KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2334 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2402 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2404 napja

Wolverine Játékoslét 2014
Wolverine - 3454 napja
8
Immár hagyománynak tekinthető, hogy a Játékoslét Kutatóközpont évente közvéleménykutatást tart az online játékosok számára - az idei, 2014-es kérdőív jelenti a 4. alkalmat, amikor ez megtörténik.
Az idei kutatás egy újdonságot is hoz: ezt a Kutatóközpont a Gamestar magazinnal közösen szervezi, és idén először egy sorsolást is tartanak a résztvevők számára, amelyen összesen 100 ezer forint értékű, az 576 Kbyte boltjaiban levásárolható vásárlási utalványt lehet nyerni - amennyiben a kérdőív végén megadjuk az email címünket a szervezőknek.

A korábbi kutatási eredmények a Játékoslét Kutatóközpont weboldalán érhetőek el (2011, 2012, 2013). A 2013-as adatokból kiderül, hogy immár Magyarországon is igaz, hogy a játékosok legnagyobb része nem diák - a válaszadól 19,1%-a tanult felsőfokú, 17,1%-a középfokú intézményben, míg 51m7% már nem tanult. A válaszadók fele hetente többször vagy minden nap játszik valamilyen multtiplayer játékkal, általában napi 1-3 órát; míg 10% sosem multizik. A válaszadók 65%-a nem vállal vezető szerepet egy-egy multiplayer játék során - azt hiszem, ezt mindenki érzi, aki tankot keresne...
A válaszadók fele egyértelműen kedveli az MMORPG-ket és további 19% inkább kedveli, mint nem; 45,8% azok aránya, akik hetente többször vagy mindennap játszanak egy MMO-val - míg 22% sosem játszik ilyen játékkal. A leggyakoribb játékidő egy-egy alkalommal a 2-4 órás tartományba esik. A játékosok fele minimum 3, maximum 10 éve játszik MMO-kkal; jó eséllyel az ő első MMO-juk a WoW vagy a Guild Wars lehetett, amelyek körülbelül ekkor jelentek meg. A játékosok 71%-a nem szereti a HC közösségeket az MMO-kon belül; 53% szereti a PvP-t; 84% szereti a PvE-t; 51% szereti az RP-t; 49,8% játszik healert; 44,7% játszik tankot; 71,7% játszik dps-t és 55,2% játszik valamilyen supporter kaszttal. A játékosok 63,3%-a tagja nemzetközi közösségeknek, és 63,6%-a nem vállal vezető szerepet a játékban. A játékosok legfontosabbb motivációját az MMO-kban a lootszerzés (53,3%), az új barátok megismerése (51,2%) és az idegen nyelv tanulása (46,9%) jelenti. Kiemelkedően fontos a játékosoknak a szórakozás játék közben; ugyanakkor nem fontos a társkeresés.
 Kiemelkedően fontos a játékosoknak a szórakozás játék közben; ugyanakkor nem fontos a társkeresés.
Pedig egy korombeli, wow-kedvelő és legalább a város környékén élő lánynak mennyire örülnék... Laughing out loud
#5 | Fea válasza #3
vanillában paladin és resto druid pléldául
A WoW-ban már nincs supporter szerepkör, de más játékokban még létezik.
Healer, tank és dps. Eddig ok. Mit ért a supporter alatt? Viszi a zsákomat ? Összeszedi a lootot? Esetleg hoz kaját ? Eye-wink (Ja, hogy feleség/férj, barát/barátnő, édesanya hármasból gondolt az egyikre Eye-wink )
#2 | Saragan válasza #1
LIES! Laughing out loud
51% szereti az RP-t
Ne már, hol ez a sok ember??!!
Értem én, hogy ez nem csak a WoW-ról szól, de azért ez a szám meglepett... o.0

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu