún. Tinfoil hat Edition, vagyis olyan írás, amelyben valódi lore-elemekből egészen elképesztő következtetéseket képesek levonni a cikkírók (természetesen a móka kedvéért), de volt olyan írásuk is ezek között, ami úgy tűnik, hogy bejött (Elune egy naaru?), szóval azért elvetni sem lehet. Illetve jó móka vad feltételezéseket és összeesküvés-elméleteket gyártani néha napján.

Íme egy részlet a cikkből:

"Nézzük, hogy mit is tudunk idáig Khadgarról és mit is láttunk eddig belőle a WoDban. A Sötét Portál újból megnyílt Azerothon és az Iron Horde Blasted Landsre áramlott, valamint könnyedén elfoglalták Nethergarde Keepet. Mivel a Burning Crusade során megtaláltuk Khadgart és a pasas már több alkalommal is sikeresen bezárta a Sötét Portált, adta magát, hogy megkérjük, csatlakozzon hozzánk az Iron Horde elleni harcban, és tegyen valamit azzal a portállal harmadjára is. És ő több, mint készséges volt abban, hogy segítsen nekünk.
De az a Khadgar, aki csatlakozott hozzánk, egy kicsit máshogy nézett ki, mint az idős, aszott vénember, akit Shattrath Cityben láthattunk. Namost, lehet azzal érvelni, hogy talán csak eljött az ideje annak, hogy Khadgar egy másik modellt kapjon, de eddig minden egyes képen, amelyen láthattuk Khadgart – még a Warcraft képregényekben is –, egy idős, ráncos emberként ábrázolták, hosszú szakállal és minden egyébbek. És az a Khadgar, akit most kaptunk, nemcsak egyszerűen megborotválkozott, összeségében is fiatalabbnak néz ki – sokkal, sokkal fiatalabbnak, mint az az öregember, akivel Shattrathban találkoztunk. Ez kicsit különös.

Tudjuk, hogy Khadgar végül visszakapta az erejét, ezért feltételezhetjük, hogy az öregítő varázslat, amelyet Medivh szórt rá, szintén lassan lekopik róla – pusztán több időbe telt. De más különös dolgok is vannak. Draenoron Khadgar szinte megszállottja Gul'dannak és annak, hogy leszámoljon vele mindenki érdekében. Úgy beszél az orkról, mintha ismerné, mintha már találkozott volna vele korábban. De Khadgar valójában soha nem találkozott Gul'dannal – vagy legalábbis nem életében. Ahogy már említettem, Khadgarnak több kapcsolata volt Gul'dan koponyájával, mint magával az orkkal. Ha ezt összetársítjuk az Atiesh felbukkanásával (Az Atiesh Medivh varázsbotja, amelyet az új Tirisfali Őrző kapott meg. Azonban Micky Neilson a Twitteren szeptemberben jelezte, hogy Me'dan visszamondta szerepét, mint az új Őrző, így valsózínűleg Me'dan valamikor Khadgarnak adhatta a fegyvert – szerk.) és Khadgar különös és hirtelen támadt hajlamával, hogy időnként varjúvá változzon, fel kell tennünk a kérdést... egyáltalán Khadgarról beszélünk itt?"

A cikk teljes egészében a Wowlore-fordításokon olvasható!
Én úgy gondolom, hogy a lore csak most kezdett el igazán egységes vonalon haladni. Igaz, hogy a wodnak erősen filler íze van, de legalább a történet valamennyire folytonos. Eddig sokkal inkább jellemző volt az összevisszaság. A Classic wow loreja egy kicsit darabos. Majd outland, burning legion és hopp, ismét a Lich King a középpontban. Mintha csak tegnap lett volna (de talán csak pont most történik), hogy megjelentek a nekropoliszok az égen. A kataklizma óta csak nőtt az ally horda ellentét, ami a mopban kicsúcsosodott. Már két kieg óta relatíve stabil a lore (legalábbis lineáris). Szerintem ezzel az alternatív időben utazós kieg célja, hogy kijavítsa a korábbi hibákat. Feleslegesen megölt vagy háttérbe szorult karakterek térhetnek vissza, cserélődhetnek le a saját alteregójukra, sose létező (de potenciális )karakterek kerülhetnek be. Szerintem pont ennek lett áldozata Khadgar is. Potenciális karakter, amit anno rejtegettek, majd valami utalásként bekerült, de érdemben nem tudtak vele mit kezdeni (a játékban). Most pótolták.
wow_c_510230
Jó húzás lenne, ha végén kiderülne, Khadgar valójában Medivh, de még jobb lenne, ha Khadgar a Burning Legion ügynökeként a "kalandozóval" alázná porig az orkokat, hogy aztán Grommash-t és a túlélőket a vérpecsét elfogadására kényszerítse. Egy ilyen csavar nagyon ráférne az univerzumra azután, hogy a utolsó RTS-cím történelméből hátrahagyott főgonoszok hiánya miatt össze-vissza írják tovább a lore-t.
Ez a "sargeras most kibe is költözött végül" olyan dolog mint Sylvanas  elmebajai, Med'an felbukkanása, Azshara visszajövetele, stbstbstb, minden kiegben elraknak 1-1 porszemet, és már 6-8 éve húzzák.
Erre szerintem nem fog fény derülni Laughing out loud
wow_c_510216
#14 | vizoo válasza #3
Lesz itt még Gul'dan-nak komoly szerepe, meg démoni vértől befolyásolt orkokat is vizionálok. Talán mintha valahol olvastam is volna, hogy végül Grommash mégiscsak iszik abból a zöld takonyból... (talán épp miattunk, mert eléggé elfenekeljük addigra az Iron Horde-ot. Ner'zhul-t 5fősben öljük meg, Kargath-t Highmaul elején, Blackhand pedigBlackrock Foundry főbossaként fog elhalálozni gondolom)
 
#13 | Frosty válasza #12
Hát az legalább olyan új és érdekes volna, mint a zöldjézusozás. Sticking out tongue
wow_c_510187
#11 | Dayus válasza #10
wow_c_510186
#10 | Frosty válasza #5
Szerintem meg láma volna egy játékban alig bemutatott karakter helyére bedobni egy lerágott csont karaktert, csak mert "hollóóóóó!!!!4444!!!!".

#4 Úgy legyen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu