KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

mgitta 5 karakter, akit érdemes lesz figyelni a WoD-ban
mgitta - 3454 napja
15
Egy kis kedvcsináló előzetes a lore iránt érdeklődőknek nem egészen a megszokott és eddig nagyon hangoztatott nevekkel.

Amióta tavaly bejelentették a BlizzConon, hogy a Warlords of Draenor lesz az új kiegészítő a Wowban, rengeteget olvashattunk és tudhattunk meg az ork klánokról és azok vezetőiről, akik főszerepet fognak játszani a kiegészítő során. Róluk megjelentek képregények, animációs kisfilmek, novellák. A Wow-Insider e heti cikkje éppen ezért 5 olyan karaktert mutat be, akikről nem nagyon szólnak a hírek, mégis a bétával játszók már tudják, hogy nekik is fontos szerep jut(hat) a kiegészítő során. Én magam nem játszottam a bétával, és a questeknek sem nagyon olvastam utána, mert ezt játék közben szeretném megtenni. Ezért nem is tudok a felsoroláshoz hozzászólni, ez egyébként is a cikkíró szubjektív listája, azonban miután 3 draenei mellett mindössze egyetlen (!) orkot tartalmaz, talán olyanoknak is egy kis kedvcsináló lehet, akik nem érzik egyensúlyban az ork-draenei arányt Smiling. Ja, és lehetnek benne spoilerek, így aki még a minimálisat is el akarja kerülni, az ne olvassa el.

Íme a lista:



1. Vindicator Nobundo

Talán mindenki ismeri a draenei sámánt, Nobundot, aki a draeneiek képviselője az Earthen Ringben, illetve az egyik leghíresebb Broken, vagyis Megtört. Röviden annyit róla, hogy korábban egy vindicator volt, aki részt vett Shattrath város ostrománál, ahol fel mágiával fertőzték meg a védőket az orkok. Nobundo túlélte a támadást, azonban lassan Brokenné vált, nem tudott a Fénnyel kommunikálni, így vindicator sem lehetett többé. Mikor válaszokat próbált kapni a kérdéseire, meglepő helyről érkezett a segítség: az elemek megszólították Nobundot, és egy új úton vezették végig, melynek végén Nobundo az első draenei sámán lett, és Velen próféta biztatására másokat is megtanított a sámánizmus művészetére. (Akit hosszabban érdekel a története, a róla szóló novella magyar fordítását a blogomon elolvashatja.)

Ebben a kiegészítőben azonban egy egészen más Nobundoval találkozunk. Mivel az orkok nem fertőződtek meg fel mágiával, ezért nem is vetik ezt be Shattrath városánál, így a Brokenek sem jönnek létre. Ez azt is jelenti, hogy amíg mi meg nem érkezünk, nem is lesznek draenei sámánok Draenoron. Emiatt Nobundo továbbra is egy draenei vinidicator, a Fény kivló mestere, az Auchindoun bátor védelmezője. Hogy miért is lesz érdemes rá odafigyelni? Először is, ő maga a Fény kiváló harcosa, másodszor pedig – ami fontosabb - , később egy olyan questchainben fog felbukkanni, amiben kiderül, hogy valójában mennyire erős, és mi is az ő sorsa.




2. Azuka Bladefury

Azukával először Nagrandban fogunk találkozni, ahol egy questchain vezet el minket a családjához, a fivéreihez és az apjához, melynek során egy, a Burning Crusade-ből nagyon ismerős arc lesz a társunk. Azuka felnő majd az őt érő kihívásokhoz, és a Burning Blade klán warlordja lesz. Több szempontból is érdekes lesz a története – először is, nem csupán egy egy-epizódos szereplő lesz, hanem többször is fel fog bukkanni a kiegészítő során.

Másodszor, igazán nem is Azuka az érdekes, hanem a családja. Az apja Warlord Dharl of the Thrice-Bloodied Blade, a fivérei pedig Gorn és Sesk (az a Gorn, aki Kargathban állomásozik jelenleg Azerothon). Ők hárman azért jelentősek, mert az egyik Warcraft RPG könyvben bukkannak fel, amelyről a Blizzard a mai napig nem képes határozottan eldönteni, hogy kanonikusnak számít-e, vagy sem (a hivatalos álláspont az, hogy nem kanonikus, kivéve, ha azzá teszik). Ez egyébként az első alkalom, hogy egy kizárólag az RPG könyvekben szereplő karaktert megjelenítenek a játékban is.

Azuka történetéről még nincs minden felfedve, de később is találkozunk majd vele. És elnézve azt, hogy milyen jól kezeli a dolgait, milyen harciasan küzd, és milyen gyorsan lépked a ranglétrán az Iron Horde-on belül, lehet, hogy még nagyobb szerepet is fog kapni a jövőben.




3. Cho'gall

Cho'gallt sem hiszem, hogy sokaknak kéne bemutatni, nagyon régi karakter ő már a Warcraft történetében. Legutóbb az egyik fő rosszfiú volt a Cataclysm során. Azonban ennek a kiegnek a Cho'gallja egy teljesen más ogre: eddig egy szóval sem említették a Twilight's Hammert és úgy tűnik, hogy félig őrült, a második feje nincs mindig teljesen képben. Ugyanakkor itt nem áll az Old Godok befolyása alatt, mint Azerothon állt a Cataclysm alatt. És összességében úgy tűnik, hogy azért képes irányítani a tudatát. És ez különösen veszélyessé teszi.

Gul'dan mellett Cho'gall a háromtagú Shadow Council másik tagja, akivel találkozni fogunk a kiegészítő során, méghozzá többször is a level 100-ig vezető úton. De igazán a nagrandi cselekedetei a lenyűgözőek, mivel azok tökéletes ellentétjei az általunk ismert Cho'gallnak. Úgy tűnik, hogy megvannak a maga tervei, céljai, amiket akkor is igyekszik keresztülvinni, ha ütköznek mindenki más elképzelésével.

Ami ugyanakkor ma még nem tiszta, az az, hogy vajon milyen szerepet fog betölteni Cho'gall a későbbiek során – mert az világos, hogy nem Nagrandban láttuk utoljára. Azonban meg kell várnunk a kiegészítő többi részét, hogy kiderüljön, valóban olyan mély szerepet tölt-e be az, amibe bepillanthatunk Cho'gall révén, vagy sem.




4. Yrel

A legkihagyhatatlanabb szereplő a listáról, akit még a tavalyi BlizzConon mutattak be, azonban, hacsak nem olvastál utána a bétában, vagy nem néztek meg a spoileres videókat, akkor nem hallottál róla még semmit. Pedig Yrel abszolút megérdemli a figyelmet, mert az út, amit bejár, nagyon hasonló lesz a miénkhez. És ami még fontosabb, ő pontosan az a fajta hős, aki hiányzik az Alliance-ból (ne felejtsétek, ez csak a cikkíró szubjektív véleménye).

Nem született nagy dolgokra. Nem volt se trónörökös, sem egy kormányzó, akit rejtélyesen elraboltak, sem egy törp király lánya. Nem pusztán beleírták egy fontos pozícióba. Látni fogjuk, hogy hogyan válik belőle hős a kiegészítő során. Látjuk, mikor először gyilkol, látjuk életének legmélyebb pontjait, és látjuk, hogy hogyan emelkedik fel ebből. Nem igazán van ilyen hősünk az Alliance-ban – a legtöbb hős már nagyon régóta jelen van, nagyon régi történettel, amely még a WoW előtti időkbe nyúlik vissza.

Úgyhogy igen, ha Allis játékos vagy, akkor találkozol majd Yrellel. Nézed majd, hogy hogyan halad előre személyes története, és segíteni fogsz neki, amikor arra kér. És nagyon kíváncsi leszek arra, hogy mi történik majd vele, ha véget ér a kiegészítő, mert ha nem tart velünk, akkor is jó lenne egy hozzá hasonló karakter az Alliance-ban.




5. Exarch Maladaar


Ha játszottál a Bruning Crusade kiegészítővel, és végigmentél Auchindoun kriptáin, akkor bizonyára találkoztál ezzel a névvel. Ő volt ugyanis az Auchenaiok vezetője, akit megőrjített a D'oréból kiáramló void energia, és emiatt kezdett kísérletezni a nekromanciával. A Dungeon Journal szerint ő az egyetlen élő emlékeztetője annak, hogy milyen dicsőség lengte be hajdan azokat a termeket.

Ebben a kiegészítőben azonban Maladaar távolról sem őrült, sőt, az egyik legjózanabb draenei a környéken. Most is az Auchenaiok vezetője, de emellett egyike az öt Exarchnek, akik Velen próféta alatt vezetik a draenei társadalmat. (Hogy a mi történetünkben is ez volt a pozíciója, azt nem tudjuk). És amennyire rosszfiú volt a Burning Crusade során, itt éppen az ellenkezője.

Hogy miért lesz érdemes odafigyelni rá? Mert szerintem végtelenül izgalmas egy korábban kizárólag negatívnak beállított karaktert valójában megismerni- és mert része egy rejtélynek, amely a szintezés során végig fog kísérni minket. Talán nincsen számon tartva az olyan fő karakterek mellett, mint Velen és Maraad, de Maladaar is egy hősalkat. Emellett pedig szorosan együtt fog működni Lady Liadrinnal – akit szintén érdekes lesz figyelemmel kísérniük a hordás játékosoknak.


Ők csak pár karakter azokból, akikkel találkozhatunk majd a WoD során. Akik játszottak a bétával, és figyeltek erre is, talán még tudnak majd tippeket adni, hogy kiket lesz érdemes figyelemmel kísérni a kiegészítő során. Bő egy hét múlva pedig mindannyian megláthatjuk.

wow_c_527487
wow_c_510093
Jó, hogy sok draenei kerül főszerepbe, csak aztán nehogy úgy járjanak, mint Wrathion-nal, aki az egész MoP alatt nem csinált szinte semmit.

Cho'gall történetére kiváncsi leszek, révén eredetileg módosított high elf mágiával hozták létre, ami ugye csak Azeroth-on létezett a Second War idején.   
#12 | Norton válasza #11
SPOILER!!!!!!

Amint Draenorra lépsz találkozni fogsz vele. Azaz kb 20 perccel kezdés után. Nekem nagyon tetszett, tényleg előttem fejlődött és lett az, aki.
#11 | mgitta válasza #10
Sajnálom, én imádtam a Töriórát Sad De egy időre volt itt más, aki írta, ő is felhagyott vele?

Yrelre vagyok a leginkább kíváncsi Smiling Ennek a kiegnek már egy allis mainnel futok neki, szóval remélem hamar találkozok vele.
Nekem sajnos már nem nagyon van energiám az írására.

Yrel tipikusan olyan karakter, akit a Warlordsnak köszönhetünk; ha tippelnem kéne, az eredeti idővonalon nem élte túl az orkok hadjáratát a draeneiok ellen.
wow_c_508006
#8 | Fea válasza #7
vagy visszamehetnénk egy alternatív univerzumba és megmenthetnénk a farkast és adnánk helyette egy disznót, vagy más hasznos állatot, a lehetőségek száma végtelen
#7 | mgitta válasza #5
wow_c_508000
#6 | Nuwiel válasza #5
Csak nem rokona Tvrtkonak?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu